Baby site

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Henk hendriksen

henk hendriksen

06/01/2011 12:43:39
Quote Anchor link
Hallo daar.
Sinds 14 juli ben ik de trotse vader van een zoon.
Gezien een lastige situatie heb ik bedacht om een site bij te houden over de vorderingen van de kleine.
De standaard sites vond ik niet opperbest dus ben aan het knutselen geslagen om zelf een site te creeren.
Graag ontvang ik tips en opmerkingen over hoe ik de site kan verbeteren.
Qua niveau ben ik echt een noob, maar met veel speur werk en knippen en plakken is dit het resultaat :
www.jessehendriksen.nl
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:58:21
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/01/2011 12:53:43
Quote Anchor link
Leuke site..

- Maar haal als-je-blieft het baby-hoofd bij de muiswijzer weg, hoe schattig het er wel niet uit kan zien.
Als er iets irritant is zijn het wel die fratsen van hobbysites van 5/10 jaar geleden met de meest onnodige javascriptjes die een site in een kerstboom veranderen.

- De header oog behoorlijk onrustig. Een pauze van 5 a 10 seconden mag ook wel tussen de shots.

- Een linker marge/padding is geen onhandigheid bij het menu, de letters beginnen zowat op de rand..

- Mail een kennis.. Tja, wit op geel..
Dat is slecht te lezen

- De site zit technisch in elkaar met een plakband-constructie. Qua opbouw van de achterliggende HTML klopt er weinig van....

Als ik nog een goede tip mag geven:
Ga NIET zomaar hier en daar wat knippen en plakken.
Gebruik ene goede editor en weet wat je doet, zo zorg je ervoor dat de site onder elke omstandigheid en in elke browser wel goed eruit zal zien.

Je kan kiezen om een leuk codes te kloppen. Hiermee heb je een goede verfijnd aantal mogelijkheden om de site naar jouw zin te maken, maar je kan ook een WYSIWYG-editor gebruiken zoals NVU of Dreamweaver (en gebruik dan zeker geen Frontpage). Het nadeel van deze manier is dat je minder vrijheid hebt.
Gewijzigd op 06/01/2011 13:02:36 door - Ariën -
 
Henk hendriksen

henk hendriksen

06/01/2011 14:13:48
Quote Anchor link
@ Aar
Allereerst bedankt voor je reactie :)
Quote:
- Maar haal als-je-blieft het baby-hoofd bij de muiswijzer weg, hoe schattig het er wel niet uit kan zien.
Als er iets irritant is zijn het wel die fratsen van hobbysites van 5/10 jaar geleden met de meest onnodige javascriptjes die een site in een kerstboom veranderen.


...grin geen volgend hoofd meer ...done

Quote:
- De header oog behoorlijk onrustig. Een pauze van 5 a 10 seconden mag ook wel tussen de shots.


Ik denk ( hoop ) dat dit een persoonlijke smaak is want wil de header niet aanpassen... mochten er meerdere reacties over komen zal ik het nogmaals in overweging nemen.

Quote:
- Een linker marge/padding is geen onhandigheid bij het menu, de letters beginnen zowat op de rand..


Klopt helemaal en is aangepast.

Quote:
- Mail een kennis.. Tja, wit op geel..
Dat is slecht te lezen


mee eens de kleuren zullen nog aangepast gaan worden.

Quote:
De site zit technisch in elkaar met een plakband-constructie. Qua opbouw van de achterliggende HTML klopt er weinig van....

Als ik nog een goede tip mag geven:
Ga NIET zomaar hier en daar wat knippen en plakken.
Gebruik ene goede editor en weet wat je doet, zo zorg je ervoor dat de site onder elke omstandigheid en in elke browser wel goed eruit zal zien.

Je kan kiezen om een leuk codes te kloppen. Hiermee heb je een goede verfijnd aantal mogelijkheden om de site naar jouw zin te maken, maar je kan ook een WYSIWYG-editor gebruiken zoals NVU of Dreamweaver (en gebruik dan zeker geen Frontpage). Het nadeel van deze manier is dat je minder vrijheid hebt.


DE site is gebouwd met dreamweaver,het knip en plak werk zijn de php scripts voor het gastenboek, nieuws en fotoalbum.
Ik ben begonnen met een zeer simpele layout en na verloop van tijd bleek de layout onvoldoende te passen bij mijn wensen, om niet helemaal opnieuw te moeten beginnen heb ik hem dus volledig uitgekleed en er een 90 % eigen php-code(noem je dat zo?) aan gegeven.
Na mijn weten word de site in 95% van alle browsers correct weergegeven en bevat het geen fouten. misschien een omslachtige code maar wel foutloos, mocht dat niet het geval wezen dan graag de fout en een oplossing of manier om de oplossing te vinden.
 
Dindong Veter

Dindong Veter

06/01/2011 14:25:44
Quote Anchor link
Ben het eens met Aar.

Ik zou (persoonlijk) ook de header shots iets rustiger doen.

Trouwens je hebt een error op je contact pagina, weet niet of je er mee bezig bent,
ik zeg het voor de zekerheid even :)
 
Henk hendriksen

henk hendriksen

06/01/2011 14:39:21
Quote Anchor link
@ Paul L
Moet er weer mee aan de slag :), maar idd dat is de laatste pagina die nog online moet.
 
Wouter J

Wouter J

06/01/2011 15:20:18
Quote Anchor link
Ik zal de header animatie helemaal verwijderen. Ik haat bewegelijke site's en wil er dan eigenlijk meteen vanaf.
De content moet het belangrijkst zijn, alles daarnaast moet niet afleiden.

Verder is de foto op de achtergrond natuurlijk heel schatig, maar dat zorgt niet voor betere leesbaarheid. Je moet proberen het contrast altijd zo groot mogelijk maken.

