Array opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Daan Vee

Daan Vee

23/02/2018 15:56:46
Quote Anchor link
Ik wilde de onderstaande gegevens opslaan in mijn database:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<input id="618" type="text" name="titelnaam[]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" id="618" name="titelfunctie[]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">

<input id="619" type="text" name="titelnaam[]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" id="619" name="titelfunctie[]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">

<input id="620" type="text" name="titelnaam[]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" id="620" name="titelfunctie[]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">


Mijn database omvat een ID-, naam- en functie-veld.
Omdat de pagina dynamisch is, en er ook nieuwe velden kunnen worden aangemaakt wil ik alles wat op een bepaald moment op de pagina staat saven via een array.
Maar... hoe?

Hoe lees ik dit uit?

Iets als: if (isset($_POST['titelnaam'])) {
Maarja... hoe krijg ik het dan bij het juiste ID gesaved?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 00:45:54
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2018 16:24:00
Quote Anchor link
Het handigste is om de id-nummers tussen de brackets in je HTML te plaatsen. Dan heb je meteen een goede key aan je array.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/02/2018 19:29:15
Quote Anchor link
Waarom is de pagina dynamisch? Is er een noodzaak om alles tegelijkertijd te kunnen editen? Deel het anders op in een lijst, een add-formulier en een edit-formulier (en een delete-knop met bevestiging), waarbij je bij het toevoegen en wijzigen slechts één item per keer behandelt?

Ik neem aan dat je dit alles niet letterlijk opslaat als array?
Gewijzigd op 23/02/2018 20:20:26 door Thomas van den Heuvel
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 11:28:46
Quote Anchor link
Ik snap niet helemaal wat je bedoelt met de brackets in de HTML, proberen te zoeken...
Heb je een voorbeeldje?
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

28/02/2018 13:33:42
Quote Anchor link
Waarom gebruik je geen primary key, auto increment voor ids?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 13:36:23
Quote Anchor link
Brackets zijn de vierkante haakjes: [ ]
Als je daar nou je ID tussenzet, dan hebben die array elementen meteen een key die als identificatie kan dienen.

Jasper Schellekens op 28/02/2018 13:33:42:
Waarom gebruik je geen primary key, auto increment voor ids?

Eh, hoe kom je daarbij? Ik zie de ID's wel verder netjes oplopen, wat nog niet zegt of hij wel of niet een PK en auto_increment gebruikt.
Gewijzigd op 28/02/2018 13:38:44 door - Ariën -
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

28/02/2018 13:43:05
Quote Anchor link
- Ariën - op 28/02/2018 13:36:23:
Brackets zijn de vierkante haakjes: [ ]
Als je daar nou je ID tussenzet, dan hebben die array elementen meteen een key die als identificatie kan dienen.

Jasper Schellekens op 28/02/2018 13:33:42:
Waarom gebruik je geen primary key, auto increment voor ids?

Eh, hoe kom je daarbij? Ik zie de ID's wel verder netjes oplopen, wat nog niet zegt of hij wel of niet een PK en auto_increment gebruikt.


Topic starter had het over opslaan in database. Ik dacht dat hij elk veld handmatig genummerd heeft. Als je werkelijk 600 tabellen aan hebt gemaakt... liever hij als ik.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 13:47:14
Quote Anchor link
Ik heb geen idee hoe je op die tabellen uitkomt, en waar je leest dat er ID's handmatig worden aangemaakt :-P
Met die velden die hij bedoelt zal hij hopelijk formuliervelden bedoelen, en geen databasevelden.

Misschien kan Daan wat meer vertellen over zijn opzet?
Gewijzigd op 28/02/2018 13:47:38 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 14:10:42
Quote Anchor link
De ID's zijn auto increment. Was slechts een voorbeeldje...

Ik heb nu het volgende (met voorbeeldID's:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<input type="text" name="titelnaam[618]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" name="titelfunctie[618]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">

<input type="text" name="titelnaam[619]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" name="titelfunctie[619]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">

<input type="text" name="titelnaam[620]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" name="titelfunctie[620]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">


Hoe stuur ik dan de array netjes weg met jquery? Ik heb even gegoogeld, maar kwam er niet uit...
De pagina update.php moet het gaan aanpassen in de database.
Gewijzigd op 28/02/2018 14:12:04 door Daan Vee
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 14:19:43
Quote Anchor link
Hoe ziet de opzet van je formulier eruit?
Alles in een keer, of per item opslaan via een AJAX-request?
Gewijzigd op 28/02/2018 14:19:57 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 14:22:31
Quote Anchor link
Alles in een keer....
De opzet is precies zoals hierboven....

