array_key_exists

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Wouter J

Wouter J

11/02/2013 17:32:05
Quote Anchor link
Isset is sowieso sneller dan array_key_exists en waarschijnlijk ook sneller dan het aanroepen van honderd en één array functies.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 13:55:20
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 17:42:37
Quote Anchor link
Ik heb de isset functie als volgt gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function array_keys_existtestje(array $keys, array $search) {
    $test = array_intersect_key($search, array_flip($keys));
    return isset($test);
}

?>


Is dit de juiste manier?

Het snelste is de isset functie (Erwin), dan de functie van Wouter en dan die van Ramon.
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2013 17:46:33
Quote Anchor link
Ozzie, heb je nu wel enig idee wat je aan het doen bent? Waarom niet gewoon alleen isset?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 17:53:23
Quote Anchor link
Pff, ik zie nu inderdaad dat de voorbeeldfunctie niet klopt...

Ja maar hoe krijg ik de waardes van de array $keys dan in de $search array?
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2013 17:55:18
Quote Anchor link
Wat wil je precies bereiken?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 18:05:04
Quote Anchor link
Erwin gaf als voorbeeld dat je isset met meerdere argumenten kunt gebruiken... maar hoe werkt dat als je 2 arrays hebt?

$array = array('fruit' => 'banaan', 'voertuig' => 'auto', 'planeet' => 'maan');
$zoek = array("fruit", "banaan");

Hoe krijg ik dan de keys van $zoek in de array $array, zodat ik via isset alles in 1x kan vergelijken. Volgens mij kan dat niet en moet ik dan alsnog een foreach loop gebruiken.
 
- Raoul -

- Raoul -

11/02/2013 18:06:38
Quote Anchor link
$new_array = array_merge($array, $zoek)
Gewijzigd op 11/02/2013 18:08:47 door - Raoul -
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 18:21:56
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 11/02/2013 18:05:04:
Hoe krijg ik dan de keys van $zoek in de array $array, zodat ik via isset alles in 1x kan vergelijken. Volgens mij kan dat niet en moet ik dan alsnog een foreach loop gebruiken.

Dat is inderdaad nog een leuke uitdaging waar ik inmiddels me hoofd ook over breek. Bijkomend nadeel is dat isset een language construct is en je het dus niet als variabele functie kunt gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 18:47:18
Quote Anchor link
@Raoul: dat is niet wat ik bedoel helaas.

@Erwin: tja, het valt nog niet mee. Ik den kdat ik dan maar de oplossing van Wouter ga gebruiken. Ik weet het anders ook niet.
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2013 18:48:15
Quote Anchor link
Oké, mijn idee om dit op te lossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function array_keys_exists(array $keys, array $search)
{

    $founds = array_filter($keys, function ($key) use ($search) {
        return false === isset($search[$key]);
    });


    return 0 === count($founds);
}

?>


Nog een andere methode:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function array_keys_exists_2(array $keys, array $search)
{

    $i = count($keys);

    while ($i > 0 && isset($search[$keys[--$i]])) {
        $keys[$i] = null;
    }


    return 0 === $i;
}

?>
Gewijzigd op 11/02/2013 19:01:16 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 18:59:14
Quote Anchor link
Thanks Wouter, maar deze oplossing is langzamer dan jouw eerdere oplossing. Ik heb ook nog een poging gewaagd met een array_key_exists in een foreach loop, maar deze wordt zoals te verwachten was trager naarmate de array groter wordt. Ik hou het maar bij jouw eerdere oplossing.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

11/02/2013 21:49:55
Quote Anchor link
En dit Ozzie?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

ini_set('display_errors', 1); error_reporting(E_ALL);

function
keys_exists(array $keys, array $search, array $found)
{
    (
array_key_exists($keys[key($keys)], $search) ? array_push($found, array($keys[key($keys)] => true)) : '');
    unset($keys[key($keys)]);
    (
count($keys) != 0 ? $found = keys_exists($keys, $search, $found) : '');
    return $found;
}


print_r(keys_exists(array('mebus', 'test', 'key'), array('test' => 'haha', 'mebus' => 'lol', 'lol', 'key' => array()), array()));

?>


Kan denk hier en daar vast nog wel wat netter..

edit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
(array_key_exists($keys[key($keys)], $search) ? $found[$keys[key($keys)]] = true : '');


Anders krijgen we zoveel arrays..
Gewijzigd op 11/02/2013 21:55:15 door Mebus Hackintosh
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 22:27:14
Quote Anchor link
Ik weet niet precies wat je bedoeling is, maar jouw functie geeft een array terug terwijl ik een boolean nodig heb. Gezien de code lijkt jouw functie me minder efficiënt dan die van Wouter.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

11/02/2013 22:49:09
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 11/02/2013 22:27:14:
Ik weet niet precies wat je bedoeling is, maar jouw functie geeft een array terug terwijl ik een boolean nodig heb. Gezien de code lijkt jouw functie me minder efficiënt dan die van Wouter.


