Bootstrap colums 1-2 zonder spacing

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 11:07:53
Quote Anchor link
Goedemorgen Allemaal,

Ben nog bezig met bootstrap en zit met het volgende:

[Colum1][spacing][colum2]

Nu wil ik graag [Colum1] en [colum2] tegen elkaar aan zetten, dus zonder de spacing. Ik er een standaard code om de spacing te verwijderen tussen beide?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:39:10
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 11:12:05
Quote Anchor link
Waarschijnlijk even de margin naar o zetten in je css-bestand.
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 11:22:21
Quote Anchor link
Ik heb het volgende gedaan:


[colum1] [colum2 style="margin:0; padding:0;"]

Nu heb ik nog 20px als spacing ipv 40.
Gewijzigd op 05/10/2015 11:45:25 door Jan Graneker
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 11:24:39
Quote Anchor link
Dan geef je die column in je html een class, bijv. class="nospace" en dan in je css

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.nospace {
  margin: 0;
}
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 11:33:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<div class="row">    
                <div class="col-lg-4 nospace">
                    <div style="height:552px; background-color:#77767b;">
                        <img src="images/gear_icon.png" class="img-responsive"/>
                            <div class="col-lg-11" style="margin-left:10px;">
                                <h1>Homepagina</h1>
                                <p>Dit is een tekst</p>
                            </div>    
                    </div>        
                </div>
                
            
            
                <div class="col-lg-8 nospace" >
                    <img src="images/homepage_img.jpg" class="img-responsive" alt="CNC machine" />
                </div>
            
</div>


De nospace wordt wel herkent, alleen gebeurd er niks.
Gewijzigd op 05/10/2015 11:50:10 door Jan Graneker
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 14:40:04
Quote Anchor link
Dan zal je even een online voorbeeld moeten plaatsen. Kan er zo weinig van zeggen.
 
Pieter R

Pieter R

05/10/2015 14:52:03
Quote Anchor link
Of deze?
table {
border-spacing: 0px;
}
Gewijzigd op 05/10/2015 14:52:18 door Pieter R
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 14:59:09
Quote Anchor link
Bedankt dat jullie de moeite willen nemen om te kijken. Dit is de eerste keer dat ik alles in BS probeer te zetten. Kom er alleen met de spacing niet uit.


Ik wil graag de afbeelding etgen het [homepagina] blok plakken. Wat is de beste manier?
Gewijzigd op 05/10/2015 15:23:59 door Jan Graneker
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 15:16:58
Quote Anchor link
Verander nospace maar eens in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.nospace {
  padding: 0;
}
Gewijzigd op 05/10/2015 15:17:20 door Ozzie PHP
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 15:26:26
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 05/10/2015 15:16:58:
Verander nospace maar eens in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.nospace {
  padding: 0;
}


Bedankt Ozzie. Weet jij toevallig ook waarom margin:0 niet werkt en ik in plaats hiervan de padding moet gebruiken?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 15:37:01
Quote Anchor link
Margin is de buitenkant van je box. Padding zit in je box. Even op Google het verschil opzoeken tussen margin en padding ;)
 

05/10/2015 16:39:48
Quote Anchor link
@jan, kan je je algehele voorbeeld uitleggen of wellicht tekenen?
Ik werk dagelijks met Bootstrap en heb zelf soms ook wat dingetjes.

Wat wel belangrijk is is dat je het grid systeem van Bootstrap als richtlijn gebruikt en niet alles erop wilt zetten.

Bekijk deze websites, deze zijn met Bootstrap in elkaar gezet.
http://lemon-internet.nl
http://dezaal.nl
http://tvmoordrecht.nl
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 17:01:47
Quote Anchor link
Rickert Bombaklats op 05/10/2015 16:39:48:
@jan, kan je je algehele voorbeeld uitleggen of wellicht tekenen?
Ik werk dagelijks met Bootstrap en heb zelf soms ook wat dingetjes.

Wat wel belangrijk is is dat je het grid systeem van Bootstrap als richtlijn gebruikt en niet alles erop wilt zetten.

Bekijk deze websites, deze zijn met Bootstrap in elkaar gezet.
http://lemon-internet.nl
http://dezaal.nl
http://tvmoordrecht.nl


Ik design bijna alles in de BS grid. Ook kom er aardig uit met de colums probeer niet veel op de spacing te zetten. Ik ben nu alles gebaseeerd op het LG-screen. Als je me zou willen uitleggen hoe ik nu goed alles kan aanpassen voor MD en S zou het super zijn.
Gewijzigd op 05/10/2015 17:03:41 door Jan Graneker
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

06/10/2015 08:29:51
Quote Anchor link
Als het goed is heeft elke column een padding left en een padding right.
Er wordt gekeken of het de eerste of laatste column is. (:first-child of last-child).

Alles wat er tussen zit heeft dus links en rechts padding. (Geen idee hoeveel, maar ga uit van 40 px)

.col-lg-4:last-child {
padding-right: 20px;
}
.col-lg-4 {
padding: auto 0;
}
.col-lg-4:first-child {
padding-left: 20px;
}
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

06/10/2015 10:36:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<div id="mySelector">
    <div class="row">
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
    </div>
</div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
#mySelector .col-md-6:first-of-type {
padding-right:0;
}

#mySelector .col-md-6:last-of-type {
padding-left:0;
}


Vergeet ze alleen voor mobiel niet weer op de standaard 15 pixels te zetten in je media queries, anders krijg je scheve kolommen onder elkaar ;).

