alleen maar foutmeldingen....

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »
Carel

Carel

12/01/2008 22:28:00
Quote Anchor link
Ik ben nu uren verder maar niets opgeschoten alleen maar foutmeldingen krijg ik. Ik heb tutorials van hier tot en met tokio bekeken maar errors blijven. Bovendien behandelen die tuturials niet meer dan 2 tabellen (niet echt bijster handig dus). Dit is wat ik in elkaar geflanst hebt. IEMAND die mij kan helpen?? In mijn vorige posts heeft ook niemand gereageerd dus ben ik op eigen houtje verder gegaan ik hoop dat nu wel iemand mij verder op weg kan helpen. JAH ik weet mysqlescaptring....dat ga ik nog doen maar het zou prettig zijn als het eindelijk een keer werkt en daar verandert een mysqlescapstring niets aan. EN jah ik heb nu alleen voor zoeken op categorieen in zowel omschrijving als trefwoord (kortom alles) dus ook daar hoeft niet over begonnen te worden. Meer zou het alleen maar complexer maken.

CODE 1: krijg ik volgende error let voornameljk op SQL
Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'FROM afblocatie, afbcategorie, afbomschrijving, afbtrefwoord ' at line 6
In query: SELECT afblocatie.thumbnail, afbcategorie.categorie, afbomschrijving.omschrijving, afbtrefwoord.trefwoord, FROM afblocatie, afbcategorie, afbomschrijving, afbtrefwoord WHERE afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afblocatie.id = afbcategorie.id AND afblocatie.id = afbomschrijving.id AND afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afbcategorie.categorie LIKE 'BVBo7' AND ( afbcategorie.categorie LIKE '`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' ' OR afbcategorie.categorie LIKE '`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%fiets%' ' ) in /home/...../domains/...../public_html/....../geavanceerd_zoeken.php on line 106

CODE:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
require_once("../../DBconnections/databaseconnectionuploaden.php");
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Zoeken</title>
</head>

<body>
<!--inputvelden voor gebruiker om te zoeken-->
<form form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
    Zoek op categorie:<br>
    <select name="zoekopcategorie">
        <option value="Bibliotheek">Bibliotheek</option>
        <option value="Conferentie">Conferentie</option>
        <option value="BVBo7">NVB07</option>
        <option value="Onderwijs">Onderwijs</option>
        <option value="Onderzoek">Onderzoek</option>
        <option value="Publicatie">Publicatie</option>
        <option value="Raak project">Raak project</option>
        <option value="Related">Related</option>
        <option value="Site">Site</option>
        <option value="Subsidie">Subsidie</option>
        <option value="Under content creation">Under content creaction</option>
        <option value="Jongeren">Jongeren</option>
        <option value="Zonder categorie">Zonder categorie</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    in:<br>
    <select name="zoekenin">
        <option value="omschrijving">Omschrijving</option>
        <option value="trefwoord">Trefwoord</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    Met <b>alle</b> woorden (hoofdlettergevoelig):
    <input name="zoeken" type="text" id="zoeken" size="30"><P>
    <input type="submit" value="zoeken"><P>
</form>

<?php      
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $zoeken = mysql_real_escape_string($_POST['zoeken']);
    $zoekopcategorie = mysql_real_escape_string($_POST['zoekopcategorie']);

//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen
//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen

if ($_POST['zoekopcategorie'] == 'Bibliotheek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Conferentie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'BVBo7' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderwijs' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderzoek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Publicatie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Raak project' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Related' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Site' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Subsidie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Under content creation' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Jongeren' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Zonder categorie' && $_POST['zoekenin'] == 'alles')
        {

//zoeken op alles de ingevoerde zoekwoord mag in 1 of meerdere tabellen voorkomen (zie or regel 60 OR)
            $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
//zorgt ervoor dat de variabelen weer leeg zijn (vooral belangrijk na een al reeds uitgevoerde zoekopdracht
            $like = "";            
            $like2 = "";
            foreach($zoekexploded as $k=>$v)
            {

                if($k == 0)
                {

                    $like .= "`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%".$v."%' ";
                }

                else
                {
                    $like .= "AND `afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "AND `afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%".$v."%' ";
                }
            }

