beginnersvraag over formulieren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

29/12/2010 17:10:34
Quote Anchor link
php.net vind ik niet altijd even sterk in het waarom, en vooral in het "waarom dit, nu, eerst". Dat leer ik veel beter van commentaren van ervaren ontwikkelaars, zoals hier; en van boeken door de grootmeesters (als Erich Gamma, Martin Fowler, Bob Martin); en van pair programming en code review.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:59:20
 
Maarten PHP

Maarten PHP

29/12/2010 18:38:15
Quote Anchor link
Mike Smit op 28/12/2010 18:50:14:
- Aar - op 28/12/2010 18:34:57:
Overigens controleer je of een formulier is ingevuld op deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
?>


Soieso controleer je niet of een formulier is ingevuld maar of het formulier is gesubmit.

Bovendien zou je het inderdaad zo kunnen doen maar mijn voorkeur gaat uit naar de manier waarop ik het hieronder laat zien. Als er namelijk twee submit's aanwezig zijn op dezelfde pagina en je submit een van de twee dan worden ze allebij uitgevoerd.

Het is naar mijn mening beter om het zo te doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    
    if(isset($_POST['ja']))
    {

    
        echo 'Submit ja.';
    
    }

    elseif(isset($_POST['nee']))
    {

    
        echo 'Submit nee.';
    
    }

    
?>


<form action="" method="post">
<input type="submit" name="ja" value="Ja" />
<input type="submit" name="nee" value="Nee" />
</form>


Wat Aar zei is veel beter.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
?>
 
Mike Smit

Mike Smit

29/12/2010 18:46:23
Quote Anchor link
En waarom is dat veel beter?

Quote:
Als er namelijk twee submit's aanwezig zijn op dezelfde pagina en je submit een van de twee dan worden ze allebij uitgevoerd.


Ook een mogelijkheid:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST" && isset($_POST['ja/nee'])) { } ?>
 
Jens V

Jens V

29/12/2010 19:04:10
Quote Anchor link
Het is het beste (naar mijn mening) om altijd eerst te checken met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
?>

Daarna kan je nog altijd controleren welk formulier is verstuurd door een hidden mee te sturen of door je submit-knop een naam te geven.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.