bestel formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Ronald E

Ronald E

09/07/2012 20:55:52
Quote Anchor link
Ik wil een bestel formulier maken.
Hoop dat jullie me kunnen met een opzet en waar ik om moet denken.
De lijst met producten staan in de database dat zijn id, product, omschrijving, prijs.
Maar in mijn beleving kom ik uit in sub formulier in een formulier.
Wand als ik de lijst op de pagina zet wil ik dat achter elk product eerst 0 staat en met + en – kan kiezen de hoeveelheid.
En na die keuzes moet je de hele bestelling verzonden worden en dan alleen de lijst wat groter is dan 0.
Ook moet de prijs mee gerekend worden zo dat ze gelijk de totaal prijs weten.
Ik zit dus met het probleem van dat + en – in 1 formulier dan de prijs van totaal in het hele formulier.
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 19:23:11
 
Eddy E

Eddy E

09/07/2012 21:25:22
Quote Anchor link
Dat van die plus en min is Javascript (kan ook met PHP (en is zeker nodig als backup) maar Javascript is dan sneller (geen pagina verversen nodig).

Maar wat is je precieze vraag?
 
Ronald E

Ronald E

09/07/2012 21:36:16
Quote Anchor link
ooo jeeee javascript
ik zoek iets wat er zo een beetje uitziet.

id1 product1 omschrijving1 prijs1 - 0 +
id2 product2 omschrijving2 prijs2 - 0 +
id3 product3 omschrijving3 prijs3 - 0 +

prijstotaal

[bestel] [wis]
 
- SanThe -

- SanThe -

09/07/2012 21:44:38
Quote Anchor link
Dat zal je dus even moeten maken lijkt mij. Ik denk niet dat iemand dat zo kant en klaar heeft liggen.
 
Ronald E

Ronald E

09/07/2012 22:31:19
Quote Anchor link
Ik heb wel een stukje kunen vinden.
Maar nu waar pas ik dat van de prijs toe en dat het dan ook nog optelt
Ik weet wel dat nog alleen html en java is maar om zeten naar php lukt wel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
<html>
<!
DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<
head>
   <
script type="text/javascript">
      <!--
      function
addNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu + 1);
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }

      function
minNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu - 1);
         if (aantalStraks<0){
         aantalStraks=0;
         }

         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      -->

   </script>

   <title>Optellen</title>
</head>

<body>

<div>product1 <input type="button"  value="-" onclick="minNumber('addnr1')"></a> <span id="addnr1">0</span> <input type="button"  value="+" onclick="addNumber('addnr1')"></a> </div>
<div>product2 <input type="button"  value="-" onclick="minNumber('addnr2')"></a> <span id="addnr2">0</span> <input type="button"  value="+" onclick="addNumber('addnr2')"></a> </div>
<p>&nbsp;</p>
</body>
</html>
?>



Toevoeging op 10/07/2012 09:49:53:

Kan imand me uitleg geven over.
met Java heb ik geen ervaring mee, dus hoop ik op jullie ervaring.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
<form name="f2" action="../formscript.asp" method="post">
<
input name="getal1" type="text" value="10" size="8"><br>
<
input name="getal2" type="text" value="20" size="8"><br>
<
Button type="button"
        onclick="f2.som.value=parseInt(f2.getal1.value) + parseInt(f2.getal2.value)">
   Som
</Button><br>
<
input name="som" type="text" size="8" ><br><br>
<
/form>
?>

Hoe is die som nu opgebouwd.
F2= is van het formulier moet die gebruikt worden blijven
Som = waar de waarde word neer gezet.
Getal? =
Value = dit is echt een raadsel voor me.
Want dit moet ik samen voegen met dat andere script
Gewijzigd op 10/07/2012 09:49:39 door Ronald E
 
Reshad F

Reshad F

10/07/2012 10:28:50
Quote Anchor link
Java is geen Javascript..

ik zou hiervoor trouwens schoon beginnen dus niet een bestaand script aanpassen. ( je leert er tenslotte van en je bent sneller klaar dan een bestaand script om bouwen )
 
Ronald E

Ronald E

10/07/2012 14:50:24
Quote Anchor link
je kan wel willen en ik zou het ook wel willen.
maar ik weet niks van java of java script.
dan ben ik aan gewezen op het zoeken naar wat bestands.
het stuk php krijg ik wel voor elkaar.
maar nu moet het aantal geplust kunnen worden en dan daar achter de prijs.
en moet het een gepost worden naar een e-mail adres. met in die lijst een totaal bedrag.
Maar dat ik niet weet waar ik moet beginnen om die velden te laten rekenen moet ik het doen met oude script.
Of waar zou ik de goede informatie kunnen vinden waar ik het uit kan leren.
 
