alleen maar foutmeldingen....

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »
Carel

Carel

12/01/2008 22:28:00
Quote Anchor link
Ik ben nu uren verder maar niets opgeschoten alleen maar foutmeldingen krijg ik. Ik heb tutorials van hier tot en met tokio bekeken maar errors blijven. Bovendien behandelen die tuturials niet meer dan 2 tabellen (niet echt bijster handig dus). Dit is wat ik in elkaar geflanst hebt. IEMAND die mij kan helpen?? In mijn vorige posts heeft ook niemand gereageerd dus ben ik op eigen houtje verder gegaan ik hoop dat nu wel iemand mij verder op weg kan helpen. JAH ik weet mysqlescaptring....dat ga ik nog doen maar het zou prettig zijn als het eindelijk een keer werkt en daar verandert een mysqlescapstring niets aan. EN jah ik heb nu alleen voor zoeken op categorieen in zowel omschrijving als trefwoord (kortom alles) dus ook daar hoeft niet over begonnen te worden. Meer zou het alleen maar complexer maken.

CODE 1: krijg ik volgende error let voornameljk op SQL
Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'FROM afblocatie, afbcategorie, afbomschrijving, afbtrefwoord ' at line 6
In query: SELECT afblocatie.thumbnail, afbcategorie.categorie, afbomschrijving.omschrijving, afbtrefwoord.trefwoord, FROM afblocatie, afbcategorie, afbomschrijving, afbtrefwoord WHERE afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afblocatie.id = afbcategorie.id AND afblocatie.id = afbomschrijving.id AND afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afbcategorie.categorie LIKE 'BVBo7' AND ( afbcategorie.categorie LIKE '`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' ' OR afbcategorie.categorie LIKE '`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%fiets%' ' ) in /home/...../domains/...../public_html/....../geavanceerd_zoeken.php on line 106

CODE:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
require_once("../../DBconnections/databaseconnectionuploaden.php");
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Zoeken</title>
</head>

<body>
<!--inputvelden voor gebruiker om te zoeken-->
<form form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
    Zoek op categorie:<br>
    <select name="zoekopcategorie">
        <option value="Bibliotheek">Bibliotheek</option>
        <option value="Conferentie">Conferentie</option>
        <option value="BVBo7">NVB07</option>
        <option value="Onderwijs">Onderwijs</option>
        <option value="Onderzoek">Onderzoek</option>
        <option value="Publicatie">Publicatie</option>
        <option value="Raak project">Raak project</option>
        <option value="Related">Related</option>
        <option value="Site">Site</option>
        <option value="Subsidie">Subsidie</option>
        <option value="Under content creation">Under content creaction</option>
        <option value="Jongeren">Jongeren</option>
        <option value="Zonder categorie">Zonder categorie</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    in:<br>
    <select name="zoekenin">
        <option value="omschrijving">Omschrijving</option>
        <option value="trefwoord">Trefwoord</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    Met <b>alle</b> woorden (hoofdlettergevoelig):
    <input name="zoeken" type="text" id="zoeken" size="30"><P>
    <input type="submit" value="zoeken"><P>
</form>

<?php      
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $zoeken = mysql_real_escape_string($_POST['zoeken']);
    $zoekopcategorie = mysql_real_escape_string($_POST['zoekopcategorie']);

//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen
//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen

if ($_POST['zoekopcategorie'] == 'Bibliotheek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Conferentie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'BVBo7' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderwijs' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderzoek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Publicatie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Raak project' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Related' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Site' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Subsidie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Under content creation' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Jongeren' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Zonder categorie' && $_POST['zoekenin'] == 'alles')
        {

//zoeken op alles de ingevoerde zoekwoord mag in 1 of meerdere tabellen voorkomen (zie or regel 60 OR)
            $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
//zorgt ervoor dat de variabelen weer leeg zijn (vooral belangrijk na een al reeds uitgevoerde zoekopdracht
            $like = "";            
            $like2 = "";
            foreach($zoekexploded as $k=>$v)
            {

                if($k == 0)
                {

                    $like .= "`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%".$v."%' ";
                }

                else
                {
                    $like .= "AND `afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "AND `afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%".$v."%' ";
                }
            }

