Beschermen tegen injections

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

- Rob -

- Rob -

04/12/2016 16:29:31
Quote Anchor link
Hallo!

Kunnen jullie mij helpen mijn login systeem zo veilig mogelijk te maken? Hieronder staan mijn codes voor het login script. Alvast bedankt!

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
session_start(); // Start de session \\

// IMPORTEER ALLE BESTANDEN \\

REQUIRE_ONCE 'paneel/include/config.php';
REQUIRE_ONCE 'paneel/include/functions.php';
REQUIRE_ONCE 'paneel/include/login_script.php';

// ACTIVEER DE FUNCTIE 'LOGGED_IN' \\
if(logged_in()) {
    header('Location: /dashboard'); // Hier wordt je doorgelinkt naar '/dashboard' als je bent ingelogd \\
    die(); // Als je bent ingelogd, volgt de volgende code niet \\
}
// ONDERHOUD INSTELLINGEN \\
$currentLocation = "index"; // PAS DE LOCATIE NIET AAN \\
include 'lib/classes/site.status.php';
?>

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <script>
            <?php echo $disable_form;?>
        </script>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
        <meta name="viewport" content="width=1,initial-scale=1,user-scalable=1" />
        <title>
            Inloggen - <?php echo $_CONFIG['bedrijf']; ?>
        </title>
        <link rel="shortcut icon" type="image/gif" href="<?php echo $_CONFIG['bedrijf_logo']; ?>" />
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="paneel/style/css/index.css" />
        <link href="http://fonts.googleapis.com/css?family=Lato:100italic,100,300italic,300,400italic,400,700italic,700,900italic,900" rel="stylesheet" type="text/css">
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="paneel/style/bootstrap/css/bootstrap.min.css" />
    </head>
    <body>
        <section class="container">
            <section class="login-form">
            
            <section>
                <p style="margin-bottom: -7px; margin-top: -15px; color: black; font-size: 18pt; font-weight: bold;"><?php echo $_CONFIG['bedrijf']; ?></p>
            </section>
            <div class="panel panel-default">
                <div class="panel-body">
                    <form method="post" id="disable" action="" role="login">
                        <div class="form-group">
                            <p style="text-align: center;">Inloggen, geen account? <a class="disable" href='/registreer'>Maak er n!</a></p>
                            <p style="text-align: center; color: red;"><?php echo $error; ?></p>
                            <label>Gebruikersnaam</label>
                            <input autofocus title="Maximaal 50 tekens." type="text" name="gebruikersnaam" maxlength="50" required class="form-control" />
                        </div>
                        
                        <div class="form-group">
                            <label>Wachtwoord</label>
                            <input title="Maximaal 100 tekens." type="password" name="wachtwoord" maxlength="100" required class="form-control" />
                        </div>
                        
                        <input type="checkbox" name="onthoud" value="1" /> Onthoud mijn gegevens.
                        <button type="submit" name="inloggen" class="btn btn-primary btn-block">Inloggen</button>
                    </form>
                </div>
                <div class="panel-footer">
                    <a href="#">Wachtwoord vergeten?</a>
                </div>
            </div>
            <section>
                <a href="<?php $_SERVER["REQUEST_URI"]; ?>">Copyright &copy; <?php echo date("Y"); echo ' <b>'; echo $_CONFIG['bedrijf']; echo '</b>'; ?></a>
            </section>
            
            </section>
        </section>
        <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.1/jquery.min.js"></script>
        <script src="paneel/style/bootstrap/js/bootstrap.min.js"></script>
    </body>


config.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
error_reporting(0);
// DE DATABASE INFORMATIE \\
$setting = parse_ini_file('datafile.ini');
$con = new mysqli($setting['db_host'], $setting['db_user'], $setting['db_pass'], $setting['db_name']);

// CONTROLEER DE VERBINDING \\
if ($con->connect_error) {
    die('<title>Niet gelukt om te verbinden met MySQL</title>Verbinings fout (' . $con->connect_errno . ') ' . $con->connect_error); // DE ERROR ALS ER EEN FOUT IN DE VERBINDING IS \\
}

// SERVER INSTELLINGEN \\
$_SERVER['admin'] = $setting['admin'];
$_SERVER['admin_ip'] = $setting['admin_ip'];

