bestel formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Ronald E

Ronald E

14/07/2012 14:32:25
Quote Anchor link
Reshad F op 12/07/2012 21:28:44:
nah niet zo moeilijk doen gewoon zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);
date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
setlocale(LC_ALL, 'nl_NL');
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{
        $in = $_POST['current_value'];
        if(isset($_POST['plus']))
        {
            $in++;
        }
        if(isset($_POST['min']))
        {
            $in--;
            if ($in<0) {
            $in=0;
            }
        }
}
$prijs = 10;
//$prijs = $in;
?>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
</head>
<body>
prijs <span>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $prijs; ?>
</span>
<form action="" method="post">
<input type="submit" name="min" value="-"> <input name="current_value" type="text" value=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $i ?>
> <input type="submit" name="plus" value="+">
</form>


</body>
</html>



kan ik bij deze output, een extra output geven van een regel nummer?
boven de
$i = $_POST['current_value'];
kan ik wel een
$regel = $_POST['regel'];
zetten dan kan hij die ook bekijken.
maar waar kan ik in dit stuk.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<form action="" method="post">
<input type="submit" name="min" value="-"> <input name="current_value" type="text" size="5"  value='<?php echo $in ?>' ><input type="submit" name="plus" value="+">
</form>

de regel nummer me geven en die staat in $i
Gewijzigd op 14/07/2012 14:37:48 door Ronald E
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 00:03:39
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/07/2012 20:02:40
Quote Anchor link
Als je dit in PHP op gaat lossen krijg je met meer dingen te maken, want dan moet alle reeds ingevulde waarden gaan bijhouden in een sessie.
Een javascript voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<script>
function addOne(spid){
    amount = parseInt(document.getElementById('amt' + spid).value) + 1;
    document.getElementById('amt' + spid).value = amount;
    document.getElementById('total' + spid).innerHTML =
        parseFloat(document.getElementById('price' + spid).value) * amount
}
function substractOne(spid){
    amount = parseInt(document.getElementById('amt' + spid).value) - 1;
    if (amount < 0) {
        amount = 0
    }
    document.getElementById('amt' + spid).value = amount;
    document.getElementById('total' + spid).innerHTML =
        parseFloat(document.getElementById('price' + spid).value) * amount
}     
</script>

In php genereer je de HTML dan als volgt (ik laat even de omschr etc weg):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$grid
= '';
while($row = mysql_fetch_assoc($result) {
    $grid .= '<input type="button" onclick="substractOne(' .
        $row['article_id'] . ') value="-" />';
    $grid .= '<input type="text" name="amt' . $row['article_id'] .
        '" id="amt' . $row['article_id'] .'" value="0" />';
    $grid .= '<input type="button" onclick="addOne(' .
        $row['article_id'] . ') value="+" />';
    $grid .= '<span id="total' . $row('article_id') .'">0.00</span>';
    $grid .= '<input type="hidden" name="price' . $row['article_id'] .
        '" id="price' . $row['article_id'] .'" value="' . $row['price'] . '" />';
}

?>
Gewijzigd op 14/07/2012 21:22:37 door Ger van Steenderen
 
Ronald E

Ronald E

14/07/2012 21:12:50
Quote Anchor link
ik ben bezig om er foutjes uit te halen dat lukt wel aardig maar om er weer 1 punt af te halen werkt niet
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/07/2012 21:16:29
Quote Anchor link
Wat werkt er niet?
Alleen het de min?

Toevoeging op 14/07/2012 21:24:03:

Lama, er stond een typo in de JS, ik heb het aangepast.
Gewijzigd op 14/07/2012 21:21:29 door Ger van Steenderen
 
Ronald E

Ronald E

15/07/2012 00:46:55
Quote Anchor link
ja dat werkt nu.
maar waar krijg ik de waarde terug om op te slaan in een variabele.
Dit wil ik ook in een array op slaan dir gelijk is aan de vaste regelnummer want dan kan ik hem gaan posten en dan alleen de gene die hoger is dan 0.ik denk dan aan een variabele “aantalp[id]”
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/07/2012 08:01:57
Quote Anchor link
$_POST is al een array, en het artikel id is al opgenomen in de naam van de input, dus kun je dit in php doorlopen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    foreach($_POST as $key => $value) {
        if (strpos('amt', $key) = 0 && (int)$value > 0) {
            $id = substr($key, 3);
            //hier dan de dingen om de gegevens in de db te zetten
        }
    }
}

?>
Gewijzigd op 15/07/2012 08:03:38 door Ger van Steenderen
 
Ronald E

Ronald E

15/07/2012 17:04:15
Quote Anchor link
in welke variabele krijg ik hem terug ik zie het even niet
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

16/07/2012 08:29:48
Quote Anchor link
Als je het formulier net zo samengesteld hebt als in mijn voorbeeld dan zou het resultaat in HTML dus zo eruit zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name="amt1" id="amt1" value="0" />

Met de foreach loop je door de $_POST array en $key wordt dan de naam van de input en $value de waarde wat er ingevuld staat.
In de if controleer je of de $key begint met 'amt' en of $value (het aantal) groter dan nul is, zoja, dan sloop je de eerste 3 letters van $key af zodat het artikel id ($id) overblijft, en dan kun je dus gegevens in je database zetten.
 
