alleen maar foutmeldingen....

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »
Carel

Carel

12/01/2008 22:28:00
Quote Anchor link
Ik ben nu uren verder maar niets opgeschoten alleen maar foutmeldingen krijg ik. Ik heb tutorials van hier tot en met tokio bekeken maar errors blijven. Bovendien behandelen die tuturials niet meer dan 2 tabellen (niet echt bijster handig dus). Dit is wat ik in elkaar geflanst hebt. IEMAND die mij kan helpen?? In mijn vorige posts heeft ook niemand gereageerd dus ben ik op eigen houtje verder gegaan ik hoop dat nu wel iemand mij verder op weg kan helpen. JAH ik weet mysqlescaptring....dat ga ik nog doen maar het zou prettig zijn als het eindelijk een keer werkt en daar verandert een mysqlescapstring niets aan. EN jah ik heb nu alleen voor zoeken op categorieen in zowel omschrijving als trefwoord (kortom alles) dus ook daar hoeft niet over begonnen te worden. Meer zou het alleen maar complexer maken.

CODE 1: krijg ik volgende error let voornameljk op SQL
Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'FROM afblocatie, afbcategorie, afbomschrijving, afbtrefwoord ' at line 6
In query: SELECT afblocatie.thumbnail, afbcategorie.categorie, afbomschrijving.omschrijving, afbtrefwoord.trefwoord, FROM afblocatie, afbcategorie, afbomschrijving, afbtrefwoord WHERE afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afblocatie.id = afbcategorie.id AND afblocatie.id = afbomschrijving.id AND afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afbcategorie.categorie LIKE 'BVBo7' AND ( afbcategorie.categorie LIKE '`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' ' OR afbcategorie.categorie LIKE '`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%fiets%' ' ) in /home/...../domains/...../public_html/....../geavanceerd_zoeken.php on line 106

CODE:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
require_once("../../DBconnections/databaseconnectionuploaden.php");
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Zoeken</title>
</head>

<body>
<!--inputvelden voor gebruiker om te zoeken-->
<form form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
    Zoek op categorie:<br>
    <select name="zoekopcategorie">
        <option value="Bibliotheek">Bibliotheek</option>
        <option value="Conferentie">Conferentie</option>
        <option value="BVBo7">NVB07</option>
        <option value="Onderwijs">Onderwijs</option>
        <option value="Onderzoek">Onderzoek</option>
        <option value="Publicatie">Publicatie</option>
        <option value="Raak project">Raak project</option>
        <option value="Related">Related</option>
        <option value="Site">Site</option>
        <option value="Subsidie">Subsidie</option>
        <option value="Under content creation">Under content creaction</option>
        <option value="Jongeren">Jongeren</option>
        <option value="Zonder categorie">Zonder categorie</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    in:<br>
    <select name="zoekenin">
        <option value="omschrijving">Omschrijving</option>
        <option value="trefwoord">Trefwoord</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    Met <b>alle</b> woorden (hoofdlettergevoelig):
    <input name="zoeken" type="text" id="zoeken" size="30"><P>
    <input type="submit" value="zoeken"><P>
</form>

<?php      
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $zoeken = mysql_real_escape_string($_POST['zoeken']);
    $zoekopcategorie = mysql_real_escape_string($_POST['zoekopcategorie']);

//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen
//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen

if ($_POST['zoekopcategorie'] == 'Bibliotheek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Conferentie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'BVBo7' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderwijs' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderzoek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Publicatie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Raak project' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Related' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Site' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Subsidie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Under content creation' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Jongeren' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Zonder categorie' && $_POST['zoekenin'] == 'alles')
        {

//zoeken op alles de ingevoerde zoekwoord mag in 1 of meerdere tabellen voorkomen (zie or regel 60 OR)
            $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
//zorgt ervoor dat de variabelen weer leeg zijn (vooral belangrijk na een al reeds uitgevoerde zoekopdracht
            $like = "";            
            $like2 = "";
            foreach($zoekexploded as $k=>$v)
            {

                if($k == 0)
                {

                    $like .= "`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%".$v."%' ";
                }

                else
                {
                    $like .= "AND `afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "AND `afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%".$v."%' ";
                }
            }

