array_key_exists

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Wouter J

Wouter J

11/02/2013 17:32:05
Quote Anchor link
Isset is sowieso sneller dan array_key_exists en waarschijnlijk ook sneller dan het aanroepen van honderd en één array functies.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:51:21
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 17:42:37
Quote Anchor link
Ik heb de isset functie als volgt gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function array_keys_existtestje(array $keys, array $search) {
    $test = array_intersect_key($search, array_flip($keys));
    return isset($test);
}

?>


Is dit de juiste manier?

Het snelste is de isset functie (Erwin), dan de functie van Wouter en dan die van Ramon.
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2013 17:46:33
Quote Anchor link
Ozzie, heb je nu wel enig idee wat je aan het doen bent? Waarom niet gewoon alleen isset?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 17:53:23
Quote Anchor link
Pff, ik zie nu inderdaad dat de voorbeeldfunctie niet klopt...

Ja maar hoe krijg ik de waardes van de array $keys dan in de $search array?
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2013 17:55:18
Quote Anchor link
Wat wil je precies bereiken?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 18:05:04
Quote Anchor link
Erwin gaf als voorbeeld dat je isset met meerdere argumenten kunt gebruiken... maar hoe werkt dat als je 2 arrays hebt?

$array = array('fruit' => 'banaan', 'voertuig' => 'auto', 'planeet' => 'maan');
$zoek = array("fruit", "banaan");

Hoe krijg ik dan de keys van $zoek in de array $array, zodat ik via isset alles in 1x kan vergelijken. Volgens mij kan dat niet en moet ik dan alsnog een foreach loop gebruiken.
 
- Raoul -

- Raoul -

11/02/2013 18:06:38
Quote Anchor link
$new_array = array_merge($array, $zoek)
Gewijzigd op 11/02/2013 18:08:47 door - Raoul -
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 18:21:56
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 11/02/2013 18:05:04:
Hoe krijg ik dan de keys van $zoek in de array $array, zodat ik via isset alles in 1x kan vergelijken. Volgens mij kan dat niet en moet ik dan alsnog een foreach loop gebruiken.

Dat is inderdaad nog een leuke uitdaging waar ik inmiddels me hoofd ook over breek. Bijkomend nadeel is dat isset een language construct is en je het dus niet als variabele functie kunt gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 18:47:18
Quote Anchor link
@Raoul: dat is niet wat ik bedoel helaas.

@Erwin: tja, het valt nog niet mee. Ik den kdat ik dan maar de oplossing van Wouter ga gebruiken. Ik weet het anders ook niet.
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2013 18:48:15
Quote Anchor link
Oké, mijn idee om dit op te lossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function array_keys_exists(array $keys, array $search)
{

    $founds = array_filter($keys, function ($key) use ($search) {
        return false === isset($search[$key]);
    });


    return 0 === count($founds);
}

?>


Nog een andere methode:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function array_keys_exists_2(array $keys, array $search)
{

    $i = count($keys);

    while ($i > 0 && isset($search[$keys[--$i]])) {
        $keys[$i] = null;
    }


    return 0 === $i;
}

?>
Gewijzigd op 11/02/2013 19:01:16 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 18:59:14
Quote Anchor link
Thanks Wouter, maar deze oplossing is langzamer dan jouw eerdere oplossing. Ik heb ook nog een poging gewaagd met een array_key_exists in een foreach loop, maar deze wordt zoals te verwachten was trager naarmate de array groter wordt. Ik hou het maar bij jouw eerdere oplossing.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

11/02/2013 21:49:55
Quote Anchor link
En dit Ozzie?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

ini_set('display_errors', 1); error_reporting(E_ALL);

function
keys_exists(array $keys, array $search, array $found)
{
    (
array_key_exists($keys[key($keys)], $search) ? array_push($found, array($keys[key($keys)] => true)) : '');
    unset($keys[key($keys)]);
    (
count($keys) != 0 ? $found = keys_exists($keys, $search, $found) : '');
    return $found;
}


print_r(keys_exists(array('mebus', 'test', 'key'), array('test' => 'haha', 'mebus' => 'lol', 'lol', 'key' => array()), array()));

?>


Kan denk hier en daar vast nog wel wat netter..

edit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
(array_key_exists($keys[key($keys)], $search) ? $found[$keys[key($keys)]] = true : '');


Anders krijgen we zoveel arrays..
Gewijzigd op 11/02/2013 21:55:15 door Mebus Hackintosh
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 22:27:14
Quote Anchor link
Ik weet niet precies wat je bedoeling is, maar jouw functie geeft een array terug terwijl ik een boolean nodig heb. Gezien de code lijkt jouw functie me minder efficiënt dan die van Wouter.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

11/02/2013 22:49:09
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 11/02/2013 22:27:14:
Ik weet niet precies wat je bedoeling is, maar jouw functie geeft een array terug terwijl ik een boolean nodig heb. Gezien de code lijkt jouw functie me minder efficiënt dan die van Wouter.


