autoloading psr-0 psr-4

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/05/2014 20:56:33
Quote Anchor link
Heej,

Twee vraagjes...

1) Bij een psr-4 autoloader kun je een namespace en een directory toevoegen. Bijv. setNamespace('foo', 'path/to/foo'). Begrijp ik goed dat je aan een psr-0 autoloader alleen maar een pad toevoegt, zonder een namespace?

2) Stel een library laadt volgens het psr-0 autoloading principe, en de top-level namespace van die library is 'foo'. Kun je diezelfde library dan ook laden met een psr-4 autoloader, door dit te doen:
setNamespace('foo', 'path/to/foo') ?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:50:33
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/05/2014 22:06:20
Quote Anchor link
Voor zover ik het begrijp:

1) ja

2) ja
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/05/2014 22:08:52
Quote Anchor link
Oké, thanks Dos.
 
Wouter J

Wouter J

07/05/2014 22:36:26
Quote Anchor link
Er zit maar 1 verschil tussen PSR-0 en PSR-4: In PSR-4 wordt de namespace niet opgenomen in het path, in PSR-0 wel.

Dus stel we doen $aPsr0Autoloader->registerNamespace('Ozzie\\Cms', 'src/'); en vragen de Ozzie\Cms\Admin\AdminService interface op, dan wordt deze geladen uit src/Ozzie/Cms/Admin/AdminService.php

Als we echter $aPsr4Autoloader->registerNamespace('Ozzie\\Cms\\', 'src/'); doen dan wordt deze geladen uit src/Admin/AdminService.php.

Op deze manier kun je dus nutteloze mappen verwijderen, die alleen mappen hebben. Dan krijg je bijv. iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$psr4Autoloader
->registerNamespace(array(
    'Ozzie\\Cms' => 'vendor/ozzie-cms',
    'Ozzie\\Framework\\' => 'vendor/ozzie-framework',
));

?>

En dan kun je klassen als Ozzie\Cms\Admin\AdminService in vendor/ozzie-cms/Admin/AdminService.php vinden en Ozzie\Framework\Routing\Router in vendor/ozzie-framework/Routing/Router.php

Dus ja, deze configuratie is hetzelfde:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$psr0Autoloader
->registerNamespace('Ozzie\\Cms', 'vendor/ozzie-cms');
$psr4Autoloader->registerNamespace('Ozzie\\Cms\\', 'vendor/ozzie-cms/Ozzie/Cms');
?>


Merk overigens op dat PSR-4 een successor van PSR-0 is, het is een vervanger. PSR-0 is nu dus "deprecated".
Gewijzigd op 07/05/2014 22:37:25 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/05/2014 22:46:36
Quote Anchor link
Thanks Wouter. Ik dacht dus eigenlijk dat je bij psr-0 enkel een path instelde, zonder nameaspace.

$prs0Autoloader->setPath('library');

En dat dan \foo\bar zou geladen worden worden via 'library/foo/bar.php' maar dat heb ik dus verkeerd begrepen.

>> Merk overigens op dat PSR-4 een successor van PSR-0 is, het is een vervanger. PSR-0 is nu dus "deprecated".

Oké... dus als er een library is die met PSR-0 werkt, dan kun je die gewoon prima autoloaden via een PSR-4 autoloader. Correct?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$psr0Autoloader
->registerNamespace('Ozzie\\Cms', 'vendor/ozzie-cms');
$psr4Autoloader->registerNamespace('Ozzie\\Cms\\', 'vendor/ozzie-cms/Ozzie/Cms');
?>

Waarom zet je bij de psr-4 autoloader een slach achter de namespace en bij de psr-0 autoloader niet?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/05/2014 23:20:41
Quote Anchor link
Na PSR-0 en PSR-4 weer een keer doorgenomen te hebben:

"Er zit maar 1 verschil tussen PSR-0 en PSR-4: In PSR-4 wordt de namespace niet opgenomen in het path, in PSR-0 wel."
Er is nog een verschil:
- PSR-0 zegt "Each _ character in the CLASS NAME is converted to a DIRECTORY_SEPARATOR. The _ character has no special meaning in the namespace."
- PSR-4 zegt "Underscores have no special meaning in any portion of the fully qualified class name."

Hieruit volgt dat het antwoord op de vraag
"Oké... dus als er een library is die met PSR-0 werkt, dan kun je die gewoon prima autoloaden via een PSR-4 autoloader. Correct?"
nee is. Niet 100% van de gevallen in elk geval. Doe het dus ook niet.