            $sql = "
            SELECT
                afblocatie.thumbnail,
                afbcategorie.categorie,
                afbomschrijving.omschrijving,
                afbtrefwoord.trefwoord,
            FROM
                afblocatie,
                afbcategorie,
                afbomschrijving,
                afbtrefwoord
            WHERE
                afblocatie.id = afbtrefwoord.id
            AND
                afblocatie.id = afbcategorie.id
            AND
                afblocatie.id = afbomschrijving.id
            AND
                afblocatie.id = afbtrefwoord.id
            AND
                afbcategorie.categorie LIKE '"
.$zoekopcategorie."'
            AND
                (
                    afbcategorie.categorie LIKE '"
.$like."'
                    OR
                    afbcategorie.categorie LIKE '"
.$like2."'
                )
            "
;
        }

        
    $res = mysql_query($sql);
    
    if(!$res)
    {

        trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
    }

    else
    {
        if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {

            while ($row = mysql_fetch_array($res))
            {

//weergave van zoekresultaat
            echo '<p><img src="'.$row['thumbnail'].'" alt="thumbnail" /></p>';
            }

            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }

        else
        {
            echo "<p>Er is niets gevonden op jou zoekterm:<b> $HTTP_POST_VARS[zoeken]</b></p>";
            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }
    }
}

?>

</body>
</html>


CODE 2 krijg ik volgende error:
Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'FROM afblocatie INNER JOIN afbtrefwoord ON afblocatie.id = afb' at line 7
In query: SELECT afblocatie.id, afblocatie.thumbnail, afbcategorie.categorie, afbomschrijving.omschrijving, afbtrefwoord.trefwoord, FROM afblocatie INNER JOIN afbtrefwoord ON afblocatie.id = afbtrefwoord.id INNER JOIN afbcategorie ON afblocatie.id = afbcategorie.id INNER JOIN afbomschrijving ON afblocatie.id=afbomschrijving.id WHERE afbcategorie.categorie LIKE 'BVBo7' AND ( afbcategorie.categorie LIKE '`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' ' OR afbcategorie.categorie LIKE '`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%fiets%' ' ) in /home/....../domains/......./public_html/....../geavanceerd_zoeken.php on line 106

CODE:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
require_once("../../DBconnections/databaseconnectionuploaden.php");
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Zoeken</title>
</head>

<body>
<!--inputvelden voor gebruiker om te zoeken-->
<form form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
    Zoek op categorie:<br>
    <select name="zoekopcategorie">
        <option value="Bibliotheek">Bibliotheek</option>
        <option value="Conferentie">Conferentie</option>
        <option value="BVBo7">NVB07</option>
        <option value="Onderwijs">Onderwijs</option>
        <option value="Onderzoek">Onderzoek</option>
        <option value="Publicatie">Publicatie</option>
        <option value="Raak project">Raak project</option>
        <option value="Related">Related</option>
        <option value="Site">Site</option>
        <option value="Subsidie">Subsidie</option>
        <option value="Under content creation">Under content creaction</option>
        <option value="Jongeren">Jongeren</option>
        <option value="Zonder categorie">Zonder categorie</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    in:<br>
    <select name="zoekenin">
        <option value="omschrijving">Omschrijving</option>
        <option value="trefwoord">Trefwoord</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    Met <b>alle</b> woorden (hoofdlettergevoelig):
    <input name="zoeken" type="text" id="zoeken" size="30"><P>
    <input type="submit" value="zoeken"><P>
</form>

<?php      
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $zoeken = mysql_real_escape_string($_POST['zoeken']);
    $zoekopcategorie = mysql_real_escape_string($_POST['zoekopcategorie']);

//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen
//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen

if ($_POST['zoekopcategorie'] == 'Bibliotheek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Conferentie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'BVBo7' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderwijs' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderzoek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Publicatie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Raak project' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Related' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Site' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Subsidie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Under content creation' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Jongeren' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Zonder categorie' && $_POST['zoekenin'] == 'alles')
        {