Quote:
Hoe kan ik het beste controleren of een array meerdere keys bevat?


Quote:
Stel we hebben een array:

$array = ['fruit' => 'banaan', 'voertuig' => 'auto', 'planeet' => 'maan'];

Nu wil ik controleren of de key 'fruit' en 'planeet' aanwezig zijn in de array.


Quote:
Ik wil controleren op MEERDERE keys, en niet op maar 1 key.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 23:02:12
Quote Anchor link
Ja?
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

11/02/2013 23:17:58
Quote Anchor link
Jij wilt een array controleren op meerdere keys.. Wil je hierbij van elke key die dus word gevonden een boolean? Want anders snap ik je vraag denk ook niet. Meerdere mensen hadden hier blijkbaar moeite mee aan het begin van je topic dus misschien moet je de volgende keer je vraag beter stellen of moet ik beter lezen.

En als ik kijk naar je vraag doet mijn functie precies wat je wilt maar dan minder efficient (volgens jou).. Jij vroeg om een andere oplossing en die gaf ik je zodat je kan testen wat sneller is. En het lijkt jou minder efficient dan de functie van wouter.. Dus je had het nog niet getest (ondanks dat je niet weet of het misschien wel sneller is) en reageert dan dus al. Verder kan je de code altijd aanpassen aan je eigen wensen zodat het wel een boolean terug geeft(tenminste, ik hoop dat dat kan).

Als je mijn hulp niet wilt of als je vind dat ik alleen maar niet-nuttig commentaar post dan moet je dat zeggen want dat scheelt wat leeswerk voor de anderen.
Gewijzigd op 11/02/2013 23:20:55 door Mebus Hackintosh
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 23:23:09
Quote Anchor link
Ik denk dat je me inderdaad verkeerd begrepen hebt. Uit de functies die al gegeven zijn had je dat al wel kunnen afleiden, maar maakt verder niet uit hoor :)

Bedoeling was dus om een true (boolean) terug te krijgen als alle keys aanwezig zijn en een false als ze niet allemaal aanwezig zijn.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

12/02/2013 10:07:29
Quote Anchor link
Heb nog even wat gemaakt en hoop dat het iets is dan maar :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
function all_keys_exists(array $keys, array $search)
{
    for($a=0;$a<count($keys);$a++) {
        ($a==0 ? $key=current($keys) : $key=next($keys));
        (array_key_exists($key, $search) ? @$good++ : '');
    }
    if($good == count($keys))
        return true;
    else
        return false;
}
var_dump(all_keys_exists(array('mebus', 'test', 'key'), array('test' => 'haha', 'mebus' => 'lol', 'lol', 'key' => array())));


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
function all_keys_exists(array $keys, array $search)
{
    for($a=0;$a<count($keys);$a++)
    {
        ($a==0 ? $key=current($keys) : $key=next($keys));
        (isset($search[$key]) ? @$good++ : '');
    }
    if($good == count($keys))
        return true;
    else
        return false;
}
var_dump(all_keys_exists(array('mebus', 'test', 'key'), array('test' => 'haha', 'mebus' => 'lol', 'lol', 'key' => array())));


In de hoop dat dit enigszins sneller is.
Gewijzigd op 12/02/2013 10:08:52 door Mebus Hackintosh
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/02/2013 10:10:57
Quote Anchor link
Thanks. Ik heb nu helaas even geen tijd om het te testen, maar je zou het ook zelf even kunnen testen. Ik vermoed echter toch sterk dat de code van Wouter sneller zal zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function array_keys_exist(array $keys, array $search) {
    return count($keys) === count(array_intersect_key($search, array_flip($keys)));
}

?>
Gewijzigd op 12/02/2013 10:11:56 door Ozzie PHP
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.