// CONFIG INSTELLINGEN \\
$result = $con->query("SELECT * FROM `instellingen`")->fetch_array(); // SELECTEER ALLES VAN INSTELLINGEN \\
$_CONFIG['bedrijf'] = ucfirst($result['bedrijf']); // SELECTEER DE BEDRIJFSNAAM \\
$_CONFIG['bedrijf_logo'] = $result['bedrijf_logo']; // SELECTEER HET BEDRIJFS LOGO \\
?>


login_script.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
if(isset($_POST['inloggen'])){
    // DEFINITEER $GEBRUIKERSNAAM EN $WACHTWOORD \\
    $gebruikersnaam   = $_POST['gebruikersnaam'];
    $wachtwoord       = $_POST['wachtwoord'];
    
    // BESCHERM DE GEGEVENS \\
    $gebruikersnaam   = $con->real_escape_string($gebruikersnaam);
    $wachtwoord       = md5($wachtwoord);
    
    // LOGIN SCRIPT \\
    $result = $con->query("SELECT * FROM `leden` WHERE `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam'")->fetch_array(); // SELECTEER ALLE DATA VAN DE GEBRUIKERSNAAM \\
    if (( $gebruikersnaam ) == ( $result['gebruikersnaam'] )){
        if (( $wachtwoord ) == ( $result['wachtwoord'] )){
            $id = $con->query("SELECT `id` FROM `leden` WHERE `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam'")->fetch_array();
            $_SESSION['id'] = $id['id'];
            header('Location: /dashboard');
        }

        else{
            $error = "Er is een fout wachtwoord ingevoerd voor de gebruiker '$gebruikersnaam'.";
            header('Refresh: 2; Url=/');
        }
    }

    else{
        $error = "De gebruiker '$gebruikersnaam' kan niet worden gevonden.";
        header('Refresh: 2; Url=/');
    }
}

?>


functions.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
function logged_in(){
    if(!empty($_SESSION['id'])){
        return true;
    }

    else{
        return false;
    }
}

function
logout(){
    session_unset();
    header('Location: /');
}

?>


site_status.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
<?php    
$result
= $con->query("SELECT * FROM `instellingen`")->fetch_array();

$maintenanceMode      = $result['status'];
$maintananceGlobal    = $result['status2'];
$maintenanceLocations = $result['status3'];
$maintenanceMessage   = "<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=utf-8' />
<title>Onderhoud Modus</title>
<script type='text/javascript' src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.js'></script>

<script type='text/javascript'>
$(document).ready(function() {    

        var id = '#dialog';
    
        //Get the screen height and width
        var maskHeight = $(document).height();
        var maskWidth = $(window).width();
    
        //Set heigth and width to mask to fill up the whole screen
        $('#mask').css({'width':maskWidth,'height':maskHeight});
        
        //transition effect        
        $('#mask').fadeIn(1000);    
        $('#mask').fadeTo('slow',0.8);    

    
        //transition effect
        $(id).fadeIn(2000);         
        
        var fields = document.getElementById('disable').getElementsByTagName('*');
for(var i = 0; i < fields.length; i++)
{
    fields[i].disabled = true;
}
});
</script>

<style type='text/css'>
body {
font-family:verdana;
font-size:15px;
}
#overlay {
  position: fixed;
  height: 100%;
  width: 100%;
  z-index: 1000000;
  background: url('link/to/semitransparent.png');
}

a {color:#333; text-decoration:none}
a:hover {color:#ccc; text-decoration:none}

#mask {
  position:absolute;
  left:0;
  top:0;
  z-index:9000;
  background-color:#000;
  display:none;
}  
#boxes .window {
  position:absolute;
  left:0;
  top:0;
  width:340px;
  height:200px;
  display:none;
  z-index:9999;
  padding:20px;
}
#boxes #dialog {
    width: 350px;
    height: 200px;
  background-color: white;
    position: absolute !important;
    top:0 !important;
    bottom: 0 !important;
    left: 0 !important;
    right: 0 !important;
    margin: auto !important;
}
</style>
</head><body>

<div id='boxes'>
<div style='top: 199.5px; left: 551.5px; display: none;' id='dialog' class='window'>
<b style='font-size: 15pt;'><center>Onderhoud</center></b>Momenteel is het paneel in onderhoud, hierom is gebruik maken van het paneel niet mogelijk. Deze onderhoud is waarschijnlijk snel voorbij. <br><br><b>- Het Beheer</b>
</div>
<div style='width: 1478px; height: 602px; display: none; opacity: 0.8;' id='mask'></div>
</div>
</body>
</html>
"
;

if (($maintenanceMode) == "onderhoud")
{

    if (($maintananceGlobal) == "niet_overal")
    {

        if (($currentLocation) == ($maintenanceLocations))
        {

            echo $maintenanceMessage;
        }
    }

    else
    {
        echo $maintenanceMessage;
    }
}

?>


Bedankt voor jullie reacties voor het veilig te maken! PS: ik gebruik md5 omdat ik het fijn vind om te gebruiken en password_hash() werkt op een of andere manier niet.
Gewijzigd op 04/12/2016 16:30:01 door - Rob -
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 21:33:30
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 17:27:35
Quote Anchor link
Ziet er aardig veilig uit, maar waarom zoek je niet uit waarom password_hash() niet werkt? MD5 is tegenwoordig zeer kwetsbaar.