            $sql = "
            SELECT
                afblocatie.thumbnail,
                afbcategorie.categorie,
                afbomschrijving.omschrijving,
                afbtrefwoord.trefwoord,
            FROM
                afblocatie,
                afbcategorie,
                afbomschrijving,
                afbtrefwoord
            WHERE
                afblocatie.id = afbtrefwoord.id
            AND
                afblocatie.id = afbcategorie.id
            AND
                afblocatie.id = afbomschrijving.id
            AND
                afblocatie.id = afbtrefwoord.id
            AND
                afbcategorie.categorie LIKE '"
.$zoekopcategorie."'
            AND
                (
                    afbcategorie.categorie LIKE '"
.$like."'
                    OR
                    afbcategorie.categorie LIKE '"
.$like2."'
                )
            "
;
        }

        
    $res = mysql_query($sql);
    
    if(!$res)
    {

        trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
    }

    else
    {
        if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {

            while ($row = mysql_fetch_array($res))
            {

//weergave van zoekresultaat
            echo '<p><img src="'.$row['thumbnail'].'" alt="thumbnail" /></p>';
            }

            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }

        else
        {
            echo "<p>Er is niets gevonden op jou zoekterm:<b> $HTTP_POST_VARS[zoeken]</b></p>";
            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }
    }
}

?>

</body>
</html>


CODE 2 krijg ik volgende error:
Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'FROM afblocatie INNER JOIN afbtrefwoord ON afblocatie.id = afb' at line 7
In query: SELECT afblocatie.id, afblocatie.thumbnail, afbcategorie.categorie, afbomschrijving.omschrijving, afbtrefwoord.trefwoord, FROM afblocatie INNER JOIN afbtrefwoord ON afblocatie.id = afbtrefwoord.id INNER JOIN afbcategorie ON afblocatie.id = afbcategorie.id INNER JOIN afbomschrijving ON afblocatie.id=afbomschrijving.id WHERE afbcategorie.categorie LIKE 'BVBo7' AND ( afbcategorie.categorie LIKE '`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' ' OR afbcategorie.categorie LIKE '`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%fiets%' ' ) in /home/....../domains/......./public_html/....../geavanceerd_zoeken.php on line 106

CODE:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
require_once("../../DBconnections/databaseconnectionuploaden.php");
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Zoeken</title>
</head>

<body>
<!--inputvelden voor gebruiker om te zoeken-->
<form form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
    Zoek op categorie:<br>
    <select name="zoekopcategorie">
        <option value="Bibliotheek">Bibliotheek</option>
        <option value="Conferentie">Conferentie</option>
        <option value="BVBo7">NVB07</option>
        <option value="Onderwijs">Onderwijs</option>
        <option value="Onderzoek">Onderzoek</option>
        <option value="Publicatie">Publicatie</option>
        <option value="Raak project">Raak project</option>
        <option value="Related">Related</option>
        <option value="Site">Site</option>
        <option value="Subsidie">Subsidie</option>
        <option value="Under content creation">Under content creaction</option>
        <option value="Jongeren">Jongeren</option>
        <option value="Zonder categorie">Zonder categorie</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    in:<br>
    <select name="zoekenin">
        <option value="omschrijving">Omschrijving</option>
        <option value="trefwoord">Trefwoord</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    Met <b>alle</b> woorden (hoofdlettergevoelig):
    <input name="zoeken" type="text" id="zoeken" size="30"><P>
    <input type="submit" value="zoeken"><P>
</form>

<?php      
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $zoeken = mysql_real_escape_string($_POST['zoeken']);
    $zoekopcategorie = mysql_real_escape_string($_POST['zoekopcategorie']);

