Bcc, later toegevoegd, werkt niet [opgelost]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 10:46:53
Quote Anchor link
Ik heb een php code die ik al langer gebruik om een pdf als attachment te versturen per mail. Dit werkt prima.
Nu probeer ik een bcc toe te voegen, en toch werkt het niet. Weet iemand wat ik hier mis?

$mail_from
$mail_to

Zijn voorzien van een e-mailadres.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
$mailMessage = "<strong>Bijgaand het PDF-document</strong>";

$mailAttach = "pdf/".$kenmerk.".pdf";

// GENERATE AFSCHEIDING TUSSEN BERICHT EN ATTACHMENT
$mailBoundary = md5(time());
$mailHead = 'From: '.$email_from."\r\n";


// toegevoegd bcc check, dan $mailHead complementeren
if ($kopie=="1") {
     $mailHead .= 'BCC: '.$email_from."\r\n";
}
// einde toevoeging en check

$mailHead .=  'X-Mailer: PHP/' . phpversion();

$mailHead .= implode("\r\n", [
  "MIME-Version: 1.0",
  "Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"$mailBoundary\""
]);

// TUSSENDEEL
$mailBody = implode("\r\n", [
  "--$mailBoundary",
  "Content-type: text/html; charset=utf-8",
  "",
  $mailMessage
]);    

// DECODING ATTACHMENT
$mailBody .= implode("\r\n", [
  "",
  "--$mailBoundary",
  "Content-Type: application/octet-stream; name=\"". basename($mailAttach) . "\"",
  "Content-Transfer-Encoding: base64",
  "Content-Disposition: attachment",
  "",
  chunk_split(base64_encode(file_get_contents($mailAttach))),
  "--$mailBoundary--"
]);

// STUUR DE MAIL NU MET BIJLAGE-ATTACHMENT
echo mail($mailTo, $mailSubject, $mailBody, $mailHead);
Gewijzigd op 24/08/2022 16:10:30 door Jan te Pas
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 09:29:49
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2022 11:19:33
Quote Anchor link
Echo eens $mailHead, dan kan je zien wat je headers zijn.

Verder zijn er ook prachtige libraries zoals PHPmailer die precies doen wat je wilt, zonder dat je het wiel opnieuw fabriceert.
 
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 12:26:03
Quote Anchor link
@Ariën, dit is een bestaande site, ga ik niet meer opbouwen. Maar goede tip. Niet aan gedacht. Dank.

Toevoeging op 24/08/2022 12:34:33:

@Ariën, even getest, alles komt goed in de header. Ik ga de spambak checken. Wellicht ligt daar de missing link!
 
Ad Fundum

Ad Fundum

24/08/2022 12:45:45
Quote Anchor link
E-mail is een doolhof, vanwege alle spammers van vroeger zijn er veel veiligheidsmaatregelen getroffen.
Als je daar niet het fijne van weet (zoals ik) kan je het beste een beproefde class gebruiken.
Dan hoef je als het goed is ook niet in de spambak te kijken.
 
Ivo P

Ivo P

24/08/2022 13:31:12
Quote Anchor link
maar zelfs met gebruik van een class als PHPMailer kan er nog op 100 plekken wat mis gaan.
Bijvoorbeeld als $mail_from een willekeurig mailadres is dat niets met de afzendende server te maken heeft.

Bijvoorbeeld: je script stuurt mail met from = [email protected], maar dat doet jouw willekeurige server.
Grote kans dat in zo'n geval een ontvangende mailserver zegt "server X zou geen mails horen te sturen uit naam van phphulp.nl, dus die drop ik / zet ik in spam"

En bij droppen zie je hem nergens terug.
En dat maakt het lastig debuggen: effectief zit er voor de ontvanger geen verschil tussen "mail is niet verstuurd" en "mail komt niet aan". Maar technisch is dat een heel ander verhaal.
Als PHP en jouw server de mail "op de bus doen" is het technisch klaar.
Maar als hij niet (direct) aan komt, kan dat nog aan veel dingen liggen.