Verder zou ik bij een foute inlogpoging niet vermeldde of de gebruikersnaam óf het wachtwoord fout is. Maar toon liever dat één of beiden fout is. Je wilt het account-kapers (hackers) niet makkelijk maken om een account over te nemen.

Verder zou een brute-force detectie een handige maatregel zijn, zodat het inloggen op je account een poosje geblokkeerd is na xx aantal foutieve inlogpogingen.

En eventueel kan je de gebruiker de keuze geven voor Two-Factor Authentication, zodat hij bijv. met SMS of Google Authenticator op zijn tablet/smartphone zijn inlogactie moet bevestigen.

- Sla geen onderhoudsstatus op in de database. Stel je voor dat je MySQL-server problemen heeft. Dan kan je jouw site niet eventjes netjes uitschakelen, tot het probleem is verholpen.

- Ik zie een paar variabelen die niet ge-echo'd worden.

En een heel belangrijke:
Zet je datafile.ini BUITEN je webroot!!!!!!
Gewijzigd op 04/12/2016 17:41:03 door - Ariën -
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:02:46
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 17:27:35:
Ziet er aardig veilig uit, maar waarom zoek je niet uit waarom password_hash() niet werkt? MD5 is tegenwoordig zeer kwetsbaar.

Verder zou ik bij een foute inlogpoging niet vermeldde of de gebruikersnaam óf het wachtwoord fout is. Maar toon liever dat één of beiden fout is. Je wilt het account-kapers (hackers) niet makkelijk maken om een account over te nemen.

Verder zou een brute-force detectie een handige maatregel zijn, zodat het inloggen op je account een poosje geblokkeerd is na xx aantal foutieve inlogpogingen.

En eventueel kan je de gebruiker de keuze geven voor Two-Factor Authentication, zodat hij bijv. met SMS of Google Authenticator op zijn tablet/smartphone zijn inlogactie moet bevestigen.

- Sla geen onderhoudsstatus op in de database. Stel je voor dat je MySQL-server problemen heeft. Dan kan je jouw site niet eventjes netjes uitschakelen, tot het probleem is verholpen.

- Ik zie een paar variabelen die niet ge-echo'd worden.

En een heel belangrijke:
Zet je datafile.ini BUITEN je webroot!!!!!!


Waar zet ik hem buiten mijn webroot? een ander domein of??
Quote:
- Sla geen onderhoudsstatus op in de database. Stel je voor dat je MySQL-server problemen heeft. Dan kan je jouw site niet eventjes netjes uitschakelen, tot het probleem is verholpen.

Dankzij jouw script kan ik het nu via .ini laten lopen :D Zodat er geen MySQL-server nodig is. Heb je toevallig nog een link liggen naar een goede manier voor brute-force tegen te gaan? Zodat ik er meer uit kan leren en toepassen :D
Gewijzigd op 04/12/2016 18:11:53 door - Rob -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:11:37
Quote Anchor link
Je slaat dat bestand op in een hoger op in een map. Dus buiten /public_html of waar je webserver je site maar ook opzoekt. Niemand mag het dus kunnen bekijken via de browser.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:12:58
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:11:37:
Je slaat dat bestand op in een hoger op in een map. Dus buiten /public_html of waar je webserver je site maar ook opzoekt. Niemand mag het dus kunnen bekijken via de browser.


Ik heb hem op localhost voor nu, maar dus op webserver buiten /private_html en hoe moet ik hem dan pakken? met ../?
Gewijzigd op 04/12/2016 18:16:52 door - Rob -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:15:30
Quote Anchor link
Is /private_html niet de beste plek? Als die map hoger staat dan /public_html dan is hij prive.
Gewijzigd op 04/12/2016 18:17:43 door - Ariën -
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:17:43
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:15:30:
Is /private_html niet de beste plek?