//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen
//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen

if ($_POST['zoekopcategorie'] == 'Bibliotheek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Conferentie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'BVBo7' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderwijs' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderzoek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Publicatie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Raak project' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Related' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Site' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Subsidie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Under content creation' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Jongeren' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Zonder categorie' && $_POST['zoekenin'] == 'alles')
        {

//zoeken op alles de ingevoerde zoekwoord mag in 1 of meerdere tabellen voorkomen (zie or regel 60 OR)
            $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
//zorgt ervoor dat de variabelen weer leeg zijn (vooral belangrijk na een al reeds uitgevoerde zoekopdracht
            $like = "";            
            $like2 = "";
            foreach($zoekexploded as $k=>$v)
            {

                if($k == 0)
                {

                    $like .= "`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%".$v."%' ";
                }

                else
                {
                    $like .= "AND `afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "AND `afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%".$v."%' ";
                }
            }

            $sql = "SELECT
                afblocatie.id,
                afblocatie.thumbnail,
                afbcategorie.categorie,
                afbomschrijving.omschrijving,
                afbtrefwoord.trefwoord,
            FROM
                afblocatie
            INNER JOIN
                afbtrefwoord
            ON
                afblocatie.id = afbtrefwoord.id
            INNER JOIN
                afbcategorie
            ON
                afblocatie.id = afbcategorie.id
            INNER JOIN
                afbomschrijving
            ON
                afblocatie.id=afbomschrijving.id
            WHERE
                afbcategorie.categorie LIKE '"
.$zoekopcategorie."'
            AND
            (
                afbcategorie.categorie LIKE '"
.$like."'
                OR
                afbcategorie.categorie LIKE '"
.$like2."'
            )"
;
        }

        
    $res = mysql_query($sql);
    
    if(!$res)
    {

        trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
    }

    else
    {
        if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {

            while ($row = mysql_fetch_array($res))
            {

//weergave van zoekresultaat
            echo '<p><img src="'.$row['thumbnail'].'" alt="thumbnail" /></p>';
            }

            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }

        else
        {
            echo "<p>Er is niets gevonden op jou zoekterm:<b> $HTTP_POST_VARS[zoeken]</b></p>";
            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }
    }
}

?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 14:37:15
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 22:31:00
Quote Anchor link
Beide gevallen de , voor de FROM weghalen.
 
Carel

Carel

12/01/2008 22:37:00
Quote Anchor link
je bedoelt comma na afbtrefwoord.trefwoord denk ik...staat bij mij en ook hierboven geen comma voor de FROM. Ach zal wel hetzelfde zijn maar beide codes werken nog steeds niet. Inprincipe moeten ze beide hetzelfde doen maar foutmelding blijft ook zonder die comma...
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 22:41:00
Quote Anchor link
Regel 77.
 
Carel

Carel

12/01/2008 22:42:00
Quote Anchor link
jah die bedoelde ik ook, en heb ik ook weggehaald error, en error zoals hierboven al reeds beschreven is.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 22:44:00
Quote Anchor link
Dan krijg je nu een andere error.
 
Carel

Carel

12/01/2008 22:48:00
Quote Anchor link
CODE2
Notice: Unknown column 'fiets' in 'where clause'
In query: SELECT afblocatie.id, afblocatie.thumbnail, afbcategorie.categorie, afbomschrijving.omschrijving, afbtrefwoord.trefwoord FROM afblocatie INNER JOIN afbtrefwoord ON afblocatie.id = afbtrefwoord.id INNER JOIN afbcategorie ON afblocatie.id = afbcategorie.id INNER JOIN afbomschrijving ON afblocatie.id=afbomschrijving.id WHERE afbcategorie.categorie LIKE 'BVBo7' AND ( afbcategorie.categorie LIKE '`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' ' OR afbcategorie.categorie LIKE '`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%fiets%' ' ) in /home/......../domains/......../public_html/......./geavanceerd_zoeken.php on line 106

