Afbeelding uploaden !!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »
Mohammed el-faquir

mohammed el-faquir

23/02/2011 20:22:15
Quote Anchor link
ik heb een upload systeem om Afbeeldingen voor een profiel te kunnen opslaan. dat gaat helemaal goed. wat ik nu wil hebben is als de bestand wordt upgeload, dat de bestand naam wordt veranderd. bijvoorbeeld

User 1 upload bestand dan veranderd ik.jpg naar HHS000001.jpg
User 2 upload bestand dan veranderd ik2.jpg naar HHS000002.jpg

en zo maar bij tellen. hier onder staat de script die ik gebruik voor het uploaden.


Quote:
//avatar.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

if (isset($_POST['kkupload'])) {


        $filename = $_FILES['foto']['name'];
        $extensie = substr($filename, -3);

        $map = "images/leden/";
        $file = $_FILES['foto'];
                
        $breedte = $_FILES['foto'];
        $max_bytes = 2000000;
        

        if(strtolower($extensie) != "gif" && strtolower($extensie) != "jpg" && strtolower($extensie) != "jpeg" && strtolower($extensie) != "png")
        {

            echo "Je kan alleen .gif, .jpg .jpeg en .png bestanden uploaden!";
        }


        elseif($_FILES['foto']['size'] > $max_bytes) { echo("Het bestand is groter dan ".$max_bytes." bytes!"); }

        else {

        $length = strlen($filename);
        $name = "pict";
        $name = substr($filename, 0, $length - 4);
        $i = "1";
        $tempname = $name;
        
        $picName = $_FILES['foto']['name'];
        $nr = rand(11111,99999999999);
        if(file_exists($_FILES['foto']['name']))
        {

            $picName = $nr. $_FILES['foto']['name'];
            if(file_exists($picName))
            {

                $picName = $nr. $_FILES['foto']['name'];
            }        
        }

        
        move_uploaded_file($_FILES['foto']['tmp_name'], $map.$picName."") or die("Fout met uploaden plaatje");
        
        require_once 'includes/image.php';
        
        $image = new Image($map.$picName);
        $image->resizeAndSave(250, 200, $map.'250'.$picName);
        
        $image = new Image($map.$picName);
        $image->resizeAndSave(65, 65, $map.'65'.$picName);
        
        $image = new Image($map.$picName);
        $image->resizeAndSave(85, 85, $map.'85'.$picName);
        
        mysql_query("UPDATE `leden` SET `img`='".$picName."' WHERE `gebruikersnaam`='".$_SESSION['uName']."'");
        echo "Avatar is succesvol geupload!";
        }
        
}

?>



Quote:

// images.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php
class Image {
    
    // The image source
    private $imageSource;
    
    /**
     * Image::__construct()
     *
     * @param mixed $imageSource
     * @return
     */

    public function __construct($imageSource) {
        
        $this->imageSource = $imageSource;
        
    }

    
    /**
     * Image::resizeAndSave()
     *
     * @param mixed $maxWidth
     * @param mixed $maxHeight
     * @return
     */

    public function resizeAndSave($maxWidth, $maxHeight, $destination) {
        
        // Fetch width and height from image
        list($width, $height) = getimagesize($this->imageSource);
        
        // Fetch image extention
        $imageExtention = explode('.', $this->imageSource);
        $imageExtention = strtolower(end($imageExtention));
        
        // Check width and heigt
        if ($width <= $maxWidth && $height <= $maxHeight) {
            
            // Copy image and done..
            copy($this->imageSource, $destination);
        
            return true;
            
        }

        
        // Max width exceeded?
        if ($width > $maxWidth) {
            
            $widthRatio = ($width - $maxWidth) / $width;
            
            $newWidth = $maxWidth;
            $newHeight = $height - ($height * $widthRatio);
            
        }

        
        // Max height exceeded?
        if ($newHeight > $maxHeight) {
            
            $heightRatio = ($newHeight - $maxHeight) / $newHeight;
            
