Bootstrap colums 1-2 zonder spacing

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 11:07:53
Quote Anchor link
Goedemorgen Allemaal,

Ben nog bezig met bootstrap en zit met het volgende:

[Colum1][spacing][colum2]

Nu wil ik graag [Colum1] en [colum2] tegen elkaar aan zetten, dus zonder de spacing. Ik er een standaard code om de spacing te verwijderen tussen beide?
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 20:50:20
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 11:12:05
Quote Anchor link
Waarschijnlijk even de margin naar o zetten in je css-bestand.
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 11:22:21
Quote Anchor link
Ik heb het volgende gedaan:


[colum1] [colum2 style="margin:0; padding:0;"]

Nu heb ik nog 20px als spacing ipv 40.
Gewijzigd op 05/10/2015 11:45:25 door Jan Graneker
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 11:24:39
Quote Anchor link
Dan geef je die column in je html een class, bijv. class="nospace" en dan in je css

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.nospace {
  margin: 0;
}
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 11:33:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<div class="row">    
                <div class="col-lg-4 nospace">
                    <div style="height:552px; background-color:#77767b;">
                        <img src="images/gear_icon.png" class="img-responsive"/>
                            <div class="col-lg-11" style="margin-left:10px;">
                                <h1>Homepagina</h1>
                                <p>Dit is een tekst</p>
                            </div>    
                    </div>        
                </div>
                
            
            
                <div class="col-lg-8 nospace" >
                    <img src="images/homepage_img.jpg" class="img-responsive" alt="CNC machine" />
                </div>
            
</div>


De nospace wordt wel herkent, alleen gebeurd er niks.
Gewijzigd op 05/10/2015 11:50:10 door Jan Graneker
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 14:40:04
Quote Anchor link
Dan zal je even een online voorbeeld moeten plaatsen. Kan er zo weinig van zeggen.
 
Pieter R

Pieter R

05/10/2015 14:52:03
Quote Anchor link
Of deze?
table {
border-spacing: 0px;
}
Gewijzigd op 05/10/2015 14:52:18 door Pieter R
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 14:59:09
Quote Anchor link
Bedankt dat jullie de moeite willen nemen om te kijken. Dit is de eerste keer dat ik alles in BS probeer te zetten. Kom er alleen met de spacing niet uit.


Ik wil graag de afbeelding etgen het [homepagina] blok plakken. Wat is de beste manier?
Gewijzigd op 05/10/2015 15:23:59 door Jan Graneker
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 15:16:58
Quote Anchor link
Verander nospace maar eens in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.nospace {
  padding: 0;
}
Gewijzigd op 05/10/2015 15:17:20 door Ozzie PHP
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 15:26:26
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 05/10/2015 15:16:58:
Verander nospace maar eens in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.nospace {
  padding: 0;
}


Bedankt Ozzie. Weet jij toevallig ook waarom margin:0 niet werkt en ik in plaats hiervan de padding moet gebruiken?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 15:37:01
Quote Anchor link
Margin is de buitenkant van je box. Padding zit in je box. Even op Google het verschil opzoeken tussen margin en padding ;)
 

05/10/2015 16:39:48
Quote Anchor link
@jan, kan je je algehele voorbeeld uitleggen of wellicht tekenen?
Ik werk dagelijks met Bootstrap en heb zelf soms ook wat dingetjes.

Wat wel belangrijk is is dat je het grid systeem van Bootstrap als richtlijn gebruikt en niet alles erop wilt zetten.

Bekijk deze websites, deze zijn met Bootstrap in elkaar gezet.
http://lemon-internet.nl
http://dezaal.nl
http://tvmoordrecht.nl
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 17:01:47
Quote Anchor link
Rickert Bombaklats op 05/10/2015 16:39:48:
@jan, kan je je algehele voorbeeld uitleggen of wellicht tekenen?
Ik werk dagelijks met Bootstrap en heb zelf soms ook wat dingetjes.

Wat wel belangrijk is is dat je het grid systeem van Bootstrap als richtlijn gebruikt en niet alles erop wilt zetten.

Bekijk deze websites, deze zijn met Bootstrap in elkaar gezet.
http://lemon-internet.nl
http://dezaal.nl
http://tvmoordrecht.nl


Ik design bijna alles in de BS grid. Ook kom er aardig uit met de colums probeer niet veel op de spacing te zetten. Ik ben nu alles gebaseeerd op het LG-screen. Als je me zou willen uitleggen hoe ik nu goed alles kan aanpassen voor MD en S zou het super zijn.
Gewijzigd op 05/10/2015 17:03:41 door Jan Graneker
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

06/10/2015 08:29:51
Quote Anchor link
Als het goed is heeft elke column een padding left en een padding right.
Er wordt gekeken of het de eerste of laatste column is. (:first-child of last-child).

Alles wat er tussen zit heeft dus links en rechts padding. (Geen idee hoeveel, maar ga uit van 40 px)

.col-lg-4:last-child {
padding-right: 20px;
}
.col-lg-4 {
padding: auto 0;
}
.col-lg-4:first-child {
padding-left: 20px;
}
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

06/10/2015 10:36:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<div id="mySelector">
    <div class="row">
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
    </div>
</div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
#mySelector .col-md-6:first-of-type {
padding-right:0;
}

#mySelector .col-md-6:last-of-type {
padding-left:0;
}


Vergeet ze alleen voor mobiel niet weer op de standaard 15 pixels te zetten in je media queries, anders krijg je scheve kolommen onder elkaar ;).

