ajax browser laatste history ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 10:32:27
Quote Anchor link
Ik ben wat aan het spelen met AJAX maar snap er helaas nog weinig van.
Ik wil de laatste history url die de browser opslaat ophalen via AJAX en deze dan plaatsen in een string.

maar wat ik me nu al afvraag is hoe kan ik zien wat er in window.history zit bijvoorbeeld.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 20:31:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2013 10:36:44
Quote Anchor link
Waarom zou je AJAX hiervoor gebruiken?
 
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 10:39:31
Quote Anchor link
Ja ik wou het met PHP doen maar dan moet je de reffer gebruiken en die is niet altijd gevuld.
Maar als je een ander idee hebt ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2013 10:43:05
Quote Anchor link
window.history.previous.href

Dit kan je wel inderdaad met AJAX doorsluizen naar PHP.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 11:04:10
Quote Anchor link
okeej maar hoe zet ik dit dan in een string naar bijvoorbeeld

$window_history = window.history.previous.href;

Ik snap gewoon iets te weinig van ajax en gaat me denk ik te veel tijd kosten dit helemaal uit te pluizen dus zou er mee geholpen zijn.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

04/12/2013 11:35:12
Quote Anchor link
window.history.previous.href werkt niet bij mij.

Maar laat me dat ander ding beantwoorden.
Hier is een voorbeeld van Ajax, met post data.
Dit kan je zelf al eens uittesten en wat mee spelen.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script>
<script>
$(document).ready(function() {   // wordt uitgevoerd als de pagina geladen is
  // var browser_history = window.history.previous.href;
  var username  = 'Ray';
  var surname   = 'Davies';
  // ajax verzoek starten.  Alles in object-notatie
  $.ajax({
    url:    'ajax.php',
    method: 'post',
    data:   {
      voornaam: username,
      naam:     surname
    },
    success: function(message) {  // dit wordt uitgevoerd als de server een antwoord terug stuurt naar javascript.  de parameter message is wat de server geprint heeft.
      // we steken het antwoord van de server in de div
      $('#messages').html(message);
    }
  });
});
</script>
<div id="messages"></div>


ajax.php (steek die in de zelfde map als index.php)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
  // de echo die we hier doen, is de boodschap die javascript terug krijgt
  echo 'Hallo ' . $_POST['voornaam'] .' ' . $_POST['naam'] .', dit is een bericht dat we vanuit de server terug naar javascript tonen: ';
}

?>
 
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 13:11:34
Quote Anchor link
dank u ga hier eens meespelen.

Toevoeging op 04/12/2013 14:37:21:

Eigelijk doet deze niet precies wat ik wil.
Ik wil eigenlijk alleen de url hebben van de vorige pagina nu spring hij erheen.

Ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script>
<script>
$(document).ready(function() {   // wordt uitgevoerd als de pagina geladen is
  var browser_history = window.history.go(-1);
  // ajax verzoek starten.  Alles in object-notatie
  $.ajax({
    url:    '../test/ajax.php',
    method: 'post',
    data:   {
        server:     browser_history
    },
    success: function(message) {  // dit wordt uitgevoerd als de server een antwoord terug stuurt naar javascript.  de parameter message is wat de server geprint heeft.
      // we steken het antwoord van de server in de div
      $('#messages').html(message);
    }
  });
});
</script>
<div id="messages"></div>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2013 15:33:54
Quote Anchor link
Het success-event lijkt me dan verder niet echt nodig. Je kan het wel vervangen door een ajaxError event, als je het nodig vindt om fouten op te vangen.

in plaats van message kan je dan jqXHR,textStatus,errorThrown gebruiken om de gemaakte fouten op te vragen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

04/12/2013 16:03:58
Quote Anchor link
Wat zou kunnen werken:
Maak van lijn 10:

server: document.referrer

Het is niet helemaal het zelfde.
referrer is bedoeld om te weten of de gebruiker op een andere site een link heeft gevonden naar jouw site (en heeft geklikt).
 
Rik Engelen

Rik Engelen

04/12/2013 18:21:13
Quote Anchor link
Dat van de reffer is het zelfd als hoe ik het met PHP kan doen.
Ik ben eigenlijk op zoek naar de URL die de terug knop van de browser zelf gebruikt.
Dit halen ze uit de geschiedenis alleen hoe kom ik nu aan die url vraag ik me af.
Heb met php al van alles getest maar krijg niet wat ik wil.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2013 19:43:18
Quote Anchor link
Het lijkt vrij logisch dat het zou moeten kunnen, echter zitten daar privacy-bezwaren aan.
Vroeger had het misschien nog gekund met: window.history.href.

Maar nu lees ik dit in de docs van Mozilla over het history-object().
Quote:
For security reasons the History object doesn't allow the non-privileged code to access the URLs of other pages in the session history, but it does allow it to navigate the session history.

Doorsturen kan nog wel, maar er is geen toegang meer mogelijk tot de URL's in de browsersessie.
Enige middel is nog $_SERVER['HTTP_REFERER'] die overigens niet 100% betrouwbaar is.
Gewijzigd op 04/12/2013 19:43:37 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.