Bootstrap colums 1-2 zonder spacing

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 11:07:53
Quote Anchor link
Goedemorgen Allemaal,

Ben nog bezig met bootstrap en zit met het volgende:

[Colum1][spacing][colum2]

Nu wil ik graag [Colum1] en [colum2] tegen elkaar aan zetten, dus zonder de spacing. Ik er een standaard code om de spacing te verwijderen tussen beide?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:14:54
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 11:12:05
Quote Anchor link
Waarschijnlijk even de margin naar o zetten in je css-bestand.
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 11:22:21
Quote Anchor link
Ik heb het volgende gedaan:


[colum1] [colum2 style="margin:0; padding:0;"]

Nu heb ik nog 20px als spacing ipv 40.
Gewijzigd op 05/10/2015 11:45:25 door Jan Graneker
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 11:24:39
Quote Anchor link
Dan geef je die column in je html een class, bijv. class="nospace" en dan in je css

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.nospace {
  margin: 0;
}
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 11:33:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<div class="row">    
                <div class="col-lg-4 nospace">
                    <div style="height:552px; background-color:#77767b;">
                        <img src="images/gear_icon.png" class="img-responsive"/>
                            <div class="col-lg-11" style="margin-left:10px;">
                                <h1>Homepagina</h1>
                                <p>Dit is een tekst</p>
                            </div>    
                    </div>        
                </div>
                
            
            
                <div class="col-lg-8 nospace" >
                    <img src="images/homepage_img.jpg" class="img-responsive" alt="CNC machine" />
                </div>
            
</div>


De nospace wordt wel herkent, alleen gebeurd er niks.
Gewijzigd op 05/10/2015 11:50:10 door Jan Graneker
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 14:40:04
Quote Anchor link
Dan zal je even een online voorbeeld moeten plaatsen. Kan er zo weinig van zeggen.
 
Pieter R

Pieter R

05/10/2015 14:52:03
Quote Anchor link
Of deze?
table {
border-spacing: 0px;
}
Gewijzigd op 05/10/2015 14:52:18 door Pieter R
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 14:59:09
Quote Anchor link
Bedankt dat jullie de moeite willen nemen om te kijken. Dit is de eerste keer dat ik alles in BS probeer te zetten. Kom er alleen met de spacing niet uit.


Ik wil graag de afbeelding etgen het [homepagina] blok plakken. Wat is de beste manier?
Gewijzigd op 05/10/2015 15:23:59 door Jan Graneker
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 15:16:58
Quote Anchor link
Verander nospace maar eens in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.nospace {
  padding: 0;
}
Gewijzigd op 05/10/2015 15:17:20 door Ozzie PHP
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 15:26:26
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 05/10/2015 15:16:58:
Verander nospace maar eens in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.nospace {
  padding: 0;
}


Bedankt Ozzie. Weet jij toevallig ook waarom margin:0 niet werkt en ik in plaats hiervan de padding moet gebruiken?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 15:37:01
Quote Anchor link
Margin is de buitenkant van je box. Padding zit in je box. Even op Google het verschil opzoeken tussen margin en padding ;)
 

05/10/2015 16:39:48
Quote Anchor link
@jan, kan je je algehele voorbeeld uitleggen of wellicht tekenen?
Ik werk dagelijks met Bootstrap en heb zelf soms ook wat dingetjes.

Wat wel belangrijk is is dat je het grid systeem van Bootstrap als richtlijn gebruikt en niet alles erop wilt zetten.

Bekijk deze websites, deze zijn met Bootstrap in elkaar gezet.
http://lemon-internet.nl
http://dezaal.nl
http://tvmoordrecht.nl
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 17:01:47
Quote Anchor link
Rickert Bombaklats op 05/10/2015 16:39:48:
@jan, kan je je algehele voorbeeld uitleggen of wellicht tekenen?
Ik werk dagelijks met Bootstrap en heb zelf soms ook wat dingetjes.

Wat wel belangrijk is is dat je het grid systeem van Bootstrap als richtlijn gebruikt en niet alles erop wilt zetten.

Bekijk deze websites, deze zijn met Bootstrap in elkaar gezet.
http://lemon-internet.nl
http://dezaal.nl
http://tvmoordrecht.nl


Ik design bijna alles in de BS grid. Ook kom er aardig uit met de colums probeer niet veel op de spacing te zetten. Ik ben nu alles gebaseeerd op het LG-screen. Als je me zou willen uitleggen hoe ik nu goed alles kan aanpassen voor MD en S zou het super zijn.
Gewijzigd op 05/10/2015 17:03:41 door Jan Graneker
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

06/10/2015 08:29:51
Quote Anchor link
Als het goed is heeft elke column een padding left en een padding right.
Er wordt gekeken of het de eerste of laatste column is. (:first-child of last-child).

Alles wat er tussen zit heeft dus links en rechts padding. (Geen idee hoeveel, maar ga uit van 40 px)

.col-lg-4:last-child {
padding-right: 20px;
}
.col-lg-4 {
padding: auto 0;
}
.col-lg-4:first-child {
padding-left: 20px;
}
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

06/10/2015 10:36:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<div id="mySelector">
    <div class="row">
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
    </div>
</div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
#mySelector .col-md-6:first-of-type {
padding-right:0;
}

#mySelector .col-md-6:last-of-type {
padding-left:0;
}


Vergeet ze alleen voor mobiel niet weer op de standaard 15 pixels te zetten in je media queries, anders krijg je scheve kolommen onder elkaar ;).

