Achterhalen class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

10/08/2010 14:39:49
Quote Anchor link
Hallo,

Weet iemand of het mogelijk is om te achterhalen vanuit welke class je een functie of class hebt geopend

Zoiets als __CLASS__ Maar dan niet de huidige Class maar waar je hem vanuit hebt opgeroepen.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:19:12
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

10/08/2010 15:06:37
Quote Anchor link
je hebt de instantie in een object zitten? Dan kan je daar de class uit halen. Anders moet je eens naar reflect kijken.
 
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

10/08/2010 15:27:23
Quote Anchor link
Dit bedoel ik dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
class classA
{
    static function zoekAanroepClass()
    {

        return 'Aangeroepen door (Hier zou dan dus classB moeten komen te staan als classB hem zo aanroept)';
    }
}


class classB
{
    function
classAaanroepen()
    {

        return classA::zoekAanroepClass();
    }
}


$classB = new classB;
echo $classB->classAaanroepen();
?>
Gewijzigd op 10/08/2010 15:29:40 door Jan Erik Van woerden
 
Veur Heur

Veur Heur

10/08/2010 15:33:45
Quote Anchor link
Wil je eigenlijk niet gewoon overerven? inherit dus?
 
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

10/08/2010 16:08:53
Quote Anchor link
Nee, ik wil gewoon graag achterhalen welke class de class aanroept.
Zo kan ik namelijk classes verschillende rechten geven omdat ik met plugins ga werken en ik niet wil toelaten dat het database door plugins wordt gebruikt.

Maar ik weet dus niet of dit mogelijk is.
 
Hipska BE

Hipska BE

10/08/2010 18:41:27
Quote Anchor link
return get_class($this);
 
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

10/08/2010 20:32:36
Quote Anchor link
Maar dat komt dus ook weer neer op __CLASS__ en dat is dus de huidige class.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

10/08/2010 21:28:35
Quote Anchor link
als je eens uitlegt waarom je het zo wilt doen, en wat je precies wilt bereiken, kunnen wij je denk ik wel verder helpen. Op deze manier komen we niet ver.
 
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

10/08/2010 22:19:55
Quote Anchor link
Ik wil namelijk in een database instellingen opslaan van een class.
En ik wil deze via de class "options" aanroep.
En als je dan deze class aanroept via bijvoorbeeld class "market" dan moet hij weten dat hij alleen de opties van class "market" moet opzoeken.
Dit is meer ter beveiliging en ook om het makkelijker te maken voor mensen die een plugin gaan maken voor het framework dat ik aan het maken ben.
Ook wil ik graag dat je bijvoorbeeld alleen de MySQL class kunt aanroepen door de door mij aangegeven classes.

Groeten Jan Erik
 
Hipska BE

Hipska BE

10/08/2010 23:42:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

class A {
    public function name1(){
        echo get_class($this);
    }

    
    public function name2(){
        echo __CLASS__;
    }
}


class B extends A { }

$a = new A();
$b = new B();

var_dump($a->name1(), $b->name1(), $a->name2(), $b->name2());

?>


Wat gebeurt er als je dit uitvoert? Toch de classname van de instantie en niet 4x hetzelfde?
 
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

11/08/2010 00:00:58
Quote Anchor link
Maar ik wil eigenlijk geen extends gebruiken maar gewoon zoals ik in mijn 2de reactie liet zien.

Ik begin dus te twijfelen of dit bestaat.
 
Pim -

Pim -

11/08/2010 00:29:43
Quote Anchor link
http://php.net/manual/en/function.debug-backtrace.php

Maar zoals de naam suggereert is dit alleen voor debug-doeleinden bedoeld.

EDIT: Je kan ook zoiets proberen: http://php.net/manual/en/runkit.sandbox.php
Gewijzigd op 11/08/2010 00:52:25 door Pim -
 
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

11/08/2010 00:52:30
Quote Anchor link
Bedankt,
Dit is precies wat ik bedoelde :)
Ik ga nog even verder zoeken of het misschien toch mogelijk is om hiervoor een gewone function te vinden.
Want wat je zegt suggereert dit dus dat het voor debug-doeleinden bedoeld is.
Maar erg bedankt. :)

EDIT:
Het is volgensmij niet mogelijk.
Want als ik verder zoek is dit de enige andere manier.

Maar erg bedankt.
Gewijzigd op 11/08/2010 00:55:47 door Jan Erik Van woerden
 
Pim -

Pim -

11/08/2010 13:17:26
Quote Anchor link
Maar ik snap de bedoeling nog niet helemaal. Je maakt een framework, maar wil dat plugins in een sandbox worden gedraaid. Maar kunnen users dan plugins toevoegen? Anders maakt het toch niet uit? Wat mensen op hun eigen server doet is toch hun probleem?
 
Jelmer -

Jelmer -

11/08/2010 15:15:30
Quote Anchor link
Op zich zou het goed mogelijk moeten zijn om het voor een plugin bijna onmogelijk te maken een instantie van je database object te kunnen bemachtigen zolang je de verwijzing ernaar maar niet je sandbox binnen kan slepen. Gewoon geen globale variabelen en singletons gebruiken, dan zou een plugin toch niet bij de api naar de database kunnen komen?

Het antwoord van een functie beïnvloeden op basis van de context waarin je hem aanroept, daar heb je inderdaad trucjes voor nodig. Mijin onderbuik zegt wel dat je dit meer ellende en kopbrekers dan voordelen gaat opleveren, al kan ik zo niet een voorbeeld verzinnen. Waar probeer je je framework eigenlijk tegen te beschermen? Wat is precies het doel van deze beveiliging? Want zoiets maakt de toegang tot bijvoorbeeld opties van andere plugins moeilijker, maar nog niet onmogelijk.
 
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

11/08/2010 15:20:09
Quote Anchor link
Nee, het database is niet eens het belangrijkste.
Ik wil graag dat je aparte instellingen hebt voor elke plugin.
En zo krijg je alleen de instellingen van de huidige plugin te zien.
Dit is makkelijker voor de maker van de plugin.
 
Pim -

Pim -

11/08/2010 16:02:58
Quote Anchor link
Dat kan veel makkelijker. Geef elke plugin een basis-class die een abstracte plugin class extend. Als elke plugin dan een $_name property invult, kan je heel makkelijk de configuratie scheiden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
class Config
{
    private $_settings;

    public function __construct($name)
    {

        $this->_settings = parse_ini_file($name.'.ini');
    }
}


abstract class Plugin
{
    public function getConfig()
    {

        return new Config($this->_name);
    }
}


class PluginA extends Plugin
{
    private $_name = 'pluginA';
}


$plugin = new PluginA;
$config = $plugin->getConfig();
?>

Gewoon zoiets

@Jelmer, maar je kan altijd nog construtors aanroepen
Gewijzigd op 11/08/2010 16:04:50 door Pim -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.