Hoe bedoel je?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:19:10
Quote Anchor link
Private = prive = niet openbaar ;-)

Met ../private_html/datafile.ini kan je hem dan openen.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:21:45
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:19:10:
Private = prive = niet openbaar ;-)

Met ../private_html/datafile.ini kan je hem dan openen.


Even kijken, maar hoe include ik dat dan bij alles? Want bij de config.php include ik hem maar in een volgende map include die m niet meer

Toevoeging op 04/12/2016 18:23:24:

En bij /private_html kan j hem nog steeds lezen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:27:28
Quote Anchor link
Sla die locatie op in variabele. Dan hoef je het pad naar datefile.ini niet steeds op vele plekken in je code te wijzigen.

En in welke map leest je webserver? Normaal is dat /htdocs, /public_html of /www. Die /private_html hoort daar NIET in te staan.
Gewijzigd op 04/12/2016 18:27:55 door - Ariën -
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:30:29
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:27:28:
Sla die locatie op in variabele. Dan hoef je het pad naar datefile.ini niet steeds op vele plekken in je code te wijzigen.

En in welke map leest je webserver? Normaal is dat /htdocs, /public_html of /www. Die /private_html hoort daar NIET in te staan.

private_html staat op webserver door SSL, maar hoe bedoel je precies? [qoute]Sla die locatie op in variabele. Dan hoef je het pad naar datefile.ini niet steeds op vele plekken in je code te wijzigen.[/quote]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:34:59
Quote Anchor link
Wordt die voor SSL gebruikt? Dan kan je beter een andere map gebruiken BOVEN je /public_html. /data bijvoorbeeld.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 19:56:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:34:59:
Wordt die voor SSL gebruikt? Dan kan je beter een andere map gebruiken BOVEN je /public_html. /data bijvoorbeeld.


Maar alles staat in die private_html, alle bestanden. Hoe kan ik dan vanuit /private_html naar /public_html/data gaan? Ook kan ik geen link/variable zetten in e volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$setting = parse_ini_file('datafile.ini');
 dus ik kan niet
$setting = parse_ini_file('http://DOMEIN.NL/BESTAND.php'); doen of
$url = "http://DOMEIN.NL/BESTAND.php" $setting = parse_ini_file($url);



Toevoeging op 04/12/2016 20:56:48:

Afbeelding Als je meer dan 3 keer fout hebt ingelogd. :D Na 10 minuten hoef je geen reCAPTCHA meer in te vullen.
Nu alleen nog maken dat als je succesvol bent ingelogd, dat als je uitlogd in die 10 minuten, je geen reCAPTCHA meer hoeft intevullen. Dus bruteforce kan niet meer
Gewijzigd op 04/12/2016 21:04:38 door - Rob -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 22:12:20
Quote Anchor link
/private_html = Beveiligd via SSL
/public_html = Onbeveiligd via http.

Zet je site in een van beiden en de data in een bovenste directory /data.

Verder is Captcha bij elke inlog wel een beetje vervelend. Plus dat dit door bots al valt uit te lezen.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 22:15:54
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 22:12:20:
/private_html = Beveiligd via SSL
/public_html = Onbeveiligd via http.

Zet je site in een van beiden en de data in een bovenste directory /data.

Verder is Captcha bij elke inlog wel een beetje vervelend. Plus dat dit door bots al valt uit te lezen.


Niet bij elke inlog, als je inlogd, of de capatcha goed invult krijg je hem niet meer. Tenzij je weer 3 foute inlog pogingen doet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 22:45:57
Quote Anchor link
Dus bots die re-captcha uit kunnen lezen kunnen lekker brute-forcen. Gewoon op IP-adres tijdelijk blokkeren.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 23:00:01
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 22:45:57:
Dus bots die re-captcha uit kunnen lezen kunnen lekker brute-forcen. Gewoon op IP-adres tijdelijk blokkeren.

Hoe doe ik dat, ik kan toch ook gewoon die captcha weghalen en dat je na 5 minuten pas weer toegang hebt?
Gewijzigd op 04/12/2016 23:00:57 door - Rob -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/12/2016 23:25:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $result
= $con->query("SELECT * FROM `leden` WHERE `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam'")->fetch_array();
?>


Dit geeft foutmeldingen wanneer er iets met de tabel leden niet in de haak is. De volgorde wat je hier doet:
a) $con->query()
b) op datgene dat je van query() terugkrijgt de method fetch_array() aanroepen.

