altijd inloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »
Nick Audenaerde

Nick Audenaerde

30/08/2011 10:36:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

    class login {

        public function LogIn($name, $password) {
        /*
            Er moet een database connectie komen die alle rijen ophaalt uit de database en dan kijkt,
            of er een rij is waar die naam en wachtwoord instaan die zijn ingevuld in het formulier.
            Als de naam en wachtwoord bij elkaar horen in dezelfde rij moet er een sessie aangemaakt worden loggedin.
            Deze sessie bevat de naam van de klant, het wachtwoord en het ip adress.
            Als deze niet overeen komen moet er een melding komen dat de naam of wachtwoord onjuist is.
        */

            $db->query("SELECT * FROM user WHERE name = '" . mysql_real_escape_string($name) . "' AND password = '" . mysql_real_escape_string($password) . "'");
        
        //als naam en wachtwoord goed gepost zijn.
            if(isset($_POST['name'], ($_POST['password'] )) {
        
            // dan maak sessie loggedin met name/pass.
                $_SESSION['loggedin'] = $name && $password;            
        
                }

                else {
                    echo ('naam of wachtwoord onjuist');
            }
        }

        public function LogOut($name) {
        /*
            De sessie loggedin moet uitgezet worden.
            De laatste ip adress moet opgeslagen worden
        */

        
    }
}

?>


om het mezelf makkelijker te maken heb ik overal comments bij gezet, maar het probleem is dat ik altijd kan inloggen wat ik ook invul, weet iemand wat ik verkeerd doe?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:29:11
 
Gerhard l

gerhard l

30/08/2011 10:57:46
Quote Anchor link
je volgorde is verkeerd en je mist wat:

- eerst controleren of de beide velden zijn ingevuld
- zoja dan de query
- maar wat komt er uit de query? check met mysql_num_rows of er een resultaat wordt opgehaald, als er 0 rows uit komen => verkeerd wachtwoord
als er 1 uitkomt => $_SESSION aanmaken.
als er meerdere uitkomen, is je database verkeerd.

En zorg ervoor dat session_start(); bovenaan staat.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/08/2011 11:22:16
Quote Anchor link
Aanvulling op Gerhard:

Hier doe je niets mee:
$db->query("SELECT * FROM user WHERE name = '" . mysql_real_escape_string($name) . "' AND password = '" . mysql_real_escape_string($password) . "'");

Als $name en $password beiden enige inhoud hebben (maakt niet uit wat) geeft dit ALTIJD true:
$_SESSION['loggedin'] = $name && $password;
 
Nick Audenaerde

Nick Audenaerde

30/08/2011 11:22:58
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php session_start();

    class login {

        public function LogIn($name, $password) {
        /*
            Er moet een database connectie komen die alle rijen ophaalt uit de database en dan kijkt,
            of er een rij is waar die naam en wachtwoord instaan die zijn ingevuld in het formulier.
            Als de naam en wachtwoord bij elkaar horen in dezelfde rij moet er een sessie aangemaakt worden loggedin.
            Deze sessie bevat de naam van de klant, het wachtwoord en het ip adress.
            Als deze niet overeen komen moet er een melding komen dat de naam of wachtwoord onjuist is.
        */

            $db->query("SELECT * FROM user WHERE name = '" . mysql_real_escape_string($name) . "' AND password = '" . mysql_real_escape_string($password) . "'");
            
            //
            if(mysql_num_rows($db) = 1){
            //als naam en wachtwoord goed gepost zijn.
        
            if(isset($_POST['name'], ($_POST['password'] )) {
        
            // dan maak sessie loggedin met name/pass.
                $_SESSION['loggedin'] = $name && $password;            
        
                }

                else {
                    echo ('naam of wachtwoord onjuist');
            }
        }

        public function LogOut($name) {
        /*
            De sessie loggedin moet uitgezet worden.
            De laatste ip adress moet opgeslagen worden
        */

        }
    }
}


?>


zo beter?
 
Gerhard l

gerhard l

30/08/2011 11:26:55
Quote Anchor link
Gerhard l op 30/08/2011 10:57:46:
je volgorde is verkeerd en je mist wat:

- eerst controleren of de beide velden zijn ingevuld
- zoja dan de query
- maar wat komt er uit de query? check met mysql_num_rows of er een resultaat wordt opgehaald, als er 0 rows uit komen => verkeerd wachtwoord
als er 1 uitkomt => $_SESSION aanmaken.
als er meerdere uitkomen, is je database verkeerd.

En zorg ervoor dat session_start(); bovenaan staat.



