aantal unieke inloggen tellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »
E Ander

E Ander

16/12/2016 20:36:34
Quote Anchor link
Op mijn site heb ik een teller gemaakt die kijkt op welke dag, om hoe laat, welk ip, waar de bezoeker vandaan komt.

Nu heb ik een hoop data van IP adressen en datums van inloggen. Ik wil voor de aardigheid eens zien welk IP adres het vaakste inlogt en wat het gemiddelde aantal bezoeken is per IP adres.

Daar heb ik wat hulp bij nodig, ik kan het niet met Google vinden, ik zoek vermoedelijk verkeerd.

Ik zoek dus
A) een PHP MYSQLI regel die per uniek IPadres optelt hoe vaak dat IP adres voorkomt in de database.
B) een PHP MYSQLI regel die van al die bovenstaande regels een gemiddelde weergeeft.

Kan iemand me op het spoor zetten naar een oplossing? ;-)

Toevoeging op 17/12/2016 10:47:25:

Ik heb dus al $sql="SELECT pagina, COUNT(DISTINCT(ipvan)) FROM inloggen WHERE bezoekersoort='1' GROUP BY pagina"; maar die telt alle IP adressen die ooit ingelogd geweest zijn. (1= zoekmachines)
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:22:41
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/12/2016 11:17:41
Quote Anchor link
wat is pagina in je query? Waarom doe je daar een group by op?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/12/2016 11:41:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT pagina, COUNT(*) AS aantal
FROM inloggen
GROUP BY ipvan;  


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT AVG(t.aantal)
  FROM (
    SELECT pagina, COUNT(*) AS aantal
    FROM inloggen
    GROUP BY ipvan
  ) AS t
Gewijzigd op 17/12/2016 13:42:41 door Frank Nietbelangrijk
 
E Ander

E Ander

17/12/2016 13:49:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$sql3="SELECT pagina, COUNT(pagina) AS aantal FROM inloggen WHERE bezoekersoort='0' GROUP BY ipvan";

if(!$res3 = mysqli_query($link, $sql3))
{
    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
}else{
    echo '<table>';
    echo '<tr><td BGcolor=#FFFF80>Dag</td><td BGcolor=#FFFF80>datum</td><td BGcolor=#FFFF80 >tijd</td><td BGcolor=#FFFF80>IP adres</td><td BGcolor=#FFFF80>bezochte pagina</td><td BGcolor=#FFFF80>IPvan</td><td BGcolor=#FFFF80>vorige pagina</td></tr>';
    
    while($row2 = mysqli_fetch_assoc($res3))
    {
        echo '<tr><td>'.$row2['dag'].'</td><td>'.$row2['datum'].'</td><td><FONT COLOR=#993300 SIZE=-1>'.$row2['tijd'].'</FONT></td><td>'.$row2['ipserver'].'</td><td>'.$row2['pagina'].'</td><td><FONT COLOR=#008000 SIZE=-1>'.$row2['ipvan'].'</FONT></td><td>'.'<FONT COLOR=#000000 SIZE=-1>'.$row2['komtvan'].'</FONT></td></tr>';
    }

Dat is een deel wat ik heb. Het 'AS aantal from' is voor mij onduidelijk. Is dat het resultaat en niet res3?
Hier http://www.eenander.xyz/scripts/stats1.php zie ik het resultaat.

Toevoeging op 17/12/2016 13:50:42:

Obelix en Idefix en Frank niet belangrijk, hartelijk dank voor jullie reactie.

Toevoeging op 17/12/2016 13:55:48:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
echo '</table>';  
}
echo "<br><br>";
 
$sql3="SELECT pagina, COUNT(pagina) AS aantal FROM inloggen GROUP BY ipvan";
$sql4="SELECT AVG(t.aantal)
      FROM (
    SELECT pagina, COUNT(*) AS aantal
    FROM inloggen
    GROUP BY ipvan
      ) AS t";
      
if(!$res3 = mysqli_query($link, $sql3))
{
    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
}else{
    if(!$res4 = mysqli_query($link, $sql4))
{
    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
}
    echo '<table>';
    echo '<tr><td BGcolor=#FFFF80>Dag</td><td BGcolor=#FFFF80>datum</td><td BGcolor=#FFFF80 >tijd</td><td BGcolor=#FFFF80>IP adres</td><td BGcolor=#FFFF80>bezochte pagina</td><td BGcolor=#FFFF80>IPvan</td><td BGcolor=#FFFF80>vorige pagina</td></tr>';
    
    while($row2 = mysqli_fetch_assoc($res3))
    {
        echo '<tr><td>'.$row2['dag'].'</td><td>'.$row2['datum'].'</td><td><FONT COLOR=#993300 SIZE=-1>'.$row2['tijd'].'</FONT></td><td>'.$row2['ipserver'].'</td><td>'.$row2['pagina'].'</td><td><FONT COLOR=#008000 SIZE=-1>'.$row2['ipvan'].'</FONT></td><td>'.'<FONT COLOR=#000000 SIZE=-1>'.$row2['komtvan'].'</FONT></td></tr>';
    }
    
 echo '</table>';
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/12/2016 13:59:03
Quote Anchor link
AS aantal zorgt ervoor dat je een kolom 'aantal' krijgt in je resultset. Je kunt dan dus dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $row['aantal'];
?>


Ik heb nooit begrepen waarom men hun variabelen gaat nummeren met $sql1 en $sql2 etc. Dit getuigd van een slecht ontwerp. (Weten wat je doet is belangrijk).
 
E Ander

E Ander

17/12/2016 17:01:32
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk, het nummeren van variabelen is alleen belangrijk als je iemand om uitleg gaat vragen. ;-) als ik 3x res heb staan en iemand laat me weten dat res daar niet functioneert, dan moet ik maar uitzoeken welke res. Vandaar de nummering. Soms ook makkelijk met fout zoeken.


Bedankt voor de hulp.

Het gemiddelde heb ik laten vallen, ik heb nu een overzicht per IP en per pagina.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
}
echo "<br><br>";
$sql="SELECT pagina, ipserver, COUNT(pagina) AS AANTAL FROM inloggen WHERE bezoekersoort='0' GROUP BY ipserver";

if(!$res = mysqli_query($link, $sql))
{
    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
}else{
    echo "<table>";
    while($row = mysqli_fetch_assoc($res))
       {
       echo "<tr><td> Server: ".$row['ipserver']."</td><td> bezochte pagina: ".$row['pagina']."</td><td>aantal maal bezocht: ".$row['AANTAL']."</td></tr>";
    }
    
 echo '</table>';
echo "<br><br>";  
$sql="SELECT pagina, COUNT(pagina) AS AANTAL FROM inloggen WHERE bezoekersoort='0' GROUP BY pagina";

if(!$res = mysqli_query($link, $sql))
{
    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
    }else{
        echo "<table>";
        while($row = mysqli_fetch_assoc($res))
           {
               echo "<tr><td> Server: ".$row['ipserver']."</td><td> bezochte pagina: ".$row['pagina']."</td><td>aantal maal bezocht: ".$row['AANTAL']."</td></tr>";
        }
    echo '</table>';
    }  
}


Toevoeging op 17/12/2016 17:15:03:

Als ik nu echter naar de uitslag kijk dan twijfel ik aan de juistheid.
159.203.138.138 acculaden 172 zou dus 172x bij acculaden gekeken hebben.
terwijl die pagina maar acculaden 8 8x bekeken is. ;-)

Ik moet nog meer eens goed naar het script kijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.