Beschermen tegen injections

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

- Rob -

- Rob -

04/12/2016 16:29:31
Quote Anchor link
Hallo!

Kunnen jullie mij helpen mijn login systeem zo veilig mogelijk te maken? Hieronder staan mijn codes voor het login script. Alvast bedankt!

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
session_start(); // Start de session \\

// IMPORTEER ALLE BESTANDEN \\

REQUIRE_ONCE 'paneel/include/config.php';
REQUIRE_ONCE 'paneel/include/functions.php';
REQUIRE_ONCE 'paneel/include/login_script.php';

// ACTIVEER DE FUNCTIE 'LOGGED_IN' \\
if(logged_in()) {
    header('Location: /dashboard'); // Hier wordt je doorgelinkt naar '/dashboard' als je bent ingelogd \\
    die(); // Als je bent ingelogd, volgt de volgende code niet \\
}
// ONDERHOUD INSTELLINGEN \\
$currentLocation = "index"; // PAS DE LOCATIE NIET AAN \\
include 'lib/classes/site.status.php';
?>

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <script>
            <?php echo $disable_form;?>
        </script>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
        <meta name="viewport" content="width=1,initial-scale=1,user-scalable=1" />
        <title>
            Inloggen - <?php echo $_CONFIG['bedrijf']; ?>
        </title>
        <link rel="shortcut icon" type="image/gif" href="<?php echo $_CONFIG['bedrijf_logo']; ?>" />
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="paneel/style/css/index.css" />
        <link href="http://fonts.googleapis.com/css?family=Lato:100italic,100,300italic,300,400italic,400,700italic,700,900italic,900" rel="stylesheet" type="text/css">
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="paneel/style/bootstrap/css/bootstrap.min.css" />
    </head>
    <body>
        <section class="container">
            <section class="login-form">
            
            <section>
                <p style="margin-bottom: -7px; margin-top: -15px; color: black; font-size: 18pt; font-weight: bold;"><?php echo $_CONFIG['bedrijf']; ?></p>
            </section>
            <div class="panel panel-default">
                <div class="panel-body">
                    <form method="post" id="disable" action="" role="login">
                        <div class="form-group">
                            <p style="text-align: center;">Inloggen, geen account? <a class="disable" href='/registreer'>Maak er n!</a></p>
                            <p style="text-align: center; color: red;"><?php echo $error; ?></p>
                            <label>Gebruikersnaam</label>
                            <input autofocus title="Maximaal 50 tekens." type="text" name="gebruikersnaam" maxlength="50" required class="form-control" />
                        </div>
                        
                        <div class="form-group">
                            <label>Wachtwoord</label>
                            <input title="Maximaal 100 tekens." type="password" name="wachtwoord" maxlength="100" required class="form-control" />
                        </div>
                        
                        <input type="checkbox" name="onthoud" value="1" /> Onthoud mijn gegevens.
                        <button type="submit" name="inloggen" class="btn btn-primary btn-block">Inloggen</button>
                    </form>
                </div>
                <div class="panel-footer">
                    <a href="#">Wachtwoord vergeten?</a>
                </div>
            </div>
            <section>
                <a href="<?php $_SERVER["REQUEST_URI"]; ?>">Copyright &copy; <?php echo date("Y"); echo ' <b>'; echo $_CONFIG['bedrijf']; echo '</b>'; ?></a>
            </section>
            
            </section>
        </section>
        <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.1/jquery.min.js"></script>
        <script src="paneel/style/bootstrap/js/bootstrap.min.js"></script>
    </body>


config.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
error_reporting(0);
// DE DATABASE INFORMATIE \\
$setting = parse_ini_file('datafile.ini');
$con = new mysqli($setting['db_host'], $setting['db_user'], $setting['db_pass'], $setting['db_name']);

// CONTROLEER DE VERBINDING \\
if ($con->connect_error) {
    die('<title>Niet gelukt om te verbinden met MySQL</title>Verbinings fout (' . $con->connect_errno . ') ' . $con->connect_error); // DE ERROR ALS ER EEN FOUT IN DE VERBINDING IS \\
}

// SERVER INSTELLINGEN \\
$_SERVER['admin'] = $setting['admin'];
$_SERVER['admin_ip'] = $setting['admin_ip'];