//zoeken op alles de ingevoerde zoekwoord mag in 1 of meerdere tabellen voorkomen (zie or regel 60 OR)
            $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
//zorgt ervoor dat de variabelen weer leeg zijn (vooral belangrijk na een al reeds uitgevoerde zoekopdracht
            $like = "";            
            $like2 = "";
            foreach($zoekexploded as $k=>$v)
            {

                if($k == 0)
                {

                    $like .= "`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%".$v."%' ";
                }

                else
                {
                    $like .= "AND `afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "AND `afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%".$v."%' ";
                }
            }

            $sql = "SELECT
                afblocatie.id,
                afblocatie.thumbnail,
                afbcategorie.categorie,
                afbomschrijving.omschrijving,
                afbtrefwoord.trefwoord,
            FROM
                afblocatie
            INNER JOIN
                afbtrefwoord
            ON
                afblocatie.id = afbtrefwoord.id
            INNER JOIN
                afbcategorie
            ON
                afblocatie.id = afbcategorie.id
            INNER JOIN
                afbomschrijving
            ON
                afblocatie.id=afbomschrijving.id
            WHERE
                afbcategorie.categorie LIKE '"
.$zoekopcategorie."'
            AND
            (
                afbcategorie.categorie LIKE '"
.$like."'
                OR
                afbcategorie.categorie LIKE '"
.$like2."'
            )"
;
        }

        
    $res = mysql_query($sql);
    
    if(!$res)
    {

        trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
    }

    else
    {
        if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {

            while ($row = mysql_fetch_array($res))
            {

//weergave van zoekresultaat
            echo '<p><img src="'.$row['thumbnail'].'" alt="thumbnail" /></p>';
            }

            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }

        else
        {
            echo "<p>Er is niets gevonden op jou zoekterm:<b> $HTTP_POST_VARS[zoeken]</b></p>";
            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }
    }
}

?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 14:51:28
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 22:31:00
Quote Anchor link
Beide gevallen de , voor de FROM weghalen.
 
Carel

Carel

12/01/2008 22:37:00
Quote Anchor link
je bedoelt comma na afbtrefwoord.trefwoord denk ik...staat bij mij en ook hierboven geen comma voor de FROM. Ach zal wel hetzelfde zijn maar beide codes werken nog steeds niet. Inprincipe moeten ze beide hetzelfde doen maar foutmelding blijft ook zonder die comma...
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 22:41:00
Quote Anchor link
Regel 77.
 
Carel

Carel

12/01/2008 22:42:00
Quote Anchor link
jah die bedoelde ik ook, en heb ik ook weggehaald error, en error zoals hierboven al reeds beschreven is.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 22:44:00
Quote Anchor link
Dan krijg je nu een andere error.
 
Carel

Carel

12/01/2008 22:48:00
Quote Anchor link
CODE2
Notice: Unknown column 'fiets' in 'where clause'
In query: SELECT afblocatie.id, afblocatie.thumbnail, afbcategorie.categorie, afbomschrijving.omschrijving, afbtrefwoord.trefwoord FROM afblocatie INNER JOIN afbtrefwoord ON afblocatie.id = afbtrefwoord.id INNER JOIN afbcategorie ON afblocatie.id = afbcategorie.id INNER JOIN afbomschrijving ON afblocatie.id=afbomschrijving.id WHERE afbcategorie.categorie LIKE 'BVBo7' AND ( afbcategorie.categorie LIKE '`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' ' OR afbcategorie.categorie LIKE '`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%fiets%' ' ) in /home/......../domains/......../public_html/......./geavanceerd_zoeken.php on line 106

CODE1
Notice: Unknown column 'fiets' in 'where clause'
In query: SELECT afblocatie.thumbnail, afbcategorie.categorie, afbomschrijving.omschrijving, afbtrefwoord.trefwoord FROM afblocatie, afbcategorie, afbomschrijving, afbtrefwoord WHERE afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afblocatie.id = afbcategorie.id AND afblocatie.id = afbomschrijving.id AND afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afbcategorie.categorie LIKE 'BVBo7' AND ( afbcategorie.categorie LIKE '`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' ' OR afbcategorie.categorie LIKE '`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%fiets%' ' ) in /home/....../domains/......./public_html/...../geavanceerd_zoeken.php on line 106
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 22:52:00
Quote Anchor link
Unknown column 'fiets'

Lijkt mij duidelijk genoeg.
 
