ajax

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »
Joop

joop

10/03/2006 19:24:00
Quote Anchor link
ben bezig iets met ajax te maken maar het werkt nog iet helemaal zoals ik wil. dit is de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
var info;
function sendRequest(value, soort){
    http.open('GET', 'getinfo.php?' + soort + '=' + value);
    http.onreadystatechange = handleResponseText;
    http.send(null);
}

function handleResponseText(){
    if(http.readyState == 4 && http.status == 200){
        if(http.responseText){
            info = http.responseText;
        }
    }
}
            
function send(waarde, soort){
    sendRequest(waarde, soort);
    return info;
}

het probleem is dat de var info al gereturnd wordt terwijl die nog geen waarde heeft gekregen. Roep ik daarna nog een keer de functie send() aan dan doet die het wel. Iemand die een oplossing weet?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:40:13
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

10/03/2006 20:16:00
Quote Anchor link
Ik schop hem nog een keer want volgens mij weet Jelmer hier veel meer vanaf :)
 

10/03/2006 20:59:00
Quote Anchor link
http? Waar komt die vandaan?
Hemel of hel?

Bedenk nadat je een request hebt uitgevoerd, dat je het AJAX XMLHttpRequest object opnieuw moet initailiseren. (dus opnieuw http = new ...)
Ik heb daar ook ooit 5 posts achter moesten maken verspreid over 7 dagen :-)
 
Joop

joop

10/03/2006 21:46:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
var http = createRequestObject();

function createRequestObject(){
    var req;
    if(window.XMLHttpRequest){
      req = new XMLHttpRequest();
    }
    else if(window.ActiveXObject){
      req = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    }
    else{
      alert('Probleem met serververbinding');
    }
    return req;
}

ik had alleen de relevante code geplaatst, maar hoezo moet je het AJAX XMLHttpRequest object opnieuw initailiseren. Het werkt al goed alleen nu moet hij nog wachten met de return totdat hij echt klaar is.
 
Woopie100

Woopie100

10/03/2006 21:49:00
Quote Anchor link
w8 ff kben ff aan het bellen kzal zo kijken
 
Woopie100

Woopie100

10/03/2006 22:05:00
Quote Anchor link
http.open('GET', 'getinfo.php?' + soort + '=' + value); mssn moet hier nog true achter :)

ik heb het altijd zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
http.open("GET", "hoi.php",true); // Methode, Doel en Async
 
Legolas

Legolas

10/03/2006 22:14:00
Quote Anchor link
dat true is voor het asynchronious :) en dit kan niet met een return, of je moet een while loop doen om die return
 
Joop

joop

10/03/2006 23:51:00
Quote Anchor link
hoe bedoel je precies een while om de return
 
Jelmer -

Jelmer -

10/03/2006 23:58:00
Quote Anchor link
while (info is leeg)
{
blijf in de lus
}

return info;

edit: opnieuw het object aanmaken hoeft trouwens niet. Gewoon open() opnieuw aanroepen is al voldoende. Nadeel van 1 object gebruiken is dat verschillende requests door elkaar gaan lopen, en dat kan niet. Daarom raad ook ik aan om gewoon iedere request over een apart object te doen.
Gewijzigd op 11/03/2006 00:01:00 door Jelmer -
 

11/03/2006 07:57:00
Quote Anchor link
Jelmer:
opnieuw het object aanmaken hoeft trouwens niet. Gewoon open() opnieuw aanroepen is al voldoende. Nadeel van 1 object gebruiken is dat verschillende requests door elkaar gaan lopen, en dat kan niet. Daarom raad ook ik aan om gewoon iedere request over een apart object te doen.
Blijkbaar wel met dat console pagina van mij :-)
 
Woopie100

Woopie100

11/03/2006 08:33:00
Quote Anchor link
best raar dat ik nooit last heb van dit probleem...
 
Joop

joop

11/03/2006 14:56:00
Quote Anchor link
ok ik heb nu een while alleen het probleem is dat de het script perfect werkt als ik een alert in de while zet alleen als ik niks of iets anders in de while loop zet blijft hij oneindig doorgaan.
 
Jelmer -

Jelmer -

11/03/2006 15:05:00
Quote Anchor link
Je hebt in die while lus een soort c/java wait() of sleep() nodig. maar Javascript kent niet zo'n soort functie. Dit krijg ik via google als oplossing daarvoor:

If you wanted (pseudo code)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    while (someCondition) {
        statement1;
        wait (someDelay)
    }

you code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
    var tid;
    function statement1 () {
        // your code here
        if (!condition)
            clearInterval(tid);
    }
    tid = setInterval('statement1()', someDelay);


edit: bron, er staan nog wat betere oplossingen, al denk ik neit dat je daar je oplossing moet zoeken. Je probeert nu een synchrone denkwijze (code van boven naar onder uitvoeren) toe te passen op een asynchroon proces. XMLHTTPRequest is namelijk eigenlijk zo bedacht dat je het na object.send(null) z'n gang kan laten gaan, en dat waneer het klaar is het wel een event (namelijk onreadystatechange) aanroept. Dus je hoeft niet te wachten op het laden van de pagina. Jij probeert nu een functie te maken die dat wel doet, en dan moet je dus de computer bezig houden tijdens het opvragen van de pagina, terwijl je best wat anders nuttigs met die tijd had kunnen doen.
Gewijzigd op 11/03/2006 15:10:00 door Jelmer -
 
Joop

joop

11/03/2006 15:15:00
Quote Anchor link
lukt me nog niet helemaal om het goed toe te passen.
Dit is mijn code tot nu toe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
var info;
var status = false;

function createRequestObject(){
    var req;
    if(window.XMLHttpRequest){
      req = new XMLHttpRequest();
    }
    else if(window.ActiveXObject){
      req = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    }
    else{
      alert('Probleem met serververbinding');
    }
    return req;
}
  
function sendRequest(value, soort){
    status = false;
    http = createRequestObject();
    http.open('GET', 'getinfo.php?' + soort + '=' + value, true);
    http.onreadystatechange = handleResponseText;
    http.send(null);
}

function handleResponseText(){
    if(http.readyState == 4 && http.status == 200){
        if(http.responseText){
            info = http.responseText;
            status = true;
        }
    }
}
            
function send(waarde, soort){
    sendRequest(waarde, soort);
    while(!status){
        alert(status);// hier gaat het om
    }
    return info;
}
 
Joop

joop

11/03/2006 16:11:00
Quote Anchor link
toch opgelost door het volgens de originele bedoeling van ajax moet
 

11/03/2006 17:07:00
Quote Anchor link
Anders kijk je gewoon in je Javascript console.
 
Joop

joop

11/03/2006 17:45:00
Quote Anchor link
joop:
toch opgelost door het volgens de originele bedoeling van ajax te doen
 

11/03/2006 17:57:00
Quote Anchor link
Sebastiaan:
Anders kijk je gewoon in je Javascript console.
Dus hiermee bedoel ik als het ooit niet lukt dan kijk je in Firefox Javascript console.
 
Joop

joop

11/03/2006 18:08:00
Quote Anchor link
dat had ik ook al door dat dat handig is, alleen soms zijn er geen fouten maar doet hij het toch niet zoals je wil
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.