// CONFIG INSTELLINGEN \\
$result = $con->query("SELECT * FROM `instellingen`")->fetch_array(); // SELECTEER ALLES VAN INSTELLINGEN \\
$_CONFIG['bedrijf'] = ucfirst($result['bedrijf']); // SELECTEER DE BEDRIJFSNAAM \\
$_CONFIG['bedrijf_logo'] = $result['bedrijf_logo']; // SELECTEER HET BEDRIJFS LOGO \\
?>


login_script.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
if(isset($_POST['inloggen'])){
    // DEFINITEER $GEBRUIKERSNAAM EN $WACHTWOORD \\
    $gebruikersnaam   = $_POST['gebruikersnaam'];
    $wachtwoord       = $_POST['wachtwoord'];
    
    // BESCHERM DE GEGEVENS \\
    $gebruikersnaam   = $con->real_escape_string($gebruikersnaam);
    $wachtwoord       = md5($wachtwoord);
    
    // LOGIN SCRIPT \\
    $result = $con->query("SELECT * FROM `leden` WHERE `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam'")->fetch_array(); // SELECTEER ALLE DATA VAN DE GEBRUIKERSNAAM \\
    if (( $gebruikersnaam ) == ( $result['gebruikersnaam'] )){
        if (( $wachtwoord ) == ( $result['wachtwoord'] )){
            $id = $con->query("SELECT `id` FROM `leden` WHERE `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam'")->fetch_array();
            $_SESSION['id'] = $id['id'];
            header('Location: /dashboard');
        }

        else{
            $error = "Er is een fout wachtwoord ingevoerd voor de gebruiker '$gebruikersnaam'.";
            header('Refresh: 2; Url=/');
        }
    }

    else{
        $error = "De gebruiker '$gebruikersnaam' kan niet worden gevonden.";
        header('Refresh: 2; Url=/');
    }
}

?>


functions.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
function logged_in(){
    if(!empty($_SESSION['id'])){
        return true;
    }

    else{
        return false;
    }
}

function
logout(){
    session_unset();
    header('Location: /');
}

?>


site_status.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
<?php    
$result
= $con->query("SELECT * FROM `instellingen`")->fetch_array();

$maintenanceMode      = $result['status'];
$maintananceGlobal    = $result['status2'];
$maintenanceLocations = $result['status3'];
$maintenanceMessage   = "<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=utf-8' />
<title>Onderhoud Modus</title>
<script type='text/javascript' src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.js'></script>

<script type='text/javascript'>
$(document).ready(function() {    

        var id = '#dialog';
    
        //Get the screen height and width
        var maskHeight = $(document).height();
        var maskWidth = $(window).width();
    
        //Set heigth and width to mask to fill up the whole screen
        $('#mask').css({'width':maskWidth,'height':maskHeight});
        
        //transition effect        
        $('#mask').fadeIn(1000);    
        $('#mask').fadeTo('slow',0.8);    

    
        //transition effect
        $(id).fadeIn(2000);         
        
        var fields = document.getElementById('disable').getElementsByTagName('*');
for(var i = 0; i < fields.length; i++)
{
    fields[i].disabled = true;
}
});
</script>

<style type='text/css'>
body {
font-family:verdana;
font-size:15px;
}
#overlay {
  position: fixed;
  height: 100%;
  width: 100%;
  z-index: 1000000;
  background: url('link/to/semitransparent.png');
}

a {color:#333; text-decoration:none}
a:hover {color:#ccc; text-decoration:none}

#mask {
  position:absolute;
  left:0;
  top:0;
  z-index:9000;
  background-color:#000;
  display:none;
}  
#boxes .window {
  position:absolute;
  left:0;
  top:0;
  width:340px;
  height:200px;
  display:none;
  z-index:9999;
  padding:20px;
}
#boxes #dialog {
    width: 350px;
    height: 200px;
  background-color: white;
    position: absolute !important;
    top:0 !important;
    bottom: 0 !important;
    left: 0 !important;
    right: 0 !important;
    margin: auto !important;
}
</style>
</head><body>

<div id='boxes'>
<div style='top: 199.5px; left: 551.5px; display: none;' id='dialog' class='window'>
<b style='font-size: 15pt;'><center>Onderhoud</center></b>Momenteel is het paneel in onderhoud, hierom is gebruik maken van het paneel niet mogelijk. Deze onderhoud is waarschijnlijk snel voorbij. <br><br><b>- Het Beheer</b>
</div>
<div style='width: 1478px; height: 602px; display: none; opacity: 0.8;' id='mask'></div>
</div>
</body>
</html>
"
;

if (($maintenanceMode) == "onderhoud")
{

    if (($maintananceGlobal) == "niet_overal")
    {

        if (($currentLocation) == ($maintenanceLocations))
        {

            echo $maintenanceMessage;
        }
    }

    else
    {
        echo $maintenanceMessage;
    }
}

?>


Bedankt voor jullie reacties voor het veilig te maken! PS: ik gebruik md5 omdat ik het fijn vind om te gebruiken en password_hash() werkt op een of andere manier niet.
Gewijzigd op 04/12/2016 16:30:01 door - Rob -
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 21:02:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 17:27:35
Quote Anchor link
Ziet er aardig veilig uit, maar waarom zoek je niet uit waarom password_hash() niet werkt? MD5 is tegenwoordig zeer kwetsbaar.

