array begint met 0

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jac E

Jac E

04/05/2016 18:47:14
Quote Anchor link
- Het lijkt erop of een array altijd begint met [1]. Is het überhaupt mogelijk dat hij begint met 1?
- Hoe kan ik het voor elkaar krijgen dat ik de voornaam kan echoën als ik alleen de waarde ID heb?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$result_groepen = array (
//              ID  voornaam  achternaam
    0 => array (1,  'Jan',    'Jansen'),
    1 => array (2,  'Piet' ,  'Hendriks'),
    2 => array (3,  'Klaas',  'Vaak')
);

while ($groep = mysqli_fetch_array($result_groepen))
{
  $array_groep[] = $groep;
}
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 08:04:11
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

04/05/2016 19:07:06
Quote Anchor link
Arrays beginnen altijd bij 0 te tellen. Wat je zou kunnen doen is het ID gebruiken als array index, iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
while ($groep = mysqli_fetch_assoc($result_groepen)) {
  $array_groep[$groep['id']] = $groep;
}

?>
 
Jac E

Jac E

04/05/2016 20:47:24
Quote Anchor link
Bedankt Ben, het werkt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.