Ronald E

Ronald E

12/07/2012 10:11:24
Quote Anchor link
ik heb nu een opset gemaak.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
   <script type="text/javascript">
      <!--
      function addNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu + 1);
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      function minNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu - 1);
         if (aantalStraks<0){
         aantalStraks=0;
         }
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      -->
   </script>


  
<?php

    $tabel
[] = array("id"=> 0,"naam" => "Taart", "omschrijving" => "Taart", "prijs" => "");
    $tabel[] = array("id"=> 1,"naam" => "Appeltaart", "omschrijving" => "Taart gevuld met stukjes appels en krenten", "prijs" => "2,50");
    $tabel[] = array("id"=> 2,"naam" => "Vlaaientaart", "omschrijving" => "Vlaai", "prijs" => "1,50");
    $tabel[] = array("id"=> 3,"naam" => "Boterkoek", "omschrijving" => "Koek met veel boter bereid", "prijs" => "1,25");
    $tabel[] = array("id"=> 4,"naam" => "Dranken", "omschrijving" => "Dranken", "prijs" => "");
    $tabel[] = array("id"=> 5,"naam" => "Cola", "omschrijving" => "", "prijs" => "1,25");
    $tabel[] = array("id"=> 6,"naam" => "Sinas", "omschrijving" => "", "prijs" => "1,25");
    $tabel[] = array("id"=> 7,"naam" => "Thee", "omschrijving" => "In verschillende smaken", "prijs" => "1,25");

$aantal=sizeof($tabel)-1;

for ($i = 0; $i <= $aantal; $i++) {
$product=$tabel[$i];

if ($product['naam'] == $product['omschrijving']){
echo "<br><b>".$product['naam']."</b><br>";
}
else{
echo $product['naam']." ".$product['prijs']." ";
$nummer="addnr".$i;

?>
<input type="button" value="-" onclick="minNumber('<?php echo $nummer ?>')"></a> <span id="<?php echo $nummer ?>">0</span> <input type="button"  value="+" onclick="addNumber('<?php echo $nummer ?>')"></a></br><?php

if ($product['omschrijving']<>""){
echo "<i>".$product['omschrijving']."</i><br>";
}
}
}

?>

ik weet niet of me aanpak goed is daar hoop ik wel wat van te horen.
uit lijnen gaat wel goed maar nog even weg gehaald voor het script.
maar wat ik nog zoek is om de array van aantal[i$] de aantal op te slaan. zo dat ik bij het posten de bestelde aantal plus het product kan laten versturen.
als ik dat goed in de array heb zitten kom ik weer een heel eind.
Gewijzigd op 12/07/2012 10:12:59 door Ronald E
 
Reshad F

Reshad F

12/07/2012 10:28:56
Quote Anchor link
Even een kort vraagje waarom zo moeilijk doen? die table is toch nergens voor nodig? ik neem aan dat je gebruik maakt van een database? ( of een ini file ) of ben je echt van plan om al je producten hardcoded op te slaan?
 
Ronald E

Ronald E

12/07/2012 10:35:24
Quote Anchor link
ja de tabel is even om te laten zien wat ik heb.
die lijst gaat de sql database in.
op die manier kan ik alles laten zien wat niet 0 is. en zo wil ik de te posten lijst maken. of gaat dat niet goed?
 
