Array fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »
Raymen

Raymen

25/11/2006 14:52:00
Quote Anchor link
hey, ik krijg telkens een fout met dit, ik weet niet wat ik fout doet.
Parse error: parse error, unexpected T_WHILE, expecting ')' in D:\Webserver\Root\test_types.php on line 11
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
        $aGames
= array(
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

                
                '
                "'
.$row['game'].'"'
                =>'
                "'
.$row['game'].'"
                '

                
        }
        );

        
        $gName = "game";
        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue){
            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymen
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:48:02
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 15:14:00
Quote Anchor link
Je kunt niet zomaar een while loop in een array zetten. Dat zou je dan zo moeten doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$aGames
= array();
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
}

?>


Ik zie trouwens ook niet in waarom je de key en de value van een entry in de array dezelfde waarde zou geven. Dat heb ik in bovenstaand voorbeeldje dus niet gedaan.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/11/2006 15:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

      
                $aGames[$row['game']]= $row['game'];
                
        }
        ;

        
        $gName = "game";
        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue){
            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }

?>
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 15:22:00
Quote Anchor link
bedankt, het werkt :)
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 15:35:00
Quote Anchor link
maar nu als ik 2 van die arrays wilt, krijg ik deze error:
Notice: Undefined variable: aType in D:\Webserver\Root\test_types.php on line 27

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in D:\Webserver\Root\test_types.php on line 27
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

    require_once "maincore.php";

    $query = "SELECT game,xgame,type FROM projects_types";            
    $result = mysql_query($query) or die(mysql_error());

  
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
                $aGames[$row['game']]= $row['game'];
        }


        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }
        
        
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

                $aType[$row['type']]= $row['type'];                
        }
        ;
      
        echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
        foreach($aType AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }


    
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 16:00:00
Quote Anchor link
Nee, dan moet je wel alles binnen die ene while loop houden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$aGames
= array();
$aType = array();

while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    $aType[] = $row['type'];
}

?>


En ik vraag me nog steeds af, waarom wil je de key van de array de zelfde waarde geven als de value? Dat is niet erg logisch ;-)
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 16:07:00
Quote Anchor link
ik zou niet weten hoe ik het anders moet doen, maar dat heb ik gedaan maar nu is de 2e Row van type geen select box.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               $aType[] = $row['type'];
        }


        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }
        
          
        echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
        foreach($aType AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }
[
/code]
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 16:12:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat je de eerste <select> niet afsluit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               $aType[] = $row['type'];
        }


        echo '<select name="game" class="textbox">';
        foreach($aGames AS $gValue)
        {

            echo '<option value="'.$gValue.'">'.$gValue.'</option>';
        }

        echo '</select>';        
          
        echo '<select name="type" class="textbox">';
        foreach($aType AS $gValue)
        {

            echo '<option value="'.$gValue.'">'.$gValue.'</option>';
        }

        echo '</select>';
?>


Daarnaast kun je bij een echo ook beter enkele quotes gebruiken. Op die manier hoef je de dubbele quotes van de html niet te escapen.

ps. Je ziet ook dat ik $gKey verwijderd heb, die bestaat nu namelijk niet meer en was identiek aan $gValue. Dus overal staat nu $gValue.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 16:24:00
Quote Anchor link
zou het mogelijk zijn om die
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               $aType[] = $row['type'];
        }
[
/code]
apart te doen?, want bij game is er 1 meer dan bij type. en daardoor kunnen ze op {niks} klikken. en dat wil ik niet.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 16:38:00
Quote Anchor link
Nee, apart kan niet. Maar je kunt het wel op een andere manier oplossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    if(!empty($row['type'])
    {

        $aType[] = $row['type'];
    }
}

?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/11/2006 16:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               if($row['type'] != NULL){
                    als het type niet leeg is, dan aan array toevoegen//
                    $aType[] = $row['type'];
                   }
        }

?>


Eventueel kan je voor het type dan nog de functie array_unique eroverheen halen, om elk type maar 1 keer in de array te krijgen.
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 17:00:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 25.11.2006 16:38:
Nee, apart kan niet. Maar je kunt het wel op een andere manier oplossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    if(!empty($row['type'])
    {

        $aType[] = $row['type'];
    }
}

?>

werkt niet
@robert: die doet het wel en beide bedankt :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 17:19:00
Quote Anchor link
Mijn oplossing werkt ook, alleen een haakje te weinig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    if(!empty($row['type']))
    {

        $aType[] = $row['type'];
    }
}

?>


Beide oplossingen zijn precies hetzelfde. empty(NULL); geeft immers TRUE terug.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.