Bezetting hotelkamers opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 10:19:17
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben hier al een hele tijd niet geweest en moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de nieuwe website.

Ik ben bezig met een script waarmee je hotelkamers kunt reserveren. Nu vraag ik me af wat de beste manier is om de bezetting data op te slaan.

Is dit een koppel tabel, dus een tabel die communiceert met de tabel waarin de hotelkamers staan, of gewoon in één tabel, data ranges met komma gescheiden. Denk het eerste, maar misschien zie ik nog iets over het hoofd.

Alvast bedankt :) - Brian
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:08:45
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 10:23:03
Quote Anchor link
De tweede oplossing is in ieder geval niet juist, dat had je goed gezien. Of de eerste wel de juiste is, hangt af van alle informatie die je in je database op wilt slaan. De enige manier om achter het juiste datamodel te komen, is door te normaliseren. Doorloop dat proces en je houd vanzelf een correct datamodel over ;-)

Edit: op basis van de informatie die je nu geeft, zou ik zoiets verwachten:

kamers
------
id
kamernummer
naam

reserveringen
-----------
id
kamer_id
aankomst_datum
vertrek_datum
Gewijzigd op 31/05/2010 10:24:49 door Joren de Wit
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 10:24:15
Quote Anchor link
Ik denk dat ik de begin datum en eind datum in een rij opsla in een tabel hoteldata o.i.d. zodat ik makkelijk kan sorteren / zoeken. Ik ga die tutorial even lezen, dank!

- Brian
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 10:25:52
Quote Anchor link
Zie ook de edit van mijn vorige post. Een keine opzet, die wellicht nog verandert omdat je meer informatie wilt opslaan. Bijvoorbeeld over de persoon die een kamer reserveert.
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 10:27:27
Quote Anchor link
Zoiets had ik ook in gedachten maar dacht een tweede opinie kan nooit geen kwaad. :) Dank je wel. De pagina's van de tutorial normaliseren zijn trouwens niet juist gesorteerd.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 10:29:10
Quote Anchor link
Ik zie het. Er is waarschijnlijk wat fout gegaan met het overzetten van de data van de oude website. Gelukkig spreken de titels voor zich :-)

edit: zojuist de volgorde aangepast...
Gewijzigd op 31/05/2010 10:43:44 door Joren de Wit
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

31/05/2010 11:04:26
Quote Anchor link
Het gaat hierbij niet om een koppeltabel. Maar om twee gewone tabellen die een een-op-veel relatie met elkaar hebben (een hotelkamer kan meerdere reserveringen hebben).

Een koppeltabel wordt gebruikt om een veel-op-veel relatie te maken. Bijvoorbeeld:
gebruiker <> gebruiker_groep <> groep

Meerdere gebruikers kunnen in meerdere groepen zitten.

Offtopic:
De tutorial heeft nu in de rechterbalk geen titels om door de pagina's te navigeren.
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 11:14:25
Quote Anchor link
Bedankt voor je aanvullingen Elwin. Zie dat jij de tutorial ook hebt geschreven, puik werk :) Ik ben weer een spat slimmer.

Offtopic:
Zie dat de inhoudsopgave nu weer terug is. Vorige / volgende pagina werkte net niet maar nu wel, volgens mij is er iemand bezig...
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 11:42:52
Quote Anchor link
Ik heb nu het volgende op papier staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
hotelrooms
id    int(11)
room_number    int(5)
room_number_additive    varchar(5)
room_name    varchar(20)
photo1    varchar(40)
photo2    varchar(40)
photo3    varchar(40)

room_occupation
room_id    int(11)
date_from    datetime
date_till    datetime
date_reservation    Datetime
customer_id    varchar(40)

customers
id    int(11)
name    varchar(20)
surname    varchar(50)
address    varchar(40)
postalcode    varchar(6)
city    varchar(30)
telephone    varchar(13)
email    varchar(150)
notes    text


Voordat ik ga programmeren wil ik zeker weten dat ik niets over het hoofd zie. Vergeet ik nog iets?
 