Ik werk blur:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
    <script>
$(document).ready(function(){
    $("input").blur(function(){
        alert("This input field has lost its focus.");
    });
});
</script>


In plaats van alert, moet alles weggestuurd worden naar update.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 14:38:33
Quote Anchor link
Heb je al gekeken naar de $.ajax() functie?
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 14:55:06
Quote Anchor link
Ja, alleen hoe moet de $.ajax() functie de array gaan verzenden? Dat is het lastige punt....
Want hoe roep ik de data aan?
Gewijzigd op 28/02/2018 15:02:50 door Daan Vee
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 15:03:17
Quote Anchor link
Via POST is het beste:
De data van je formulier kan je opslaan in een geserialiseerd 'pakketje' met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var formData = $(this).serialize();


En deze property in je $.ajax() functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
data:formData,


En controleer in je browser met je requests-tabblad van je Inspector-tool wat er gebeurt.

Voor het gemak kan je altijd even een print_r() in je PHP-script gebruiken om te kijken of de array klopt.
Gewijzigd op 28/02/2018 15:04:27 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 15:23:27
Quote Anchor link
Ik heb nu dit geprobeerd, maar dat werkt niet... Ziet iemand waar de fout zit?
Even ter info: er staan meer tekstvelden op de pagina index.php, hoe maak ik dat alleen titelnaam[] en titelfunctie[] wordt doorgestuurd via een array?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
    <script>
$(document).ready(function(){
    $("input").blur(function(){
        var formData = $(this).serialize();

                    $.ajax({
                       url: "update.php",
                        type: "POST",
                        data:formData,
                    alert( "Data Loaded: " + data );
                 });
        
    });
});
</script>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 15:28:52
Quote Anchor link
Het ging toch om ALLES in één keer? Dan zou ik liever een submit functie gebruiken. Een 'blur' zou dan een vreemde handeling zijn.
Gewijzigd op 28/02/2018 15:30:04 door - Ariën -
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

28/02/2018 15:31:04
Quote Anchor link
- Ariën - op 28/02/2018 13:47:14:
Ik heb geen idee hoe je op die tabellen uitkomt, en waar je leest dat er ID's handmatig worden aangemaakt :-P
Met die velden die hij bedoelt zal hij hopelijk formuliervelden bedoelen, en geen databasevelden.

Misschien kan Daan wat meer vertellen over zijn opzet?


Ahh ik was net wakker en heb volgensmij gelezen wat ik wilde lezen haha. mijn fout.

Voor TopicStarter:
Heb je daadwerkelijk 600 input velden aangemaakt?
Gewijzigd op 28/02/2018 15:31:46 door Jasper Schellekens
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 15:39:59
Quote Anchor link
Als er 600 items op één pagina staan, en dus twee formulierelementen per item, dan kom je uit boven de 1.000, en overschrijd je de grens van max_input_vars.

Deze is op te schroeven met ini_set, php.ini of .htaccess, maar ik zou er toch onder blijven. Een paginanavigatie zou een mooie oplossing zijn.
Gewijzigd op 28/02/2018 15:40:17 door - Ariën -
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

28/02/2018 15:43:16
Quote Anchor link
- Ariën - op 28/02/2018 15:39:59:
Als er 600 items op één pagina staan, en dus twee formulierelementen per item, dan kom je uit boven de 1.000, en overschrijd je de grens van max_input_vars.

Deze is op te schroeven met ini_set, php.ini of .htaccess, maar ik zou er toch onder blijven. Een paginanavigatie zou een mooie oplossing zijn.


Dat wist ik eigenlijk niet. Maar dat limiet is dan per pagina?
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 15:44:36
Quote Anchor link
Er kunnen maximaal 20 items per pagina aangemaakt worden (dus maximaal 40 tekstvelden).
Dan is het wel mogelijk te werken met blur toch?

Maar hoe zorg ik dan dat onderstaande code werkt op titelnaam[] en titelfunctie[] ?
Dat die in de array komen en doorgestuurd worden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<script>
$(document).ready(function(){
    $("input").blur(function(){
        var formData = $(this).serialize();

                    $.ajax({
                       url: "update.php",
                        type: "POST",
                        data:formData,
                    alert( "Data Loaded: " + data );
                 });
        
    });
});
</script>
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

28/02/2018 15:47:50
Quote Anchor link
Daan Vee op 28/02/2018 15:44:36:
Er kunnen maximaal 20 items per pagina aangemaakt worden (dus maximaal 40 tekstvelden).
Dan is het wel mogelijk te werken met blur toch?

Maar hoe zorg ik dan dat onderstaande code werkt op titelnaam[] en titelfunctie[] ?
Dat die in de array komen en doorgestuurd worden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<script>
$(document).ready(function(){
    $("input").blur(function(){
        var formData = $(this).serialize();

                    $.ajax({
                       url: "update.php",
                        type: "POST",
                        data:formData,
                    alert( "Data Loaded: " + data );
                 });
        
    });
});
</script>


Ik heb geen verstand van ajax en javascript ofzo maar ik denk dat dit net zoals bij PHP met
$_POST["titelfunctie[]"]; gedaan kan worden.
Deze haal je in jouw geval dan op bij update.php
Gewijzigd op 28/02/2018 15:49:25 door Jasper Schellekens
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.