Artikel id doorsturen naar volgende pagina.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Php is mijn Voornaam

Php is mijn Voornaam

09/03/2012 17:50:52
Quote Anchor link
ik ben een website aan het maken waar je artikels kan plaatsen en die je dan natuurlijk kan lezen.

Mijn database is een tabel artikels, met daarin de kolommen: id, title, inhoudkort, inhoudlang.

Nou staat er dit in de index.php (klein gedeelte)

Quote:
while ($list = mysql_fetch_assoc($result)) {
echo "<h1> ".$list['title']." </h1>";
echo "toegevoegd op: ".$list['date']."";

echo "<br /><br />";
echo "".$list['inhoudkort']."...";
echo "<br />";
echo "<p><a href='page.php'>Klik hier om verder te lezen.</a></p>";;
}


bij Klik hier om verder te lezen moet dus de page.php openen, maar die moet dan op 1 of andere manier het id van het artikel mee krijgen en die dan volledig laten tonen met inhoudlang.

Hoe kan ik dit het best aanpakken? :)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:29:16
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

09/03/2012 17:54:26
Quote Anchor link
Wat denk je er aan toe te moeten voegen om het voor elkaar te krijgen. Dit is wel zo basic, dat een feitelijk antwoord overbodig is.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/03/2012 17:55:55
Quote Anchor link
kleine tip: superglobals
 
Eddy E

Eddy E

09/03/2012 19:14:44
Quote Anchor link
of gewoon dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="page.php?id=38373">Verder...</a>


En dan in php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$id = intval($_GET['id']);



Kom op, iedereen moet het leren.
 
Php is mijn Voornaam

Php is mijn Voornaam

09/03/2012 19:57:21
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 09/03/2012 19:14:44:
of gewoon dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="page.php?id=38373">Verder...</a>


En dan in php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$id = intval($_GET['id']);


Kom op, iedereen moet het leren.


Hartstikke bedankt, ik ben niet zo snel van het copy paste omdat ik het graag wil leren en snappen hoe de code werkt. Ik heb nu de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
// while there are rows to be fetched...
            while ($list = mysql_fetch_assoc($result)) {
               // echo data
                echo "<h1> ".$list['title']." </h1>";
                echo "toegevoegd op: ".$list['date']."";
                $id = $list['id'];
                echo "<br /><br />";
                echo "".$list['inhoudkort']."...";
                echo "<br />";
                echo "<p><a href='page.php?id=$id'>Klik hier om verder te lezen.</a></p>";;
            }


dus geeft die bij page id het id door. en bij page.php werkt het ook. Maar had nog even een vraagje over deze code:

$id = intval($_GET['id']);

wat wordt hier bedoelt met intval? wat doet het?
In iedergeval super bedankt want het werkt nu top! :)
 
- Raoul -

- Raoul -

09/03/2012 20:00:50
Quote Anchor link
@Php is mijn voornaam: Kijk eens in de php.net docs, daar staan alle PHP functies goed geschreven. http://php.net/intval
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.