Bcrypt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

- Marco -

- Marco -

20/12/2012 10:57:07
Quote Anchor link
Ja maar md5 is iig al gecracked en kan ook al gedecrypt worden dus ik houd het op bcrypt :)

en van die 07 was een reactie op deze post:
Henze Berkheij op 20/12/2012 10:42:41:
nee..dan is hij niet random, maar dan krijg je unexpected behaviour omdat de crypt functie dan zelf gaat bepalen welk algoritme er gebruikt gaat worden..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
crypt('rasmuslerdorf', '$2a$07$usesomesillystringforsalt$');
?>

is the way to go: de 2a geeft aan dat het gaat om blowfish_encrypt gaat welke je moet hebben, 07 is de cost die je opgeeft waarmee je de functie trager of sneller kan laten gaan.
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 13:19:19
 
No One

No One

20/12/2012 10:57:23
Quote Anchor link
je moet zelf de salt random maken natuurlijk ;)je kan het stukje "usesomesillystringforsalt" vervangen door alles wat je wilt.

@Chris...het idee van een Salt is om rainbow tabellen tegen te gaan. Dit zijn lijsten met wachtwoorden in bepaalde hashes. gebruik je geen salt, is dat makkelijk gedaan. gebruik je een single salt, hoeft de hacker alleen de salt nog te weten om een rainbow tabel te genereren. heb je een random salt dan zal het genereren van genereren van rainbow tabellen geen nut meer hebben omdat dat te lang gaat duren.
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 10:58:30
Quote Anchor link
Ja maar wel zoals Chris dan zei als ze je database hacken dan hebben ze ook de random salt weer te pakken.

Dus wat kan ik nu het beste doen? een random salt gebruiken (en die opslaan in de database bij het registreren van een user) of een vaste salt gebruiken.
Gewijzigd op 20/12/2012 10:59:10 door - Marco -
 
No One

No One

20/12/2012 11:00:42
Quote Anchor link
@Marco, ja..maar dan hacken ze maar 1 random password. en dat is voor veel hackers totaal niet interessant...
 
Chris PHP

Chris PHP

20/12/2012 11:01:48
Quote Anchor link
Henze Berkheij op 20/12/2012 10:57:23:
@Chris...het idee van een Salt is om rainbow tabellen tegen te gaan. Dit zijn lijsten met wachtwoorden in bepaalde hashes. gebruik je geen salt, is dat makkelijk gedaan. gebruik je een single salt, hoeft de hacker alleen de salt nog te weten om een rainbow tabel te genereren. heb je een random salt dan zal het genereren van genereren van rainbow tabellen geen nut meer hebben omdat dat te lang gaat duren.


Rainbow/dictionary attack het is maar hoe je het beestje wilt noemen. Beide houdt het zelfde in, een db met woorden en hun bijbehoorde hashes.

Er is overigens een groot verschil tussen random (Bijvoorbeeld een 'faceroll' over je keyboard) of een random salt met bijvoorbeeld rand(). De eerste is random maar statisch en veranderd niet, de tweede zal telkens wijzigen wat niet werkt voor vergelijkingen.
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 11:01:59
Quote Anchor link
ok dus een random salt is het beste?
 
Chris PHP

Chris PHP

20/12/2012 11:03:27
Quote Anchor link
@marco,

Gewoon eenmalig een 'random' salt maken en deze als string declareren aan $salt in een config file. Dus bijvoorbeeld $salt = 'JKL*^234-0dfg;j*()^d';

Deze dan in elke crypt() toevoegen.

Dus niet telkens een nieuwe random maken maar 1x een random salt en deze hergebruiken.
Gewijzigd op 20/12/2012 11:04:09 door Chris PHP
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 11:05:12
Quote Anchor link
Chris NVT op 20/12/2012 11:01:48:
de tweede zal telkens wijzigen wat niet werkt voor vergelijkingen.

