AJAX probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »
Kobe Aerts

kobe Aerts

08/06/2010 17:55:48
Quote Anchor link
Eerst even de code's:
javascript code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
//    0.    createRequest
    //    -----------------
 
        function createRequest()
        {
 
            //    Variabelen declareren
            var request;
 
            if ( window.XMLHttpRequest )
            {
                // code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
                request = new XMLHttpRequest();
 
            }
            else
            {
                // code for IE6, IE5
                request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
 
            }
 
            //    Variabelen returnen
            return request;
 
        }
 
    //    0.    AjaxRequest
    //    ---------------
 
        function AjaxRequest( naam, element )
        {
 
            var naam         = naam;
            naam            = new createRequest();
            var element     = element;    
 
            naam.onreadystatechange = function()
            {
 
                if ( naam.readyState == 4 && naam.status == 200 )
                {
 
                    document.getElementById( element ).innerHTML = naam.responseText;
 
                }
 
            }
 
        }


En dan roep ik de ajax zo op:
javascript code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
//    2.    albumsFavorietToevoegen
    //    ---------------------------
 
        function albumFavorietToevoegen( albumID, gebruikersID )
        {
 
            //    Variabelen declareren
            var albumID            = albumID;
            var gebruikersID     = gebruikersID;
 
            AjaxRequest( 'albumStatistieken', 'albumStatistieken');
 
            //    Favoriet updaten
            albumStatistieken.open("GET","Ajax/albumFavorietToevoegen.php?id=" + albumID +"&gebruiker=" + gebruikersID, true);
            albumStatistieken.send();
 
        }


Ik heb al even zitten zoeken maar ik vind de fout niet.

EDIT: dit geeft hij als fout: Uncaught ReferenceError: albumStatistieken is not defined

Kobe

Code tussen code tags geplaatst[/modedit]
Gewijzigd op 09/06/2010 15:01:20 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:21:05
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

08/06/2010 18:47:11
Quote Anchor link
Tip: Gebruik jQuery. Dan hoef je dat gedoe met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
if ( window.XMLHttpRequest )
{
// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
request = new XMLHttpRequest();

}
else
{
// code for IE6, IE5
request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");

zoiezo al niet meer te doen. Kan het daarbij ook niet fout gaan.
 
Kobe Aerts

kobe Aerts

08/06/2010 19:09:38
Quote Anchor link
Ik ben een beetje tegen jQuery, iedereen gebruikt het al.

Ik schrijf liever mijn code zelf -> meer zelfvoldoening.
 
Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

08/06/2010 19:15:17
Quote Anchor link
Er is een reden waarom heel veel mensen JQuery gebruiken.
Misschien omdat het heel veel voldoening geeft ;)
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

08/06/2010 20:03:19
Quote Anchor link
Waarom gebruik je PHP? iedereen gebruikt het al. Zelf een programmeertaal schijven waarmee je hetzelfde kunt als met PHP geeft vast meer zelfvoldoening?
 
Kobe Aerts

kobe Aerts

08/06/2010 21:20:17
Quote Anchor link
Kan niemand gewoon eens kijken wat de fout is, daar leer ik meer uit ;)

Bedankt.
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

08/06/2010 22:44:54
Quote Anchor link
Je code is echt een zooi, leer JavaScript: http://javascript.crockford.com/

Verder, je definieert de variabele "albumStatistieken" nergens. Dat zegt de foutmelding, en het klopt ook.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

09/06/2010 10:44:45
Quote Anchor link
Even met inspringing en al:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
// 0. createRequest
// -----------------
function createRequest() { // Variabelen declareren
    var request;
    if (window.XMLHttpRequest) { // code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
        request = new XMLHttpRequest();
    } else { // code for IE6, IE5
        request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    } // Variabelen returnen
    return request;
} // 0. AjaxRequest
// ---------------
function AjaxRequest(naam, element) {
    var naam = naam;
    naam = new createRequest();
    var element = element;
    naam.onreadystatechange = function () {
        if (naam.readyState == 4 && naam.status == 200) {
            document.getElementById(element).innerHTML = naam.responseText;
        }
    }
}
En dan roep ik de ajax zo op: javascript code // 2. albumsFavorietToevoegen
// ---------------------------
function albumFavorietToevoegen(albumID, gebruikersID) { // Variabelen declareren
    var albumID = albumID;
    var gebruikersID = gebruikersID;
    AjaxRequest('albumStatistieken', 'albumStatistieken'); // Favoriet updaten
    albumStatistieken.open("GET", "Ajax/albumFavorietToevoegen.php?id=" + albumID + "&gebruiker=" + gebruikersID, true);
    albumStatistieken.send();
}


Huh??
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function AjaxRequest(naam, element) {
    var naam = naam;
    naam = new createRequest();

Je doet hier niet met naam, en redeclareert naam terwijl deze al binnen de scope van de functie zit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
function albumFavorietToevoegen(albumID, gebruikersID) { // Variabelen declareren
    var albumID = albumID;
    var gebruikersID = gebruikersID;
    AjaxRequest('albumStatistieken', 'albumStatistieken'); // Favoriet updaten
    albumStatistieken.open("GET", "Ajax/albumFavorietToevoegen.php?id=" + albumID + "&gebruiker=" + gebruikersID, true);
    albumStatistieken.send();
}

Wat een zooi.. albumStatistieken wordt nergens gedefinieerd.
albumID en gebruikersID hoeven niet met var te worden gedeclareerd.
Ik denk dat je voor AjaxRequest nog var 'albumStatistieken=' wilt toevoegen (zonder ').
En de functie AjaxRequest even aanpassen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
function AjaxRequest(naam, element) {
    var req = new createRequest();
    req.onreadystatechange = function () {
        if (req.readyState == 4 && req.status == 200) {
            document.getElementById(element).innerHTML = req.responseText;
        }
    }
    return req;
}
 
Jan geen

Jan geen

09/06/2010 12:33:33
Quote Anchor link
Gebruik gewoon jQuery, dan kan je dit in 3 regels doen...
 
Steff   an

Steff an

09/06/2010 14:21:06
Quote Anchor link
jQuery voor zoiets? Kom op! Daarnaast doe je het dan ook niet in 3 regels.. heb je weleens gekeken hoe groot jQuery is?

Ik moet toegeven dat ik ook snel naar jQuery grijp, maar vaak zou dat niet nodig hoeven zijn.
 
Jelmer -

Jelmer -

09/06/2010 14:50:50
Quote Anchor link
Peter datwiljewelwetenhe op 09/06/2010 10:44:45:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
function AjaxRequest(naam, element) {
    var req = new createRequest();
    req.onreadystatechange = function () {
        if (req.readyState == 4 && req.status == 200) {
            document.getElementById(element).innerHTML = req.responseText;
        }
    }
    return req;
}

Klein detail nog, het is gewoon 'var req = createRequest();', zonder new, aangezien je niet een instantie van createRequest wilt maken, maar van XMLHttpRequest (of dat activex ding) en dat doet die functie al voor je. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.