Ronald E

Ronald E

16/07/2012 10:10:59
Quote Anchor link
ik heb er nu dit van gemaakt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<script>
function addOne(spid){
    amount = parseInt(document.getElementById('amt' + spid).value) + 1;
    document.getElementById('amt' + spid).value = amount;
    document.getElementById('total' + spid).innerHTML =
        parseFloat(document.getElementById('price' + spid).value) * amount
}
function substractOne(spid){
    amount = parseInt(document.getElementById('amt' + spid).value) - 1;
    if (amount < 0) {
        amount = 0
    }
    document.getElementById('amt' + spid).value = amount;
    document.getElementById('total' + spid).innerHTML =
        parseFloat(document.getElementById('price' + spid).value) * amount
}    
</script>
<?php
ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);
date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
setlocale(LC_ALL, 'nl_NL');

$prijs = 1;

include('databasegegevens.php');
$link = mysql_connect($host, $dbnaam, $dbww);
mysql_select_db('test', $link);
$getQuery = "SELECT id, naam, kop, omschrijving, prijs FROM menu";
$runQuery = mysql_query($getQuery);
$aantalrijen = mysql_num_rows($runQuery);
    if($runQuery === false) {
    echo 'database fout';
    }

echo $aantalrijen;
$i=0;
while ( $rij = mysql_fetch_assoc( $runQuery ) ) {
$i++ ;
    if ($rij['kop'] === "K"){
    ?>
<table border="1" width="100%"><tr><td width="120">&nbsp;</td><td colspan="5">
    <center><font size='4'><br><b><?php echo $rij['naam'] ?></b></font></center>
    <center><i><?php echo $rij['omschrijving'] ?></i></center>
    </td><td width="120">&nbsp;</td></tr></table>
    <?php
    }else{
    ?>

    <table border="1" width="100%"><tr><td width="120">&nbsp;
    <?php echo $i ?> </td><td > <?php echo $rij['naam'] ?> <br><i> <?php echo $rij['omschrijving'] ?> </i></td><td width='80' valign='top'> <?php echo number_format($rij['prijs'], 2, ',', ' ') ?> </td><td width='120' valign='top'>
    <?php
    $nummer
="addnr".$i;

    echo '<input type="button" onclick="substractOne('.$rij['id'].')" value="-" />';
    echo '<input type="text" size="5" name="amt'.$rij['id'].'" id="amt'.$rij['id'].'" value="0" />';
    echo '<input type="button" onclick="addOne('.$rij['id'].')" value="+" />';

    ?>

    
    </td><td width="80"  valign="top"><?php echo "even nog niet"; ?>
    </td><td width="120">&nbsp;</td></tr></table>
    <?php
    }
}

?>

Ik snap heem snars van java.
maar wat ik graag zou willen is waar nu staat "even nog niet" de som van $rij['prijs']*(de uitkomst van de jave, die weer staat $aantalp[$i])
dan kan ik daar na via post
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
while ( $rij = mysql_fetch_assoc( $runQuery ) ) {
$i++ ;
    if ($aantalp[$i] <> "0"){
    echo $rij[id]." ".$rij[naam]." ".$rij[prijs]." ".$aantalp[$i];
    }
}

dit idee heb ik zo in me hoofd dus weet dan niet hoe jij heb zou bedoellen sorry
ik hoop dat je me toch een handje er mee wil helpen.
Gewijzigd op 16/07/2012 10:12:54 door Ronald E
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

16/07/2012 11:02:43
Quote Anchor link
In mijn opzet gebruik je geen PHP voor het updaten van de prijzen maar Javascript. Als je ook de een overall totaalprijs wilt weergeven moet er nog een functie bijkomen. Ik sta nu op het punt te vertrekken, maar vanavond zal ik die wel hier posten.
 