            $sql = "
            SELECT
                afblocatie.thumbnail,
                afbcategorie.categorie,
                afbomschrijving.omschrijving,
                afbtrefwoord.trefwoord,
            FROM
                afblocatie,
                afbcategorie,
                afbomschrijving,
                afbtrefwoord
            WHERE
                afblocatie.id = afbtrefwoord.id
            AND
                afblocatie.id = afbcategorie.id
            AND
                afblocatie.id = afbomschrijving.id
            AND
                afblocatie.id = afbtrefwoord.id
            AND
                afbcategorie.categorie LIKE '"
.$zoekopcategorie."'
            AND
                (
                    afbcategorie.categorie LIKE '"
.$like."'
                    OR
                    afbcategorie.categorie LIKE '"
.$like2."'
                )
            "
;
        }

        
    $res = mysql_query($sql);
    
    if(!$res)
    {

        trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
    }

    else
    {
        if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {

            while ($row = mysql_fetch_array($res))
            {

//weergave van zoekresultaat
            echo '<p><img src="'.$row['thumbnail'].'" alt="thumbnail" /></p>';
            }

            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }

        else
        {
            echo "<p>Er is niets gevonden op jou zoekterm:<b> $HTTP_POST_VARS[zoeken]</b></p>";
            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }
    }
}

?>

</body>
</html>


CODE 2 krijg ik volgende error:
Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'FROM afblocatie INNER JOIN afbtrefwoord ON afblocatie.id = afb' at line 7
In query: SELECT afblocatie.id, afblocatie.thumbnail, afbcategorie.categorie, afbomschrijving.omschrijving, afbtrefwoord.trefwoord, FROM afblocatie INNER JOIN afbtrefwoord ON afblocatie.id = afbtrefwoord.id INNER JOIN afbcategorie ON afblocatie.id = afbcategorie.id INNER JOIN afbomschrijving ON afblocatie.id=afbomschrijving.id WHERE afbcategorie.categorie LIKE 'BVBo7' AND ( afbcategorie.categorie LIKE '`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' ' OR afbcategorie.categorie LIKE '`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%fiets%' ' ) in /home/....../domains/......./public_html/....../geavanceerd_zoeken.php on line 106

CODE:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
require_once("../../DBconnections/databaseconnectionuploaden.php");
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Zoeken</title>
</head>

<body>
<!--inputvelden voor gebruiker om te zoeken-->
<form form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
    Zoek op categorie:<br>
    <select name="zoekopcategorie">
        <option value="Bibliotheek">Bibliotheek</option>
        <option value="Conferentie">Conferentie</option>
        <option value="BVBo7">NVB07</option>
        <option value="Onderwijs">Onderwijs</option>
        <option value="Onderzoek">Onderzoek</option>
        <option value="Publicatie">Publicatie</option>
        <option value="Raak project">Raak project</option>
        <option value="Related">Related</option>
        <option value="Site">Site</option>
        <option value="Subsidie">Subsidie</option>
        <option value="Under content creation">Under content creaction</option>
        <option value="Jongeren">Jongeren</option>
        <option value="Zonder categorie">Zonder categorie</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    in:<br>
    <select name="zoekenin">
        <option value="omschrijving">Omschrijving</option>
        <option value="trefwoord">Trefwoord</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    Met <b>alle</b> woorden (hoofdlettergevoelig):
    <input name="zoeken" type="text" id="zoeken" size="30"><P>
    <input type="submit" value="zoeken"><P>
</form>

<?php      
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $zoeken = mysql_real_escape_string($_POST['zoeken']);
    $zoekopcategorie = mysql_real_escape_string($_POST['zoekopcategorie']);