Dat kan toch wel werken als je die random salt die dan gegenereerd is op de pagina (tijdens het registreren) in de database opslaat? en dan tijdens het inloggen de username vergelijkt met username en dan de salt uit de database haalt en dan het ingevulde wachtwoord encrypt met die salt en dan ook het wachtwoord vergelijkt?

Want dat kan toch ook en zoals ik van Henze begreep was dat dus ook veiliger?
 
No One

No One

20/12/2012 11:06:47
Quote Anchor link
@Chris. idee is iedere gebruiker zijn eigen salt, niet iedere gebruiker met een nieuwe random salt gaan vergelijken.

stappenplan die ik voor ogen heb en jij hopelijk ook is
1. wachtwoord wordt ingevoerd
2. script genereerd random salt, bcrypt wachtwoord met deze salt en plakt de random salt aan de bcrypted wachtwoord.

3. gebruiker wil inloggen en voert wachtwoord in
4. script knipt de salt van het in de db opgeslagen wachtwoord
5. met de salt wordt het wachtwoord opnieuw gebcrypted.
6. vervolgens wordt hiermee vergeleken of er het zelfde uitkomt

piece of cake toch?
 
Chris PHP

Chris PHP

20/12/2012 11:07:09
Quote Anchor link
@Marco,

Nogmaals een database is over het algemeen gevoeliger voor hacken dan .php bestanden. Dus als jij in je users tabel een veld maakt rand_salt of iets dergelijks en daar je salt in plakt, is dat velemalen gevoeliger dan een statische $salt in je config file.

Het is aan jou wat je wil.

Toevoeging op 20/12/2012 11:10:15:

@Henze,

Piece of cake? Ik vind het behoorlijk omslachtig en overdreven. Het is nergens voor nodig om elke gebruiker een eigen salt te geven, wanneer je gewoon een sterke salt maakt en deze verwerkt in je crypt (SHA256 aangeraden) zit je safe.

Waarom z'n omslachtig script gaan schrijven en salt's opslaan in een database?
 
Erwin H

Erwin H

20/12/2012 11:10:59
Quote Anchor link
Ik gebruik altijd een 'random' salt berekend op andere gegevens van de gebruiker. Neem bijvoorbeeld zijn user_id, inlogdatum registreerdatum of een ander veld dat niet zal wijzigingen. Daaroverheen gooi ik een redelijk simpel algoritme dat die gegevens vertaalt naar karakters uit een string die in de code zit. Die string bevat ook double byte karakters (Chinese tekens) en verandert dus nooit per applicatie. Op die manier heb ik een verschillende salt voor elke gebruiker, hoef ik die niet op te slaan in de database want die is wel reproduceerbaar.
Dat het wat meer tijd kost om dan in te loggen, is overigens een voordeel.
Gewijzigd op 20/12/2012 11:59:30 door Erwin H
 
No One

No One

20/12/2012 11:11:26
Quote Anchor link
@Chris...als ik 1 gebruiker naar de knoppen wil hebben dan hoef ik idd maar 1 dictionary aan te maken...heeft die een dictionary wachtwoord heb ik geluk..zo niet, moet ik de volgende proberen. Daarom dat de meeste hackers ook de hele database willen hebben. en als je je queries niet escaped kan ik vast ook wel een inlogscript zo laten uitvoeren dat ie die salt van je print. eenmaal de salt heeft ie in jou voorbeeld alle wachtwoorden.

in mijn geval is zo'n hacker jaren bezig om een klein deel te kraken...
 
Chris PHP

Chris PHP

20/12/2012 11:14:48
Quote Anchor link
@Henze,

Hoe wil jij doormiddel van een SQL query te manipuleren (niet geescapte input van $_POST of $_GET) een 'script' zodanig aanpassen dat je ineens alles kan laten echo'en?

Toevoeging op 20/12/2012 11:30:14:

@Erwin,

Jou aanpak is dan logischer en stukken 'makkelijker' uit te voeren zonder salt's op te slaan in een db. Zolang je idd niet wijzigende gegevens van een gebruiker hanteert is dat een mooie oplossing, en genereerd een unieke salt per user.