Verder zou ik bij een foute inlogpoging niet vermeldde of de gebruikersnaam óf het wachtwoord fout is. Maar toon liever dat één of beiden fout is. Je wilt het account-kapers (hackers) niet makkelijk maken om een account over te nemen.

Verder zou een brute-force detectie een handige maatregel zijn, zodat het inloggen op je account een poosje geblokkeerd is na xx aantal foutieve inlogpogingen.

En eventueel kan je de gebruiker de keuze geven voor Two-Factor Authentication, zodat hij bijv. met SMS of Google Authenticator op zijn tablet/smartphone zijn inlogactie moet bevestigen.

- Sla geen onderhoudsstatus op in de database. Stel je voor dat je MySQL-server problemen heeft. Dan kan je jouw site niet eventjes netjes uitschakelen, tot het probleem is verholpen.

- Ik zie een paar variabelen die niet ge-echo'd worden.

En een heel belangrijke:
Zet je datafile.ini BUITEN je webroot!!!!!!
Gewijzigd op 04/12/2016 17:41:03 door - Ariën -
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:02:46
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 17:27:35:
Ziet er aardig veilig uit, maar waarom zoek je niet uit waarom password_hash() niet werkt? MD5 is tegenwoordig zeer kwetsbaar.

Verder zou ik bij een foute inlogpoging niet vermeldde of de gebruikersnaam óf het wachtwoord fout is. Maar toon liever dat één of beiden fout is. Je wilt het account-kapers (hackers) niet makkelijk maken om een account over te nemen.

Verder zou een brute-force detectie een handige maatregel zijn, zodat het inloggen op je account een poosje geblokkeerd is na xx aantal foutieve inlogpogingen.

En eventueel kan je de gebruiker de keuze geven voor Two-Factor Authentication, zodat hij bijv. met SMS of Google Authenticator op zijn tablet/smartphone zijn inlogactie moet bevestigen.

- Sla geen onderhoudsstatus op in de database. Stel je voor dat je MySQL-server problemen heeft. Dan kan je jouw site niet eventjes netjes uitschakelen, tot het probleem is verholpen.

- Ik zie een paar variabelen die niet ge-echo'd worden.

En een heel belangrijke:
Zet je datafile.ini BUITEN je webroot!!!!!!


Waar zet ik hem buiten mijn webroot? een ander domein of??
Quote:
- Sla geen onderhoudsstatus op in de database. Stel je voor dat je MySQL-server problemen heeft. Dan kan je jouw site niet eventjes netjes uitschakelen, tot het probleem is verholpen.

Dankzij jouw script kan ik het nu via .ini laten lopen :D Zodat er geen MySQL-server nodig is. Heb je toevallig nog een link liggen naar een goede manier voor brute-force tegen te gaan? Zodat ik er meer uit kan leren en toepassen :D
Gewijzigd op 04/12/2016 18:11:53 door - Rob -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:11:37
Quote Anchor link
Je slaat dat bestand op in een hoger op in een map. Dus buiten /public_html of waar je webserver je site maar ook opzoekt. Niemand mag het dus kunnen bekijken via de browser.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:12:58
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:11:37:
Je slaat dat bestand op in een hoger op in een map. Dus buiten /public_html of waar je webserver je site maar ook opzoekt. Niemand mag het dus kunnen bekijken via de browser.


Ik heb hem op localhost voor nu, maar dus op webserver buiten /private_html en hoe moet ik hem dan pakken? met ../?
Gewijzigd op 04/12/2016 18:16:52 door - Rob -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:15:30
Quote Anchor link
Is /private_html niet de beste plek? Als die map hoger staat dan /public_html dan is hij prive.
Gewijzigd op 04/12/2016 18:17:43 door - Ariën -
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:17:43
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:15:30:
Is /private_html niet de beste plek?

