Automatisch een script laten uitvoeren dmv Cron in PHPlist

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Erik Kottier

Erik Kottier

22/05/2014 17:20:17
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben voorzitter van een ideele stichting en we hebben PHPlist geinstalleerd om zodoende een mailing te kunnen versturen.

We deden dit eerst met Thunderbird, echter de adressen werden teveel en Tb liep regelmatig vast vandaar de overgang naar PHPlist.

We hebben Phplist volledig ingericht en werkend nu moet het alleen nog automatisch gebeuren, anders moet de pc altijd aan blijven staan.

De bounces moeten per uur er automatisch uitgehaald worden en de qeue moet automatisch verstuurd worden.

Ik heb in de config de max te versturen emails ingesteld.

Onze provider heeft Plesk 8.5 met Crontab om scripts uit te voeren en hier gaat het mis.

Ik heb al van alles geprobeerd en de documentatie nagezocht maar dit krijg ik niet voor elkaar.

Ik heb o.a dit ingevuld in Crontab voor de queue :

/usr/bin/php/var/www/vhosts/mijndomein.nl/httpdocs/phplist/index.php?page=processqueue&login=admin&password=mypassword

Ik krijg de melding dat het script niet gevonden is

Wat doe ik vaut?


ALvast bedankt!!
Gewijzigd op 22/05/2014 18:17:40 door Erik Kottier
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:51:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/05/2014 17:44:51
Quote Anchor link
Ik kan me niet indenken dat dit een correct pad zal zijn:
/usr/bin/php/var/www/vhosts/mijndomein.nl/httpdocs/phplist/index.php


Een cronjob bestaat uit drie onderdelen:
- tijdsinterval
- path naar executable
- path naar script.

Dus ik zou dan voor iets als dit gaan (let op de spatie in het midden:
/usr/bin/php /var/www/vhosts/mijndomein.nl/httpdocs/phplist/index.php page=processqueue login=admin password=mypassword

De tijd mag je zelf invullen als dat gevraagd wordt ;-)
 
Erik Kottier

Erik Kottier

22/05/2014 17:54:11
Quote Anchor link
Dank je voor de snelle reactie,

De tijd kan ik via een menu instellen in Crontab :

Afbeelding
Gewijzigd op 22/05/2014 17:55:59 door Erik Kottier
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/05/2014 17:55:22
Quote Anchor link
Prima, hopelijk lukt het zo, anders horen we het graag.

Let er wel op dat je geen argumenten met ? en & kan gebruiken op deze manier. Tenzij je het scripts als URL aanroept i.p.v. als pad.
Gewijzigd op 22/05/2014 18:08:51 door - Ariën -
 
Erik Kottier

Erik Kottier

22/05/2014 18:09:26
Quote Anchor link
Dit is wat ik in mijn email krijg :

Error, cannot find config file

Werkt dus nog niet helaas, de config.php staat wel degelijke in de admin directory.

dit is de link die ik nu heb staan :

/usr/bin/php /var/www/vhosts/****.nl/httpdocs/phplist/admin/index.php page=processqueue login=***** password=*****
Gewijzigd op 22/05/2014 18:13:09 door Erik Kottier
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/05/2014 18:34:43
Quote Anchor link
Logisch inderdaad, want dit script wordt niet uitgevoerd in je webserver-omgeving vanuit je /httpdocs

Je zult dan ook het volledige path moeten gebruiken in de include() om je config op te halen:
/var/www/vhosts/****.nl/httpdocs/phplist/admin/config.php (moet je even controleren waar de config werkelijk staat).
 
Erik Kottier

Erik Kottier

22/05/2014 18:39:15
Quote Anchor link
De config staat in de config directory, ik probeer het even opnieuw.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/05/2014 18:42:06
Quote Anchor link
Zou nog eleganter kunnen zonder wijzigingen aan je script, bedenk ik me net.

cd /var/www/vhosts/mijndomein.nl/httpdocs/phplist/admin/ && /usr/bin/php index.php page=processqueue login=***** password=*****
Gewijzigd op 22/05/2014 18:45:38 door - Ariën -
 
Erik Kottier

Erik Kottier

22/05/2014 18:46:35
Quote Anchor link
Dit heb ik nu ingevuld bij Crontab :

/usr/bin/php /var/www/vhosts/*****.nl/httpdocs/phplist/config/config.php page=processqueue login=***** password=*****

Toevoeging op 22/05/2014 18:47:46:

MMhh krijg nu helemaal geen emailmelding meer....?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/05/2014 18:50:41
Quote Anchor link
Maar wordt het wel uitgevoerd? Ik weet dat als het script geen output genereert, dat er dan ook niks gemaild wordt.
Gewijzigd op 22/05/2014 18:51:25 door - Ariën -
 
Erik Kottier

Erik Kottier

22/05/2014 18:52:55
Quote Anchor link
Ik kan helaas niet zien of het wel of niet uitgevoerd word....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/05/2014 18:57:37
Quote Anchor link
echo in het script zetten ;-)
 
Erik Kottier

Erik Kottier

22/05/2014 18:58:19
Quote Anchor link
Ik heb even de qeue veranderd naar processbounces en ingevuld maar dit werkt niet dus het script zal niet worden uitgevoerd ben ik bang voor


Toevoeging op 22/05/2014 19:01:10:

Heb nu jouw linkje even ingevuld kijken of dat goed gaat.


Toevoeging op 22/05/2014 19:07:33:

Hallo Aar,

Nu krijg ik ook geen melding helaas....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/05/2014 19:13:19
Quote Anchor link
Maar.... Waarom roep je eigenlijk config aan in je commando?
Gewijzigd op 22/05/2014 19:15:10 door - Ariën -
 
Erik Kottier

Erik Kottier

22/05/2014 19:24:46
Quote Anchor link
Hallo Aart,

Ik heb de log.txt in de admin directory gemaakt maar hij wordt niet geschreven?



Toevoeging op 22/05/2014 19:27:22:

cd /var/www/vhosts/*****.nl/httpdocs/phplist/admin/ && /usr/bin/php index.php page=processbounces login=****** password=***** >> log.txt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/05/2014 19:29:44
Quote Anchor link
Welk commando heb je nu dan?
 
Erik Kottier

Erik Kottier

22/05/2014 19:30:14
Quote Anchor link
Hallo Aart,

Heu..er staat toch geen config in de link?

Toevoeging op 22/05/2014 19:31:04:

Ik heb helemaal geen commando?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/05/2014 19:33:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
cd /var/www/vhosts/*****.nl/httpdocs/phplist/admin/ && /usr/bin/php index.php page=processbounces login=****** password=***** >> log.txt


Schrijft dit niks naar admin/log.txt ?
 
Erik Kottier

Erik Kottier

22/05/2014 19:35:36
Quote Anchor link
Dit is wat ik nu in de log.txt heb staan :

Cannot find config file
Cannot find config file
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/05/2014 19:43:05
Quote Anchor link
Hmm... En waar staat die configfile? Hoe roept het script die aan?
 
Erik Kottier

Erik Kottier

22/05/2014 19:47:34
Quote Anchor link
De configfile staat in de config directory, deze wordt volgens mij aangeroepen via de index?

Ik heb de info van deze site :

http://docs.phplist.com/CronJobExamples.html
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.