back-up programma

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2019 17:54:12
Quote Anchor link
Kent iemand toevallig een goed back-up programma (voor Windows)? Ik zoek een programma waarmee ik makkelijk (met een druk op de knop) bestanden die in een bepaalde map op de computer staan kan kopiëren naar een map op een externe harde schijf. Het programma hoeft niet gratis te zijn.

Het mooiste zou zijn als het programma bestanden kan kopiëren vanuit de "bron" folder naar de back-up folder. En dan op zo'n manier dat uitsluitend de bestanden worden gekopieerd/overschreven die op de computer nieuw zijn aangemaakt of gewijzigd (obv het 'laatst gewijzigd' tijdstip). Bestanden die al op de externe harde schijf staan en die niet gewijzigd zijn op de computer, hoeven niet overschreven te worden. Dus uitsluitend nieuwe en aangepaste bestanden worden naar de harde schijf gekopieerd. En oh ja, bestanden die op de computer verwijderd zijn, moeten op de harde schijf dan ook worden verwijderd. Het resultaat is dus dat de back-up map op de harde schijf een exacte "kloon" wordt van de map op de computer.

Het gaat echt om een kopie van bestanden en niet om een image van de harde schijf. Wie weet hier een handig programmaatje voor?

Tips zijn welkom.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:16:36
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/12/2019 18:06:04
Quote Anchor link
Met Google Drive en Microsoft OneDrive kun je automatisch een directory synchroniseren met een kopie in de cloud.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2019 18:28:20
Quote Anchor link
Thanks Ward, maar ik zoek geen cloud-oplossing. Het gaat echt om een lokale back-up van computer naar externe harde schijf waarbij de map op de harde schijf dus wordt gesynchroniseerd met de map op de computer zodat ik een back-up heb.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/12/2019 20:45:16
Quote Anchor link
Misschien moet je eens googelen op RAID...

Waarschuwing van mijn kant:
De oplossing die je zoekt biedt geen oplossing bij diefstal, brand- en waterschade. Ik hoop dat je je hiervan bewust bent.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2019 21:58:08
Quote Anchor link
Thanks Frank ... I know ;)

Raid ken ik, maar is ook op dit moment niet wat ik zoek :)
Ik zoek gewoon een progje waarmee ik handig een back-up kan maken.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

11/12/2019 23:07:05
Quote Anchor link
Ik gebruik dit stukje knutselwerk. Doet volgens mij precies wat je wilt (met nog een versie archief). Aanroepen via CLI.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
<?php

set_error_handler(function($number,$message,$filename,$line){
  throw new \Exception("$message ($filename:$line)",$number);
});


class Backup{

  public $exclude = [];
  public $infoDirTime = 30;
  public $maxErrors = 10;

  public $dirs = 0;
  public $files = 0;
  public $bytes = 0;
  public $copied = 0;
  public $deleted = 0;
  public $errors = 0;

  protected $_sourceDir = null;
  protected $_targetDir = null;
  protected $_registerDir = null;
  protected $_archiveDir = null;

  protected $_start = null;

  public function __construct($source_dir,$target_dir,$archive_dir){
    $this->_sourceDir = $source_dir;
    $this->_targetDir = $target_dir;
    $this->_archiveDir = $archive_dir;
    $this->_start = time();
  }


  protected function escape($filename){
    return escapeshellarg(str_replace('/','\\',$filename));
  }


  protected function archive($filename){
    if(!is_dir($archive_dir = dirname($archive_filename = $this->_archiveDir . date('/Y/m/d/') . $filename))) mkdir($archive_dir,0777,true);
    return rename($this->_targetDir . $filename,$archive_filename);
  }


  public function syncDir($path = null){
    $this->dirs++;
    $start = time();
    if(!is_dir($target_dir = $this->_targetDir . $path)) mkdir($target_dir,0777,true);
    $filenames = [];
    $dir = dir($this->_sourceDir . $path);

    while($filename = $dir->read()) if(trim($filenames[] = $filename,'.')){
      $filename = $path . '/' . $filename;
      foreach($this->exclude as $filter) if(preg_match($filter,$filename)) continue 2;
      if($path && $start && (time() - $start > $this->infoDirTime)){
        print("\r" . substr(str_pad(date('H:i ') . $path,79),0,79) . "\n");
        $start = null;
      }

      if(is_dir($this->_sourceDir . $filename)) $this->syncDir($filename);
      else try{
        $this->files++;
        $time = filemtime($source_filename = $this->_sourceDir . $filename);
        $this->bytes += ($size = filesize($source_filename));
        if(!($target_exists = is_file($target_filename = $this->_targetDir . $filename)) || ($time != filemtime($target_filename)) || ($size != filesize($target_filename))){
          if($target_exists) $this->archive($filename);
          if($size >= 2147483648) exec('copy ' . $this->escape($source_filename) . ' ' . $this->escape($target_filename));
          elseif(copy($source_filename,$target_filename)) touch($target_filename,$time);
          print(chr(8) . ['/','-','\\','|'][$this->copied++ % 4]);
        }
      }

      catch(\Exception $e){
        print("\nError: $filename: " . $e->getMessage() . ' (' . $e->getFile() . ':' . $e->getLine() . ")\n");
        if(++$this->errors >= $this->maxErrors) exit('Too many errors');
      }
    }