Dus de vraag is vooral "komt de mail echt niet buiten, of houdt de ontvangende server hem tegen?"
Controleer dit vooral niet met @gmail adressen: Google is nogal streng.

(en check ook even of het aan BCC ligt, of dat je de mail sowieso dus niet ontvangt)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2022 13:54:23
Quote Anchor link
Google is streng, maar Microsoft met Live, Hotmail, Outlook etc is een drama!
 
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 13:54:47
Quote Anchor link
@Ivo P. Ik heb ook de spambak bekeken. Niets. Alle adressen zijn géén e-mailadressen. De code hierboven gebruik ik al geruime tijd, alle mails worden keurig afgehandeld en verstuurd. Nu probeer ik, wat ik dacht, een simpele handeling was, een bcc toe te voegen. Heb bcc BCC en combinaties gebruikt. Ik weet dan “\r\n” tussen apostrophes moeten staan. Dus ik ga lekker verder speuren. Dank.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2022 14:23:25
Quote Anchor link
En als je phpMailer uittest?
 
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 15:20:18
Quote Anchor link
@Ariën, dat is mijn volgende stap om alles uit te sluiten. Ik kom erop terug.

Toevoeging op 24/08/2022 16:14:04:

OPGELOST! Zoiets kleins…

Ik heb de oplossing gevonden. Was iets kleins. Hieronder de werkende code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if ($kopie=="1") {
     $mailHead .= "Bcc: ".$email_bcc."\r\n";
}


Het verschil is dat ik nu de code heb voorzien van ". En het werkt nu wel. Dank allen. Gelukkig hoef ik hier niet verder mee aan de slag. Iets kleins kan dus zorgen voor onvoorspelbare resultaten. Weer wat geleerd.

Dank allen
}
 
Ivo P

Ivo P

24/08/2022 17:26:31
Quote Anchor link
Dat lijkt onwaarschijnlijk.

Maar maakt het nog uit of je BCC of Bcc gebruikt?
Kort zoeken levert dat de headers niet hoofdlettergevoelig moeten zijn, maar het op sommige servers wel zijn.
 
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 17:50:18
Quote Anchor link
@Ivo P, Is inderdaad zo, maar ik heb inmiddels van alles geprobeerd in bovenstaande code. Inmiddels alles teruggezet. Blijft werken, is bij mij niet hoofdlettergevoelig. Alleen de aanhalngstekens zijn kennelijk een hickup geweest.
 
Ivo P

Ivo P

25/08/2022 09:26:31
Quote Anchor link
Even ter leering ende vermaeck een voorbeeld hoe dit met PHPMAiler gaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$mail
= new PHPMailer(true);
try {
  $mail->setFrom('[email protected]', 'mijn website');
  $mail->addAddress('[email protected]', 'Joe krijgt de mail');  
  $mail->addAddress('[email protected]', 'Jane ook');  
  $mail->addCC('[email protected]');
  $mail->addBCC('[email protected]');

  $mail->addAttachment($mailAttach);  // verwijzing naar de file op jouw server.

  $mail->isHTML(true);                                  //Set email format to HTML
  $mail->Subject = 'Here is the subject';
  $mail->Body    = 'This is the HTML message body <b>in bold!</b>';
  $mail->AltBody = 'This is the body in plain text for non-HTML mail clients';

  $mail->send();
  // mail is verstuurd: geef een succesmelding of redirect de gebruiker
  // mail kan altijd nog ten prooi vallen aan spamfilters maar is in elk geval op weg gestuurd

}
catch (Exception $e) {
    echo "Message could not be sent. Mailer Error: {$mail->ErrorInfo}";
}

?>


Toevoeging op 25/08/2022 09:28:50:

Ik vind het een groot voordeel dat je niet zelf keer op keer een script moet maken met de losse headers en de opdeling met mailboundry's en de content-type headers bij attachments.
 
Jan te Pas

Jan te Pas

25/08/2022 17:44:22
Quote Anchor link
@Ivo P, dank je wel. Ik heb dit toegepast bij een nieuwere site. Maar soms moet je met oude code rommelen. Fijn dat je hielp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.