Afbeelding uploaden !!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »
Mohammed el-faquir

mohammed el-faquir

23/02/2011 20:22:15
Quote Anchor link
ik heb een upload systeem om Afbeeldingen voor een profiel te kunnen opslaan. dat gaat helemaal goed. wat ik nu wil hebben is als de bestand wordt upgeload, dat de bestand naam wordt veranderd. bijvoorbeeld

User 1 upload bestand dan veranderd ik.jpg naar HHS000001.jpg
User 2 upload bestand dan veranderd ik2.jpg naar HHS000002.jpg

en zo maar bij tellen. hier onder staat de script die ik gebruik voor het uploaden.


Quote:
//avatar.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

if (isset($_POST['kkupload'])) {


        $filename = $_FILES['foto']['name'];
        $extensie = substr($filename, -3);

        $map = "images/leden/";
        $file = $_FILES['foto'];
                
        $breedte = $_FILES['foto'];
        $max_bytes = 2000000;
        

        if(strtolower($extensie) != "gif" && strtolower($extensie) != "jpg" && strtolower($extensie) != "jpeg" && strtolower($extensie) != "png")
        {

            echo "Je kan alleen .gif, .jpg .jpeg en .png bestanden uploaden!";
        }


        elseif($_FILES['foto']['size'] > $max_bytes) { echo("Het bestand is groter dan ".$max_bytes." bytes!"); }

        else {

        $length = strlen($filename);
        $name = "pict";
        $name = substr($filename, 0, $length - 4);
        $i = "1";
        $tempname = $name;
        
        $picName = $_FILES['foto']['name'];
        $nr = rand(11111,99999999999);
        if(file_exists($_FILES['foto']['name']))
        {

            $picName = $nr. $_FILES['foto']['name'];
            if(file_exists($picName))
            {

                $picName = $nr. $_FILES['foto']['name'];
            }        
        }

        
        move_uploaded_file($_FILES['foto']['tmp_name'], $map.$picName."") or die("Fout met uploaden plaatje");
        
        require_once 'includes/image.php';
        
        $image = new Image($map.$picName);
        $image->resizeAndSave(250, 200, $map.'250'.$picName);
        
        $image = new Image($map.$picName);
        $image->resizeAndSave(65, 65, $map.'65'.$picName);
        
        $image = new Image($map.$picName);
        $image->resizeAndSave(85, 85, $map.'85'.$picName);
        
        mysql_query("UPDATE `leden` SET `img`='".$picName."' WHERE `gebruikersnaam`='".$_SESSION['uName']."'");
        echo "Avatar is succesvol geupload!";
        }
        
}

?>



Quote:

// images.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php
class Image {
    
    // The image source
    private $imageSource;
    
    /**
     * Image::__construct()
     *
     * @param mixed $imageSource
     * @return
     */

    public function __construct($imageSource) {
        
        $this->imageSource = $imageSource;
        
    }

    
    /**
     * Image::resizeAndSave()
     *
     * @param mixed $maxWidth
     * @param mixed $maxHeight
     * @return
     */

    public function resizeAndSave($maxWidth, $maxHeight, $destination) {
        
        // Fetch width and height from image
        list($width, $height) = getimagesize($this->imageSource);
        
        // Fetch image extention
        $imageExtention = explode('.', $this->imageSource);
        $imageExtention = strtolower(end($imageExtention));
        
        // Check width and heigt
        if ($width <= $maxWidth && $height <= $maxHeight) {
            
            // Copy image and done..
            copy($this->imageSource, $destination);
        
            return true;
            
        }

        
        // Max width exceeded?
        if ($width > $maxWidth) {
            
            $widthRatio = ($width - $maxWidth) / $width;
            
            $newWidth = $maxWidth;
            $newHeight = $height - ($height * $widthRatio);
            
        }

        
        // Max height exceeded?
        if ($newHeight > $maxHeight) {
            
            $heightRatio = ($newHeight - $maxHeight) / $newHeight;
            