B a s
Beheerder

B a s

31/05/2010 11:45:11
Quote Anchor link
Je hebt nu je foto's in je hotelrooms tabel. Daar kun je beter een apparte tabel van maken waarin je net zoals bij room_occupation naar het room_id verwijst.

Offtopic:
Welkom terug Brian :) Laatste keer dat je hier was, was in 2007 zie ik.
Gewijzigd op 31/05/2010 11:52:38 door B a s
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 11:46:28
Quote Anchor link
Goed idee.. Heb ik nu aangepast :) Nu zit je ook niet aan slechts 3 foto's vast ;) Dank je wel
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 11:57:38
Quote Anchor link
Ik heb nog één vraag. Ik wil een cumulatief systeem maken voor meerdere hotels. Is het verstandig om dit in één grote database te doen of vertraagd dit de boel?

Ik zit te denken om een `owner_id` toe te voegen aan de bestaande tabellen die aangeeft van welk hotel die record is.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 12:02:01
Quote Anchor link
Je kunt prima nog een tabel met hotels toevoegen. De enige tabel die je vervolgens hoeft te wijzigen, is de hotelrooms tabel. Deze krijgt dan immers een kolom hotel_id erbij om aan te geven in welk hotel de kamer zich bevindt.

Over traagheid: een database is ervoor gemaakt om miljoenen records te bevatten. Zolang je structuur klopt en de juiste indexen gebruikt, hoeft dat dus geen probleem te zijn.
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 12:02:56
Quote Anchor link
Oke super dank je wel :D
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

31/05/2010 12:08:12
Quote Anchor link
Dat zou je in een grote DB kunnen doen. Moet geen probleem zijn als je je queries goed op orde hebt.

Let er op dat je dan nog een tabel hebt en dat een kamer een relatie heeft met die nieuwe tabel. En hou er ook rekening mee dat je de klanten ook via een relatie aan de nieuwe tabel linkt. Anders zouden de klanten van Hotel X door Hotel Y gevonden worden.

Je huidige tabel room_occupation moet nog een eigen id hebben. Je zou kunnen zeggen dat de primaire index van die tabel de samengestelde sleutel 'room_id' en 'customer_id' is, maar dat zou betekenen dat een klant een kamer slechts een keer kan reserveren.

Zoals die tabel nu is opgezet is het een koppeltabel, immers meerdere klanten kunnen meerdere kamers reserveren, maar dan wel slechts een keer. Je wilt hier een tabel van maken met meerdere 1-op-veel relaties, waarbij een eigen id zorgt voor de primaire index.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 12:16:50
Quote Anchor link
Elwin Fratsloos op 31/05/2010 12:08:12:
Je wilt hier een tabel van maken met meerdere 1-op-veel relaties, waarbij een eigen id zorgt voor de primaire index.

Veel-op-veel relaties toch? Meerdere gasten kunnen meerdere kamers boeken. Goed punt van het eigen id, die had ik nog niet eens gezien :-)
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 12:35:22
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie uitgebreide commentaar. Ik heb het nu als volgt (hele kluif om naar te kijken nu tho):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
hotel
hotel_id    int(11)
hotel_name    int(11)
hotel_logo    datetime
hotel_address    datetime
hotel_address_number    int(8)
hotel_address_additive    varchar(8)
hotel_postal_code    varchar(6)
hotel_city    varchar(39)
hotel_telephone    varchar(13)
hotel_email    varchar(150)
hotel_website    varchar(80)
hotel_description    text

hotelrooms
room_id    int(11)
room_number    int(5)
room_number_additive    varchar(5)
room_name    varchar(20)
hotel_id    int(11)

room_photos
photo_id    int(11)
room_id    int(11)
photo_name    datetime
photo_postdate    datetime
sort    Int(2)

room_occupation
id    int(11)
room_id    int(11)
date_from    datetime
date_till    datetime
date_reservation    Datetime
customer_id    varchar(40)

