Bezoeken loggen, "nep" bezoekers filteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

20/08/2015 17:10:29
Quote Anchor link
Ik ben bezig om op een site de bezoekers zelf ook bij te houden als logboek. Dat gaat op zich goed, maar een gedeelte van de bezoekers zijn "nep".

Komende uit 'Mountain View' is het de Google Bot etc.
Die "nep" bezoekers bezoeken 1 pagina en zijn dan weer weg.

Graag wil ik voor mezelf de "nep" bezoekers eruit kunnen filteren. Maar het komt natuurlijk ook voor dat iemand via Google op de website komt, de pagina bekijkt en denkt "he! dit is niet wat ik zoek". Dus filteren op slechts één bekeken pagina gaat niet.

Hoe zou ik dit dus het beste kunnen doen?

Is het een idee om elke x aantal seconden met ajax een bestandje aan te roepen wat de tijd update 'tot wanneer' de bezoeker op de website is? Of werkt zoiets niet?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 00:21:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/08/2015 17:17:10
Quote Anchor link
Elke bot heeft een eigen useragent, dus filter die in de telling er gewoon uit.
Verder is het het beste voor de performance om met een timeout te werken van 3 tot 5 minuten, en bij te houden of iemand binnen deze tijd nog een view doet.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/08/2015 17:17:35
Quote Anchor link
Ramon van Dongen op 20/08/2015 17:10:29:
... 'tot wanneer' de bezoeker op de website is?


Interessant, maar hoe kom je daar achter?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

20/08/2015 17:22:18
Quote Anchor link
in principe niet, maar door bijvoorbeeld elke 5 seconde te kijken of iemand nog steeds je website 'open' heeft staan kun je die tijd dan wel steeds bij werken.

Je kunt er dan hooguit 4 seconden naast zitten. Toch?

Dat iemand namelijk maar één pagina bezoekt hoeft namelijk geen probleem te zijn. Maar of hij dat voor 3 seconden doet of voor 8 minuten, is nogal een verschil.
Gewijzigd op 20/08/2015 17:23:23 door Ramon van Dongen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/08/2015 17:26:43
Quote Anchor link
maar hoe doe je dat voor een bot, die voeren geen javaScript uit, en wat als iemand JavaScript blokkeert?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/08/2015 17:27:51
Quote Anchor link
nvt.
Gewijzigd op 20/08/2015 17:29:57 door - SanThe -
 
DavY -

DavY -

20/08/2015 17:32:08
Quote Anchor link
Alle bots uit deze lijst filteren:

http://www.robotstxt.org/db/all.txt

Edit: Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$ua
= isset($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']) ? strtolower($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']) : NULL;

if($ua && in_array($ua, $botList)) {
  // this is probably a bot
}
?>


$botList moet je zelf aanmaken.
Gewijzigd op 20/08/2015 17:36:51 door DavY -
 
Eddy E

Eddy E

22/08/2015 10:14:56
Quote Anchor link
Google Analystics doet precies wat je wilt en veel meer. En dat met 3 regels Javascript (externe hosting).
PiWik doet precies wat je wilt en meer en dat met 1 include in PHP (eigen hosting).
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:26:41
Quote Anchor link
@Eddy; Klopt helemaal, dat gebruik ik uiteraard ook en tegen Google kunnen we zelf nooit op.
Maar het blijft natuurlijk mooi om zelf ook te proberen.

@DavY; Bedankt. Daar kan ik wel wat mee. Een groot gedeelte is er zo al uitgefilterd. Dus het gedeelte van de Bots is dan al weg.

Voor het 'hoe lang een bezoeker aanwezig is' ben ik nu wat aan het pielen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    setInterval(function(){
    $.get('bezoektot.php');
    },1500);

Dit werkt op zich al. Nu alleen nog een bezoek_ID meegeven.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2015 10:33:26
Quote Anchor link
En wat als iemand JavaScript heeft uitstaan met NoScript? Onthoud ook dat je met elke 1,5 seconde een request/schrijfactie doet in MySQL, en dat het een hoop performance kost, en zeker op een drukke site.

Ik zou het niet aanraden, en zeker niet als je geen eigen server hebt. De kans dat je de server omlaag trekt is vrij groot.

De optie om het met een timeout via PHP op te slaan is behoorlijk minder zwaar.
Gewijzigd op 22/08/2015 10:37:35 door - Ariën -
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:36:41
Quote Anchor link
Als iemand Javascript uit heeft staan zal het in Google Analytics ook niet werken. Het is puur als extratje om meer inzicht te krijgen in de bezoekers.

1,5 seconden moet makkelijk naar 5 seconden kunnen of misschien zelfs 10. Nu om te proberen met klein scriptje even op 1,5 seconden gezet.

Het is geen hele drukke site. Zou iedere 5 seconden dan nog voor echt problemen kunnen zorgen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2015 10:41:26
Quote Anchor link
Is realtime meten echt van belang?
Ook als je meer bezoekers hebt krijg je meer schrijfacties.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:44:42
Quote Anchor link
Hoe bedoel je precies realtime?

Ik zal het inderdaad goed moeten monitoren dat het niet te zwaar wordt en dan het script eruit moeten halen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2015 10:49:51
Quote Anchor link
Waarom wil je het aantal bezoekers 'precies' weten? En waarom niet bijhouden per bezoeker of hij de laatste 3 minuten nog actief is, via een schrijfactie bij elke view?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:51:55
Quote Anchor link
Dat gaat eigenlijk vooral om de bezoekers die op de wat grotere pagina's komen. Zonder door te klikken naar een andere pagina kan zo'n bezoeker dus best 2 a 3 minuten op zo'n pagina zijn. Maar ook 2 a 3 seconden. Dat verschil wil ik graag weten.

Dus de pagina bezoeken zonder dat er iets gedaan wordt.

Uiteraard wordt dan aangenomen dat als iemand op de pagina is dat ze dan ook aan het kijken zijn. Maar de pagina kan ook open staan terwijl ze ondertussen ergens anders koffie zitten drinken. Dat terzijde.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2015 10:55:59
Quote Anchor link
Zulke analyses kan je ook overlaten aan Google Analytics, dan de performance van je site omlaag te halen.

Ik raad het niet aan om het hef in eigen hand te nemen, tenzij je een goed geoptimaliseerde server hebt. Op shared hosting zou ik het zeker niet aanraden!!
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:59:17
Quote Anchor link
Ok, dan ga ik van jouw expertise uit en haal ik dit gedeelte eruit.

Mooie inzichten over de bezoekers zijn mooi, maar als door de totstandkoming daarvan de server eruit ligt en bezoekers helemaal niks meer kunnen zien gaat het ook niet helemaal goed.
 
Willem vp

Willem vp

22/08/2015 21:19:39
Quote Anchor link
- Aar - op 20/08/2015 17:26:43:
maar hoe doe je dat voor een bot, die voeren geen javaScript uit

Volgens mij heb je een paar nieuwsberichten gemist... ;-)
http://googlewebmastercentral.blogspot.nl/2014/05/understanding-web-pages-better.html
In ieder geval de GoogleBot voert tegenwoordig wel degelijk Javascript (en CSS) uit. Hij vangt zelfs dynamische content die via AJAX in je pagina wordt geïnjecteerd.

Praktijkvoorbeeld: door een beperking van de templater die ik moet gebruiken, heeft elke pagina dezelfde title-tag. Dat is vervelend voor SEO; daarom wijzig ik op elke pagina de title met javascript. Geen probleem, wordt gewoon verwerkt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.