Array fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »
Raymen

Raymen

25/11/2006 14:52:00
Quote Anchor link
hey, ik krijg telkens een fout met dit, ik weet niet wat ik fout doet.
Parse error: parse error, unexpected T_WHILE, expecting ')' in D:\Webserver\Root\test_types.php on line 11
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
        $aGames
= array(
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

                
                '
                "'
.$row['game'].'"'
                =>'
                "'
.$row['game'].'"
                '

                
        }
        );

        
        $gName = "game";
        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue){
            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymen
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:42:42
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 15:14:00
Quote Anchor link
Je kunt niet zomaar een while loop in een array zetten. Dat zou je dan zo moeten doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$aGames
= array();
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
}

?>


Ik zie trouwens ook niet in waarom je de key en de value van een entry in de array dezelfde waarde zou geven. Dat heb ik in bovenstaand voorbeeldje dus niet gedaan.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/11/2006 15:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

      
                $aGames[$row['game']]= $row['game'];
                
        }
        ;

        
        $gName = "game";
        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue){
            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }

?>
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 15:22:00
Quote Anchor link
bedankt, het werkt :)
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 15:35:00
Quote Anchor link
maar nu als ik 2 van die arrays wilt, krijg ik deze error:
Notice: Undefined variable: aType in D:\Webserver\Root\test_types.php on line 27

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in D:\Webserver\Root\test_types.php on line 27
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

    require_once "maincore.php";

    $query = "SELECT game,xgame,type FROM projects_types";            
    $result = mysql_query($query) or die(mysql_error());

  
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
                $aGames[$row['game']]= $row['game'];
        }


        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }
        
        
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

                $aType[$row['type']]= $row['type'];                
        }
        ;
      
        echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
        foreach($aType AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }


    
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 16:00:00
Quote Anchor link
Nee, dan moet je wel alles binnen die ene while loop houden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$aGames
= array();
$aType = array();

while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    $aType[] = $row['type'];
}

?>


En ik vraag me nog steeds af, waarom wil je de key van de array de zelfde waarde geven als de value? Dat is niet erg logisch ;-)
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 16:07:00
Quote Anchor link
ik zou niet weten hoe ik het anders moet doen, maar dat heb ik gedaan maar nu is de 2e Row van type geen select box.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               $aType[] = $row['type'];
        }


        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }
        
          
        echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
        foreach($aType AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }
[
/code]
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 16:12:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat je de eerste <select> niet afsluit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               $aType[] = $row['type'];
        }


        echo '<select name="game" class="textbox">';
        foreach($aGames AS $gValue)
        {

            echo '<option value="'.$gValue.'">'.$gValue.'</option>';
        }

        echo '</select>';        
          
        echo '<select name="type" class="textbox">';
        foreach($aType AS $gValue)
        {

            echo '<option value="'.$gValue.'">'.$gValue.'</option>';
        }

        echo '</select>';
?>


Daarnaast kun je bij een echo ook beter enkele quotes gebruiken. Op die manier hoef je de dubbele quotes van de html niet te escapen.

ps. Je ziet ook dat ik $gKey verwijderd heb, die bestaat nu namelijk niet meer en was identiek aan $gValue. Dus overal staat nu $gValue.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 16:24:00
Quote Anchor link
zou het mogelijk zijn om die
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               $aType[] = $row['type'];
        }
[
/code]
apart te doen?, want bij game is er 1 meer dan bij type. en daardoor kunnen ze op {niks} klikken. en dat wil ik niet.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 16:38:00
Quote Anchor link
Nee, apart kan niet. Maar je kunt het wel op een andere manier oplossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    if(!empty($row['type'])
    {

        $aType[] = $row['type'];
    }
}

?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/11/2006 16:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               if($row['type'] != NULL){
                    als het type niet leeg is, dan aan array toevoegen//
                    $aType[] = $row['type'];
                   }
        }

?>


Eventueel kan je voor het type dan nog de functie array_unique eroverheen halen, om elk type maar 1 keer in de array te krijgen.
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 17:00:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 25.11.2006 16:38:
Nee, apart kan niet. Maar je kunt het wel op een andere manier oplossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    if(!empty($row['type'])
    {

        $aType[] = $row['type'];
    }
}

?>

werkt niet
@robert: die doet het wel en beide bedankt :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 17:19:00
Quote Anchor link
Mijn oplossing werkt ook, alleen een haakje te weinig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    if(!empty($row['type']))
    {

        $aType[] = $row['type'];
    }
}

?>


Beide oplossingen zijn precies hetzelfde. empty(NULL); geeft immers TRUE terug.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.