Die tekst in de sidebar moet inderdaad veel donkerder.

Verder is je HTML echt een ramp. Jij begint eerst html en de head en body. Daarna herhaal je dit weer een keer?
 
Henk hendriksen

henk hendriksen

06/01/2011 15:25:39
Quote Anchor link
@ Wouter J

en nog eens en nog eens :s...
Ik zie wat je bedoel erg vreemd... ik ga ermee aan de slag
Dank je
Update : De extra head en body aanroepen zijn verdwenen.
Gewijzigd op 06/01/2011 15:46:49 door henk hendriksen
 
- SanThe -

- SanThe -

06/01/2011 15:33:29
Quote Anchor link
Leuk zo'n site.
Ik mag de kleine natuurlijk nog niks kwalijk nemen, maar toch mis ik een t aan het eind van deze regel.

Quote:
Je bent hier voor het eerst??...ik hoop dat je vaker terug kom
 
Henk hendriksen

henk hendriksen

06/01/2011 15:40:25
Quote Anchor link
@ SanThe
Ik heb maar gelijk de hele regel aangepast :).
het is nu : Welkom dit is je eerste bezoek, ik hoop dat je vaker terug kom om mijn vorderingen te volgen.

Inclusief de punt ...altans dat bedoelde je toch? :D
 
- SanThe -

- SanThe -

06/01/2011 15:42:53
Quote Anchor link
Nee, ik bedoel: kom => komt
 
Henk hendriksen

henk hendriksen

06/01/2011 15:48:14
Quote Anchor link
@ SanThe
Whahahahahaha... ow dam't wat slecht... sorry ik ben blond? :D
Zal het direct nogmaals aanpassen
Thanx
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

06/01/2011 16:12:29
Quote Anchor link
de validator vind je html ook niet helemaal kloppen.
http://validator.w3.org/check?uri=http://www.jessehendriksen.nl/&charset=(detect+automatically)&doctype=Inline&group=0
Gewijzigd op 06/01/2011 16:13:12 door Vincent Huisman
 
Henk hendriksen

henk hendriksen

06/01/2011 16:29:43
Quote Anchor link
@ Vincent Huisman
De validator werkt nu wel hij kende een leesteken niet dit is aangepast.
Alleen rollen hier 140 + fouten uit die na mij weten niet fout zijn bijv : een hr tag die niet afgesloten is maar deze hoeft ook niet afgesloten te worden ?

en als ik deze validator loslaat op marktplaats.nl vind hij ook alsnog 100 + fouten.
Dus hoe serieus moet ik de meldingen nemen van deze validator?

idg. bedankt voor je reactie :)
 
Yuri PHP

Yuri PHP

06/01/2011 16:32:13
Quote Anchor link
Mooie site alleen gaat de header een beetje te snel en is het wit op geel moeilijk te lezen
 
Henk hendriksen

henk hendriksen

06/01/2011 16:34:28
Quote Anchor link
@ yuri Copal
De header ga ik nog een na kijken en proberen om het idee van Aar te verwezelijken.
Wit op geel gaat aangepast worden ik hoop binnen nu en een uur

Bedankt voor je reactie
 
- Dave -

- Dave -

06/01/2011 16:38:21
Quote Anchor link
Henk hendriksen op 06/01/2011 16:29:43:
@ Vincent Huisman
De validator werkt nu wel hij kende een leesteken niet dit is aangepast.
Alleen rollen hier 140 + fouten uit die na mij weten niet fout zijn bijv : een hr tag die niet afgesloten is maar deze hoeft ook niet afgesloten te worden ?

en als ik deze validator loslaat op marktplaats.nl vind hij ook alsnog 100 + fouten.
Dus hoe serieus moet ik de meldingen nemen van deze validator?

idg. bedankt voor je reactie :)


<hr> = <hr />

XHTML.
 
Henk hendriksen

henk hendriksen

06/01/2011 16:44:25
Quote Anchor link
@ Dave
Dit klopt voor XHTML maar voor gewoon html is <hr> goed???
 
Wouter J

Wouter J

06/01/2011 16:52:10
Quote Anchor link
@henk, dit is inderdaad alleen in XHTML. Maar jij hebt ook XHTML.

Henk Hendriksen:
en als ik deze validator loslaat op marktplaats.nl vind hij ook alsnog 100 + fouten.
Dus hoe serieus moet ik de meldingen nemen van deze validator?

Die programmeurs op markplaats.nl weten wat ze doen. Jij bent nog een beginner. Dan kun je beter aan de goede richtlijnen houden. Want anders gaat er bij een browser (/browserversie) de hele site door elkaar.
Daarnaast hoeven grote site's niet perse goed te zijn. Hyves bijv. staat zeer slecht in elkaar.
 
Henk hendriksen

henk hendriksen

06/01/2011 16:58:05
Quote Anchor link
@ Wouter J
Was al aan het zoeken naar de verschillen tussen HTML en XHTML de hr tag is ondertussen veranderd naar <hr />
is een alt text voor een img noodzakelijk? ik dacht dat dit een aanvulling was maar de validator geeft hem als fout?

Dank weer voor de uitleg :)

@ dave
Nog bedankt voor je voorgaande bericht
 
Wouter J

Wouter J

06/01/2011 17:07:23
Quote Anchor link
@henk, elke img tag heeft een alt attribuut nodig. Dit is handig om te gebruiken voor SEO (zoekmachine optimalisatie). Maar in XHTML en HTML strict is het ook verplicht. Waarom zou ik eigenlijk niet weten.
 
Henk hendriksen

henk hendriksen

06/01/2011 17:26:17
Quote Anchor link
@ Wouter
alt is toegevoegd dit was relatief simpel
wederom dank!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.