Blokkeer Persoon

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/03/2011 14:16:09
Quote Anchor link
kill -9 degene die de functie empty() aanbevelen om te gebruiken!

controleren of een variabele een waarde bevat doe je met de gewone http://php.net/manual/en/language.operators.comparison.php

en de inhoud kan je ook nog valideren met:
preg*, ctype*, str* functies!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 15:50:19
 
Jasper DS

Jasper DS

26/03/2011 14:31:24
Quote Anchor link
Noppes, mijn manier was in orde niet?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/03/2011 14:46:14
Quote Anchor link
Jasper, dat ligt er maar net aan, als je niet wilt toestaan dat men een post doet met enkel en alleen maar spaties moet je ook nog een trimmetje erbij halen.
 
Gerhard l

gerhard l

26/03/2011 18:40:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    if($_POST['iets']){
    //if(isset($_POST['iets'])){ zal altijd bestaat weergeven.
        //maar if(empty($_POST['iets'])){ werkt hier natuurlijk ook

        echo 'bestaat';
    }

    else{
        echo 'bestaat niet';
    }
}

?>

<form action = '' method = 'POST'>
        <input type="text" name="iets" />
        <input type="submit" />
</form>        
Gewijzigd op 26/03/2011 18:51:12 door gerhard l
 
Henke van der bunt

Henke van der bunt

26/03/2011 18:59:12
Quote Anchor link
Zo, het werkt nu!
Daar ben ik blij mee.

Nu heb ik nog 1 vraag
Als de user niet ingelogd is mag hij geen reactie plaatsen.
Hoe kan ik dat er nog bij in zetten?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (LOGGED_IN)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(strlen($_POST['comment']) < 2)
{

    echo 'U heeft niks of iets te kort ingevuld!';
}

    else
    {
        $query2 = ("SELECT blocked,blockreden FROM users WHERE id='".mysql_real_escape_string($_SESSION['id'])."'");
        $controlle = mysql_query($query2);
        if($controlle){
            while($row = mysql_fetch_assoc($controlle)){
                //variabelen vastzetten
                $reden = $row['blockreden'];
                $blocked = $row['blocked'];
            }

            //is de user geblokt?
            if($blocked == '0'){
                $posted_on = date("M j, Y g:i A");
                $comment = htmlentities(strip_tags ($_POST['comment']));
                $query =("INSERT INTO site_news_comments (article, userid, comment, posted_on) VALUES ('".$news_article_id."', '".$_SESSION['id']."', '".$comment."', '".$posted_on."' ");
                $sql = "
        INSERT INTO site_news_comments
        (
            article,
            userid,
            comment,
            posted_on
        )
        VALUES
        (
            '"
. mysql_real_escape_string ($news_article_id) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($_SESSION['id']) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($comment) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($posted_on) . "'
        )
        "
;
    if (mysql_query ($sql)) {
        echo '<p>Yeuh! Je bericht is geplaatst.</p>';
    }

    else {
        echo '<p>' . mysql_error () . '</p>';
    }
            }

            else
            {
                echo 'Wij hebben bepaalt dat jij geen reacties meer mag plaatsen.<br>De reden is: <b>'.$reden.' </b>      </div>  ';
            }
        }

        else{
            echo 'error';
        }
    }
}

else
{
echo'  
        <form action="" method="post">
        <textarea name="comment" maxlength="500"></textarea><br /><br />
        <input type="submit" name="post_comment" value="Plaats Reactie" />
        </form>
      </div>'
;
}

?>
 
Wesley PHP

Wesley PHP

26/03/2011 19:00:54
Quote Anchor link
Kijken of hij ingelogd is door bijv. sessions
 
Henke van der bunt

Henke van der bunt

26/03/2011 19:02:42
Quote Anchor link
if (LOGGED_IN) is toch ook goed?
 