Je volgorde klopt nog niet ;)
Je hebt nu wel de mysql_num_rows erin, maar je controleert de input na de query dat moet andersom, en volgens mij mis je een }
En bij een if gebruik je == ipv =
Gewijzigd op 30/08/2011 11:27:25 door gerhard l
 
Nick Audenaerde

Nick Audenaerde

30/08/2011 11:31:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php session_start();

    class login {

        public function LogIn($name, $password) {
        /*
            Er moet een database connectie komen die alle rijen ophaalt uit de database en dan kijkt,
            of er een rij is waar die naam en wachtwoord instaan die zijn ingevuld in het formulier.
            Als de naam en wachtwoord bij elkaar horen in dezelfde rij moet er een sessie aangemaakt worden loggedin.
            Deze sessie bevat de naam van de klant, het wachtwoord en het ip adress.
            Als deze niet overeen komen moet er een melding komen dat de naam of wachtwoord onjuist is.
        */
        
            //als naam en wachtwoord goed gepost zijn.

            if(isset($_POST['name'], ($_POST['password'] )) {
                
            $db->query("SELECT * FROM user WHERE name = '" . mysql_real_escape_string($name) . "' AND password = '" . mysql_real_escape_string($password) . "'");
            
            //
            if(mysql_num_rows($db) == 1){
            // dan maak sessie loggedin met name/pass.
                $_SESSION['loggedin'] = $name && $password;            
        
                }

                else {
                    echo ('naam of wachtwoord onjuist');
            }
        }

        public function LogOut($name) {
        /*
            De sessie loggedin moet uitgezet worden.
            De laatste ip adress moet opgeslagen worden
        */

        }
    }
}


?>

bedoel je met of velden vol zijn if ( !isset($_POST['name'])??
 
- SanThe -

- SanThe -

30/08/2011 11:33:49
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je de function aanroept met als parameters $_POST['name'] en $_POST['password']. Dan heb je die niet meer nodig in de function zelf. En waarom staat jouw password ongecodeerd in de database? Denk aan veiligheid.
 
Nick Audenaerde

Nick Audenaerde

30/08/2011 11:41:09
Quote Anchor link
Als ik dit eenmaal begrijp wil ik proberen een sha512 beveiliging te gebruiken volgens sommige websites is sha512 echt redelijk veilig

Toevoeging op 30/08/2011 11:43:39:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php session_start();

    class login {

        public function LogIn($name, $password) {
        /*
            Er moet een database connectie komen die alle rijen ophaalt uit de database en dan kijkt,
            of er een rij is waar die naam en wachtwoord instaan die zijn ingevuld in het formulier.
            Als de naam en wachtwoord bij elkaar horen in dezelfde rij moet er een sessie aangemaakt worden loggedin.
            Deze sessie bevat de naam van de klant, het wachtwoord en het ip adress.
            Als deze niet overeen komen moet er een melding komen dat de naam of wachtwoord onjuist is.
        */
        
            //als naam en wachtwoord goed gepost zijn.

            if(!isset($_POST['name'], ($_POST['password'] )) {
                echo ('Velden niet ingevuld');
            }
else {
                
            $db->query("SELECT * FROM user WHERE name = '" . mysql_real_escape_string($name) . "' AND password = '" . mysql_real_escape_string($password) . "'");
            
            //
            if(mysql_num_rows($db) == 1){
            // dan maak sessie loggedin met name/pass.
                $_SESSION['loggedin'] = $name && $password;            
        
                }

                else {
                    echo ('naam of wachtwoord onjuist');
            }
        }

        //public function LogOut($name) {
        /*
            De sessie loggedin moet uitgezet worden.
            De laatste ip adress moet opgeslagen worden
        */
        //}

    }
}


?>


volgens mij is het nu echt een zooitje aan het worden >.<

Toevoeging op 30/08/2011 13:33:09:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php session_start();
    require_once('db.class.php');
    class login {

        public function LogIn($name, $password) {
        /*
            Er moet een database connectie komen die alle rijen ophaalt uit de database en dan kijkt,
            of er een rij is waar die naam en wachtwoord instaan die zijn ingevuld in het formulier.
            Als de naam en wachtwoord bij elkaar horen in dezelfde rij moet er een sessie aangemaakt worden loggedin.
            Deze sessie bevat de naam van de klant, het wachtwoord en het ip adress.
            Als deze niet overeen komen moet er een melding komen dat de naam of wachtwoord onjuist is.
        */
        
            //als naam en wachtwoord goed gepost zijn.

            if(!isset($_POST['name']) && (!isset($_POST['password']) )) {
                echo ('Velden niet ingevuld');
            }
else {
                global $db;
                $res = $db->query("SELECT * FROM user WHERE name = '" . mysql_real_escape_string($name) . "' AND password = '" . mysql_real_escape_string($password) . "'");
                
                if($db->numRows($res == 1)){
            // dan maak sessie loggedin met name/pass.
                $_SESSION['loggedin'] = $name && $password;    
                echo ("u bent ingelogd   " . $res ." ");        
        
                }

                else {
                    echo ('naam of wachtwoord onjuist');
            }
        }

        //public function LogOut($name) {
        /*
            De sessie loggedin moet uitgezet worden.
            De laatste ip adress moet opgeslagen worden
        */
        //}

    }
}

$login = new LogIn($_POST['name'], $_POST['password']);
?>


BEDANKT IEDEREEN! het werkt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.