arrays slim vullen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »
Harry nvt

Harry nvt

12/09/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Welkom allemaal, ik ben nieuw hier, Harry Koopman is de naam. Me intussen al doende al wat ervaring in PHP eigen gemaakt.
Mijn vraag: ik heb een bestandsbeheer module in PHP gemaakt, (file-based, niet MySQL based) rondom de fckeditor. Ik heb een php bestand, config_paginas.php waarin ik arrays inlees. Dat ziet er in het kort zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$eindpagina
= 2; // is natuurlijk meer

$IdNummer[0]     = '0L';
$IncludeNaam[0] = '00L_start.inc';
$Beschrijving[0]= 'Startpagina, linkerkolom onder het menu';
$WebPagina[0]    = 't_index.php';
$PreviewPad[0]    = 'preview_links.php';
$UitklapTekst[0]= 'Startpagina links, onder menu';

$IdNummer[1]     = '0M';
$IncludeNaam[1] = '00M_start.inc';
$Beschrijving[1]= 'Startpagina, middenkolom, de hoofdkolom';
$WebPagina[1]    = 't_index.php';
$PreviewPad[1]    = 'preview_midden.php';
$UitklapTekst[1]= 'Startpagina middenkolom';

$t = 0;
while ($t <= $eindpagina)
{

 echo "<option value=\"".$IdNummer[$t]."~".$IncludeNaam[$t]."~".$Beschrijving[$t]."~".$WebPagina[$t]."~".$PreviewPad[$t]."\">".$UitklapTekst[$t]."</option>\n";
 $t++;
}

?>


Dit werkt goed, maar ik wil af van het ingeven van de nummering. Nadeel is nu dat als ik iets tussen wil voegen, ik de nummers van de arrays daaronder (dus met hogere nummers) allemaal moet ophogen. Omslachtig.
Ik wil een array vullen dat genoeg heeft aan iets als dit, ik pik er eentje uit:
$IncludeNaam[] ="aap";
$IncludeNaam[] ="noot";
$IncludeNaam[] ="mies";
waarin het array zelf op volgorde van inlezen het nummer binnen de array toewijst, en misschien ook nog wel zelf het einde bepaalt.

Ik begrijp ook wel dat je een reeks (aap,noot,mies) wel in een array kan lezen, weet zo even de php-functie niet maar dat kan. Dan mis ik echter het overzicht wat ik nu heb. Dit opschrijvende, begint het me wel te dagen welke richting het uitmoet, maar ideeën toch welkom.

Ik hoop dat ik duidelijk ben. Bedankt voor je reactie.
Harry Koopman
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harry nvt
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 13:00:23
 
Harry nvt

Harry nvt

12/09/2008 21:47:00
Quote Anchor link
Met excuses voor de lange regel zonder word-wrap, ik zal even opzoeken hoe je code in een iframe plaatst binnen een bericht.
Harry
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Welkom Harry.

Ik moet je direct maar even leren posten. ;-)

Pas je script even aan en gebruik en tags om je code heen. Om php code zet je uiteraard dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.


SanThe.

Edit: Persoonlijk zou ik waarschijnlijk een array in een array maken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

$array1 = array('IdNummer' => '0L',
            'IncludeNaam' => '00M_start.inc',
            'Beschrijving' => 'Startpagina, linkerkolom onder het menu',
            'WebPagina' => 't_index.php',
            'PreviewPad' => 'preview_links.php',
            'UitklapTekst' => 'Startpagina links, onder menu');
$array2 = array('IdNummer' => '0M',
            'IncludeNaam' => '00L_start.inc',
            'Beschrijving' => 'Startpagina, middenkolom, de hoofdkolom',
            'WebPagina' => 't_index.php',
            'PreviewPad' => 'preview_midden.php',
            'UitklapTekst' => 'Startpagina middenkolom');
$alles = array($array1, $array2);

foreach($alles AS $value)
{

    echo '<option value="' . $value['IdNummer'] . '~' . $value['IncludeNaam'] . '~' . $value['Beschrijving'] . '~' . $value['WebPagina'] . '~' . $value['PreviewPad'] . '">' . $value['UitklapTekst'] . '</option>' . "\n";
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 

12/09/2008 22:08:00
Quote Anchor link
Kan je niet gebruik maken van een multidimensionele array?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/09/2008 23:30:00
Quote Anchor link
@Karl

SanThe gooit de 2 array's al samen, dus het wordt ook een multidimensionale array.
 

12/09/2008 23:33:00
Quote Anchor link
Robert_Deiman schreef op 12.09.2008 23:30:
@Karl

SanThe gooit de 2 array's al samen, dus het wordt ook een multidimensionale array.

Zoals je kunt zien heeft hij dat er later bij geedit.
 