customers
id    int(11)
customer_name    varchar(20)
customer_surname    varchar(50)
customer_address    varchar(40)
customer_address_number    int(5)
customer_address_additive    varchar(5)
customer_postal_code    varchar(6)
customer_city    varchar(30)
customer_telephone    varchar(13)
customer_email    varchar(150)
customer_notes    text
hotel_id    int(11)
Gewijzigd op 31/05/2010 12:36:47 door Brian Valenburg
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 12:41:06
Quote Anchor link
room_photos.photo_name datetime? --> Lijkt me varchar

room_occupation.date_from datetime --> Waarom geen date?
room_occupation.date_till datetime -- Waarom geen date?

customers.hotel_id int(11) --> Deze hoort hier niet. In welk hotel een gast verblijft wordt vastgelegd via de room_occupation tabel. Op deze manier zou een gast maar in 1 van de hotels kunnen verblijven, en nooit meer in een ander...
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 12:47:04
Quote Anchor link
Super, ik koppel er wel een login systeem aan dan zodat klanten zich één keer registreren en kunnen inloggen. Was eerst de bedoeling dat ze iedere keer hun naw gegevens opgeven. Die van de date is ook een goede inderdaad. Tnx voor jullie hulp nogmaals!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 12:52:26
Quote Anchor link
Brian Valenburg op 31/05/2010 12:47:04:
Super, ik koppel er wel een login systeem aan dan zodat klanten zich één keer registreren en kunnen inloggen. Was eerst de bedoeling dat ze iedere keer hun naw gegevens opgeven.

Dan lijkt het mij een stuk gebruiksvriendelijker om bij een volgende keer te vragen of de naw gegeven van de gast nog kloppen, ipv ze elke keer opnieuw in te laten vullen. ;-)
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

31/05/2010 12:52:58
Quote Anchor link
Blanche PHP op 31/05/2010 12:16:50:
Veel-op-veel relaties toch? Meerdere gasten kunnen meerdere kamers boeken. Goed punt van het eigen id, die had ik nog niet eens gezien :-)
Volgens mij meerdere 1-op-veel relaties, omdat de reservering uniek is. Maar met die meerdere 1-op-veel relaties kan je meerdere kamers door meerdere klanten laten reserveren en blijft de reservering uniek.
Blanche PHP op 31/05/2010 12:41:06:
customers.hotel_id int(11) --> Deze hoort hier niet. In welk hotel een gast verblijft wordt vastgelegd via de room_occupation tabel. Op deze manier zou een gast maar in 1 van de hotels kunnen verblijven, en nooit meer in een ander...
Dat is een keuze die gemaakt moet worden. Allebei is in principe goed. Nu kan je zeggen dat de medewerkers van Hotel X de klanten van Hotel Y in kunnen kijken. Dat is ook weer niet goed.

De keus moet m.i. gemaakt worden na het beslissen van het volgende:
- is het een eigen systeem, op een eigen site, waar de klanten kunnen inloggen? Dus de site fungeert dan als tussenpersoon voor de hotels. Dan moet de hotel_id niet bij de klant opgeslagen worden, dan wordt het zeg maar een account waarmee je bij meerdere hotels kan reserveren.
- is het een te integreren systeem, oid? Dan moet je het hotel_id wel bij de klant opslaan, omdat de hotels dan niets met elkaar te maken hebben. Het zou dan raar zijn als je vraagt: 'bent u al geregistreerd bij Hotel X, of Hotel Y of Hotel Z?'. Puur alleen omdat je dan de klantgegevens hergebruikt.

Edit:
Let op voor overnormalisatie! Zie de laatste reacties van de tutorial. Je zou eigenlijk per reservering die adresgegevens op moeten slaan. En op basis van bovenstaande reacties (die tijdens deze reactie waren gepost) zou je de hotel_id niet bij de klant op moeten slaan.
Gewijzigd op 31/05/2010 12:55:11 door Elwin - Fratsloos
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.