Hoe bedoel je?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:19:10
Quote Anchor link
Private = prive = niet openbaar ;-)

Met ../private_html/datafile.ini kan je hem dan openen.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:21:45
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:19:10:
Private = prive = niet openbaar ;-)

Met ../private_html/datafile.ini kan je hem dan openen.


Even kijken, maar hoe include ik dat dan bij alles? Want bij de config.php include ik hem maar in een volgende map include die m niet meer

Toevoeging op 04/12/2016 18:23:24:

En bij /private_html kan j hem nog steeds lezen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:27:28
Quote Anchor link
Sla die locatie op in variabele. Dan hoef je het pad naar datefile.ini niet steeds op vele plekken in je code te wijzigen.

En in welke map leest je webserver? Normaal is dat /htdocs, /public_html of /www. Die /private_html hoort daar NIET in te staan.
Gewijzigd op 04/12/2016 18:27:55 door - Ariën -
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:30:29
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:27:28:
Sla die locatie op in variabele. Dan hoef je het pad naar datefile.ini niet steeds op vele plekken in je code te wijzigen.

En in welke map leest je webserver? Normaal is dat /htdocs, /public_html of /www. Die /private_html hoort daar NIET in te staan.

private_html staat op webserver door SSL, maar hoe bedoel je precies? [qoute]Sla die locatie op in variabele. Dan hoef je het pad naar datefile.ini niet steeds op vele plekken in je code te wijzigen.[/quote]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:34:59
Quote Anchor link
Wordt die voor SSL gebruikt? Dan kan je beter een andere map gebruiken BOVEN je /public_html. /data bijvoorbeeld.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 19:56:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:34:59:
Wordt die voor SSL gebruikt? Dan kan je beter een andere map gebruiken BOVEN je /public_html. /data bijvoorbeeld.


Maar alles staat in die private_html, alle bestanden. Hoe kan ik dan vanuit /private_html naar /public_html/data gaan? Ook kan ik geen link/variable zetten in e volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$setting = parse_ini_file('datafile.ini');
 dus ik kan niet
$setting = parse_ini_file('http://DOMEIN.NL/BESTAND.php'); doen of
$url = "http://DOMEIN.NL/BESTAND.php" $setting = parse_ini_file($url);



Toevoeging op 04/12/2016 20:56:48:

Afbeelding Als je meer dan 3 keer fout hebt ingelogd. :D Na 10 minuten hoef je geen reCAPTCHA meer in te vullen.
Nu alleen nog maken dat als je succesvol bent ingelogd, dat als je uitlogd in die 10 minuten, je geen reCAPTCHA meer hoeft intevullen. Dus bruteforce kan niet meer
Gewijzigd op 04/12/2016 21:04:38 door - Rob -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 22:12:20
Quote Anchor link
/private_html = Beveiligd via SSL
/public_html = Onbeveiligd via http.

Zet je site in een van beiden en de data in een bovenste directory /data.

Verder is Captcha bij elke inlog wel een beetje vervelend. Plus dat dit door bots al valt uit te lezen.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 22:15:54
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 22:12:20:
/private_html = Beveiligd via SSL
/public_html = Onbeveiligd via http.

Zet je site in een van beiden en de data in een bovenste directory /data.

Verder is Captcha bij elke inlog wel een beetje vervelend. Plus dat dit door bots al valt uit te lezen.


Niet bij elke inlog, als je inlogd, of de capatcha goed invult krijg je hem niet meer. Tenzij je weer 3 foute inlog pogingen doet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 22:45:57
Quote Anchor link
Dus bots die re-captcha uit kunnen lezen kunnen lekker brute-forcen. Gewoon op IP-adres tijdelijk blokkeren.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 23:00:01
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 22:45:57:
Dus bots die re-captcha uit kunnen lezen kunnen lekker brute-forcen. Gewoon op IP-adres tijdelijk blokkeren.

Hoe doe ik dat, ik kan toch ook gewoon die captcha weghalen en dat je na 5 minuten pas weer toegang hebt?
Gewijzigd op 04/12/2016 23:00:57 door - Rob -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/12/2016 23:25:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $result
= $con->query("SELECT * FROM `leden` WHERE `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam'")->fetch_array();
?>


Dit geeft foutmeldingen wanneer er iets met de tabel leden niet in de haak is. De volgorde wat je hier doet:
a) $con->query()
b) op datgene dat je van query() terugkrijgt de method fetch_array() aanroepen.