@Marco,

Mocht je toch een unieke salt per user willen, zou ik de methode van Erwin aanhouden.
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 11:42:31
Quote Anchor link
Ik heb nu zoiets voor bij het registreren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    function generateCode($length=8)
    {

        $string = "";
        $possible = "abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0123456789!@#$%^&*()-_+=";
        for($i=0;$i < $length;$i++)
        {

            $char = $possible[mt_rand(0, strlen($possible)-1)];
            $string .= $char;
        }

        return $string;
    }


    // Deze word opgesladen in de database bij de registratie van een gebruiker
    echo generateCode(40)."\n";    
    echo "<br>";
    ?>


Ik krijg alleen het laatste stukje niet werkend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$generateCode
= function generateCode;
echo $generateCode;
?>
 
Chris PHP

Chris PHP

20/12/2012 11:49:32
Quote Anchor link
Hier gebruik je mt_rand, je krijgt dus telkens een ander resultaat als je deze functie aanroept. Hoe controleer je nu met het opgeslagen wachtwoord?
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 11:50:11
Quote Anchor link
Door dat random nummer als salt op te slaan in de database?
en dan later als de gebruiker wilt inloggen checken USERNAME=USERNAME
en dan pakt die het opgeslagen salt uit de db en encrypt die het password en vergelijkt die dat.
Gewijzigd op 20/12/2012 11:51:02 door - Marco -
 
Erwin H

Erwin H

20/12/2012 11:53:10
Quote Anchor link
Chris NVT op 20/12/2012 11:14:48:
Zolang je idd niet wijzigende gegevens van een gebruiker hanteert is dat een mooie oplossing, en genereerd een unieke salt per user.

Dat is inderdaad wel key. Als je bijvoorbeeld zijn geboortedatum neemt en die blijkt opeens toch niet te kloppen...

@Marco,
Genereer dat random nummer dan buiten de functie en geef het mee aan de functie. Anders moet je het vanuit de functie terugsturen.
 
Chris PHP

Chris PHP

20/12/2012 11:58:05
Quote Anchor link
@Marco,

Als je toch perse je salt wilt opslaan moet je dat maar doen, ik raad het alleen niet aan. Ga voor de methode van Erwin, stukken veiliger en makkelijk te hanteren.
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 11:59:57
Quote Anchor link
Ja maar wat erwin gebruikt kan ik niet gebruiken want die gegevens waarmee hij een salt maakt sla ik niet op.
Behalve UserID voor de rest kan de user alles aanpassen.
En om van userid een random salt te maken heeft net zo veel effect als helemaal een random salt te maken.
Gewijzigd op 20/12/2012 12:00:26 door - Marco -
 
Chris PHP

Chris PHP

20/12/2012 12:04:38
Quote Anchor link
@Marco,

Ook met variabele gegevens werkt de methode van Erwin, ook vrij simpel aan te passen.

Stel je maakt gebruik van bijvoorbeeld voornaam, achternaam en geboortedatum om een salt te genereren. Dan is het heel makkelijk aan te passen wanneer een gebruiker bijvoorbeeld zijn achternaam wijzigd.

In de profiel wijzigen pagina waar de gebruiker dus zijn gegevens kan wijzigen laat je hem zijn gegevens wijzigen. Dus stel hij is aangemeld met piet hein, en hij maakt er jan hein van. Dan kun je dus voor het opslaan de gebruiker verplichten zijn wachtwoord in te vullen (ter beveiliging als reden bijvoorbeeld).

Op dat moment genereer je op de zelfde gegevens een nieuwe hash met zijn wachtwoord en gewijzigde naam, en sla je dit vervolgens op. Dus dan is de hash aangepast naar de nieuwe 'vaste' gegevens als salt, en heb je geen problemen tijdens het inloggen.

Vrij makkelijk te maken zie je wel.
Gewijzigd op 20/12/2012 12:05:15 door Chris PHP
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.