arrays slim vullen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »
Harry nvt

Harry nvt

12/09/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Welkom allemaal, ik ben nieuw hier, Harry Koopman is de naam. Me intussen al doende al wat ervaring in PHP eigen gemaakt.
Mijn vraag: ik heb een bestandsbeheer module in PHP gemaakt, (file-based, niet MySQL based) rondom de fckeditor. Ik heb een php bestand, config_paginas.php waarin ik arrays inlees. Dat ziet er in het kort zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$eindpagina
= 2; // is natuurlijk meer

$IdNummer[0]     = '0L';
$IncludeNaam[0] = '00L_start.inc';
$Beschrijving[0]= 'Startpagina, linkerkolom onder het menu';
$WebPagina[0]    = 't_index.php';
$PreviewPad[0]    = 'preview_links.php';
$UitklapTekst[0]= 'Startpagina links, onder menu';

$IdNummer[1]     = '0M';
$IncludeNaam[1] = '00M_start.inc';
$Beschrijving[1]= 'Startpagina, middenkolom, de hoofdkolom';
$WebPagina[1]    = 't_index.php';
$PreviewPad[1]    = 'preview_midden.php';
$UitklapTekst[1]= 'Startpagina middenkolom';

$t = 0;
while ($t <= $eindpagina)
{

 echo "<option value=\"".$IdNummer[$t]."~".$IncludeNaam[$t]."~".$Beschrijving[$t]."~".$WebPagina[$t]."~".$PreviewPad[$t]."\">".$UitklapTekst[$t]."</option>\n";
 $t++;
}

?>


Dit werkt goed, maar ik wil af van het ingeven van de nummering. Nadeel is nu dat als ik iets tussen wil voegen, ik de nummers van de arrays daaronder (dus met hogere nummers) allemaal moet ophogen. Omslachtig.
Ik wil een array vullen dat genoeg heeft aan iets als dit, ik pik er eentje uit:
$IncludeNaam[] ="aap";
$IncludeNaam[] ="noot";
$IncludeNaam[] ="mies";
waarin het array zelf op volgorde van inlezen het nummer binnen de array toewijst, en misschien ook nog wel zelf het einde bepaalt.

Ik begrijp ook wel dat je een reeks (aap,noot,mies) wel in een array kan lezen, weet zo even de php-functie niet maar dat kan. Dan mis ik echter het overzicht wat ik nu heb. Dit opschrijvende, begint het me wel te dagen welke richting het uitmoet, maar ideeën toch welkom.

Ik hoop dat ik duidelijk ben. Bedankt voor je reactie.
Harry Koopman
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harry nvt
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 15:01:12
 
Harry nvt

Harry nvt

12/09/2008 21:47:00
Quote Anchor link
Met excuses voor de lange regel zonder word-wrap, ik zal even opzoeken hoe je code in een iframe plaatst binnen een bericht.
Harry
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Welkom Harry.

Ik moet je direct maar even leren posten. ;-)

Pas je script even aan en gebruik en tags om je code heen. Om php code zet je uiteraard dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.


SanThe.

Edit: Persoonlijk zou ik waarschijnlijk een array in een array maken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

$array1 = array('IdNummer' => '0L',
            'IncludeNaam' => '00M_start.inc',
            'Beschrijving' => 'Startpagina, linkerkolom onder het menu',
            'WebPagina' => 't_index.php',
            'PreviewPad' => 'preview_links.php',
            'UitklapTekst' => 'Startpagina links, onder menu');
$array2 = array('IdNummer' => '0M',
            'IncludeNaam' => '00L_start.inc',
            'Beschrijving' => 'Startpagina, middenkolom, de hoofdkolom',
            'WebPagina' => 't_index.php',
            'PreviewPad' => 'preview_midden.php',
            'UitklapTekst' => 'Startpagina middenkolom');
$alles = array($array1, $array2);

foreach($alles AS $value)
{

    echo '<option value="' . $value['IdNummer'] . '~' . $value['IncludeNaam'] . '~' . $value['Beschrijving'] . '~' . $value['WebPagina'] . '~' . $value['PreviewPad'] . '">' . $value['UitklapTekst'] . '</option>' . "\n";
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 

12/09/2008 22:08:00
Quote Anchor link
Kan je niet gebruik maken van een multidimensionele array?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/09/2008 23:30:00
Quote Anchor link
@Karl

SanThe gooit de 2 array's al samen, dus het wordt ook een multidimensionale array.
 

12/09/2008 23:33:00
Quote Anchor link
Robert_Deiman schreef op 12.09.2008 23:30:
@Karl

SanThe gooit de 2 array's al samen, dus het wordt ook een multidimensionale array.

Zoals je kunt zien heeft hij dat er later bij geedit.
 