//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen
//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen

if ($_POST['zoekopcategorie'] == 'Bibliotheek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Conferentie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'BVBo7' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderwijs' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderzoek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Publicatie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Raak project' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Related' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Site' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Subsidie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Under content creation' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Jongeren' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Zonder categorie' && $_POST['zoekenin'] == 'alles')
        {

//zoeken op alles de ingevoerde zoekwoord mag in 1 of meerdere tabellen voorkomen (zie or regel 60 OR)
            $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
//zorgt ervoor dat de variabelen weer leeg zijn (vooral belangrijk na een al reeds uitgevoerde zoekopdracht
            $like = "";            
            $like2 = "";
            foreach($zoekexploded as $k=>$v)
            {

                if($k == 0)
                {

                    $like .= "`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%".$v."%' ";
                }

                else
                {
                    $like .= "AND `afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "AND `afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%".$v."%' ";
                }
            }

            $sql = "SELECT
                afblocatie.id,
                afblocatie.thumbnail,
                afbcategorie.categorie,
                afbomschrijving.omschrijving,
                afbtrefwoord.trefwoord,
            FROM
                afblocatie
            INNER JOIN
                afbtrefwoord
            ON
                afblocatie.id = afbtrefwoord.id
            INNER JOIN
                afbcategorie
            ON
                afblocatie.id = afbcategorie.id
            INNER JOIN
                afbomschrijving
            ON
                afblocatie.id=afbomschrijving.id
            WHERE
                afbcategorie.categorie LIKE '"
.$zoekopcategorie."'
            AND
            (
                afbcategorie.categorie LIKE '"
.$like."'
                OR
                afbcategorie.categorie LIKE '"
.$like2."'
            )"
;
        }

        
    $res = mysql_query($sql);
    
    if(!$res)
    {

        trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
    }

    else
    {
        if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {

            while ($row = mysql_fetch_array($res))
            {

//weergave van zoekresultaat
            echo '<p><img src="'.$row['thumbnail'].'" alt="thumbnail" /></p>';
            }

            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }

        else
        {
            echo "<p>Er is niets gevonden op jou zoekterm:<b> $HTTP_POST_VARS[zoeken]</b></p>";
            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }
    }
}

?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 10:52:29
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 22:31:00
Quote Anchor link
Beide gevallen de , voor de FROM weghalen.
 
Carel

Carel

12/01/2008 22:37:00
Quote Anchor link
je bedoelt comma na afbtrefwoord.trefwoord denk ik...staat bij mij en ook hierboven geen comma voor de FROM. Ach zal wel hetzelfde zijn maar beide codes werken nog steeds niet. Inprincipe moeten ze beide hetzelfde doen maar foutmelding blijft ook zonder die comma...
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 22:41:00
Quote Anchor link
Regel 77.
 
Carel

Carel

12/01/2008 22:42:00
Quote Anchor link
jah die bedoelde ik ook, en heb ik ook weggehaald error, en error zoals hierboven al reeds beschreven is.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 22:44:00
Quote Anchor link
Dan krijg je nu een andere error.
 
Carel

Carel

12/01/2008 22:48:00
Quote Anchor link
CODE2
Notice: Unknown column 'fiets' in 'where clause'
In query: SELECT afblocatie.id, afblocatie.thumbnail, afbcategorie.categorie, afbomschrijving.omschrijving, afbtrefwoord.trefwoord FROM afblocatie INNER JOIN afbtrefwoord ON afblocatie.id = afbtrefwoord.id INNER JOIN afbcategorie ON afblocatie.id = afbcategorie.id INNER JOIN afbomschrijving ON afblocatie.id=afbomschrijving.id WHERE afbcategorie.categorie LIKE 'BVBo7' AND ( afbcategorie.categorie LIKE '`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' ' OR afbcategorie.categorie LIKE '`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%fiets%' ' ) in /home/......../domains/......../public_html/......./geavanceerd_zoeken.php on line 106