Ronald E

Ronald E

16/07/2012 13:21:32
Quote Anchor link
heel graag. met java kom ik er niet uit. waar zou ik iets kunnen vinden over een uitleg en het gebruik van java?
oo ja dan zou er ook nog wat bij moeten van $totaal = $totaal + ($rij['prijs']* $aantalp[$i]))
en dat zou dan de totaal prijs moeten zijn. en klaar om te versturen
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

16/07/2012 18:12:02
Quote Anchor link
Ronald E op 16/07/2012 13:21:32:
met java kom ik er niet uit. waar zou ik iets kunnen vinden over een uitleg en het gebruik van java?

Java of javascript (js)?
 
Ronald E

Ronald E

16/07/2012 19:08:10
Quote Anchor link
het gene wat er nu gebruikt zou worden in me site het zou zel javascript zijn. maar is java en javascript niet het zelfde?
in het aanroepen en het gebruik er van maken
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

16/07/2012 20:48:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
function updTotal() {
    totalprice = 0.00;
    el = document.getElementById('pricediv');
    prices = el.getElementsByTagName('span');
    for (i=0; i < prices.length; i++) {
        totalprice += parseFloat(prices[i].innerHTML);
    }
    document.getElementById('totalprice').innerHTML = totalprice.toString.replace('.' , ',');
}

Werkwijze:
Zet om de tabel waar je de artikelen weergeeft een div met als id "pricediv"
Vergeet niet om de spans zoals in mijn eerdere voorbeeld mee te geven in de HTML
Daar waar je de totaalprijs wilt weergeven zet je een divje met id "totalprice"
Aan het einde van de optel en aftrek functies roep je de functie updTotal() aan.
Heb het niet getest.
Gewijzigd op 16/07/2012 20:49:33 door Ger van Steenderen
 
Ronald E

Ronald E

16/07/2012 22:01:13
Quote Anchor link
sorry dat ik het je moet zeggen maar je spreekt echt met raadsels.
het enige waar ik nu het java aanroep is in dit stuk.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    echo '<input type="button" onclick="substractOne('.$rij['id'].')" value="-" />';
    echo '<input type="text" size="5" name="amt'.$rij['id'].'" id="amt'.$rij['id'].'" value="0" />';
    echo '<input type="button" onclick="addOne('.$rij['id'].')" value="+" />';

en de rest werkte niet.
dit is de link waar ik het op probeer


Toevoeging op 17/07/2012 00:42:51:

ik krijg $grid .= '<span id="total' . $row('id') .'">0.00</span>';
niet werkend.
krijg de melding Function name must be a string in array1.php on line


Toevoeging op 17/07/2012 01:10:01:

ik heb een deel van de fout gevonden het moeten [] zijn en geen ()
maar nu is de uitkomst nog komt zonder 0 achter de coma.
en heeft geen coma maar punt.
morgen ga ik verder met uizoeken naar het totaal.
en als ik dat heb hoop ik dat uit kan voeren naar 1 pagina en dan alles wat aantal meer is dan 0

Toevoeging op 17/07/2012 08:43:35:

ik heb het nu zo uit gevoerd. maar wat mis ik nu?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
echo  '<input type="button" onclick="substractOne('.$rij['id'].')" value="-" />';
echo  '<input type="text" size="5" name="amt'.$rij['id'].'" id="amt'.$rij['id'].'" value="0" />';
echo  '<input type="button" onclick="addOne('.$rij['id'].')" value="+" />';
echo  '</td><td width="80"  valign="top"><div id="pricediv"> ';
echo  '<span id="total'.$rij['id'].'">0.00</span>';
echo  '<input type="hidden" name="price'.$rij['id'].'" id="price'.$rij['id'] .'" value="'.$rij['prijs'].'" /></div>';

en hoe dan verder?
ik heb er een deel tabel bij gemaakt waardoor alles mooi word uitgelijnd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<table border="<?php echo $border ?>" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0"><tr>
<td width="180">&nbsp;</td>
<td colspan="3">&nbsp;</td>
<td width="80"><div id="totalprice"> totaal</div></td>
<td width="180">&nbsp;</td></tr>
</table>

hoe roep ik die totaal functie nu aan?
Gewijzigd op 17/07/2012 01:13:46 door Ronald E
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/07/2012 10:26:15
Quote Anchor link
Ik heb ook nog een functie toegevoegd op de onchange van het input veld, zodat als er via toetsenbord wordt ingevuld de prijzen ook aangepast worden (zie link na code)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<script>
function addOne(spid){
        amount = parseInt(document.getElementById('amt' + spid).value) + 1;
        document.getElementById('amt' + spid).value = amount;
    calcSubTotal(spid);
}
function substractOne(spid){
    amount = parseInt(document.getElementById('amt' + spid).value) - 1;
    if (amount < 0) {
        amount = 0
    }
    document.getElementById('amt' + spid).value = amount;
    calcSubTotal(spid);
}
function calcSubTotal(spid) {
    subtotal = parseInt(document.getElementById('amt' + spid).value) *
               parseFloat(document.getElementById('price' + spid).value.replace(',' , '.'));
    document.getElementById('total' + spid).innerHTML = subtotal.toFixed(2).toString().replace('.',',');
    updTotal();
}
function updTotal() {
    totalp = 0.00;
    el = document.getElementById('pricediv');
    prices = el.getElementsByTagName('span');
    for (i=0; i < prices.length; i++) {
        if (prices[i].id != 'totalprice') totalp += parseFloat(prices[i].innerHTML.replace(',' , '.'));
    }
    totalpr = totalp.toFixed(2).toString();
    document.getElementById('totalprice').innerHTML = totalpr.replace('.', ',');
}    
</script>