Reshad F

Reshad F

12/07/2012 10:59:17
Quote Anchor link
ik zou het gelijk in je database stoppen..

hier even een opzetje.. ( je moet het zelf uiteraard aanvullen )

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
ini_set('display_errors',1);
 error_reporting(E_ALL);

 /*
  * haal alles uit de database
  */


$getQuery = "SELECT
                    rij, rij,
             FROM
                     table
             "
;

             // query uitvoeren

$runQuery = mysql_query($getQuery);

// controle op query ( of hij gelukt is )

if($runQuery === false)
{

    echo 'database fout';
}

else
{    
    // ga door elke rij heen en zet alle waardes in een assoc array
    $msg = "";
    while($row = mysql_fetch_assoc($runQuery))
    {

        // elke rij in $msg variable zetten
        $msg = $row['rij'];
        $msg .= $row['rij'];
        $msg .= $row['rij'];
    }


    // echo $msg waar je msg weer wilt geven.
    echo $msg;
}


?>




Toevoeging op 12/07/2012 11:01:55:

Edit:
als je dit gedaan hebt kunnen we weer een stapje verder kijken met hoe het dan moet.
 
Ronald E

Ronald E

12/07/2012 18:35:21
Quote Anchor link
het is nu beschikbaar via de sqldatabase.
maar kan ik de function ook de teller van php gebruiken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
      function minNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu - 1);
         if (aantalStraks<0){
         aantalStraks=0;
         }
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      -->
 
Reshad F

Reshad F

12/07/2012 21:28:44
Quote Anchor link
nah niet zo moeilijk doen gewoon zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    
        $i = $_POST['current_value'];
        if(isset($_POST['plus']))
        {

            $i++;
        }


        if(isset($_POST['min']))
        {

            $i--;
        }
}


$prijs = 10;

$prijs *= $i;

?>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
</head>
<body>
prijs <span><?php echo $prijs; ?></span>
 <form action="" method="post">
    <input type="submit" name="min" value="-"> <input name="current_value" type="text" value=<?php echo $i ?> >         <input type="submit" name="plus" value="+">
</form>


</body>
</html>
 
Ronald E

Ronald E

13/07/2012 02:31:46
Quote Anchor link
dit ziet er toch wel moeilijk uit.
Om dat ik nooit weet hoe groot die lijst word en dan moet ik voor iedere regel ook input en een output moeten maken en het kan best zo zijn dat er 10 of wel veel meer verschillende producten worden gekocht.
 
Wouter J

Wouter J

13/07/2012 09:49:35
Quote Anchor link
Ik zou helemaal niet moeilijk doen en gewoon HTML gebruiken: http://jsfiddle.net/WouterJ/UQLE9/
 
Ronald E

Ronald E

13/07/2012 10:16:21
Quote Anchor link
tja gewoon html gebruiken ?
ik wil graag dat de mensen zelf kunnen kliken op de hoeveelheid met het bedrag wat het kost perstuk er voor. en daar achter dan wat het maal het aantal kost.
daarna moet het verstuurt worden dan dan wil ik versturen alles waar het aantal niet nul is.
html kan toch uit zich zelf niet rekenen?
 
Reshad F

Reshad F

13/07/2012 10:40:52
Quote Anchor link
@Wouter hij wilt iets hebben waarbij de prijs omhoog gaat als hij bijv x aantal heeft dus ik denk dat dit alleen niet genoeg is.

@Ronald
en als je het zo wilt hebben als je het hebben wilt dan moet je mijn manier maar gebruiken en als je het echt te moeilijk vind die van wouter. maar dan krijg je dus geen realtime bedrag te zien.

en zo moeilijk is het toch niet? je kan het makkelijk allemaal door php zelf laten genereren en elke box dan een eigen id o.i.d. meegeven en aan de hand daarvan ga je dan hetgeen wat 1 of hoger heeft in de database stoppen.
 
Ronald E

Ronald E

13/07/2012 10:50:06
Quote Anchor link
Reshad wat je in je bericht heb gezet heb ik geprobeerd door te voeren bij me.
maar nu bij 1 klik gaat alle in 1 keer omhoog. dus dan moet ik voor alle regels een aparte uitvoer maken. Dan krijg je r ook een input voor alle regels. Of denk ik nu fout?
De lijst kan wel 100 producten bevatten.

ik heb het nu zo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
   <script type="text/javascript">
      <!--
      function addNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu + 1);
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      function minNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu - 1);
         if (aantalStraks<0){
         aantalStraks=0;
         }
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      -->
   </script>
  