Carel

Carel

12/01/2008 23:00:00
Quote Anchor link
Geweldig dat het jouw duidelijk genoeg lijkt... Zou niet moeten kunnen al die tabellen bestaan. Zou fijn zijn als je deze wijsheden zou delen. Moet ik op mijn knieeen gaan ofzo...? Als ik het wist en duidelijk was zou ik het niet vragen.
 

12/01/2008 23:04:00
Quote Anchor link
Carel schreef op 12.01.2008 23:00:
Geweldig dat het jouw duidelijk genoeg lijkt... Zou niet moeten kunnen al die tabellen bestaan. Zou fijn zijn als je deze wijsheden zou delen. Moet ik op mijn knieeen gaan ofzo...? Als ik het wist en duidelijk was zou ik het niet vragen.

Het is gewoon engels wat daar staat... Hij kent de kolom fietsen niet...
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 23:06:00
Quote Anchor link
Kijk eens in de error naar de quotes.

LIKE '`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' ' OR afbcategorie.categorie LIKE '`afbomschrijving.omschrijving`
 
Carel

Carel

12/01/2008 23:12:00
Quote Anchor link
Dat zie ik maar ik BEGRIJP niet waarom....zou niet moeten kunnen. Zie niet in mijn code waarom het FIETS als kolom wil zien terwijl het een zoekvraag moet zijn in trefwoord en omschrijving....

ook met of zonder die quotes of met deze ' error...ik kan er uren naar kijken maar ontdek de fout niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2008 23:19:00
Quote Anchor link
Haal in dit soort regels de backtics weg.
$like .= "AND `afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";

En hier een LIKE
afbcategorie.categorie LIKE '".$like."'
kan natuurlijk niet omdat $like een hele string is inclusief kolomnamen.
 
Henk PHP

Henk PHP

12/01/2008 23:27:00
Quote Anchor link
Ja je doet nu afbcategorie.categorie LIKE 'AND `afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%''
 
Carel

Carel

12/01/2008 23:30:00
Quote Anchor link
` ` weghaald en afbcatregorie.categorie LIKE weggehaald nieuwe error:
Notice: Unknown column 'afbtrefwoord.trefwoord' in 'where clause'
In query: SELECT afblocatie.thumbnail, afbcategorie.categorie, afbomschrijving.omschrijving, afbtrefwoord.trefwoord FROM afblocatie, afbcategorie, afbomschrijving, afbtrefwoord WHERE afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afblocatie.id = afbcategorie.id AND afblocatie.id = afbomschrijving.id AND afblocatie.id = afbtrefwoord.id AND afbcategorie.categorie LIKE 'BVBo7' AND ( `afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%fiets%' OR `afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%fiets%' ) in /home/...../domains/....../public_html/...../geavanceerd_zoeken.php on line 106


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
require_once("../../DBconnections/databaseconnectionuploaden.php");
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Zoeken</title>
</head>