Quote:
Hoe kan ik het beste controleren of een array meerdere keys bevat?


Quote:
Stel we hebben een array:

$array = ['fruit' => 'banaan', 'voertuig' => 'auto', 'planeet' => 'maan'];

Nu wil ik controleren of de key 'fruit' en 'planeet' aanwezig zijn in de array.


Quote:
Ik wil controleren op MEERDERE keys, en niet op maar 1 key.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 23:02:12
Quote Anchor link
Ja?
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

11/02/2013 23:17:58
Quote Anchor link
Jij wilt een array controleren op meerdere keys.. Wil je hierbij van elke key die dus word gevonden een boolean? Want anders snap ik je vraag denk ook niet. Meerdere mensen hadden hier blijkbaar moeite mee aan het begin van je topic dus misschien moet je de volgende keer je vraag beter stellen of moet ik beter lezen.

En als ik kijk naar je vraag doet mijn functie precies wat je wilt maar dan minder efficient (volgens jou).. Jij vroeg om een andere oplossing en die gaf ik je zodat je kan testen wat sneller is. En het lijkt jou minder efficient dan de functie van wouter.. Dus je had het nog niet getest (ondanks dat je niet weet of het misschien wel sneller is) en reageert dan dus al. Verder kan je de code altijd aanpassen aan je eigen wensen zodat het wel een boolean terug geeft(tenminste, ik hoop dat dat kan).

Als je mijn hulp niet wilt of als je vind dat ik alleen maar niet-nuttig commentaar post dan moet je dat zeggen want dat scheelt wat leeswerk voor de anderen.
Gewijzigd op 11/02/2013 23:20:55 door Mebus Hackintosh
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 23:23:09
Quote Anchor link
Ik denk dat je me inderdaad verkeerd begrepen hebt. Uit de functies die al gegeven zijn had je dat al wel kunnen afleiden, maar maakt verder niet uit hoor :)

Bedoeling was dus om een true (boolean) terug te krijgen als alle keys aanwezig zijn en een false als ze niet allemaal aanwezig zijn.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

12/02/2013 10:07:29
Quote Anchor link
Heb nog even wat gemaakt en hoop dat het iets is dan maar :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
function all_keys_exists(array $keys, array $search)
{
    for($a=0;$a<count($keys);$a++) {
        ($a==0 ? $key=current($keys) : $key=next($keys));
        (array_key_exists($key, $search) ? @$good++ : '');
    }
    if($good == count($keys))
        return true;
    else
        return false;
}
var_dump(all_keys_exists(array('mebus', 'test', 'key'), array('test' => 'haha', 'mebus' => 'lol', 'lol', 'key' => array())));


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
function all_keys_exists(array $keys, array $search)
{
    for($a=0;$a<count($keys);$a++)
    {
        ($a==0 ? $key=current($keys) : $key=next($keys));
        (isset($search[$key]) ? @$good++ : '');
    }
    if($good == count($keys))
        return true;
    else
        return false;
}
var_dump(all_keys_exists(array('mebus', 'test', 'key'), array('test' => 'haha', 'mebus' => 'lol', 'lol', 'key' => array())));


In de hoop dat dit enigszins sneller is.
Gewijzigd op 12/02/2013 10:08:52 door Mebus Hackintosh
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/02/2013 10:10:57
Quote Anchor link
Thanks. Ik heb nu helaas even geen tijd om het te testen, maar je zou het ook zelf even kunnen testen. Ik vermoed echter toch sterk dat de code van Wouter sneller zal zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function array_keys_exist(array $keys, array $search) {
    return count($keys) === count(array_intersect_key($search, array_flip($keys)));
}

?>
Gewijzigd op 12/02/2013 10:11:56 door Ozzie PHP
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.