CODE1
Notice: Unknown column 'fiets' in 'where clause'
In query: SELECT afblocatie.thumbnail, afbcategorie.categorie, afbomschrijving.omschrijving, afbtrefwoord.trefwoord FROM afblocatie, afbcategorie, afbomschrijving, afbtrefwoord WHERE afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afblocatie.id = afbcategorie.id AND afblocatie.id = afbomschrijving.id AND afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afbcategorie.categorie LIKE 'BVBo7' AND ( afbcategorie.categorie LIKE '`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' ' OR afbcategorie.categorie LIKE '`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%fiets%' ' ) in /home/....../domains/......./public_html/...../geavanceerd_zoeken.php on line 106
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 22:52:00
Quote Anchor link
Unknown column 'fiets'

Lijkt mij duidelijk genoeg.
 
Carel

Carel

12/01/2008 23:00:00
Quote Anchor link
Geweldig dat het jouw duidelijk genoeg lijkt... Zou niet moeten kunnen al die tabellen bestaan. Zou fijn zijn als je deze wijsheden zou delen. Moet ik op mijn knieeen gaan ofzo...? Als ik het wist en duidelijk was zou ik het niet vragen.
 

12/01/2008 23:04:00
Quote Anchor link
Carel schreef op 12.01.2008 23:00:
Geweldig dat het jouw duidelijk genoeg lijkt... Zou niet moeten kunnen al die tabellen bestaan. Zou fijn zijn als je deze wijsheden zou delen. Moet ik op mijn knieeen gaan ofzo...? Als ik het wist en duidelijk was zou ik het niet vragen.

Het is gewoon engels wat daar staat... Hij kent de kolom fietsen niet...
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 23:06:00
Quote Anchor link
Kijk eens in de error naar de quotes.

LIKE '`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' ' OR afbcategorie.categorie LIKE '`afbomschrijving.omschrijving`
 
Carel

Carel

12/01/2008 23:12:00
Quote Anchor link
Dat zie ik maar ik BEGRIJP niet waarom....zou niet moeten kunnen. Zie niet in mijn code waarom het FIETS als kolom wil zien terwijl het een zoekvraag moet zijn in trefwoord en omschrijving....

ook met of zonder die quotes of met deze ' error...ik kan er uren naar kijken maar ontdek de fout niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 23:19:00
Quote Anchor link
Haal in dit soort regels de backtics weg.
$like .= "AND `afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";

En hier een LIKE
afbcategorie.categorie LIKE '".$like."'
kan natuurlijk niet omdat $like een hele string is inclusief kolomnamen.
 
Henk PHP

Henk PHP

12/01/2008 23:27:00
Quote Anchor link
Ja je doet nu afbcategorie.categorie LIKE 'AND `afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%''
 
Carel

Carel

12/01/2008 23:30:00
Quote Anchor link
` ` weghaald en afbcatregorie.categorie LIKE weggehaald nieuwe error:
Notice: Unknown column 'afbtrefwoord.trefwoord' in 'where clause'
In query: SELECT afblocatie.thumbnail, afbcategorie.categorie, afbomschrijving.omschrijving, afbtrefwoord.trefwoord FROM afblocatie, afbcategorie, afbomschrijving, afbtrefwoord WHERE afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afblocatie.id = afbcategorie.id AND afblocatie.id = afbomschrijving.id AND afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afbcategorie.categorie LIKE 'BVBo7' AND ( `afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' OR `afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%fiets%' ) in /home/...../domains/....../public_html/...../geavanceerd_zoeken.php on line 106


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
require_once("../../DBconnections/databaseconnectionuploaden.php");
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Zoeken</title>
</head>