            $newHeight = $maxHeight;
            $newWidth = $newWidth - ($newWidth * $heightRatio);
            
        }

                
        // Create new image
        $imageDestination = imagecreatetruecolor($newWidth, $newHeight);
        
        // Check extention        
        if ($imageExtention == 'jpg' || $imageExtention == 'jpeg') {
            
            // Create new JPG image
            $newImage = imagecreatefromjpeg($this->imageSource);
            imagecopyresampled($imageDestination, $newImage, 0, 0, 0, 0, $newWidth, $newHeight, $width, $height);
            
            // Save image
            imagejpeg($imageDestination, $destination, 100);
            
        }
elseif ($imageExtention == 'gif') {
            
            // Create new GIF image
            $newImage = imagecreatefromgif($this->imageSource);
            imagecopyresampled($imageDestination, $newImage, 0, 0, 0, 0, $newWidth, $newHeight, $width, $height);
            
            // Save image
            imagegif($imageDestination, $destination);
            
        }
elseif ($imageExtention == 'png') {
            
            // Create new PNG iamge
            $newImage = imagecreatefrompng($this->imageSource);
            imagecopyresampled($imageDestination, $newImage, 0, 0, 0, 0, $newWidth, $newHeight, $width, $height);
            
            // Save image
            imagepng($imageDestination, $destination, 9);
            
        }
        
    }
    
}[
/quote]
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:10:57
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/02/2011 20:39:41
Quote Anchor link
Ik zou het veranderen in avatar-@userid@

@userid@ word vervangen voor het gebruikers id
 
Roel -

Roel -

23/02/2011 22:12:13
Quote Anchor link
Gelukkig is dit een veilig systeem. Probeer maar eens test.php.jpg te uploaden! :-)
 
Mar cel

Mar cel

23/02/2011 22:36:54
Quote Anchor link
@Roel: dan is er nog niets aan de hand, want de afbeelding is nog steeds een .jpg, dat er .php inzit maakt niets uit. Het wordt een ander verhaal wanneer de afbeelding blaat.jpg.php zou heten, maar dat kan in dit geval niet.
 
Michael -

Michael -

23/02/2011 23:16:47
Quote Anchor link
Toch kun je beter op MIME controleren dan op het geen wat achter de punt staat.
Maar dit is allemaal offtopic, graag reacties op de vraag van de ts.
 
Johan Dam

Johan Dam

24/02/2011 09:36:32
Quote Anchor link
controleer de afbeeldingen met 'imagegetsize()' als het geen afbeelding is, geeft ie false terug, maakt niet wat de extensie / mime type is.

Controleren op extensie of MIME is beide lek op een mandje,

OT:
$picname veranderen in 'watdanook_' . $user_id zou prima werken, wil je dat een user meerdere afbeeldingen kan uploaden kan je er 'watdanook_' . $user_id . '_' . $num van maken
$num zou je krijgen door te tellen hoeveel bestanden er met 'watdanook_' . $user_id . '_' beginnen. Doet 'glob()' daar geen hele mooie dingen mee?
 
Mohammed el-faquir

mohammed el-faquir

28/02/2011 20:07:44
Quote Anchor link
Johan Dam op 24/02/2011 09:36:32:
controleer de afbeeldingen met 'imagegetsize()' als het geen afbeelding is, geeft ie false terug, maakt niet wat de extensie / mime type is.

Controleren op extensie of MIME is beide lek op een mandje,

OT:
$picname veranderen in 'watdanook_' . $user_id zou prima werken, wil je dat een user meerdere afbeeldingen kan uploaden kan je er 'watdanook_' . $user_id . '_' . $num van maken
$num zou je krijgen door te tellen hoeveel bestanden er met 'watdanook_' . $user_id . '_' beginnen. Doet 'glob()' daar geen hele mooie dingen mee?

ik begrijp het niet helemaal :(

Kan je mis wat duidelijker zijn ? THNXXX @!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.