            $newHeight = $maxHeight;
            $newWidth = $newWidth - ($newWidth * $heightRatio);
            
        }

                
        // Create new image
        $imageDestination = imagecreatetruecolor($newWidth, $newHeight);
        
        // Check extention        
        if ($imageExtention == 'jpg' || $imageExtention == 'jpeg') {
            
            // Create new JPG image
            $newImage = imagecreatefromjpeg($this->imageSource);
            imagecopyresampled($imageDestination, $newImage, 0, 0, 0, 0, $newWidth, $newHeight, $width, $height);
            
            // Save image
            imagejpeg($imageDestination, $destination, 100);
            
        }
elseif ($imageExtention == 'gif') {
            
            // Create new GIF image
            $newImage = imagecreatefromgif($this->imageSource);
            imagecopyresampled($imageDestination, $newImage, 0, 0, 0, 0, $newWidth, $newHeight, $width, $height);
            
            // Save image
            imagegif($imageDestination, $destination);
            
        }
elseif ($imageExtention == 'png') {
            
            // Create new PNG iamge
            $newImage = imagecreatefrompng($this->imageSource);
            imagecopyresampled($imageDestination, $newImage, 0, 0, 0, 0, $newWidth, $newHeight, $width, $height);
            
            // Save image
            imagepng($imageDestination, $destination, 9);
            
        }
        
    }
    
}[
/quote]
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:38:04
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/02/2011 20:39:41
Quote Anchor link
Ik zou het veranderen in avatar-@userid@

@userid@ word vervangen voor het gebruikers id
 
Roel -

Roel -

23/02/2011 22:12:13
Quote Anchor link
Gelukkig is dit een veilig systeem. Probeer maar eens test.php.jpg te uploaden! :-)
 
Mar cel

Mar cel

23/02/2011 22:36:54
Quote Anchor link
@Roel: dan is er nog niets aan de hand, want de afbeelding is nog steeds een .jpg, dat er .php inzit maakt niets uit. Het wordt een ander verhaal wanneer de afbeelding blaat.jpg.php zou heten, maar dat kan in dit geval niet.
 
Michael -

Michael -

23/02/2011 23:16:47
Quote Anchor link
Toch kun je beter op MIME controleren dan op het geen wat achter de punt staat.
Maar dit is allemaal offtopic, graag reacties op de vraag van de ts.
 
Johan Dam

Johan Dam

24/02/2011 09:36:32
Quote Anchor link
controleer de afbeeldingen met 'imagegetsize()' als het geen afbeelding is, geeft ie false terug, maakt niet wat de extensie / mime type is.

Controleren op extensie of MIME is beide lek op een mandje,

OT:
$picname veranderen in 'watdanook_' . $user_id zou prima werken, wil je dat een user meerdere afbeeldingen kan uploaden kan je er 'watdanook_' . $user_id . '_' . $num van maken
$num zou je krijgen door te tellen hoeveel bestanden er met 'watdanook_' . $user_id . '_' beginnen. Doet 'glob()' daar geen hele mooie dingen mee?
 
Mohammed el-faquir

mohammed el-faquir

28/02/2011 20:07:44
Quote Anchor link
Johan Dam op 24/02/2011 09:36:32:
controleer de afbeeldingen met 'imagegetsize()' als het geen afbeelding is, geeft ie false terug, maakt niet wat de extensie / mime type is.

Controleren op extensie of MIME is beide lek op een mandje,

OT:
$picname veranderen in 'watdanook_' . $user_id zou prima werken, wil je dat een user meerdere afbeeldingen kan uploaden kan je er 'watdanook_' . $user_id . '_' . $num van maken
$num zou je krijgen door te tellen hoeveel bestanden er met 'watdanook_' . $user_id . '_' beginnen. Doet 'glob()' daar geen hele mooie dingen mee?

ik begrijp het niet helemaal :(

Kan je mis wat duidelijker zijn ? THNXXX @!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.