<body>
<!--inputvelden voor gebruiker om te zoeken-->
<form form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
    Zoek op categorie:<br>
    <select name="zoekopcategorie">
        <option value="Bibliotheek">Bibliotheek</option>
        <option value="Conferentie">Conferentie</option>
        <option value="BVBo7">NVB07</option>
        <option value="Onderwijs">Onderwijs</option>
        <option value="Onderzoek">Onderzoek</option>
        <option value="Publicatie">Publicatie</option>
        <option value="Raak project">Raak project</option>
        <option value="Related">Related</option>
        <option value="Site">Site</option>
        <option value="Subsidie">Subsidie</option>
        <option value="Under content creation">Under content creaction</option>
        <option value="Jongeren">Jongeren</option>
        <option value="Zonder categorie">Zonder categorie</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    in:<br>
    <select name="zoekenin">
        <option value="omschrijving">Omschrijving</option>
        <option value="trefwoord">Trefwoord</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    Met <b>alle</b> woorden (hoofdlettergevoelig):
    <input name="zoeken" type="text" id="zoeken" size="30"><P>
    <input type="submit" value="zoeken"><P>
</form>

<?php      
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $zoeken = mysql_real_escape_string($_POST['zoeken']);
    $zoekopcategorie = mysql_real_escape_string($_POST['zoekopcategorie']);

//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen
//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen

if ($_POST['zoekopcategorie'] == 'Bibliotheek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Conferentie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'BVBo7' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderwijs' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderzoek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Publicatie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Raak project' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Related' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Site' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Subsidie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Under content creation' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Jongeren' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Zonder categorie' && $_POST['zoekenin'] == 'alles')
        {

//zoeken op alles de ingevoerde zoekwoord mag in 1 of meerdere tabellen voorkomen (zie or regel 60 OR)
            $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
//zorgt ervoor dat de variabelen weer leeg zijn (vooral belangrijk na een al reeds uitgevoerde zoekopdracht
            $like = "";            
            $like2 = "";
            foreach($zoekexploded as $k=>$v)
            {

                if($k == 0)
                {

                    $like .= "`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%".$v."%' ";
                }

                else
                {
                    $like .= "AND afbtrefwoord.trefwoord LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "AND afbomschrijving.omschrijving LIKE '%".$v."%' ";
                }
            }

            $sql = "
            SELECT
                afblocatie.thumbnail,
                afbcategorie.categorie,
                afbomschrijving.omschrijving,
                afbtrefwoord.trefwoord
            FROM
                afblocatie,
                afbcategorie,
                afbomschrijving,
                afbtrefwoord
            WHERE
                afblocatie.id = afbtrefwoord.id
            AND
                afblocatie.id = afbcategorie.id
            AND
                afblocatie.id = afbomschrijving.id
            AND
                afblocatie.id = afbtrefwoord.id
            AND
                afbcategorie.categorie LIKE '"
.$zoekopcategorie."'
            AND
                (
                        "
.$like."
                    OR
                        "
.$like2."
                )
            "
;
        }

        
    $res = mysql_query($sql);
    
    if(!$res)
    {

        trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
    }

    else
    {
        if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {

            while ($row = mysql_fetch_array($res))
            {

//weergave van zoekresultaat
            echo '<p><img src="'.$row['thumbnail'].'" alt="thumbnail" /></p>';
            }

            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }

        else
        {
            echo "<p>Er is niets gevonden op jou zoekterm:<b> $HTTP_POST_VARS[zoeken]</b></p>";
            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }
    }
}

?>

</body>
</html>
 
Henk PHP

Henk PHP

12/01/2008 23:33:00
Quote Anchor link
Waarom heb je op regel 63 en 64 '' om je kolomnaam heen. Haal die weg.
 
Carel

Carel

12/01/2008 23:37:00
Quote Anchor link
laat maar zag nog iets dat fout was. Het was nog een ` Ga het nu testen...en jah het werkt EINDELIJK! Ga nog even intensief testen wel...Allemaal bedankt! Was echt helemaal vastgelopen.

Na uren van frustratie toch wel heerlijk om te zien dat het werkt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.