AJAX blijft fouten geven.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »
Eddy E

Eddy E

12/10/2013 13:01:10
Quote Anchor link
Ik heb deze code staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<script>
$(".ja_knop").click(function() {
    $(".nee_knop").removeClass("nee_knop").addClass("weg").html("Tot ziens!");
    var request = $.ajax({url: "feedback.php", type: "POST", data: { t : "<?php echo $p['title']; ?>", w : "1" }});
    request.done(function( msg ) { $("#rechterbovenhoek i").html("Opgeslagen!");});
    request.fail(function( jqXHR, textStatus ) {  alert( "Request failed: " + textStatus);});
});
</script>


jQuery is geladen (1.8.3) en alle werkt goed, behalve dat ik steeds de alert "Request failed: error" krijg.
Het bestand feedback.php staat in dezelfde map (de root) als de html-pagina waarop deze code staat.
Die pagina werkt ook gewoon en geeft óf KLAAR óf FOUT terug. Maar ik krijg er niets van terug.

Ik heb al ../feedback.php en ./feedback.php en /feedback.php geprobeerd, maar zonder succes.
Als ik in feedback.php een sleep(5) zet, duurt het wel 5 seconden voordat ik van Javascript de alert krijg.... dus het bestand wordt daadwerkelijk gevonden/geopend en op gewacht.


Dit is feedback.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
header("HTTP/1.1 200 OK");
if (isset($_POST['w'], $_POST['t'])) {
    include ("includes/mysqli.php");
    $t = escape($_POST['t']);
    $w = intval($_POST['w']);
    $query = "
        INSERT INTO feedback
            (
            pagina,
            datumtijd,
            waardering
            )
        VALUES
            (
            '"
. $t . "',
            NOW(),
            '"
. $w . "'
            )"
;

    sql($query);
    echo 'Klaar!';
}
else {
    echo 'Fout';
}

?>
Gewijzigd op 12/10/2013 13:27:44 door Eddy E
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:08:28
 
Erwin H

Erwin H

12/10/2013 13:17:06
Quote Anchor link
Roep de php ajax pagina eens direct in de browser aan (en vervang dan even de post gegevens in het script met hardcoded waardes). Wat zie je dan als output?
 
Eddy E

Eddy E

12/10/2013 14:45:26
Quote Anchor link
Dan krijg ik gewoon "Klaar" en wordt de rij toegevoegd aan de database.
Dat heb ik uiteraard eerst volledig getest.
Zie www.zunflappie.nl/feedback.php


Quote:
Die pagina werkt ook gewoon en geeft óf KLAAR óf FOUT terug. Maar ik krijg er niets van terug.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/10/2013 16:45:25
Quote Anchor link
Wat gebeurt er als je de header weglaat? De juiste header wordt vanzelf meegestuurd.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/10/2013 16:47:39
Quote Anchor link
Gaat het over dat stukje "heeft u gevonden wat u zocht?" dat omhoog komt rechts in de bovenhoek?
 
Eddy E

Eddy E

12/10/2013 17:20:19
Quote Anchor link
Jep, helemaal.
Alles doet precies wat het moet doen, behalve dat er niets wordt opgeslagen (en dat alles dus geen nut heeft) :P
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/10/2013 19:13:56
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 12/10/2013 16:45:25:
Wat gebeurt er als je de header weglaat? De juiste header wordt vanzelf meegestuurd.

Heb je daar al naar gekeken?
 
Erwin H

Erwin H

12/10/2013 19:28:31
Quote Anchor link
Even voor mijn duidelijkheid (misschien ben ik een beetje traag vandaag), wat is nu het probleem precies?
Want als ik naar je pagina ga en op de 'JA' of 'NEE' knop klik dan zie ik dat de ajax call gewoon wordt uigevoerd, dat het resultaat dat terug komt correct is en dat er iets op de pagina gebeurt. Dus het probleem zit aan de server kant?
 
Alex Mester

Alex Mester

12/10/2013 19:44:14
Quote Anchor link
Ik zie geen fout afhandeling voor de MySQLi?

