Allowed memory size exhausted

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »
Ruben

Ruben

18/11/2008 17:16:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik krijg ineens de foutmelding bij mijn resize script:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 13056 bytes) in resizeImage.php on line 53

Ik heb een beetje het web doorgezocht het script beken etc. Het vergroten van het memory lijkt me niet echt handig volgens mij is dat gewoon uitstellen van het probleem. Het bestand wat ik probeer te resizen is 1,75 mb. Dus dat lijkt me niet te groot. Ik heb ook nog even een kleinere van 800 kb geprobeerd maar dat lukte ook niet.

Het script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
<?php

// Author: Ruben Vandenbussche
// Website: http://www.RVandenbussche.nl
// Contact: info (at) RVandenbussche (dot) nl
// Date: 07 Nov 2008
//*******************************************
// Script: Image Resize v1.1
//It does:
//  1.  Checks if source exists.
//  2.  Checks file type.
//  3.  Checks extension.
//  4.  Keep ratio.
//  5.  Make smaller source images bigger.
//  6.  Save the image to the given destination path.
//*
//It doesn't:
//  1.  Check if the destination image exists.
//  2.  Upload the image to the server.
//  3.  Crop
//*******************************************

// Summary:
// Function to resize an image ($dst_img) from the source image ($src_img) with
// the given height ($dst_h), width ($dst_w) and quality $dst_quality. The paths are where the
// source and destination image are saved or going to be saved.

//Script start here.


function resizeImage($src_img, $dst_img, $src_path, $dst_path, $dst_w, $dst_h, $dst_quality){

        //Stop and giving an error if the file does not exists.
    if(file_exists($src_path . basename($src_img)) == false){
        die('<p>The file does not exists. Check if the image "' . $src_img . '" is in the right path "' . $src_path . '".</p>');
    }

        //Get variables for the function.
            //complete path of the source image.

    $src_cpl = $src_path . basename($src_img);
              //complete path of the destination image.
    $dst_cpl = $dst_path . basename($dst_img);
            //extension excl "." of the source image, in lowercase.
    $src_ext = strtolower(end(explode(".", $src_img)));
            //width and height sizes of the source image.
    list($src_w, $src_h) = getimagesize($src_cpl);

            //get type of image.
    $src_type = exif_imagetype($src_cpl);



        //Checking extension and imagetype of the source image and path.
    if( ($src_ext =="jpg") && ($src_type =="2") ){
        $src_img = imagecreatefromjpeg($src_cpl);
    }
else if( ($src_ext =="jpeg") && ($src_type =="2") ){
        $src_img = imagecreatefromjpeg($src_cpl);
    }
else if( ($src_ext =="gif") && ($src_type =="1") ){
        $src_img = imagecreatefromgif($src_cpl);
    }
else if( ($src_ext =="png") && ($src_type =="3") ){
        $src_img = imagecreatefrompng($src_cpl);
    }
else{
        die('<p>The file "'. $src_img . '" with the extension "' . $src_ext . '" and the imagetype "' . $src_type . '" is not a valid image. Please upload an image with the extension JPG, JPEG, PNG or GIF and has a valid image filetype.</p>');
    }


    //Get heights and width so the image keeps its ratio.
    $x_ratio = $dst_w / $src_w;
    $y_ratio = $dst_h / $src_h;

    if( (($x_ratio > 1) || ($y_ratio > 1)) && ($x_ratio > $y_ratio) ){
        //If one of the sizes of the image is smaller than the destination (normal: more height than width).
        $dst_w = ceil($y_ratio * $src_w);
        $dst_h = $dst_h;
    }
elseif( (($x_ratio > 1) || ($y_ratio > 1)) && ($y_ratio > $x_ratio) ){
        //If one of the sizes of the image is smaller than the destination (landscape: more width than height).
        $dst_w = $dst_w;
        $dst_h = ceil($x_ratio * $src_h);
    }
elseif (($x_ratio * $src_h) < $dst_h){
        //if the image is landscape (more width than height).
        $dst_h = ceil($x_ratio * $src_h);
        $dst_w = $dst_w;
    }
elseif (($x_ratio * $src_h) > $dst_h){
        //if the image is normal (more height than width).
        $dst_h = ceil($x_ratio * $src_h);
        $dst_w = $dst_w;
    }
else{
        //if the image is normal (more height than width).
        $dst_w = ceil($y_ratio * $src_w);
        $dst_h = $dst_h;
    }


    // Creating the resized image.
    $dst_img=imagecreatetruecolor($dst_w,$dst_h);
    imagecopyresampled($dst_img,$src_img,0,0,0,0,$dst_w, $dst_h,$src_w,$src_h);

    // Saving the resized image.
    imagejpeg($dst_img,$dst_cpl,$dst_quality);

    // Cleaning the memory.
    imagedestroy($src_img);
    imagedestroy($dst_img);

    return (true);

    //Script ends here.
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:38:16
 
Ruben

Ruben

19/11/2008 18:05:00
Quote Anchor link
Niemand die een oplossing hier voor heeft? Of kan ik hem beter in het sql gedeelte posten?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben
 
Bo az

Bo az

19/11/2008 18:11:00
Quote Anchor link
Een oplossing is er ook niet echt voor, dat je 32mb geheugen nodig zou hebben om een plaatje van minder dan 2 mb te reseizen lijkt me niet. Zoals je dus al zegt is het vergroten van het geheugen dus niet de oplossing. Het lijkt mij dus dat er niets anders op zit dan de oorzaak van het grote geheugen gebruik te zoeken door te gaan debuggen, waar in je script gaat het mis?
 
Ruben

Ruben

19/11/2008 18:53:00
Quote Anchor link
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 13056 bytes) in resizeImage.php on line 53

Nu vind ik het wel heel raar. Ik heb overal echo's tussen gezet zodat ik weet waar hij stopt. Maar nu doet hij het weer. Ik neem aan dat dit tijdelijk is want ik heb niets veranderd aan het script.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.