    $dir->close();

    $dir = dir($this->_targetDir . $path);
    while($filename = $dir->read()) if(trim($filename,'.') && !in_array($filename,$filenames) && $this->archive($path . '/' . $filename)) $this->deleted++;
    $dir->close();

    $value = $this->bytes;
    $unit = null;
    $units = ['k','M','G','T'];
    while($units && ($value > 1024)){
      $unit = array_shift($units);
      $value /= 1024;
    }

    $value = number_format($value,$unit ? ($value >= 100 ? 1 : 2) : 0);
    print("\rDir:{$this->dirs} File:{$this->files} Byte:$value$unit Copy:{$this->copied} Del:{$this->deleted} " . gmdate('H:i:s',time() - $this->_start) . '  ');
  }

}


?>
(ik zie dat er wat specifieke Windows dingentjes in zitten ->escape() functie))

En dan bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$backup
= new Backup('V:','F:/backup/server','F:/backup/archive/server');
$backup->exclude = [
  '/\\/temp$/',
  '/\\.te?mp$/',
  '/\\/cache$/',
  '/\\/logs?$/',
  '/\\/minified$/',
  '/\\/Thumbs.db$/'
];
$backup->syncDir();

?>
Gewijzigd op 11/12/2019 23:11:29 door Rob Doemaarwat
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/12/2019 01:04:20
Quote Anchor link
@Rob ... uhm ... is dit om vanaf de server iets te kopiëren? Ik zoek gewoon een .exe programmaatje om lokaal op m'n computer iets te kunnen kopiëren :)
 
Jan R

Jan R

12/12/2019 07:17:57
Quote Anchor link
Geloof het of niet. Ik doe dit gewoon met een cmd scriptje.
Mijn code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
xcopy D:\WebSites\janr.be\httpd.www \\ds2\web\ /d/s/e/c/h/r/y

Doet exact wat je wilt

parameters
d enkel indien veranderd of nieuw
s submappen
e ook lege mappen
c negeer fouten en doe verder
h ook verborgen bestanden
r overschijf RO bestanden
y standaard Yes op antwoord

dit verwijderd wel niet de bestaande bestanden.
Je hebt ook synctoy van MS ook gratis na configuratie een 4tal kliks om te starten
Gewijzigd op 12/12/2019 07:19:52 door Jan R
 
PHP ir

PHP ir

12/12/2019 08:35:29
Quote Anchor link
PHP CLI: (ook) ideaal voor lokaal! (als je PHP toch al geïnstalleerd hebt)
Gewijzigd op 12/12/2019 08:38:11 door PHP ir
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

12/12/2019 08:58:50
Quote Anchor link
@Jan: voor het "ruige werk" is xcopy inderdaad prima. Ik heb mijn scriptje om 2 redenen gemaakt:
- Je kunt eenvoudig bestanden/directories uitsluiten (bijvoorbeeld cache en versiebeheer directories - daar staat xcopy anders zo'n enorme tijd in te graven, en ik hoef toch geen backup van m'n cache map).
- Doet meteen aan een soort versiebeheer (oude versie van bestanden terug kunnen vinden). Niet elke wijziging is altijd "bewust", maar met xcopy overschrijf je altijd de vorige versie (als je dagelijks een backup maakt dus meteen "die van gisteren"). Door de oude versies in een aparte map te bewaren kan ik altijd nog terug (kijken) naar een vorige versie. Ik sla dit in een mappenstructuur met jaar/maand/dag op, dus na een tijdje gooi ik gewoon de map van "2 jaar terug" volledig weg.

En zoals je zelf al aangeeft: nadeel van xcopy is dat verwijderde bestanden niet uit de backup worden verwijderd.
 

12/12/2019 13:37:56
Quote Anchor link
Ik gebruik zelf fbackup. Maakt automatisch iedere week een backup voor mij, overschrijft de oude backup.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/12/2019 21:27:39
Quote Anchor link
Thanks voor jullie reacties. Misschien is dat fbackup iets. Zal zelf ook nog verder zoeken.
 
Jan R

Jan R

13/12/2019 05:56:37
Quote Anchor link
Je hebt trouwens ook nog bestandsgeschiedenis van Windows zelf. Ik dacht sinds versie 7. Ik doe dit naar mijn nas. geen omkijken naar en ook versiegeschiedenis. of kan ook naar een andere (externe) hdd
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/12/2019 10:29:46
Quote Anchor link
@Jan R

"Je hebt trouwens ook nog bestandsgeschiedenis van Windows zelf."

Dat ken ik niet. Waar vind je dat? Heb je meer uitleg?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2019 10:53:07
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/12/2019 12:51:41
Quote Anchor link
@adoptive

Thanks ... soort versiebeheer dus. Kende ik niet. Niet wat ik zocht, maar wel grappig.
 
Ivo P

Ivo P

16/12/2019 16:07:07
Quote Anchor link
dergelijke software wordt ook wel meegeleverd met externe schijven of NASsen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.