Hier, kun je het resultaat zien en de volledige HTML/JS code bekijken.
Gewijzigd op 17/07/2012 10:31:47 door Ger van Steenderen
 
Ronald E

Ronald E

17/07/2012 11:19:00
Quote Anchor link
dat is een mooi programma om de HTML/JS code bekijken.
ger alvast bedank met het helpen. ik ben al een eind op de goede weg gekomen.
Ik ga zo puzzelen on het te gaan posten als een formulier
hoop dat ik nu alles mee krijg in het versturen het zijn nu 2 verschillende velden
wat er mee moet is de productnaam en aantal en de prijs en totaalprijs maar dan wel van de producten die geen nul zijn
Gewijzigd op 17/07/2012 11:20:05 door Ronald E
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/07/2012 12:52:29
Quote Anchor link
Even een tip, of meer een dringend advies:
De (totaal)prijzen die je in het formulier toont zijn puur ter informatie van de gebruiker, en niet opnemen in het formulier (uitgezonderd de hidden inputs, maar daar doe je niks mee in het verwerkings script). Deze waardes kunnen namelijk door een gebruiker beinvloed worden.
In principe is je formulier compleet, want je hebt alle informatie die je nodig hebt:
Het product id kun je afleiden uit de name van de input en het aantal heb je ook, meer heb je niet nodig en de rest kun je verwerken in het script, bv zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    $count = 0;
    $insertvalues = 'VALUES ';
    foreach($_POST as $key => $value) {
        //controleer of het een aantal veld is en of de ingevulde waarde geen nul is
        if (strpos('amt', $key) == 0 && (int)$value != 0) {
            //haal het product_id uit $key
            $id = substr($key, 3);
            $count++;
            if (count > 1) {
                $insertvalues .= ','; // comma tussen de rijen
            }
            $insertvalues .= "(@orderid, " . $id . ", " . (int)$value .
                            "(SELECT price FROM products WHERE id=" . $id . "))";
        }
    }

    if ($count > 0) { // er is wat besteld
        include ('dbconnect.php');
        //maak een bestelling aan:
        $result = mysql_query("INSERT INTO orders (customer_id, order_date)
                               VALUES (00001, NOW())"
);
        if ($result) {
            mysql_free_result($result);
            //omdat een uservar gebruikt wordt in de query deze eerst even instellen
            $order_id = mysql_insert_id();
            mysql_query("SET @order_id = " . $insert_id);            
            $sql = "INSERT INTO order_products (order_id, prd_id, amount, price_pp) " . $insertvalues;
            $result = mysql_query($sql);
            if ($result) {
                mysql_free_result($result);
                $result = mysql_query("SELECT
                                              o.amount, o.price_pp, o.amount * o.price_pp AS total, p.prd_name
                                        FROM
                                            order_products AS o
                                        JOIN products AS p ON o.prd_id = p.id
                                        WHERE
                                            o.order_id = "
. $order_id);
                //hier kun je de bestelling bevestigen
            }
        }
    }            
}

?>
Gewijzigd op 17/07/2012 18:42:31 door Ger van Steenderen
 
Ronald E

Ronald E

17/07/2012 13:44:16
Quote Anchor link
de bestelling hoeft nu niet meer de database in, nu moet het alleen een mailing lijst worden en moet gemaild worden naar de besteller en de site eigenaar
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/07/2012 14:15:29
Quote Anchor link
Ik zal nog eens herhalen en benadrukken wat Ger zegt.

De prijs van een artikel mag je noooooit halen uit een $_POST variabele (noch met andere user data). Die $_POST kan aangepast worden door de gebruiker.

Waar jij op moet rekenen, is de id van het artikel en het aantal exemplaren. Om de prijs te berekenen is het absoluut noodzakelijk dat je (aan de hand van de id van het artikel) de eenheidsprijs uit de DB haalt en de totaalprijs berekent.
Gewijzigd op 17/07/2012 14:31:33 door Kris Peeters
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.