Maar wat nu als query() een FALSE terug geeft omdat je query mislukt is? FALSE->fetch_array() gaat niet werken he.

dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    $result
= $con->query("SELECT * FROM `leden` WHERE `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam'");
    if(FALSE === $result) {
        // de query is mislukt.
        echo 'Er gaat iets mis!';
        exit;
    }


    // de query is geslaagd dus we gaan weer een stapje verder
    $row = $result->fetch_assoc();
    if(NULL === $row) {
        // de query is geslaagd maar er zijn geen rijen gevonden die aan de query voldeden.
        echo 'Login failed';
        exit;
    }

?>


Verder zou een stukje CSRF bescherming in een login formulier ook niet misstaan.

MD5 Mag je gewoon niet meer gebruiken voor user passwords.

Geef geen helpende informatie weg bij een login formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
De gebruiker Frank kan niet worden gevonden.

Mooi dan ga ik verder met de volgende naam. (Rainbow table)

ini en config files buiten je webroot houden

Andere think-overs:
- Gebruik TLS encryptie voor je website
- Eis een minimale wachtwoord sterkte van je gebruikers (bijv. minimale lengte 8, Minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 ander leesteken)
- Twee weg identificatie
- Waarom gebruikersnamen? kan je niet met mailadressen werken?
- Moet een email en/of gebruikersnaam uniek zijn in de tabel users?
- beveilig je FTP, dashboard en Mysql server ook met een sterk wachtwoord.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// SERVER INSTELLINGEN \\
$_SERVER['admin'] = $setting['admin'];
$_SERVER['admin_ip'] = $setting['admin_ip'];
?>

Waaaaaaat? Waarom settings in een superglobal zetten ??? wat is hier het nut van?

Muggenziften:
- inline css :-(
- fetch_array() gebruikt twee keer zoveel resources dan fetch_assoc()
Gewijzigd op 04/12/2016 23:43:36 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 23:30:17
Quote Anchor link
Rob Chesture op 04/12/2016 23:00:01:
- Ariën - op 04/12/2016 22:45:57:
Dus bots die re-captcha uit kunnen lezen kunnen lekker brute-forcen. Gewoon op IP-adres tijdelijk blokkeren.

Hoe doe ik dat, ik kan toch ook gewoon die captcha weghalen en dat je na 5 minuten pas weer toegang hebt?

Bij elke foutieve inlog sla je het IP op, de userID van het account en het aantal keer dat er geprobeerd is. Als dat gelijk of hoger is dan 5 bijvoorbeeld, dan blokkeer je het account op dat IP.

Maar de genoemde Two Factor authentication als extraatje is ook te te waarderen voor gebruikers. Vooral als het account voor belangrijke (zoals bedrijfsgevoelige) informatie gebruikt wordt. Net zo iets als de RaboScanner of de ABN reader.
Gewijzigd op 04/12/2016 23:38:16 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

05/12/2016 09:55:29
Quote Anchor link
ik mis nog de inhoud van het script waar je op komt na header('Location: /dashboard')

Check je daar ook of de gebruiker ingelogd is? (en zo nee, stuur je hem dan terug naar het inlogscript).

en op regel 12 en 15 van je inlogfunctie voer je dezelfde query uit.

Op regel 13 zit het id dus in $result['id']
beetje zinloos om dat nog een keer uit te voeren om in $id['id'] dezelfde waarde te stoppen.
 
- Rob -

- Rob -

05/12/2016 14:40:22
Quote Anchor link
Ivo P op 05/12/2016 09:55:29:
ik mis nog de inhoud van het script waar je op komt na header('Location: /dashboard')

Check je daar ook of de gebruiker ingelogd is? (en zo nee, stuur je hem dan terug naar het inlogscript).

en op regel 12 en 15 van je inlogfunctie voer je dezelfde query uit.

Op regel 13 zit het id dus in $result['id']
beetje zinloos om dat nog een keer uit te voeren om in $id['id'] dezelfde waarde te stoppen.

Daar check ik of de gebruiker ingelogd is. als dat niet zo is wordt hij/zij teruggestuurd.



Toevoeging op 05/12/2016 15:24:46:

Quote:
Bij elke foutieve inlog sla je het IP op, de userID van het account en het aantal keer dat er geprobeerd is. Als dat gelijk of hoger is dan 5 bijvoorbeeld, dan blokkeer je het account op dat IP.

Is niet al te handig, hiermee wordt elke keer als je page reload de query uitgevoerd. Dus als ze dan ook nog page_reload in brute_force zetten, kan de server nog steeds overbelast worden.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.