Maar wat nu als query() een FALSE terug geeft omdat je query mislukt is? FALSE->fetch_array() gaat niet werken he.

dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    $result
= $con->query("SELECT * FROM `leden` WHERE `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam'");
    if(FALSE === $result) {
        // de query is mislukt.
        echo 'Er gaat iets mis!';
        exit;
    }


    // de query is geslaagd dus we gaan weer een stapje verder
    $row = $result->fetch_assoc();
    if(NULL === $row) {
        // de query is geslaagd maar er zijn geen rijen gevonden die aan de query voldeden.
        echo 'Login failed';
        exit;
    }

?>


Verder zou een stukje CSRF bescherming in een login formulier ook niet misstaan.

MD5 Mag je gewoon niet meer gebruiken voor user passwords.

Geef geen helpende informatie weg bij een login formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
De gebruiker Frank kan niet worden gevonden.

Mooi dan ga ik verder met de volgende naam. (Rainbow table)

ini en config files buiten je webroot houden

Andere think-overs:
- Gebruik TLS encryptie voor je website
- Eis een minimale wachtwoord sterkte van je gebruikers (bijv. minimale lengte 8, Minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 ander leesteken)
- Twee weg identificatie
- Waarom gebruikersnamen? kan je niet met mailadressen werken?
- Moet een email en/of gebruikersnaam uniek zijn in de tabel users?
- beveilig je FTP, dashboard en Mysql server ook met een sterk wachtwoord.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// SERVER INSTELLINGEN \\
$_SERVER['admin'] = $setting['admin'];
$_SERVER['admin_ip'] = $setting['admin_ip'];
?>

Waaaaaaat? Waarom settings in een superglobal zetten ??? wat is hier het nut van?

Muggenziften:
- inline css :-(
- fetch_array() gebruikt twee keer zoveel resources dan fetch_assoc()
Gewijzigd op 04/12/2016 23:43:36 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 23:30:17
Quote Anchor link
Rob Chesture op 04/12/2016 23:00:01:
- Ariën - op 04/12/2016 22:45:57:
Dus bots die re-captcha uit kunnen lezen kunnen lekker brute-forcen. Gewoon op IP-adres tijdelijk blokkeren.

Hoe doe ik dat, ik kan toch ook gewoon die captcha weghalen en dat je na 5 minuten pas weer toegang hebt?

Bij elke foutieve inlog sla je het IP op, de userID van het account en het aantal keer dat er geprobeerd is. Als dat gelijk of hoger is dan 5 bijvoorbeeld, dan blokkeer je het account op dat IP.

Maar de genoemde Two Factor authentication als extraatje is ook te te waarderen voor gebruikers. Vooral als het account voor belangrijke (zoals bedrijfsgevoelige) informatie gebruikt wordt. Net zo iets als de RaboScanner of de ABN reader.
Gewijzigd op 04/12/2016 23:38:16 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

05/12/2016 09:55:29
Quote Anchor link
ik mis nog de inhoud van het script waar je op komt na header('Location: /dashboard')

Check je daar ook of de gebruiker ingelogd is? (en zo nee, stuur je hem dan terug naar het inlogscript).

en op regel 12 en 15 van je inlogfunctie voer je dezelfde query uit.

Op regel 13 zit het id dus in $result['id']
beetje zinloos om dat nog een keer uit te voeren om in $id['id'] dezelfde waarde te stoppen.
 
- Rob -

- Rob -

05/12/2016 14:40:22
Quote Anchor link
Ivo P op 05/12/2016 09:55:29:
ik mis nog de inhoud van het script waar je op komt na header('Location: /dashboard')

Check je daar ook of de gebruiker ingelogd is? (en zo nee, stuur je hem dan terug naar het inlogscript).

en op regel 12 en 15 van je inlogfunctie voer je dezelfde query uit.

Op regel 13 zit het id dus in $result['id']
beetje zinloos om dat nog een keer uit te voeren om in $id['id'] dezelfde waarde te stoppen.

Daar check ik of de gebruiker ingelogd is. als dat niet zo is wordt hij/zij teruggestuurd.



Toevoeging op 05/12/2016 15:24:46:

Quote:
Bij elke foutieve inlog sla je het IP op, de userID van het account en het aantal keer dat er geprobeerd is. Als dat gelijk of hoger is dan 5 bijvoorbeeld, dan blokkeer je het account op dat IP.

Is niet al te handig, hiermee wordt elke keer als je page reload de query uitgevoerd. Dus als ze dan ook nog page_reload in brute_force zetten, kan de server nog steeds overbelast worden.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.