Hipska BE

Hipska BE

12/09/2008 23:34:00
Quote Anchor link
of zo dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

$alles = array();
$alles[] = array('IdNummer' => '0L',
            'IncludeNaam' => '00M_start.inc',
            'Beschrijving' => 'Startpagina, linkerkolom onder het menu',
            'WebPagina' => 't_index.php',
            'PreviewPad' => 'preview_links.php',
            'UitklapTekst' => 'Startpagina links, onder menu');
$alles[] = array('IdNummer' => '0M',
            'IncludeNaam' => '00L_start.inc',
            'Beschrijving' => 'Startpagina, middenkolom, de hoofdkolom',
            'WebPagina' => 't_index.php',
            'PreviewPad' => 'preview_midden.php',
            'UitklapTekst' => 'Startpagina middenkolom');

foreach($alles AS $value)
{

    echo '<option value="' . $value['IdNummer'] . '~' . $value['IncludeNaam'] . '~' . $value['Beschrijving'] . '~' . $value['WebPagina'] . '~' . $value['PreviewPad'] . '">' . $value['UitklapTekst'] . '</option>' . "\n";
}


?>
 
Harry nvt

Harry nvt

13/09/2008 02:15:00
Quote Anchor link
(Als het ook bumping is als je zelf met de oplossing komt binnen 24 uur moet men het maar zeggen..:)

Jullie suggesties hebben me wel op het goede spoor gezet, via google kwam ik daardoor op een nog simpeler oplossing dicht bij mijn eerste opzet:
Als je een array zo maakt:

$ArrayNaam[] = "aap";
$ArrayNaam[] = "noot";
$ArrayNaam[] = "mies";

Dan maakt PHP de nummering intern zelf, geteld vanaf 0. (auto-incremented keys schijnt dat te heten).
In combinatie met de count() functie (geeft de lengte van een array) en een while lus is het vervolgens gemakkelijk om de door mij gewenste <option> </option> lijst te maken. Invoegen van een nieuw arrayblok is nu doodsimpel, en stelt me ook makkelijk in staat om pagina's uit te schakelen door af te checken wie de ingelogde user is. In kaboutercode:
if (ingelogde user) then arrayblok
zodat alleen die pagina's in de option lijst van de bestandskiezer komen voor de users voor wie de pagina's bestemd zijn.
Hieronder de code en prettig weekend.
Harry
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$IdNummer
[]        = '0L';
$IncludeNaam[]    = '00L_start.inc';
$Beschrijving[]    = 'Startpagina, linkerkolom onder het menu';
$WebPagina[]    = 't_index.php';
$PreviewPad[]    = 'preview_links.php';
$UitklapTekst[]    = 'Startpagina links, onder menu';

$IdNummer[]     = '0M';
$IncludeNaam[]     = '00M_start.inc';
$Beschrijving[]    = 'Startpagina, middenkolom, de hoofdkolom';
$WebPagina[]    = 't_index.php';
$PreviewPad[]    = 'preview_midden.php';
$UitklapTekst[]    = 'Startpagina middenkolom';

// en zo voort

$t = 0;
while ($t < count($IdNummer)) { // count() is lengte array
    echo "<option value=\"".$IdNummer[$t]."~".$IncludeNaam[$t]."~".$Beschrijving[$t]."~".$WebPagina[$t]."~".$PreviewPad[$t]."\">".$UitklapTekst[$t]."</option>\n";
     $t++;
    }


?>
 
Douwe

Douwe

13/09/2008 08:28:00
Quote Anchor link
Dat werkt inderdaad, maar is erg omslachtig. Hipska's manier is veel logischer.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

13/09/2008 08:36:00
Quote Anchor link
Harry Koopman schreef op 13.09.2008 02:15:
(Als het ook bumping is als je zelf met de oplossing komt binnen 24 uur moet men het maar zeggen..:)

@Harry

Bumpen is alleen als je zonder tussenkomst van iemand anders die post in jou topic nog een berichtje plaatst. Nu zitten er andere berichtjes tussen waar je natuurlijk als vanzelfsprekend wel op kan en mag reageren. (sterker nog, dit wordt ook eigenlijk wel verwacht :)
Dus wanneer jij 2x achter elkaar post (dat er 2 posts van jou direct na elkaar staan in hetzelfde topic) moet je de edit knop (Afbeelding) gebruiken om een aanvulling te geven op hetgeen wat je gezegd hebt. Dit is om te voorkomen dat iedereen steeds een berichtje in het topic plaatst om in het lijstje met "laatste forum berichten" zichtbaar te blijven.


@Harry
De methode(n) die hiervoor waren genoemd waren handiger, ze zijn zeker duidelijker voor jou om mee te werken, maar ook wanneer iemand anders daarmee gaat werken is het handiger. Je ziet meteen wat wat is en hoe het werkt.
Bovendien heb je keurig alle gegevens verzameld bij elkaar en gegroepeerd staan, bij jou heb je veel te veel losse variabelen.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2008 12:01:00
Quote Anchor link
En als aanvulling: Mocht je bij jouw methode iets willen sorteren dan zal het niet eenvoudig zijn om de juiste gegevens bij elkaar te houden.
 
Harry nvt

Harry nvt

13/09/2008 14:00:00
Quote Anchor link
Jullie hebben gelijk, nu kijk ik goed naar die laatste methode van Hipska, en die gaat het toch bij mij worden. Thanks. Die eerste van SanThe had nog het nadeel dat invoegen en volgorde bepalen nog omslachtig was. De tweede maakt het eveneens makkelijk om blokken arrays in te voegen of te verplaatsen.
En inderdaad, sorteren is een optie, wat het wellicht mogelijk maakt om de gebruiker in de bestandskiezer een gesorteerde lijst van zijn pagina's voor te toveren via een cookie waarde die hij aan en uit kan zetten. Iets nog voor als het buiten hard regent...
Harry
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.