<?php
date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
setlocale(LC_ALL, 'nl_NL');
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

        $in = $_POST['current_value'];
        if(isset($_POST['plus']))
        {

            $in++;
        }

        if(isset($_POST['min']))
        {

            $in--;
            if ($in<0) {
            $in=0;
            }
        }
}

$prijs = 10;
//$prijs = $in;

ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);
include('databaselogin.php');
$link = mysql_connect($host, $dbnaam, $dbww);
mysql_select_db('test', $link);
$getQuery = "SELECT * FROM menu";
$runQuery = mysql_query($getQuery);
$aantalrijn = mysql_num_rows($runQuery);
if($runQuery === false)
{

    echo 'database fout';
}

else
{

echo $aantalrijn;
$i=0;
while ( $rij = mysql_fetch_array( $runQuery ) ) {
$i=$i+1;
if ($rij['kop'] === "K"){
echo '<table border="1" width="100%"><tr><td width="80">&nbsp;</td><td colspan="5">';
echo "<center><font size='4'><br><b>".$rij['naam']."</b></font></center>";
echo "<center><i>".$rij['omschrijving']."</i></center>";
echo '</td><td width="80">&nbsp;</td></tr></table>';
}
else{
echo '<table border="1" width="100%"><tr><td width="80">&nbsp;';
echo $i." </td><td> ".$rij['naam']." <br><i>".$rij['omschrijving']."</i></td><td width='80' valign='top'> ".number_format($rij['prijs'], 2, ',', ' ')." </td><td width='120' valign='top'> ";

$nummer="addnr".$i;

echo '<form action="" method="post">';
echo '<input type="submit" name="min" value="-"> <input name="current_value" type="text" size="5"  value='.$in.' ><input type="submit" name="plus" value="+">';
echo '</form>';
echo'</td><td width="80"  valign="top">'.number_format(($rij['prijs']*$in), 2, ',', ' ');
echo '</td><td width="80">&nbsp;</td></tr></table>';
}
}
}


?>
Gewijzigd op 13/07/2012 10:51:00 door Ronald E
 
Reshad F

Reshad F

13/07/2012 11:13:33
Quote Anchor link
dat moet inderdaad. maar ik snap niet waarom je op regel 56 $i weer op 0 zet?

en gebruik mysql_fetch_assoc ipv array regel 57

elke regel echo is ook niet heel handig je kan beter zoals mijn voorbeeld doen zie onderstaand stukje

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
 $msg
= "";
    while($row = mysql_fetch_assoc($runQuery))
    {

        // elke rij in $msg variable zetten
        $msg = $row['rij'];
        $msg .= $row['rij'];
        $msg .= $row['rij'];
    }


    // echo $msg waar je msg weer wilt geven.
    echo $msg;
?>


op die manier kan je je logica voor je html tag uitvoeren en die paar kleine echo'tjes in je code zelf.

( zie voorbeeld plus / min box voorbeeldje )

en ik raad je ook aan om hetgeen wat je op wilt halen al in je query te controleren dus niet achteraf. regel 59.

gebruik geen * (wildcard) maar benoem alle veldnamen (rows)

verder moet

ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL); boven ALLES

dus niet logica en dan ^ en dan weer logica..

daarna zie ik je je database connection includen maar ook in je script zelf schrijven? (dubbelop?)

ook moet je iets beter leren inspringen met je code want zoals het nu is kan je het bijna niet lezen. zo zie je foutjes heel snel over het hoofd ( bijvoorbeeld als je ergens een } vergeten bent o.i.d. )
 
Ronald E

Ronald E

13/07/2012 11:36:23
Quote Anchor link
bedankt ik ga het aanpassen zo als je beschreven heb.
1 ding heb ik bekeken $i zet ik op 0 anders krijg ik de foutmelding :Undefined variable: i in array1.php on line 58. door het optellen van $i
 
Reshad F

Reshad F

13/07/2012 11:50:41
Quote Anchor link
ah ik zie al waarom.. ik had ook i gebruikt en jij hebt er in van gemaakt ( mijn scriptje ) :) nevermind!


$i = $i+1;

kan je makkelijker korter en ( zo wordt het altijd geschreven) $i++ doen.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.