Breuk vereenvoudigen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »
Rienus nvt

Rienus nvt

25/08/2010 09:51:37
Quote Anchor link
Beste PHP-hulpers,

Is het mogelijk om op een makkelijke wijze een breuk te vereenvoudigen in PHP?
Ik krijg de breuk aangeleverd als een string. Bijvoorbeeld "5/300".

Gr,
Rienus
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:43:53
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

25/08/2010 09:55:06
Quote Anchor link
als je goed controleerd kan je met eval() werken,
Maar onthou wel: eval = evil.
tenzij je erg goed controleerd, (alleen cijfers en /+-* toestaan
 
Rienus nvt

Rienus nvt

25/08/2010 10:04:49
Quote Anchor link
Ha Nico,

Bedankt voor je reactie. Indien ik het doe met eval, dan krijg ik de volgende error.

$breuk = eval("5/300");
Parse error: parse error in C:\wamp\www\test\index.php(12) : eval()'d code on line 1

Gr,
Rienus
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/08/2010 10:12:08
Quote Anchor link
Je weet hoe eval() werkt?

http://nl2.php.net/eval
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/08/2010 10:16:04
Quote Anchor link
Eval() heb je eigenlijk nooit nodig, zo ook niet in dit geval:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$breuk
= '5/300';
list($nom, $denom) = explode('/', $breuk);

$uitkomst = $nom / $denom;
echo $uitkomst;
?>


Edit:
Dit geeft alleen maar de decimale uitkomst van de breuk. Voor zover ik weet is er geen bestaande functie in PHP op de breuk te vereenvoudigen tot (in dit geval) 1/60.


Toevoeging op 25/08/2010 10:26:19:

Uiteraard kun je er wel zelf een functie voor schrijven. Volgens mij moet dit in alle gevallen werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
function vereenvoudig($breuk) {
    if(!is_string($breuk) || substr_count($breuk, '/') != 1) {
        return false;
    }

    else {
        list($nom, $denom) = explode('/', $breuk);
        
        for($i = $nom; $i > 0; $i--) {
            if(is_int($denom / $i) && is_int($nom / $i)) {
                $new_nom = $nom / $i;
                $new_denom = $denom / $i;
                
                break;
            }
        }

        
        return $new_nom.'/'.$new_denom;
    }
}


$breuk = '5/300';
echo vereenvoudig($breuk);
?>
Gewijzigd op 25/08/2010 10:25:44 door Joren de Wit
 
Jens V

Jens V

25/08/2010 10:28:21
Quote Anchor link
Implementeer dit algortime:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Bij het vereenvoudigen van een breuk is het handig om de ggd te bepalen.
Het getal boven en onder de breuk (respectievelijk de teller en de noemer) kan dan door de g.g.d worden gedeeld
en zo verkrijgt men direct de grootst mogelijke vereenvoudiging.
De breuk 24/102 wordt aldus vereenvoudigd tot 4/17.
Een breuk van twee relatief prieme getallen kan niet vereenvoudigd worden.

Bijvoorbeeld: verklein 75/105:

    75= 3x5x5
    105= 3x5x7

Wat hebben ze gemeen? Het product 3x5.

Wat blijft er over? Bij 75 de factor 5 en bij 105 de factor 7.

    75/105= 5/7

Wiki is je - speciaal voor Daniel Voogsgerd - goede vriend! (Stiekem toch beste hoor ;) )

Met vriendelijke groeten,
Jens
Gewijzigd op 25/08/2010 10:40:23 door Jens V
 
John Doe

John Doe

25/08/2010 10:38:41
Quote Anchor link
@Blanche
Volgens mij vereenvoudigd het script dat jij plaatst alle breuken maar één keer. En het script kan een breuk met een hogere waarde dan twee niet aan.

@Jens
Wiki is een goede vriend maar google is je beste vriend (:
Gewijzigd op 25/08/2010 10:41:02 door John Doe
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/08/2010 10:56:31
Quote Anchor link
Daniel, hoe bedoel je dat. Als ik bijvoorbeeld de breuk 1368/13338 neem, wordt dat netjes vereenvoudigd naar 4/39...

Kun je een voorbeeld geven van een breuk die volgens jou niet goed vereenvoudigd zou worden?
 
Pim -

Pim -

25/08/2010 11:08:22
Quote Anchor link
@Daniel, dat is ook geen probleem, want het zoekt direct naar de ggd.
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

25/08/2010 11:14:49
Quote Anchor link
Kan veel makkelijker, als je GMP hebt:
http://php.net/manual/en/function.gmp-gcd.php

Ofterwijl:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$breuk
= '5/300';
list($nom, $denom) = explode('/', $breuk);

$gcd=gmp_gcd($nom,$denom);
echo ($nom/$gcd)."/".($denom/$gcd);
?>


Edit:

Heb net een functie gevonden waarmee je de GCD zelf uit kan rekenen, zonder GMP:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?PHP
function gcd($x, $y){
    $x = abs($x);
    $y = abs($y);
    if($x + $y == 0){
        return "0";
    }
else{
        while($x > 0){
            $z = $x;
            $x = $y % $x;
            $y = $z;
        }

        return $z;
    }
}

?>
Gewijzigd op 25/08/2010 11:21:43 door SilverWolf NL
 
Rienus nvt

Rienus nvt

26/08/2010 08:35:56
Quote Anchor link
Een ieder ontzettend bedankt voor zijn reactie. Hier kom ik een heel eind verder mee!

Gr,
Rienus
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.