array tekstbestand converteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

04/12/2021 14:08:07
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een textbestand gevuld met een groot aantal gegevens. Het bestaat uit meerdere regels zoals hieronder er 1 staat aagegeven. Ik wil deze met php weergeven om dan selecties te kunnen maken. Ik weet hoe array's werken maar ik heb geen idee hoe ik zo'n document kan omzetten. Kan iemand mij advies geven?
Thankx

Voorbeeldregel van een regel;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"status":{"timestamp":"2021-12-04T13:02:58.558Z","error_code":0,"error_message":null,"elapsed":22,"credit_count":1,"notice":null,"total_count":7934},"data":[{"id":1,"name":"Bitcoin","symbol":"BTC","slug":"bitcoin","num_market_pairs":8308,"date_added":"2013-04-28T00:00:00.000Z","tags":["mineable","pow","sha-256","store-of-value","state-channel","coinbase-ventures-portfolio","three-arrows-capital-portfolio","polychain-capital-portfolio","binance-labs-portfolio","blockchain-capital-portfolio","boostvc-portfolio","cms-holdings-portfolio","dcg-portfolio","dragonfly-capital-portfolio","electric-capital-portfolio","fabric-ventures-portfolio","framework-ventures-portfolio","galaxy-digital-portfolio","huobi-capital-portfolio","alameda-research-portfolio","a16z-portfolio","1confirmation-portfolio","winklevoss-capital-portfolio","usv-portfolio","placeholder-ventures-portfolio","pantera-capital-portfolio","multicoin-capital-portfolio","paradigm-portfolio"],"max_supply":21000000,"circulating_supply":18890987,"total_supply":18890987,"platform":null,"cmc_rank":1,"last_updated":"2021-12-04T13:02:02.000Z","quote":{"USD":{"price":47201.84236157637,"volume_24h":62618418378.936775,"volume_change_24h":94.4686,"percent_change_1h":1.04215459,"percent_change_24h":-17.01631179,"percent_change_7d":-13.77003006,"percent_change_30d":-23.77721437,"percent_change_60d":-5.46384951,"percent_change_90d":-5.79607754,"market_cap":891689390428.5885,"market_cap_dominance":40.5598,"fully_diluted_market_cap":991238689593.1,"last_updated":"2021-12-04T13:02:02.000Z"}}}]}
Gewijzigd op 06/12/2021 15:19:09 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 08:51:21
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2021 14:17:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar: json_decode
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

04/12/2021 14:48:53
Quote Anchor link
$response = curl_exec($curl); // Send the request, save the response
echo"<pre"> print_r(json_decode($response));echo"<pre"> // print json decoded response
curl_close($curl); // Close request

Dit geeft met hetzelfde overzicht, dus niet per regel onder elkaar, waarschijnlijk is de syntax niet correct?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2021 15:16:26
Quote Anchor link
Het is echt een goed geformatteerde JSON-string, hoor.

Ga anders even stapje voor stapje debuggen ipv alle functies achter elkaar uitvoeren.
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

04/12/2021 15:25:10
Quote Anchor link
Ga ik doen!
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

06/12/2021 15:14:37
Quote Anchor link
Diverse manieren geprobeerd zoals;
$arr=(json_decode($response));
foreach($arr as $name){
echo $name . "<br>";
}
Geeft:Recoverable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /

Mijn kennis houd hier helaas op.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/12/2021 15:18:37
Quote Anchor link
Op welke lijn krijg je die error, en bij welke code?
Ik vermoed dat je nog meer hebt?

Ik heb dit script uitgetest, en het werkt prima:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$json
= '{"status":{"timestamp":"2021-12-04T13:02:58.558Z","error_code":0,"error_message":null,"elapsed":22,"credit_count":1,"notice":null,"total_count":7934},"data":[{"id":1,"name":"Bitcoin","symbol":"BTC","slug":"bitcoin","num_market_pairs":8308,"date_added":"2013-04-28T00:00:00.000Z","tags":["mineable","pow","sha-256","store-of-value","state-channel","coinbase-ventures-portfolio","three-arrows-capital-portfolio","polychain-capital-portfolio","binance-labs-portfolio","blockchain-capital-portfolio","boostvc-portfolio","cms-holdings-portfolio","dcg-portfolio","dragonfly-capital-portfolio","electric-capital-portfolio","fabric-ventures-portfolio","framework-ventures-portfolio","galaxy-digital-portfolio","huobi-capital-portfolio","alameda-research-portfolio","a16z-portfolio","1confirmation-portfolio","winklevoss-capital-portfolio","usv-portfolio","placeholder-ventures-portfolio","pantera-capital-portfolio","multicoin-capital-portfolio","paradigm-portfolio"],"max_supply":21000000,"circulating_supply":18890987,"total_supply":18890987,"platform":null,"cmc_rank":1,"last_updated":"2021-12-04T13:02:02.000Z","quote":{"USD":{"price":47201.84236157637,"volume_24h":62618418378.936775,"volume_change_24h":94.4686,"percent_change_1h":1.04215459,"percent_change_24h":-17.01631179,"percent_change_7d":-13.77003006,"percent_change_30d":-23.77721437,"percent_change_60d":-5.46384951,"percent_change_90d":-5.79607754,"market_cap":891689390428.5885,"market_cap_dominance":40.5598,"fully_diluted_market_cap":991238689593.1,"last_updated":"2021-12-04T13:02:02.000Z"}}}]}';

$array = json_decode($json,true);
print_r($array);
?>


Zie ook de uitvoer ervan:
https://3v4l.org/c46Ti
Gewijzigd op 06/12/2021 15:20:25 door - Ariën -
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

06/12/2021 15:40:10
Quote Anchor link
Beste Ariën,
Ik heb het exact zo over genomen.
Ik krijg geen foutmelding maar nu de hele layout in een blok. Hieronder een stukje als voorbeeld.

Array ( [status] => Array ( [timestamp] => 2021-12-06T14:36:56.386Z [error_code] => 0 [error_message] => [elapsed] => 17 [credit_count] => 1 [notice] => [total_count] => 7995 ) [data] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1 [name] => Bitcoin [symbol] => BTC [slug] => bitcoin [num_market_pairs] => 8253 [date_added] => 2013-04-28T00:00:00.000Z
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
=> Array ( [0] => mineable [1] => pow [2] => sha-256 [3] => store-of-value [4] => state-channel [5] => coinbase-ventures-portfolio [6] => three-arrows-capital-portfolio [7] => polychain-capital-portfolio [8] => binance-labs-portfolio [9] => blockchain-capital-portfolio [10] => boostvc-
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/12/2021 15:43:14
Quote Anchor link
Dat is een presentatie van je array.
Je weet toch hoe array's werken?

Voor het gemak kan je het tussen <pre>-tags zetten, zodat je newlines hebt voor een beter spaghetti-loos overzicht.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<pre>".print_r($array,true)."</pre>";
?>
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

06/12/2021 15:58:57
Quote Anchor link
Ja, klopt. Gelukt. Op een gegeven moment ben je er zo lang mee bezig dat je door de bomen het bos niet meer ziet en vanzelfsprekende dingen niet meer ziet.
Bedankt voor de support!!
Peter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.