CODE1
Notice: Unknown column 'fiets' in 'where clause'
In query: SELECT afblocatie.thumbnail, afbcategorie.categorie, afbomschrijving.omschrijving, afbtrefwoord.trefwoord FROM afblocatie, afbcategorie, afbomschrijving, afbtrefwoord WHERE afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afblocatie.id = afbcategorie.id AND afblocatie.id = afbomschrijving.id AND afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afbcategorie.categorie LIKE 'BVBo7' AND ( afbcategorie.categorie LIKE '`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' ' OR afbcategorie.categorie LIKE '`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%fiets%' ' ) in /home/....../domains/......./public_html/...../geavanceerd_zoeken.php on line 106
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 22:52:00
Quote Anchor link
Unknown column 'fiets'

Lijkt mij duidelijk genoeg.
 
Carel

Carel

12/01/2008 23:00:00
Quote Anchor link
Geweldig dat het jouw duidelijk genoeg lijkt... Zou niet moeten kunnen al die tabellen bestaan. Zou fijn zijn als je deze wijsheden zou delen. Moet ik op mijn knieeen gaan ofzo...? Als ik het wist en duidelijk was zou ik het niet vragen.
 

12/01/2008 23:04:00
Quote Anchor link
Carel schreef op 12.01.2008 23:00:
Geweldig dat het jouw duidelijk genoeg lijkt... Zou niet moeten kunnen al die tabellen bestaan. Zou fijn zijn als je deze wijsheden zou delen. Moet ik op mijn knieeen gaan ofzo...? Als ik het wist en duidelijk was zou ik het niet vragen.

Het is gewoon engels wat daar staat... Hij kent de kolom fietsen niet...
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 23:06:00
Quote Anchor link
Kijk eens in de error naar de quotes.

LIKE '`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' ' OR afbcategorie.categorie LIKE '`afbomschrijving.omschrijving`
 
Carel

Carel

12/01/2008 23:12:00
Quote Anchor link
Dat zie ik maar ik BEGRIJP niet waarom....zou niet moeten kunnen. Zie niet in mijn code waarom het FIETS als kolom wil zien terwijl het een zoekvraag moet zijn in trefwoord en omschrijving....

ook met of zonder die quotes of met deze ' error...ik kan er uren naar kijken maar ontdek de fout niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 23:19:00
Quote Anchor link
Haal in dit soort regels de backtics weg.
$like .= "AND `afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";

En hier een LIKE
afbcategorie.categorie LIKE '".$like."'
kan natuurlijk niet omdat $like een hele string is inclusief kolomnamen.
 
Henk PHP

Henk PHP

12/01/2008 23:27:00
Quote Anchor link
Ja je doet nu afbcategorie.categorie LIKE 'AND `afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%''
 
Carel

Carel

12/01/2008 23:30:00
Quote Anchor link
` ` weghaald en afbcatregorie.categorie LIKE weggehaald nieuwe error:
Notice: Unknown column 'afbtrefwoord.trefwoord' in 'where clause'
In query: SELECT afblocatie.thumbnail, afbcategorie.categorie, afbomschrijving.omschrijving, afbtrefwoord.trefwoord FROM afblocatie, afbcategorie, afbomschrijving, afbtrefwoord WHERE afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afblocatie.id = afbcategorie.id AND afblocatie.id = afbomschrijving.id AND afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afbcategorie.categorie LIKE 'BVBo7' AND ( `afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' OR `afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%fiets%' ) in /home/...../domains/....../public_html/...../geavanceerd_zoeken.php on line 106


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
require_once("../../DBconnections/databaseconnectionuploaden.php");
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Zoeken</title>
</head>