Edit: Op deze manier kun je trouwens ook de spacing vergroten of verkleinen.
Gewijzigd op 06/10/2015 10:40:19 door Eschwin Moerkerken
 
Jan Graneker

Jan Graneker

06/10/2015 11:16:16
Quote Anchor link
Eschwin Moerkerken op 06/10/2015 10:36:15:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<div id="mySelector">
    <div class="row">
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
    </div>
</div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
#mySelector .col-md-6:first-of-type {
padding-right:0;
}

#mySelector .col-md-6:last-of-type {
padding-left:0;
}


Vergeet ze alleen voor mobiel niet weer op de standaard 15 pixels te zetten in je media queries, anders krijg je scheve kolommen onder elkaar ;).

Edit: Op deze manier kun je trouwens ook de spacing vergroten of verkleinen.



Ik maak nu gebruik van alleen de col-LG om hem op de desktop goed te krijgen.
Stel dat ik een col-lg-12 heb. Kan ik deze dan voor de mobiel zo laten, of moet ik in dezelfde class een col-xs-12 meegeven?
 
Jan de Laet

Jan de Laet

06/10/2015 11:53:46
Quote Anchor link
Volgens mij kun je bij bootstrap werken van klein naar groot.
Wat je bij md opgeeft is ook geldig voor lg (tenzij het overruled wordt), wat je bij sm opgeeft is ok geldig voor md en lg, enz.
 

06/10/2015 12:08:08
Quote Anchor link
Jan, ik snap niet waar je heen wilt met je code of iets.
Normaal doe je met Bootstrap aangeven hoeveel kolommen je wilt hebben op een bepaalt formaat van het scherm.

col-lg-12 is 12 kolommen naast elkaar op een groot scherm
col-md-12 is 12 kolommen naast elkaar op een middel scherm

Als je nu met een mobiel of tablet naar de website zal gaan zullen de 12 kolommen onder elkaar weergegeven worden ivm het "mobile-first".

Als je op een mobiel ook naast elkaar wilt hebben zet je op dezelfde div col-xs-12, mits je wilt dan hij maar 6 kolommen naast elkaar is o.i.d dan geef je col-xs-6.

Na een paar keer vragen weet ik nog steeds niet wat Jan wilt bereiken...?

Je hoort normaliter de padding o.i.d van Bootstrap niet aan te passen.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

06/10/2015 12:10:05
Quote Anchor link
Als je hem alleen een col-lg-12 meegeeft, zal hij altijd 12 kolommen breed zijn op kleinere devices (dus MD, SM en XS). In jouw geval geef je hem 12 kolommen mee (100%) dus maakt het in dit geval niets uit.

Stel je hebt twee kolommen naast elkaar van col-lg-6 en je zou die op een kleiner scherm (laptop bijvoorbeeld) ook naast elkaar willen hebben (mits er ruimte is) dan zou je ook een col-md-6 moeten toekennen en zou je in principe de col-lg-6 kunnen weg laten.

Zoals Jan de Laet al zei, je kan van klein naar groot werken. Dus heb je iets kleins gespecificeerd dan zal de grote deze altijd overnemen.

Stel je maakt gebruik van een col-md-6 dan zal deze op zowel MD ans LG 6 kolommen zijn, daar onder (SM en XS) 12 kolommen (standaard).

Toevoeging op 06/10/2015 12:12:47:

Rickert Bombaklats op 06/10/2015 12:08:08:
Je hoort normaliter de padding o.i.d van Bootstrap niet aan te passen.


Deze kun je prima aanpassen. De 15 pixels per kolom die zij hanteren is standaard.
Als je precies weet wat er gebeurd als je ze aanpast en wat de .row dan doet dan zou je dit zonder problemen prima kunnen aanpassen als je meer ruimte nodig hebt.

Normaliter zou je ook .col-md-offset-1 kunnen gebruiken bijvoorbeeld. Helaas is dat soms net weer iets teveel ruimte. Nadeel daarvan is dat je dan met 11 kolommen werkt in plaats van 12.
 
Randy vsf

Randy vsf

06/10/2015 12:40:47
Quote Anchor link
Eschwin Moerkerken op 06/10/2015 12:10:05:

Normaliter zou je ook .col-md-offset-1 kunnen gebruiken bijvoorbeeld. Helaas is dat soms net weer iets teveel ruimte. Nadeel daarvan is dat je dan met 11 kolommen werkt in plaats van 12.


.col-md-offset-1 haalt aan allebei de kanten 1 eraf.
Je houd dus 10 kolommen over.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

06/10/2015 13:06:58
Quote Anchor link
@randy je weet kennelijk niet wat een offset inhoudt. Een offset betekent dat iets wordt overgeslagen. Dus er wordt een kolom over geslagen.

Toevoeging op 06/10/2015 13:14:50:

@Jan Graneker: http://codepen.io/anon/pen/dYWRbr
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.