Lees dit eens door: http://wouterj.github.io/sql-boilerplate/
Gewijzigd op 12/10/2013 19:44:55 door Alex Mester
 
Eddy E

Eddy E

13/10/2013 11:53:52
Quote Anchor link
@Alex Mester: Nee, er komt geen resultaat terug. Wat ik ook invoer en/of echo, hij blijft "Error" geven. Niet iets als "Fout" of "Klaar". Ik heb nu foutafhandeling toegevoegd, maar dat maakt geen bal uit.
De query is goed en werkt.

@Ger: header() weggehaald, geen effect.

@Erwin: ik zie helemaal geen resultaat terug komen. Ik zie alleen maar "Error", dus het stuk van jQuery van .fail().
De server-kant zit goed. Ik heb nu (tijdelijk) even $_POST['w'] en $_POST['t'] bovenaan ingevuld en het werkt direct wel goed (de PHP-pagina dus). Zelfs dan krijg ik via de AJAX een 'error' terug.

Inmiddels is dit de php-pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php

$_POST
['w'] = 1;
$_POST['t'] = "test";

if (isset($_POST['w'], $_POST['t'])) {
    include ("includes/mysqli.php");
    $t = escape($_POST['t']);
    $w = intval($_POST['w']);
    $query = "
        INSERT INTO feedback
            (
            pagina,
            datumtijd,
            waardering
            )
        VALUES
            (
            '"
. $t . "',
            NOW(),
            '"
. $w . "'
            )"
;

    if(sql($query) == true)
        {

            echo 'Klaar!';
        }

    else
        {
            echo 'Fout in SQL';
        }

}
else {
    echo 'Geen waarden ontvangen.';
}

?>


Het javascript is online te zien op www.zunflappie.nl
Je 'activeert' het scherm door je muis naar rechtsboven (richting kruisje ;) ) te bewegen.
Gewijzigd op 13/10/2013 11:55:13 door Eddy E
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/10/2013 12:07:49
Quote Anchor link
Bij mij (IE10) komt netjes Opgeslagen! te staan.
 
Eddy E

Eddy E

13/10/2013 12:17:13
Quote Anchor link
Ja, dat klopt!
Bij mij ook.
Maar dat doet hij dus niet.
Ik wil het, zoals Twitter ook doet: eerst zeggen dat het is opgeslagen, en daarna (ondertussen) het echte opslaan.

Lukt het dan niet... dan gooi ik wel een grotere melding (hoewel dat de bezoekers ook niets boeit).
Let goed op de alert die je krijgt.
 
Erwin H

Erwin H

13/10/2013 12:29:29
Quote Anchor link
Eddy E op 13/10/2013 11:53:52:
@Erwin: ik zie helemaal geen resultaat terug komen. Ik zie alleen maar "Error", dus het stuk van jQuery van .fail().
De server-kant zit goed. Ik heb nu (tijdelijk) even $_POST['w'] en $_POST['t'] bovenaan ingevuld en het werkt direct wel goed (de PHP-pagina dus). Zelfs dan krijg ik via de AJAX een 'error' terug.

Misschien begrijp ik je nog steeds niet, maar ik krijg van de server als resultaat van de ajax call 'Klaar!' terug. Geen error. Dat is toch wat je wil?
 
Eddy E

Eddy E

13/10/2013 13:32:36
Quote Anchor link
... krijg jij het wel? Ik op Opera en Chrome niet. Vaag...

Is dit mijn browsers fout?
 
Erwin H

Erwin H

13/10/2013 14:04:18
Quote Anchor link
In FF werkt het volgens mij.
 
N K

N K

13/10/2013 14:11:45
Quote Anchor link
In Chrome krijg ik ook "Klaar" terug
 
Eddy E

Eddy E

13/10/2013 19:22:57
Quote Anchor link
Wat een .... ellende.
In Opera krijg ik nog steeds 'error' terug.
En bij jullie gaat het wel goed? Vaaaag...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.