<body>
<!--inputvelden voor gebruiker om te zoeken-->
<form form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
    Zoek op categorie:<br>
    <select name="zoekopcategorie">
        <option value="Bibliotheek">Bibliotheek</option>
        <option value="Conferentie">Conferentie</option>
        <option value="BVBo7">NVB07</option>
        <option value="Onderwijs">Onderwijs</option>
        <option value="Onderzoek">Onderzoek</option>
        <option value="Publicatie">Publicatie</option>
        <option value="Raak project">Raak project</option>
        <option value="Related">Related</option>
        <option value="Site">Site</option>
        <option value="Subsidie">Subsidie</option>
        <option value="Under content creation">Under content creaction</option>
        <option value="Jongeren">Jongeren</option>
        <option value="Zonder categorie">Zonder categorie</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    in:<br>
    <select name="zoekenin">
        <option value="omschrijving">Omschrijving</option>
        <option value="trefwoord">Trefwoord</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    Met <b>alle</b> woorden (hoofdlettergevoelig):
    <input name="zoeken" type="text" id="zoeken" size="30"><P>
    <input type="submit" value="zoeken"><P>
</form>

<?php      
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $zoeken = mysql_real_escape_string($_POST['zoeken']);
    $zoekopcategorie = mysql_real_escape_string($_POST['zoekopcategorie']);

//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen
//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen

if ($_POST['zoekopcategorie'] == 'Bibliotheek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Conferentie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'BVBo7' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderwijs' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderzoek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Publicatie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Raak project' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Related' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Site' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Subsidie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Under content creation' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Jongeren' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Zonder categorie' && $_POST['zoekenin'] == 'alles')
        {

//zoeken op alles de ingevoerde zoekwoord mag in 1 of meerdere tabellen voorkomen (zie or regel 60 OR)
            $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
//zorgt ervoor dat de variabelen weer leeg zijn (vooral belangrijk na een al reeds uitgevoerde zoekopdracht
            $like = "";            
            $like2 = "";
            foreach($zoekexploded as $k=>$v)
            {

                if($k == 0)
                {

                    $like .= "`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%".$v."%' ";
                }

                else
                {
                    $like .= "AND afbtrefwoord.trefwoord LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "AND afbomschrijving.omschrijving LIKE '%".$v."%' ";
                }
            }

            $sql = "
            SELECT
                afblocatie.thumbnail,
                afbcategorie.categorie,
                afbomschrijving.omschrijving,
                afbtrefwoord.trefwoord
            FROM
                afblocatie,
                afbcategorie,
                afbomschrijving,
                afbtrefwoord
            WHERE
                afblocatie.id = afbtrefwoord.id
            AND
                afblocatie.id = afbcategorie.id
            AND
                afblocatie.id = afbomschrijving.id
            AND
                afblocatie.id = afbtrefwoord.id
            AND
                afbcategorie.categorie LIKE '"
.$zoekopcategorie."'
            AND
                (
                        "
.$like."
                    OR
                        "
.$like2."
                )
            "
;
        }

        
    $res = mysql_query($sql);
    
    if(!$res)
    {

        trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
    }

    else
    {
        if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {

            while ($row = mysql_fetch_array($res))
            {

//weergave van zoekresultaat
            echo '<p><img src="'.$row['thumbnail'].'" alt="thumbnail" /></p>';
            }

            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }

        else
        {
            echo "<p>Er is niets gevonden op jou zoekterm:<b> $HTTP_POST_VARS[zoeken]</b></p>";
            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }
    }
}

?>

</body>
</html>
 
Henk PHP

Henk PHP

12/01/2008 23:33:00
Quote Anchor link
Waarom heb je op regel 63 en 64 '' om je kolomnaam heen. Haal die weg.
 
Carel

Carel

12/01/2008 23:37:00
Quote Anchor link
laat maar zag nog iets dat fout was. Het was nog een ` Ga het nu testen...en jah het werkt EINDELIJK! Ga nog even intensief testen wel...Allemaal bedankt! Was echt helemaal vastgelopen.

Na uren van frustratie toch wel heerlijk om te zien dat het werkt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.