Hipska BE

Hipska BE

12/09/2008 23:34:00
Quote Anchor link
of zo dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

$alles = array();
$alles[] = array('IdNummer' => '0L',
            'IncludeNaam' => '00M_start.inc',
            'Beschrijving' => 'Startpagina, linkerkolom onder het menu',
            'WebPagina' => 't_index.php',
            'PreviewPad' => 'preview_links.php',
            'UitklapTekst' => 'Startpagina links, onder menu');
$alles[] = array('IdNummer' => '0M',
            'IncludeNaam' => '00L_start.inc',
            'Beschrijving' => 'Startpagina, middenkolom, de hoofdkolom',
            'WebPagina' => 't_index.php',
            'PreviewPad' => 'preview_midden.php',
            'UitklapTekst' => 'Startpagina middenkolom');

foreach($alles AS $value)
{

    echo '<option value="' . $value['IdNummer'] . '~' . $value['IncludeNaam'] . '~' . $value['Beschrijving'] . '~' . $value['WebPagina'] . '~' . $value['PreviewPad'] . '">' . $value['UitklapTekst'] . '</option>' . "\n";
}


?>
 
Harry nvt

Harry nvt

13/09/2008 02:15:00
Quote Anchor link
(Als het ook bumping is als je zelf met de oplossing komt binnen 24 uur moet men het maar zeggen..:)

Jullie suggesties hebben me wel op het goede spoor gezet, via google kwam ik daardoor op een nog simpeler oplossing dicht bij mijn eerste opzet:
Als je een array zo maakt:

$ArrayNaam[] = "aap";
$ArrayNaam[] = "noot";
$ArrayNaam[] = "mies";

Dan maakt PHP de nummering intern zelf, geteld vanaf 0. (auto-incremented keys schijnt dat te heten).
In combinatie met de count() functie (geeft de lengte van een array) en een while lus is het vervolgens gemakkelijk om de door mij gewenste <option> </option> lijst te maken. Invoegen van een nieuw arrayblok is nu doodsimpel, en stelt me ook makkelijk in staat om pagina's uit te schakelen door af te checken wie de ingelogde user is. In kaboutercode:
if (ingelogde user) then arrayblok
zodat alleen die pagina's in de option lijst van de bestandskiezer komen voor de users voor wie de pagina's bestemd zijn.
Hieronder de code en prettig weekend.
Harry
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$IdNummer
[]        = '0L';
$IncludeNaam[]    = '00L_start.inc';
$Beschrijving[]    = 'Startpagina, linkerkolom onder het menu';
$WebPagina[]    = 't_index.php';
$PreviewPad[]    = 'preview_links.php';
$UitklapTekst[]    = 'Startpagina links, onder menu';

$IdNummer[]     = '0M';
$IncludeNaam[]     = '00M_start.inc';
$Beschrijving[]    = 'Startpagina, middenkolom, de hoofdkolom';
$WebPagina[]    = 't_index.php';
$PreviewPad[]    = 'preview_midden.php';
$UitklapTekst[]    = 'Startpagina middenkolom';

// en zo voort

$t = 0;
while ($t < count($IdNummer)) { // count() is lengte array
    echo "<option value=\"".$IdNummer[$t]."~".$IncludeNaam[$t]."~".$Beschrijving[$t]."~".$WebPagina[$t]."~".$PreviewPad[$t]."\">".$UitklapTekst[$t]."</option>\n";
     $t++;
    }


?>
 
Douwe

Douwe

13/09/2008 08:28:00
Quote Anchor link
Dat werkt inderdaad, maar is erg omslachtig. Hipska's manier is veel logischer.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

13/09/2008 08:36:00
Quote Anchor link
Harry Koopman schreef op 13.09.2008 02:15:
(Als het ook bumping is als je zelf met de oplossing komt binnen 24 uur moet men het maar zeggen..:)

@Harry

Bumpen is alleen als je zonder tussenkomst van iemand anders die post in jou topic nog een berichtje plaatst. Nu zitten er andere berichtjes tussen waar je natuurlijk als vanzelfsprekend wel op kan en mag reageren. (sterker nog, dit wordt ook eigenlijk wel verwacht :)
Dus wanneer jij 2x achter elkaar post (dat er 2 posts van jou direct na elkaar staan in hetzelfde topic) moet je de edit knop (Afbeelding) gebruiken om een aanvulling te geven op hetgeen wat je gezegd hebt. Dit is om te voorkomen dat iedereen steeds een berichtje in het topic plaatst om in het lijstje met "laatste forum berichten" zichtbaar te blijven.


@Harry
De methode(n) die hiervoor waren genoemd waren handiger, ze zijn zeker duidelijker voor jou om mee te werken, maar ook wanneer iemand anders daarmee gaat werken is het handiger. Je ziet meteen wat wat is en hoe het werkt.
Bovendien heb je keurig alle gegevens verzameld bij elkaar en gegroepeerd staan, bij jou heb je veel te veel losse variabelen.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2008 12:01:00
Quote Anchor link
En als aanvulling: Mocht je bij jouw methode iets willen sorteren dan zal het niet eenvoudig zijn om de juiste gegevens bij elkaar te houden.
 
Harry nvt

Harry nvt

13/09/2008 14:00:00
Quote Anchor link
Jullie hebben gelijk, nu kijk ik goed naar die laatste methode van Hipska, en die gaat het toch bij mij worden. Thanks. Die eerste van SanThe had nog het nadeel dat invoegen en volgorde bepalen nog omslachtig was. De tweede maakt het eveneens makkelijk om blokken arrays in te voegen of te verplaatsen.
En inderdaad, sorteren is een optie, wat het wellicht mogelijk maakt om de gebruiker in de bestandskiezer een gesorteerde lijst van zijn pagina's voor te toveren via een cookie waarde die hij aan en uit kan zetten. Iets nog voor als het buiten hard regent...
Harry
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.