align probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »
Pieter Joordens

Pieter Joordens

10/02/2008 13:51:00
Quote Anchor link
Hoi,

ik ben bezig met het maken van een site:
klik hier

maar ik heb een probleempje in dit deel van de site.. het bericht moet bovenin de container staan, maar het komt in het midden. Hoe komt dit en hoe verhelp ik het?


stukje html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<td id="container">
<div id="header_container">
<img src="./images/Nieuws.png"/>
</div>
<div id="main_container">
<fieldset class="nieuwstitel">
<legend>
</legend>
We zijn al een heel eind met de site, vandaag is alles online gezet, alleen het ingelogde deel moet nog gemaakt worden. Het inloggen is ook nog niet zoals het hoort, maar het komt allemaal zo snel mogelijk in orde.
<br/>
<br/>
Grtz TheAdmin
</fieldset>
<br/>
</div>
</td>

hier zit wel een goede table omheen enzo..

de css die erbij hoort:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
#container{
width: 600px;
}
.nieuwstitel{
color: darkred;
font-size: 16;
font-family: comic sans ms, arial, times;
}
.nieuwsbericht{
color: darkred;
font-size: 12;
font-family: comic sans ms, arial, times;
}

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:59:26
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/02/2008 13:57:00
Quote Anchor link
Dit probleem ontstaat doordat je tabellen voor je layout gebruikt, die zijn daar helemaal niet voor bedoeld! Een layout bouw je op met behulp van div's en CSS, ga je daar dus eens in verdiepen...

Als lapmiddel zou je de valign van die cel eens op 'top' kunnen proberen te zettten. Maar je zou er verstandig aan doen om opnieuw te beginnen en je layout op een goede manier met enkel div's en CSS op te zetten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Chris

Chris

10/02/2008 14:00:00
Quote Anchor link
Met CSS is het nog best wel moeilijk om tekst in een div verticaal uit te lijnen.. of bestaat daar een commando voor? Zat ik zelf namelijk laatst mee :-)
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

10/02/2008 14:03:00
Quote Anchor link
en dan alle div's positions mee te geven? ik kan dan toch nooit gemakkelijk bv zo'n layout krijgen klikklikklik

?? is dat niet veel makkelijker te doen met tables dan met div's:S?

Quote:
edit: valign='top' werkt ook niet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Joordens
 
Wouter K

Wouter K

10/02/2008 14:07:00
Quote Anchor link
Neen Div's is makkelijker !.
Je moet het alleen een beetje inschatten. Hier heb je namelijk wel veel div's nodig en met een beetje nadenken heb je meteen een resultaat !.

Ga weg van tabbelen dat is uitgevonden voor informatie in te stoppen !.

grtz

(ps je kleuren gebruik trekt op niks.)
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

10/02/2008 14:16:00
Quote Anchor link
over de kleuren.. i know.. maar daar gaat het nou nie over :P

ik kan nou wel alles in div's gaan zetten, maar hoe krijg ik die op de goede plaats, zonder dat alle positions absolute zijn?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/02/2008 14:20:00
Quote Anchor link
Ga je verdiepen in CSS en ga er gewoon eens mee spelen. Kijk wat de verschillende instellingen en attributen doen en probeer zo je site op te bouwen.

Als je een specifieke vraag hebt, kun je die hier natuurlijk altijd stellen. Maar het is niet de bedoeling dat wij jouw layout om gaat zetten naar divjes ;-)
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

10/02/2008 15:26:00
Quote Anchor link
oke ik heb alles nu in div'jes staan, maar ik krijg de content div niet langs de div's van het menu.. Hoe krijg ik dat dan voor elkaar? ik wil niet met position: absolute; werken, want dan blijft het niet gecenterd en het is op elk beeldscherm anders... en ik kan in de css reference van w3schools.com geen andere manier vinden... Wie weet hoe dit dan moet?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/02/2008 15:31:00
Quote Anchor link
Tja, je hebt nu alles op goed gelukt in een zooitje divs geknald, dat zal natuurlijk nooit direct werken. Nu zul je in je CSS document styles aan deze divs moeten gaan verbinden zodat de div's op de goede plaats komen te staan.

Wat je verder ook nog doet is die <center> tags uit je code slopen, die heb je nergens voor nodig.

Ik zou zeggen, kijk eens naar de broncode van wat websites op internet. Op die manier heb je wat voorbeelden zodat je kunt zien hoe men het daar aanpakt en kun je aan de hand van die voorbeelden je eigen layout in elkaar draaien.
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

10/02/2008 17:10:00
Quote Anchor link
Nou, volges mij ben ik nou een heel eind op weg *klik*, alleen nog twee dingetjes:
1. mijn footer wordt helemaal bovenaan gezet, en niet onder de div's. Toch zijn alle div's afgesloten, ik heb alleen de footer geen position meegegeven, want die veranderd naargelang de content. Hoe verander ik dat?
2. bij registreren: de input velden moeten achter de namen van de velden staan, ze staan er nu echter onder. Ik heb om elk veld al een <div class='line'> neergezet met de css display: inline; maar dat werkt niet:( wat doe ik hier fout?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/02/2008 17:19:00
Quote Anchor link
Je hebt toch alles maar een position:absolute gegeven? Zonde, je site is nu namelijk totaal niet liquid meer en liggen alle afmetingen al vast...

Wat betreft die inputvelden, ga eens kijken wat je met floats kunt doen. Wellicht dat je daar een oplossing in vindt.
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

10/02/2008 17:57:00
Quote Anchor link
@blanche:
Ik weet echt niet hoe ik die div's anders op hun plaats moet krijgen, sorry ik ben hier nie zo goed in als jij :$. met de float voor de inputs kom ik er wel uit, nog een beetje klooien maarja..., maar hoe zit het met mijn footer die bovenaan komt?
 
J A

J A

10/02/2008 18:02:00
Quote Anchor link
Je moet position: relative gebruiken :). En dan met margins hem op de goede plek zien te krijgen.

margin-left: ;
margin-right: ;
margin-top: ;
margin-bottom: ;
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

10/02/2008 20:16:00
Quote Anchor link
die margins willen niet echt werken... ik krijg ze wel naar rechts verschoven, maar niet dat ze naast het menu komen staan.
klik

css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
#menu{
position: relative;
margin-top: 0px;
margin-left: 20px;
width: 250px;
}
#container{
position: relative;
margin-top: 20px;
margin-left: 250px;
width: 600px;
}


Hoe moet ik die div nou langs het menu krijgen?

ps. m'n footer staat nou wel goed :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/02/2008 20:18:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar het gebruik van floats. Je zult waarschijnlijk 1 container-div willen gebruiken en daarin je menu en content divs plaatsen. Deze zou je een float:left mee kunnen geven om ze naast elkaar te krijgen.
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

10/02/2008 21:22:00
Quote Anchor link
oke, tnx.. ik heb de margins wel negatief moeten zetten, maar het werkt nou :)

bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.