Array help

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »
Frederick Dekempe

Frederick Dekempe

05/10/2022 15:23:46
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vraagje ivm arrays aangemaakt via data uit sql tabel. Met deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
        $stmt = $pdo->prepare("SELECT ploeg,werkpost,maandag,dinsdag,woensdag,donderdag,vrijdag FROM weekoverzicht");
        $stmt->execute();
        $overzicht = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC|PDO::FETCH_GROUP);


krijg ik volgend resultaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
Array
(
    [A] => Array
        (
            [0] => Array
                (
                    [werkpost] => Brigadier
                    [maandag] => W
                    [dinsdag] => W
                    [woensdag] => W
                    [donderdag] => W
                    [vrijdag] => W
                )

            [1] => Array
                (
                    [werkpost] => Marina
                    [maandag] => C
                    [dinsdag] => C
                    [woensdag] => C
                    [donderdag] => C
                    [vrijdag] => -
                )

        )

Nu wil ik volgend resultaat bekomen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Array
(
    [A] => Array
        (
            [Brigadier] => Array
                (
                    [maandag] => W
                    [dinsdag] => W
                    [woensdag] => W
                    [donderdag] => W
                    [vrijdag] => W
                )

            [Marina] => Array
                (
                    [maandag] => C
                    [dinsdag] => C
                    [woensdag] => C
                    [donderdag] => C
                    [vrijdag] => -
                )

        )


Hoe kan ik dit verkrijgen?
Gewijzigd op 05/10/2022 19:06:51 door Frederick Dekempe
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 12:36:29
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

05/10/2022 16:53:47
Quote Anchor link
Ik kan je output niet helemaal rijmen met je code, maar als je een array hebt waarbij je als key een waarde uit de records wilt gebruiken, dan kun je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$data
= [...]; //array van records
$data = array_combine(
  array_column($data,'werkpost'), //keys afleiden uit kolom "werkpost"
  $data //bestaande records behouden (dus ook kolom "werkpost"!)
); //$data bevat nu dezelfde data als voorheen, maar nu met de kolom "werkpost" als key

?>
 
Frederick Dekempe

Frederick Dekempe

05/10/2022 19:06:14
Quote Anchor link
Mijn tabel is met deze kolommen opgemaakt:

ID - ploeg - werkpost - jaar - week - maandag - dinsdag - woensdag - donderdag - vrijdag

Met de FETCH_GROUP kan ik ploeg wel als array index krijgen, maar werkpost eronder krijgen lukt maar niet.

Finaal wil ik volgende kunnen bereiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $overzicht['A']['Brigadier']['maandag']


die me dan de naam toont die in die rij en in die kolom zit.
Gewijzigd op 05/10/2022 19:07:30 door Frederick Dekempe
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/10/2022 19:25:14
Quote Anchor link
Niet getest:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
$sql
= "
    SELECT
        ploeg,
        werkpost,
        maandag,
        dinsdag,
        woensdag,
        donderdag,
        vrijdag
    FROM weekoverzicht
    ORDER BY ploeg ASC, werkpost ASC
"
;
$stmt = $pdo->prepare($sql);

$stmt->execute();

$overzicht = [];
$rows      = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
$ploeg     = null;
$werkpost  = null;

foreach ($rows as $row) {
    if ($row['ploeg'] != $ploeg) {
        $ploeg = $row['ploeg'];
    }

    if ($row['werkpost'] != $werkpost) {
        $werkpost = $row['werkpost'];
    }


    $overzicht[$ploeg][$werkpost]['maandag']   = $row['maandag'];
    $overzicht[$ploeg][$werkpost]['dinsdag']   = $row['dinsdag'];
    $overzicht[$ploeg][$werkpost]['woensdag']  = $row['woensdag'];
    $overzicht[$ploeg][$werkpost]['donderdag'] = $row['donderdag'];
    $overzicht[$ploeg][$werkpost]['vrijdag']   = $row['vrijdag'];
}

?>
Gewijzigd op 05/10/2022 19:28:30 door Jan Koehoorn
 
Frederick Dekempe

Frederick Dekempe

05/10/2022 19:50:48
Quote Anchor link
Bedankt voor je input!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
Array
(
    [A] => Array
        (
            [Brigadier] => Array
                (
                    [maandag] => W
                    [dinsdag] => W
                    [woensdag] => W
                    [donderdag] => W
                    [vrijdag] => W
                )

            [Marina] => Array
                (
                    [maandag] => C
                    [dinsdag] => C
                    [woensdag] => C
                    [donderdag] => C
                    [vrijdag] => -
                )

        )

    [B] => Array
        (
            [Brigadier] => Array
                (
                    [maandag] => V
                    [dinsdag] => V
                    [woensdag] => V
                    [donderdag] => V
                    [vrijdag] => V
                )

            [Marina] => Array
                (
                    [maandag] => G
                    [dinsdag] => V
                    [woensdag] => -
                    [donderdag] => -
                    [vrijdag] => -
                )

        )

)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.