Bezoeken loggen, "nep" bezoekers filteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

20/08/2015 17:10:29
Quote Anchor link
Ik ben bezig om op een site de bezoekers zelf ook bij te houden als logboek. Dat gaat op zich goed, maar een gedeelte van de bezoekers zijn "nep".

Komende uit 'Mountain View' is het de Google Bot etc.
Die "nep" bezoekers bezoeken 1 pagina en zijn dan weer weg.

Graag wil ik voor mezelf de "nep" bezoekers eruit kunnen filteren. Maar het komt natuurlijk ook voor dat iemand via Google op de website komt, de pagina bekijkt en denkt "he! dit is niet wat ik zoek". Dus filteren op slechts één bekeken pagina gaat niet.

Hoe zou ik dit dus het beste kunnen doen?

Is het een idee om elke x aantal seconden met ajax een bestandje aan te roepen wat de tijd update 'tot wanneer' de bezoeker op de website is? Of werkt zoiets niet?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:59:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/08/2015 17:17:10
Quote Anchor link
Elke bot heeft een eigen useragent, dus filter die in de telling er gewoon uit.
Verder is het het beste voor de performance om met een timeout te werken van 3 tot 5 minuten, en bij te houden of iemand binnen deze tijd nog een view doet.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/08/2015 17:17:35
Quote Anchor link
Ramon van Dongen op 20/08/2015 17:10:29:
... 'tot wanneer' de bezoeker op de website is?


Interessant, maar hoe kom je daar achter?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

20/08/2015 17:22:18
Quote Anchor link
in principe niet, maar door bijvoorbeeld elke 5 seconde te kijken of iemand nog steeds je website 'open' heeft staan kun je die tijd dan wel steeds bij werken.

Je kunt er dan hooguit 4 seconden naast zitten. Toch?

Dat iemand namelijk maar één pagina bezoekt hoeft namelijk geen probleem te zijn. Maar of hij dat voor 3 seconden doet of voor 8 minuten, is nogal een verschil.
Gewijzigd op 20/08/2015 17:23:23 door Ramon van Dongen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/08/2015 17:26:43
Quote Anchor link
maar hoe doe je dat voor een bot, die voeren geen javaScript uit, en wat als iemand JavaScript blokkeert?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/08/2015 17:27:51
Quote Anchor link
nvt.
Gewijzigd op 20/08/2015 17:29:57 door - SanThe -
 
DavY -

DavY -

20/08/2015 17:32:08
Quote Anchor link
Alle bots uit deze lijst filteren:

http://www.robotstxt.org/db/all.txt

Edit: Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$ua
= isset($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']) ? strtolower($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']) : NULL;

if($ua && in_array($ua, $botList)) {
  // this is probably a bot
}
?>


$botList moet je zelf aanmaken.
Gewijzigd op 20/08/2015 17:36:51 door DavY -
 
Eddy E

Eddy E

22/08/2015 10:14:56
Quote Anchor link
Google Analystics doet precies wat je wilt en veel meer. En dat met 3 regels Javascript (externe hosting).
PiWik doet precies wat je wilt en meer en dat met 1 include in PHP (eigen hosting).
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:26:41
Quote Anchor link
@Eddy; Klopt helemaal, dat gebruik ik uiteraard ook en tegen Google kunnen we zelf nooit op.
Maar het blijft natuurlijk mooi om zelf ook te proberen.

@DavY; Bedankt. Daar kan ik wel wat mee. Een groot gedeelte is er zo al uitgefilterd. Dus het gedeelte van de Bots is dan al weg.

Voor het 'hoe lang een bezoeker aanwezig is' ben ik nu wat aan het pielen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    setInterval(function(){
    $.get('bezoektot.php');
    },1500);

Dit werkt op zich al. Nu alleen nog een bezoek_ID meegeven.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2015 10:33:26
Quote Anchor link
En wat als iemand JavaScript heeft uitstaan met NoScript? Onthoud ook dat je met elke 1,5 seconde een request/schrijfactie doet in MySQL, en dat het een hoop performance kost, en zeker op een drukke site.

Ik zou het niet aanraden, en zeker niet als je geen eigen server hebt. De kans dat je de server omlaag trekt is vrij groot.

De optie om het met een timeout via PHP op te slaan is behoorlijk minder zwaar.
Gewijzigd op 22/08/2015 10:37:35 door - Ariën -
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:36:41
Quote Anchor link
Als iemand Javascript uit heeft staan zal het in Google Analytics ook niet werken. Het is puur als extratje om meer inzicht te krijgen in de bezoekers.

1,5 seconden moet makkelijk naar 5 seconden kunnen of misschien zelfs 10. Nu om te proberen met klein scriptje even op 1,5 seconden gezet.

Het is geen hele drukke site. Zou iedere 5 seconden dan nog voor echt problemen kunnen zorgen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2015 10:41:26
Quote Anchor link
Is realtime meten echt van belang?
Ook als je meer bezoekers hebt krijg je meer schrijfacties.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:44:42
Quote Anchor link
Hoe bedoel je precies realtime?

Ik zal het inderdaad goed moeten monitoren dat het niet te zwaar wordt en dan het script eruit moeten halen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2015 10:49:51
Quote Anchor link
Waarom wil je het aantal bezoekers 'precies' weten? En waarom niet bijhouden per bezoeker of hij de laatste 3 minuten nog actief is, via een schrijfactie bij elke view?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:51:55
Quote Anchor link
Dat gaat eigenlijk vooral om de bezoekers die op de wat grotere pagina's komen. Zonder door te klikken naar een andere pagina kan zo'n bezoeker dus best 2 a 3 minuten op zo'n pagina zijn. Maar ook 2 a 3 seconden. Dat verschil wil ik graag weten.

Dus de pagina bezoeken zonder dat er iets gedaan wordt.

Uiteraard wordt dan aangenomen dat als iemand op de pagina is dat ze dan ook aan het kijken zijn. Maar de pagina kan ook open staan terwijl ze ondertussen ergens anders koffie zitten drinken. Dat terzijde.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2015 10:55:59
Quote Anchor link
Zulke analyses kan je ook overlaten aan Google Analytics, dan de performance van je site omlaag te halen.

Ik raad het niet aan om het hef in eigen hand te nemen, tenzij je een goed geoptimaliseerde server hebt. Op shared hosting zou ik het zeker niet aanraden!!
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:59:17
Quote Anchor link
Ok, dan ga ik van jouw expertise uit en haal ik dit gedeelte eruit.

Mooie inzichten over de bezoekers zijn mooi, maar als door de totstandkoming daarvan de server eruit ligt en bezoekers helemaal niks meer kunnen zien gaat het ook niet helemaal goed.
 
Willem vp

Willem vp

22/08/2015 21:19:39
Quote Anchor link
- Aar - op 20/08/2015 17:26:43:
maar hoe doe je dat voor een bot, die voeren geen javaScript uit

Volgens mij heb je een paar nieuwsberichten gemist... ;-)
http://googlewebmastercentral.blogspot.nl/2014/05/understanding-web-pages-better.html
In ieder geval de GoogleBot voert tegenwoordig wel degelijk Javascript (en CSS) uit. Hij vangt zelfs dynamische content die via AJAX in je pagina wordt geïnjecteerd.

Praktijkvoorbeeld: door een beperking van de templater die ik moet gebruiken, heeft elke pagina dezelfde title-tag. Dat is vervelend voor SEO; daarom wijzig ik op elke pagina de title met javascript. Geen probleem, wordt gewoon verwerkt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.