Gerhard l

gerhard l

26/03/2011 19:03:15
Quote Anchor link
probeer goed in te springen met tabs, dan is je code makkelijker te volgen, vanwaar die laatste else? gebruikers mogen niet 2x een bericht achterlaten?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){

    if(strlen($_POST['comment']) < 2){
        echo 'U heeft niks of iets te kort ingevuld!';
    }

    else{
        $query2 = ("SELECT blocked,blockreden FROM users WHERE id='".mysql_real_escape_string($_SESSION['id'])."'");
        $controlle = mysql_query($query2);
        if($controlle){
            while($row = mysql_fetch_assoc($controlle)){
                //variabelen vastzetten
                $reden = $row['blockreden'];
                $blocked = $row['blocked'];
            }

            //is de user geblokt?
            if($blocked == '0'){
                $posted_on = date("M j, Y g:i A");
                $comment = htmlentities(strip_tags ($_POST['comment']));
                $query =("INSERT INTO site_news_comments (article, userid, comment, posted_on) VALUES ('".$news_article_id."', '".$_SESSION['id']."', '".$comment."', '".$posted_on."' ");
                $sql = "
                    INSERT INTO site_news_comments
                    (
                        article,
                        userid,
                        comment,
                        posted_on
                    )
                    VALUES
                    (
                        '"
. mysql_real_escape_string ($news_article_id) . "',
                        '"
. mysql_real_escape_string ($_SESSION['id']) . "',
                        '"
. mysql_real_escape_string ($comment) . "',
                        '"
. mysql_real_escape_string ($posted_on) . "'
                    )
                    "
;
                if (mysql_query ($sql)) {
                    echo '<p>Yeuh! Je bericht is geplaatst.</p>';
                }

                else {
                    echo '<p>' . mysql_error () . '</p>';
                }
            }

            else{
                echo 'Wij hebben bepaalt dat jij geen reacties meer mag plaatsen.<br>De reden is: <b>'.$reden.' </b>      </div>  ';
            }
        }

        else{
            echo 'error';
        }
    }
}

echo'  
        <form action="" method="post">
        <textarea name="comment" maxlength="500"></textarea><br /><br />
        <input type="submit" name="post_comment" value="Plaats Reactie" />
        </form>
      </div>'
;

?>
Gewijzigd op 26/03/2011 19:04:38 door gerhard l
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/03/2011 19:03:44
Quote Anchor link
reactie op post: 26/03/2011 18:40:13

En wat wil je nu met die post aantonen??

Nee want dan kan je alsnog een melding krijgen: undefined index iets

Dus 1, altijd met isset controleren en daarna zoals eerder is aangegeven controleren/valideren

Wat is er nu zo moeilijk aan om op te volgen wat er gepost wordt!!

En dan nog maar weer wat leesvoer geven:
http://www.pfz.nl/wiki/troubleshooter/
http://www.pfz.nl/wiki/het-wiel-uitgevonden/


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
 if(strlen($_POST['comment']) < 2){
        echo 'U heeft niks of iets te kort ingevuld!';
    }

 ?>


Alles leuk en aardig maar:
1. je dient altijd eerst te kijken of de $_POST bestaat en daarna kan je controleren/valideren
2. en als ik nu 3 spaties geef loopt ie vrolijk de else in bij bovenstaande controle
3. htmlentities en striptags haal je niet over een $_POST heen als het database ingaat
4. maak geen overbodige variabelen aan
5. je pleurt opgemaakte date in de database, datums sla je op in een date/datetime veld en dan kan je CURRENT_DATE / NOW() gebruiken op een mysql database, de opmaak regel je als je de info ophaalt
Gewijzigd op 26/03/2011 19:14:03 door Noppes Homeland
 
Wesley PHP

Wesley PHP

26/03/2011 19:06:32
Quote Anchor link
@Gerhard, nu kijk je of de gebruiker verbannen is, en niet of hij is ingelogd.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/03/2011 19:16:37
Quote Anchor link
Henke van der bunt op 26/03/2011 19:02:42:
if (LOGGED_IN) is toch ook goed?


Ik zie nergens een define staan en het is ook zinloos om dat op die manier te controleren. Zodra iemand correct is ingelogd kan je het vastleggen in een sessie welke je op z'n beurt dan weer kan controleren, zonder dat je daar een define - constante - voor aanmaakt
 
Gerhard l

gerhard l

26/03/2011 19:31:42
Quote Anchor link
Wesley PHP op 26/03/2011 19:06:32:
@Gerhard, nu kijk je of de gebruiker verbannen is, en niet of hij is ingelogd.


was nog een reactie op de code van TS daarboven, niet over de logged in vraag
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.