Edit: Op deze manier kun je trouwens ook de spacing vergroten of verkleinen.
Gewijzigd op 06/10/2015 10:40:19 door Eschwin Moerkerken
 
Jan Graneker

Jan Graneker

06/10/2015 11:16:16
Quote Anchor link
Eschwin Moerkerken op 06/10/2015 10:36:15:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<div id="mySelector">
    <div class="row">
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
    </div>
</div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
#mySelector .col-md-6:first-of-type {
padding-right:0;
}

#mySelector .col-md-6:last-of-type {
padding-left:0;
}


Vergeet ze alleen voor mobiel niet weer op de standaard 15 pixels te zetten in je media queries, anders krijg je scheve kolommen onder elkaar ;).

Edit: Op deze manier kun je trouwens ook de spacing vergroten of verkleinen.



Ik maak nu gebruik van alleen de col-LG om hem op de desktop goed te krijgen.
Stel dat ik een col-lg-12 heb. Kan ik deze dan voor de mobiel zo laten, of moet ik in dezelfde class een col-xs-12 meegeven?
 
Jan de Laet

Jan de Laet

06/10/2015 11:53:46
Quote Anchor link
Volgens mij kun je bij bootstrap werken van klein naar groot.
Wat je bij md opgeeft is ook geldig voor lg (tenzij het overruled wordt), wat je bij sm opgeeft is ok geldig voor md en lg, enz.
 

06/10/2015 12:08:08
Quote Anchor link
Jan, ik snap niet waar je heen wilt met je code of iets.
Normaal doe je met Bootstrap aangeven hoeveel kolommen je wilt hebben op een bepaalt formaat van het scherm.

col-lg-12 is 12 kolommen naast elkaar op een groot scherm
col-md-12 is 12 kolommen naast elkaar op een middel scherm

Als je nu met een mobiel of tablet naar de website zal gaan zullen de 12 kolommen onder elkaar weergegeven worden ivm het "mobile-first".

Als je op een mobiel ook naast elkaar wilt hebben zet je op dezelfde div col-xs-12, mits je wilt dan hij maar 6 kolommen naast elkaar is o.i.d dan geef je col-xs-6.

Na een paar keer vragen weet ik nog steeds niet wat Jan wilt bereiken...?

Je hoort normaliter de padding o.i.d van Bootstrap niet aan te passen.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

06/10/2015 12:10:05
Quote Anchor link
Als je hem alleen een col-lg-12 meegeeft, zal hij altijd 12 kolommen breed zijn op kleinere devices (dus MD, SM en XS). In jouw geval geef je hem 12 kolommen mee (100%) dus maakt het in dit geval niets uit.

Stel je hebt twee kolommen naast elkaar van col-lg-6 en je zou die op een kleiner scherm (laptop bijvoorbeeld) ook naast elkaar willen hebben (mits er ruimte is) dan zou je ook een col-md-6 moeten toekennen en zou je in principe de col-lg-6 kunnen weg laten.

Zoals Jan de Laet al zei, je kan van klein naar groot werken. Dus heb je iets kleins gespecificeerd dan zal de grote deze altijd overnemen.

Stel je maakt gebruik van een col-md-6 dan zal deze op zowel MD ans LG 6 kolommen zijn, daar onder (SM en XS) 12 kolommen (standaard).

Toevoeging op 06/10/2015 12:12:47:

Rickert Bombaklats op 06/10/2015 12:08:08:
Je hoort normaliter de padding o.i.d van Bootstrap niet aan te passen.


Deze kun je prima aanpassen. De 15 pixels per kolom die zij hanteren is standaard.
Als je precies weet wat er gebeurd als je ze aanpast en wat de .row dan doet dan zou je dit zonder problemen prima kunnen aanpassen als je meer ruimte nodig hebt.

Normaliter zou je ook .col-md-offset-1 kunnen gebruiken bijvoorbeeld. Helaas is dat soms net weer iets teveel ruimte. Nadeel daarvan is dat je dan met 11 kolommen werkt in plaats van 12.
 
Randy vsf

Randy vsf

06/10/2015 12:40:47
Quote Anchor link
Eschwin Moerkerken op 06/10/2015 12:10:05:

Normaliter zou je ook .col-md-offset-1 kunnen gebruiken bijvoorbeeld. Helaas is dat soms net weer iets teveel ruimte. Nadeel daarvan is dat je dan met 11 kolommen werkt in plaats van 12.


.col-md-offset-1 haalt aan allebei de kanten 1 eraf.
Je houd dus 10 kolommen over.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

06/10/2015 13:06:58
Quote Anchor link
@randy je weet kennelijk niet wat een offset inhoudt. Een offset betekent dat iets wordt overgeslagen. Dus er wordt een kolom over geslagen.

Toevoeging op 06/10/2015 13:14:50:

@Jan Graneker: http://codepen.io/anon/pen/dYWRbr
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.