PS. "In PSR-4 wordt de namespace prefix niet opgenomen in het path, in PSR-0 is er geen prefix die je weg kunt laten." misschien ietsjes duidelijker?
Gewijzigd op 07/05/2014 23:32:59 door Dos Moonen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/05/2014 23:34:29
Quote Anchor link
Ah oké. Er zit dus toch verschil tussen! Ik heb zelf een keer een psr-4 autoloader gemaakt, en daarin vervang ik de underscore in een classnaam door een slash. Dat klopt dus helemaal niet :-s
Maar wel vreemd... waarom heb ik dat dan ooit erin gebouwd vraag ik me af. Verkeerd gekeken bij de specs van psr-0? Vreemd...

>> PS. "In PSR-4 wordt de namespace prefix niet opgenomen in het path, in PSR-0 is er geen prefix die je weg kunt laten." misschien ietsjes duidelijker?

"In PSR-4 wordt de namespace prefix niet opgenomen in het path"

Dit is duidelijk.

"in PSR-0 is er geen prefix die je weg kunt laten."

Dit is me niet duidelijk. :-s
Heb je een voorbeeldje?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/05/2014 08:44:40
Quote Anchor link
PSR-0:
Je geeft een path op.
De autoloader vervangt alle namespace separators en underscores in de class name door DIRECTORY_SEPARATOR.
Vervolgent plakt de autoloader het achter het path en probeert het dat .php bestand te laden.

PSR-4:
Je geeft een path en namespace prefix op.
De autoloader returned als de FQN niet begint met de namespace prefix.
De autoloader haalt de prefix van de FQN af.
De autoloader vervangt in het restant alle namespace separators door DIRECTORY_SEPARATOR.
Vervolgent plakt de autoloader het achter het path en probeert het dat .php bestand te laden.
Gewijzigd op 08/05/2014 09:23:11 door Dos Moonen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/05/2014 11:29:36
Quote Anchor link
Dos thanks, hoe jij het uitlegt zo begreep ik het ook, maar Wouter schrijft hierboven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$psr0Autoloader
->registerNamespace('Ozzie\\Cms', 'vendor/ozzie-cms');
?>

Wouter koppelt bij de PSR-0 autoloader wél een namespace aan het pad. Dat klopt dan dus niet?

>> De autoloader returned als de FQN niet begint met de namespace prefix.

Als ie niet returnet, maar simpelweg niks doet, dan is het toch ook goed? Komt op hetzelfde neer neem ik aan?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/05/2014 13:33:38
Quote Anchor link
"Wouter koppelt bij de PSR-0 autoloader wél een namespace aan het pad. Dat klopt dan dus niet?"
Dan heeft hij toen hij dat schreef, net als ik toen mijn eerste post in dit topic schreef, PSR-0 en PSR-4 niet recent nog eens doorgenomen had.

"Als ie niet returnet, maar simpelweg niks doet, dan is het toch ook goed? Komt op hetzelfde neer neem ik aan?"
Ja, persoonlijk ben ik het liefst zo snel mogelijk uit een functie/methode. Maar er is ook de single point of exit gedachten gang die handig is bij talen waar je zelf memory management moet uitvoeren. PHP doet dat voor je, dus return ik het liefst zo snel mogelijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/05/2014 13:39:03
Quote Anchor link
>> Ja, persoonlijk ben ik het liefst zo snel mogelijk uit een functie/methode.

Wat ik bedoel is... je kunt dit doen (wat jij waarschijnlijk doet)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ($namespace_klopt_niet) {
  return;
}

// class laden
?>

Maar je kunt ook dit doen (zoals ik het doe)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($namespace klopt) {
  // class laden
}
?>

Jij returnt dus als niet aan de voorwaarde wordt voldaan. Ik doe alleen iets als wél aan de voorwaarde wordt voldaan en return nooit iets. Vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/05/2014 13:58:04
Quote Anchor link
"Vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur?"
Ja.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/05/2014 13:59:26
Quote Anchor link
Oké :-)

Toevoeging op 08/05/2014 14:30:21:

Toch nog even een vraag...

Je kan dan toch ook een psr-0 loader maken waar je wel een namespace aan kan toevoegen?

Dus stel je hebt een PDF library volgens psr-0. Dan zou (correct me if I'm wrong) toch iedere class-naam met dezelfde namespace moeten beginnen? Bijv. PDF? Dan zou ik toch ook een eigen psr-0 autoloader kunnen maken waarbij bijv. de top level namespace verwijst naar de library? Of werkt dat niet?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.