afkeur wel/niet weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »
Rolllluf

rolllluf

26/04/2007 11:24:00
Quote Anchor link
Ik wil met dit stukje script hetvolgende bereiken. het moet zo zijn dat bij een bepaalde oplossing een afkeur reactie wordt weergegeven.

Ik heb er een plaatje bij
www.violanzzj.nl/tbp/afkeur.jpg

Hier zien jullie 2 regels in het donker met afkeur1 en hg2. Dit zijn 2 aparte afkeur redenen.Het moet dus eigenlijk zo staan
#1 -> afkeur 1
#2 -> hg2
#3 -> afkeur = 0 (want deze is niet afgekeurd).

De goede afkeur rede moet onder de goede oplossing komt. Ik heb nu 2 keer rede van afkeur gegeven en ze worden beiden bij alle 3 mijn oplossingen weergegeven, terwijl hij in princiepe alleen bij #1 en bij #2 een afkeur rede moet geven.

Hoop dat ik zo jullie voldoende info heb gegeven!!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$afkeur
= mysql_query ("
SELECT smt_oplossing.afkeur AS a, id_afk, smt_afkeur.afkeur AS afk, nr, prob_id
FROM smt_afkeur, smt_oplossing
WHERE smt_oplossing.prob_id = smt_afkeur.nr"
)or die(mysql_error());

while ($af = mysql_fetch_array($afkeur))
 {

  $a = $af['a'];
  $afk = $af['afk'];
  $prob_id = $af['prob_id'];
  $nr = $af['nr'];

           if ($a == '1')
              {

                 echo"<tr><td><h2>$afk $prob_id</h2></td></tr>";
                 }

                 else
                 {
                 echo"<tr><td><h2>afkeur = 0</h2></td></tr>";
                 }
              }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 21:59:49
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/04/2007 12:17:00
Quote Anchor link
Hoe ziet je datamodel eruit, want uit je query kan ik dat niet helemaal opmaken.

Het zal waarschijnlijk liggen aan de manier waarop je de gegevens ophaalt en vervolgens weergeeft.
 
Rolllluf

rolllluf

26/04/2007 13:02:00
Quote Anchor link
Hieronder heb ik met btje knippen en plakken mijn structuur aangegeven.

stm_afkeur.nr moet hetzelfde zijn als smt_oplossing.prob.id, want die is uniek dus is het smt_afkeur.nr ook uniek als het goed is.

smt_oplossing.id komt overeen met smt_probleem.id .


-- Tabel structuur voor tabel `smt_afkeur`

`nr` int(11) NOT NULL,
`afkeur` text NOT NULL,
`id_afk` int(11) NOT NULL auto_increment,
`afk` int(2) NOT NULL default '1',
PRIMARY KEY (`id_afk`)
)


-- Tabel structuur voor tabel `smt_oplossing`
--

`id` int(10) NOT NULL,
`prob_id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`oplossing` text NOT NULL,
`afkeur` int(11) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`prob_id`)



-- Tabel structuur voor tabel `smt_probleem`
--


`id` int(10) NOT NULL auto_increment,
`machine` varchar(32) NOT NULL,
`onderwerp` varchar(50) NOT NULL,
`opgelost` int(1) NOT NULL,
`probleem` text NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
)
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

26/04/2007 13:13:00
Quote Anchor link
henk schreef op 26.04.2007 12:07:
wel!


Graag inhoud geven aan je bericht, niet zomaar een bericht plaatsen.

rolllluf schreef op 26.04.2007 12:10:
henk schreef op 26.04.2007 12:07:
wel!


wtf heb ik nu aan dat antwoord


Je kan ook anders reageren maar het is verstandiger om daar niet op te reageren gezien het geen toegevoegde waarde heeft tot deze Topic.

Beide oorspronkelijke berichten zijn bij deze verwijderd!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/04/2007 13:15:00
Quote Anchor link
`prob_id` int(11) NOT NULL auto_increment

Dit gaat natuurlijk hardstikke fout. Het lijkt me dat prob_id een foreign key is op de smt_probleem tabel en dus verwijst naar het id uit die tabel. Dan kun je dus nooit een auto_increment op die kolom hebben!