<body>
<!--inputvelden voor gebruiker om te zoeken-->
<form form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
    Zoek op categorie:<br>
    <select name="zoekopcategorie">
        <option value="Bibliotheek">Bibliotheek</option>
        <option value="Conferentie">Conferentie</option>
        <option value="BVBo7">NVB07</option>
        <option value="Onderwijs">Onderwijs</option>
        <option value="Onderzoek">Onderzoek</option>
        <option value="Publicatie">Publicatie</option>
        <option value="Raak project">Raak project</option>
        <option value="Related">Related</option>
        <option value="Site">Site</option>
        <option value="Subsidie">Subsidie</option>
        <option value="Under content creation">Under content creaction</option>
        <option value="Jongeren">Jongeren</option>
        <option value="Zonder categorie">Zonder categorie</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    in:<br>
    <select name="zoekenin">
        <option value="omschrijving">Omschrijving</option>
        <option value="trefwoord">Trefwoord</option>
        <option value="alles" selected="selected">alles</option>
    </select><p>
    Met <b>alle</b> woorden (hoofdlettergevoelig):
    <input name="zoeken" type="text" id="zoeken" size="30"><P>
    <input type="submit" value="zoeken"><P>
</form>

<?php      
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $zoeken = mysql_real_escape_string($_POST['zoeken']);
    $zoekopcategorie = mysql_real_escape_string($_POST['zoekopcategorie']);

//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen
//beveiliging zodat andere mensen niet mijn script kunnen gebruiken om in mijn database te komen

if ($_POST['zoekopcategorie'] == 'Bibliotheek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Conferentie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'BVBo7' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderwijs' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Onderzoek' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Publicatie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Raak project' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Related' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Site' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Subsidie' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Under content creation' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Jongeren' || $_POST['zoekopcategorie'] == 'Zonder categorie' && $_POST['zoekenin'] == 'alles')
        {

//zoeken op alles de ingevoerde zoekwoord mag in 1 of meerdere tabellen voorkomen (zie or regel 60 OR)
            $zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
//zorgt ervoor dat de variabelen weer leeg zijn (vooral belangrijk na een al reeds uitgevoerde zoekopdracht
            $like = "";            
            $like2 = "";
            foreach($zoekexploded as $k=>$v)
            {

                if($k == 0)
                {

                    $like .= "`afbtrefwoord.trefwoord` LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "`afbomschrijving.omschrijving` LIKE '%".$v."%' ";
                }

                else
                {
                    $like .= "AND afbtrefwoord.trefwoord LIKE '%".$v."%' ";
                    $like2 .= "AND afbomschrijving.omschrijving LIKE '%".$v."%' ";
                }
            }

            $sql = "
            SELECT
                afblocatie.thumbnail,
                afbcategorie.categorie,
                afbomschrijving.omschrijving,
                afbtrefwoord.trefwoord
            FROM
                afblocatie,
                afbcategorie,
                afbomschrijving,
                afbtrefwoord
            WHERE
                afblocatie.id = afbtrefwoord.id
            AND
                afblocatie.id = afbcategorie.id
            AND
                afblocatie.id = afbomschrijving.id
            AND
                afblocatie.id = afbtrefwoord.id
            AND
                afbcategorie.categorie LIKE '"
.$zoekopcategorie."'
            AND
                (
                        "
.$like."
                    OR
                        "
.$like2."
                )
            "
;
        }

        
    $res = mysql_query($sql);
    
    if(!$res)
    {

        trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
    }

    else
    {
        if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {

            while ($row = mysql_fetch_array($res))
            {

//weergave van zoekresultaat
            echo '<p><img src="'.$row['thumbnail'].'" alt="thumbnail" /></p>';
            }

            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }

        else
        {
            echo "<p>Er is niets gevonden op jou zoekterm:<b> $HTTP_POST_VARS[zoeken]</b></p>";
            echo "<p><a href=\"registered_user_area_zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
        }
    }
}

?>

</body>
</html>
 
Henk PHP

Henk PHP

12/01/2008 23:33:00
Quote Anchor link
Waarom heb je op regel 63 en 64 '' om je kolomnaam heen. Haal die weg.
 
Carel

Carel

12/01/2008 23:37:00
Quote Anchor link
laat maar zag nog iets dat fout was. Het was nog een ` Ga het nu testen...en jah het werkt EINDELIJK! Ga nog even intensief testen wel...Allemaal bedankt! Was echt helemaal vastgelopen.

Na uren van frustratie toch wel heerlijk om te zien dat het werkt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.