Ajax werkt niet icm json

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »
Tim S

Tim S

23/02/2013 16:43:49
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik probeer al een tijdje ajax te laten werken in combinatie met json_encode. Ik heb inmiddels al alles geprobeerd maar heb nu een voorbeeld dat volgens mij wel zou moeten werken. Als ik het zonder json doe werkt het wel, heeft iemand een idee hoe dit zou kunnen komen?

Hier de code van het voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Naamloos document</title>

<?php
if (isset($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) && strtolower($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) === 'xmlhttprequest') {


    $array = array('test' => '<p>hier een teststring</p>');
    header('Content-type: application/json');
    echo json_encode($array);
    
    //echo 'hier een test string'; dit werkt wel
    exit();

  
}



?>


<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.9.1/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(e) {

$('.menu').click(function(e){
    
    e.preventDefault();
    
    $.ajax({
        
        type: "GET",
        dataType:"json",
        url:"http://localhost/cms/ajax.php",
        
        success: function(data){
        
            var json = $.parseJSON(data);
            alert(data.test);
            
        },
        error: function(data){
            
            var json = $.parseJSON(data);
            alert(json.error);
            
        },
        
    });
    
});

});

</script>
</head>

<body>
<a href="test" class="menu">Paginabeheer</a>
</body>
</html>


Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:25:28
 
Erwin H

Erwin H

23/02/2013 17:30:48
Quote Anchor link
Dit is niet ajax icm json, dit is json midden in een pagina echoen. Dat kan natuurlijk niet. De browser krijgt dan eerst een berg html om zijn oren, dan een header (die overigens al nooit meer verstuurd wordt) en dan een json encoded array.
Als je json wilt versturen mag je ALEEN EN DAN OOK ECHT ALLEEN json versturen. Geen html, geen xml, geen strings, NIETS anders.
(alleen de juiste headers van te voren natuurlijk wel)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2013 17:39:32
Quote Anchor link
Als het goed is wordt er in dit voorbeeld juist geen onnodige HTML etc getoond? Met json_encode() wordt de string in de array netjes omgezet in een JSON-string.

Ik weet even niet wanneer die voorwaarde precies voldoet, maar het lijkt me verder toch wel goed?
 
Tim S

Tim S

23/02/2013 17:43:27
Quote Anchor link
@Erwin
Ik heb hier ook aan zitten denken, maar ik had eerst php en html gescheiden dat werkte ook niet. Als ik het zo

doe zou het dan wel moeten werken(het werkt niet...):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if (isset($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) && strtolower($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) === 'xmlhttprequest') {

    echo json_encode(array('test' => '<p>hier een teststring</p>'));
    
    //echo 'hier een test string'; dit werkt wel
    exit();

  
}



?>

En dan hieronder de rest, normaal gesproken staat de php code natuurlijk in een apart bestand.

Ik heb verder so'n beetje alles geprobeerd/getest wat ik kon bedenken......
 
Erwin H

Erwin H

23/02/2013 17:54:12
Quote Anchor link
@Aad, @Tim,

Of je toont de echte file niet, of ik kijk verkeerd, maar ik zie boven de echo toch echt dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Naamloos document</title>

Dit is HTML en dat gaat echt niet samen met de json die je probeert te versturen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2013 18:10:53
Quote Anchor link
Dus verhuis je code eens naar voor je HTML.
 
Tim S

Tim S

23/02/2013 18:31:47
Quote Anchor link
De code die ik als laatst had neergezet staat bovenaan, daaronder heb ik de rest gezet. Ik zit zelf misschien te denken dat het probleem licht bij xampp. Ik had ook het probleem dat de gd library niet werkte terwijl in de php info stond dat dat wel zou moeten. Ik heb dit wel getest op 2 computers maar beide met xampp.

Ik ga zo even testen op een online testsite.

Toevoeging op 23/02/2013 18:39:25:

Werkt online ook niet, doe kennelijk toch iets niet goed...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2013 18:46:04
Quote Anchor link
Heb je jouw JSON-file/string al gevalideerd? En laat deze eens zien?
 
Tim S

Tim S

23/02/2013 18:57:29
Quote Anchor link
$array = json_encode(array('test' => 'hier een test'));
print_r($array);

is valid.

Toevoeging op 23/02/2013 18:57:48:

{"test":"hier een test"}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2013 19:01:24
Quote Anchor link
Kan je als URL niet gewoon '/cms/ajax.php' gebruiken of iets dergelijks?
 
Tim S

Tim S

23/02/2013 19:18:11
Quote Anchor link
Ja dat kan, maar dat werkt ook niet in combinatie met json.

Overigens nog een heel klein vraagje(als het geen simpel antwoord is zal ik een nieuw topic starten):

Ik had me router klasse aangepast met ingestelde paden zodat ik met nette urls kan werken maar moet nu het hele pad gebruiken zoals www.test.nl/pagina1. Als ik als link doe /pagina1 komt er elke keer wat meer achter /test/pagina2/pagina3 etc. Hoe los je dit op?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2013 19:31:52
Quote Anchor link
Gezien dit los van je vraagstelling van dit topic staat is het beter om hiervoor een nieuw topic aan te maken.
 
Erwin H

Erwin H

23/02/2013 19:32:08
Quote Anchor link
Het probleem zit in dit stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
        type: "GET",
        dataType:"json",
        url:"http://localhost/cms/ajax.php",
        
        success: function(data){
        
            var json = $.parseJSON(data);
            alert(data.test);
            
        },

Je geeft als datatype json op en gaat daarna parsen van json naar een javascript object. Dat is echter dubbelop. De ajax functie doet dat al voor je. Haal die regel met parseJSON weg en het werkt.
 
Tim S

Tim S

23/02/2013 19:54:48
Quote Anchor link
Geweldig, het werkt!!!

@aar
ik zal morgen even een nieuw topic aanmaken

Bedankt allemaal!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.