aantal unieke inloggen tellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »
E Ander

E Ander

16/12/2016 20:36:34
Quote Anchor link
Op mijn site heb ik een teller gemaakt die kijkt op welke dag, om hoe laat, welk ip, waar de bezoeker vandaan komt.

Nu heb ik een hoop data van IP adressen en datums van inloggen. Ik wil voor de aardigheid eens zien welk IP adres het vaakste inlogt en wat het gemiddelde aantal bezoeken is per IP adres.

Daar heb ik wat hulp bij nodig, ik kan het niet met Google vinden, ik zoek vermoedelijk verkeerd.

Ik zoek dus
A) een PHP MYSQLI regel die per uniek IPadres optelt hoe vaak dat IP adres voorkomt in de database.
B) een PHP MYSQLI regel die van al die bovenstaande regels een gemiddelde weergeeft.

Kan iemand me op het spoor zetten naar een oplossing? ;-)

Toevoeging op 17/12/2016 10:47:25:

Ik heb dus al $sql="SELECT pagina, COUNT(DISTINCT(ipvan)) FROM inloggen WHERE bezoekersoort='1' GROUP BY pagina"; maar die telt alle IP adressen die ooit ingelogd geweest zijn. (1= zoekmachines)
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:59:54
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/12/2016 11:17:41
Quote Anchor link
wat is pagina in je query? Waarom doe je daar een group by op?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/12/2016 11:41:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT pagina, COUNT(*) AS aantal
FROM inloggen
GROUP BY ipvan;  


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT AVG(t.aantal)
  FROM (
    SELECT pagina, COUNT(*) AS aantal
    FROM inloggen
    GROUP BY ipvan
  ) AS t
Gewijzigd op 17/12/2016 13:42:41 door Frank Nietbelangrijk
 
E Ander

E Ander

17/12/2016 13:49:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$sql3="SELECT pagina, COUNT(pagina) AS aantal FROM inloggen WHERE bezoekersoort='0' GROUP BY ipvan";

if(!$res3 = mysqli_query($link, $sql3))
{
    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
}else{
    echo '<table>';
    echo '<tr><td BGcolor=#FFFF80>Dag</td><td BGcolor=#FFFF80>datum</td><td BGcolor=#FFFF80 >tijd</td><td BGcolor=#FFFF80>IP adres</td><td BGcolor=#FFFF80>bezochte pagina</td><td BGcolor=#FFFF80>IPvan</td><td BGcolor=#FFFF80>vorige pagina</td></tr>';
    
    while($row2 = mysqli_fetch_assoc($res3))
    {
        echo '<tr><td>'.$row2['dag'].'</td><td>'.$row2['datum'].'</td><td><FONT COLOR=#993300 SIZE=-1>'.$row2['tijd'].'</FONT></td><td>'.$row2['ipserver'].'</td><td>'.$row2['pagina'].'</td><td><FONT COLOR=#008000 SIZE=-1>'.$row2['ipvan'].'</FONT></td><td>'.'<FONT COLOR=#000000 SIZE=-1>'.$row2['komtvan'].'</FONT></td></tr>';
    }

Dat is een deel wat ik heb. Het 'AS aantal from' is voor mij onduidelijk. Is dat het resultaat en niet res3?
Hier http://www.eenander.xyz/scripts/stats1.php zie ik het resultaat.

Toevoeging op 17/12/2016 13:50:42:

Obelix en Idefix en Frank niet belangrijk, hartelijk dank voor jullie reactie.

Toevoeging op 17/12/2016 13:55:48:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
echo '</table>';  
}
echo "<br><br>";
 
$sql3="SELECT pagina, COUNT(pagina) AS aantal FROM inloggen GROUP BY ipvan";
$sql4="SELECT AVG(t.aantal)
      FROM (
    SELECT pagina, COUNT(*) AS aantal
    FROM inloggen
    GROUP BY ipvan
      ) AS t";
      
if(!$res3 = mysqli_query($link, $sql3))
{
    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
}else{
    if(!$res4 = mysqli_query($link, $sql4))
{
    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
}
    echo '<table>';
    echo '<tr><td BGcolor=#FFFF80>Dag</td><td BGcolor=#FFFF80>datum</td><td BGcolor=#FFFF80 >tijd</td><td BGcolor=#FFFF80>IP adres</td><td BGcolor=#FFFF80>bezochte pagina</td><td BGcolor=#FFFF80>IPvan</td><td BGcolor=#FFFF80>vorige pagina</td></tr>';
    
    while($row2 = mysqli_fetch_assoc($res3))
    {
        echo '<tr><td>'.$row2['dag'].'</td><td>'.$row2['datum'].'</td><td><FONT COLOR=#993300 SIZE=-1>'.$row2['tijd'].'</FONT></td><td>'.$row2['ipserver'].'</td><td>'.$row2['pagina'].'</td><td><FONT COLOR=#008000 SIZE=-1>'.$row2['ipvan'].'</FONT></td><td>'.'<FONT COLOR=#000000 SIZE=-1>'.$row2['komtvan'].'</FONT></td></tr>';
    }
    
 echo '</table>';
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/12/2016 13:59:03
Quote Anchor link
AS aantal zorgt ervoor dat je een kolom 'aantal' krijgt in je resultset. Je kunt dan dus dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $row['aantal'];
?>


Ik heb nooit begrepen waarom men hun variabelen gaat nummeren met $sql1 en $sql2 etc. Dit getuigd van een slecht ontwerp. (Weten wat je doet is belangrijk).
 
E Ander

E Ander

17/12/2016 17:01:32
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk, het nummeren van variabelen is alleen belangrijk als je iemand om uitleg gaat vragen. ;-) als ik 3x res heb staan en iemand laat me weten dat res daar niet functioneert, dan moet ik maar uitzoeken welke res. Vandaar de nummering. Soms ook makkelijk met fout zoeken.


Bedankt voor de hulp.

Het gemiddelde heb ik laten vallen, ik heb nu een overzicht per IP en per pagina.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
}
echo "<br><br>";
$sql="SELECT pagina, ipserver, COUNT(pagina) AS AANTAL FROM inloggen WHERE bezoekersoort='0' GROUP BY ipserver";

if(!$res = mysqli_query($link, $sql))
{
    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
}else{
    echo "<table>";
    while($row = mysqli_fetch_assoc($res))
       {
       echo "<tr><td> Server: ".$row['ipserver']."</td><td> bezochte pagina: ".$row['pagina']."</td><td>aantal maal bezocht: ".$row['AANTAL']."</td></tr>";
    }
    
 echo '</table>';
echo "<br><br>";  
$sql="SELECT pagina, COUNT(pagina) AS AANTAL FROM inloggen WHERE bezoekersoort='0' GROUP BY pagina";

if(!$res = mysqli_query($link, $sql))
{
    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
    }else{
        echo "<table>";
        while($row = mysqli_fetch_assoc($res))
           {
               echo "<tr><td> Server: ".$row['ipserver']."</td><td> bezochte pagina: ".$row['pagina']."</td><td>aantal maal bezocht: ".$row['AANTAL']."</td></tr>";
        }
    echo '</table>';
    }  
}


Toevoeging op 17/12/2016 17:15:03:

Als ik nu echter naar de uitslag kijk dan twijfel ik aan de juistheid.
159.203.138.138 acculaden 172 zou dus 172x bij acculaden gekeken hebben.
terwijl die pagina maar acculaden 8 8x bekeken is. ;-)

Ik moet nog meer eens goed naar het script kijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.