Verder heb je in je tabel smt_oplossing een kolom afkeur staan waarin je, neem ik aan, het id_afk uit de smt_afkeur tabel opslaat? Maar hoezo heb je dan ook nog een kolom nr in die tabel die naar prob_id verwijst?

Ik denk dat je eerst nog even goed moet kijken naar je datamodel en eerst eens verder moet gaan normaliseren.
 
Rolllluf

rolllluf

27/04/2007 09:48:00
Quote Anchor link
@blanche
-----------------
Dit gaat natuurlijk hardstikke fout. Het lijkt me dat prob_id een foreign key is op de smt_probleem tabel en dus verwijst naar het id uit die tabel. Dan kun je dus nooit een auto_increment op die kolom hebben!
------------------
Dit kan geen foreign key zijn, want een probleem kan vaker worden afgewezen. (stukje verder op staat verdere uitleg)


Verder heb je in je tabel smt_oplossing een kolom afkeur staan waarin je, neem ik aan, het id_afk uit de smt_afkeur tabel opslaat? Maar hoezo heb je dan ook nog een kolom nr in die tabel die naar prob_id verwijst?
------------------
de kolom afkeur gebruik ik om aan te geven of een probleem is afgewezen of niet. Daar zit dan een unieke id_afk aan vast die ik wil koppelen aan "nr" in de kolom smt_afkeur, en die dan vervolgens op het scherm weergeven. De kolom id_afk in smt_afkeur is gewoon om elke afkeur een eigen unieke ID mee te geven, maar eigenlijk is deze overbodig.




nog een extra uitleg ...

smt staat voor de afdeling waavoor het gebruikt wordt. Dus ik heb deze zelfde tabellen nog een keer voor de afdeling test en voor de afdeling meganisch.

verder denk ik dat het voor zich wijst maar toch nog een kleine uitleg.

smt_probleem bevat in totaal 6 kolommen, waarvan onder andere "id" en "probleem". In "id" word een unieke waarde gegeven, die refereerd naar het "probleem". Dit lijkt me nog logisch

smt_oplossing bevat ook ongeveer 6 kolommen. er zijn er maar 3 voor ons van belang namelijk; "prob_id" / "id" / "oplossing".
"prob_id" is weer de unieke waarde die refereerd naar de oplossing. "id" refereert naar het "id" van de tabel smt_probleem. Het "id" kan vaker voorkomen, omdat bij een afwijzing opnieuw een "oplossing" moet worden ingevoerd.

smt_afkeur bevat ook ongeveer 6 kolommen. ik heb er 2 uitgeligt. "id_afk" en "nr". "id_afk" is weer de unieke waarde en "nr" zou moeten refereren naar "prob_id" uit de tabeln smt_oplossing. zo krijg je altijd 1 waarde uit je tabel als het goed is...

Wat wij nu hebben in onze query is de output van de afkeur die bij een bepaald "id" horen uit de tabel smt_oplossing. Dan zitten we op de helft volgens mij, want als we nu nog kunnen aangeven dat hij ook nog moet kijken naar wel "prob_id" het is dan zijn we eruit volgens mij...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?
$query
= "
SELECT smt_oplossing.afkeur AS a, id_afk, smt_afkeur.afkeur AS afk, nr, prob_id
FROM smt_afkeur, smt_oplossing
WHERE smt_oplossing.prob_id = smt_afkeur.nr"
;

$sql = mysql_query("$query");
while ($fill = mysql_fetch_array($sql))
        {

        $a = $fill['a'];
        $afkeuring = $fill['afk'];
        $probleem_id = $fill['prob_id'];
        $nummer = $fill['nr'];

        if ($a == 1)
                {

                echo $afkeuring.$probleem_id."<BR><BR>";
                }

        else
                {
                echo "afkeuring = 0 <BR><BR>";
                }
        }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door rolllluf
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.