Edit: Op deze manier kun je trouwens ook de spacing vergroten of verkleinen.
Gewijzigd op 06/10/2015 10:40:19 door Eschwin Moerkerken
 
Jan Graneker

Jan Graneker

06/10/2015 11:16:16
Quote Anchor link
Eschwin Moerkerken op 06/10/2015 10:36:15:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<div id="mySelector">
    <div class="row">
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
    </div>
</div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
#mySelector .col-md-6:first-of-type {
padding-right:0;
}

#mySelector .col-md-6:last-of-type {
padding-left:0;
}


Vergeet ze alleen voor mobiel niet weer op de standaard 15 pixels te zetten in je media queries, anders krijg je scheve kolommen onder elkaar ;).

Edit: Op deze manier kun je trouwens ook de spacing vergroten of verkleinen.



Ik maak nu gebruik van alleen de col-LG om hem op de desktop goed te krijgen.
Stel dat ik een col-lg-12 heb. Kan ik deze dan voor de mobiel zo laten, of moet ik in dezelfde class een col-xs-12 meegeven?
 
Jan de Laet

Jan de Laet

06/10/2015 11:53:46
Quote Anchor link
Volgens mij kun je bij bootstrap werken van klein naar groot.
Wat je bij md opgeeft is ook geldig voor lg (tenzij het overruled wordt), wat je bij sm opgeeft is ok geldig voor md en lg, enz.
 

06/10/2015 12:08:08
Quote Anchor link
Jan, ik snap niet waar je heen wilt met je code of iets.
Normaal doe je met Bootstrap aangeven hoeveel kolommen je wilt hebben op een bepaalt formaat van het scherm.

col-lg-12 is 12 kolommen naast elkaar op een groot scherm
col-md-12 is 12 kolommen naast elkaar op een middel scherm

Als je nu met een mobiel of tablet naar de website zal gaan zullen de 12 kolommen onder elkaar weergegeven worden ivm het "mobile-first".

Als je op een mobiel ook naast elkaar wilt hebben zet je op dezelfde div col-xs-12, mits je wilt dan hij maar 6 kolommen naast elkaar is o.i.d dan geef je col-xs-6.

Na een paar keer vragen weet ik nog steeds niet wat Jan wilt bereiken...?

Je hoort normaliter de padding o.i.d van Bootstrap niet aan te passen.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

06/10/2015 12:10:05
Quote Anchor link
Als je hem alleen een col-lg-12 meegeeft, zal hij altijd 12 kolommen breed zijn op kleinere devices (dus MD, SM en XS). In jouw geval geef je hem 12 kolommen mee (100%) dus maakt het in dit geval niets uit.

Stel je hebt twee kolommen naast elkaar van col-lg-6 en je zou die op een kleiner scherm (laptop bijvoorbeeld) ook naast elkaar willen hebben (mits er ruimte is) dan zou je ook een col-md-6 moeten toekennen en zou je in principe de col-lg-6 kunnen weg laten.

Zoals Jan de Laet al zei, je kan van klein naar groot werken. Dus heb je iets kleins gespecificeerd dan zal de grote deze altijd overnemen.

Stel je maakt gebruik van een col-md-6 dan zal deze op zowel MD ans LG 6 kolommen zijn, daar onder (SM en XS) 12 kolommen (standaard).

Toevoeging op 06/10/2015 12:12:47:

Rickert Bombaklats op 06/10/2015 12:08:08:
Je hoort normaliter de padding o.i.d van Bootstrap niet aan te passen.


Deze kun je prima aanpassen. De 15 pixels per kolom die zij hanteren is standaard.
Als je precies weet wat er gebeurd als je ze aanpast en wat de .row dan doet dan zou je dit zonder problemen prima kunnen aanpassen als je meer ruimte nodig hebt.

Normaliter zou je ook .col-md-offset-1 kunnen gebruiken bijvoorbeeld. Helaas is dat soms net weer iets teveel ruimte. Nadeel daarvan is dat je dan met 11 kolommen werkt in plaats van 12.
 
Randy vsf

Randy vsf

06/10/2015 12:40:47
Quote Anchor link
Eschwin Moerkerken op 06/10/2015 12:10:05:

Normaliter zou je ook .col-md-offset-1 kunnen gebruiken bijvoorbeeld. Helaas is dat soms net weer iets teveel ruimte. Nadeel daarvan is dat je dan met 11 kolommen werkt in plaats van 12.


.col-md-offset-1 haalt aan allebei de kanten 1 eraf.
Je houd dus 10 kolommen over.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

06/10/2015 13:06:58
Quote Anchor link
@randy je weet kennelijk niet wat een offset inhoudt. Een offset betekent dat iets wordt overgeslagen. Dus er wordt een kolom over geslagen.

Toevoeging op 06/10/2015 13:14:50:

@Jan Graneker: http://codepen.io/anon/pen/dYWRbr
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.