Breuk vereenvoudigen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »
Rienus nvt

Rienus nvt

25/08/2010 09:51:37
Quote Anchor link
Beste PHP-hulpers,

Is het mogelijk om op een makkelijke wijze een breuk te vereenvoudigen in PHP?
Ik krijg de breuk aangeleverd als een string. Bijvoorbeeld "5/300".

Gr,
Rienus
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:00:16
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

25/08/2010 09:55:06
Quote Anchor link
als je goed controleerd kan je met eval() werken,
Maar onthou wel: eval = evil.
tenzij je erg goed controleerd, (alleen cijfers en /+-* toestaan
 
Rienus nvt

Rienus nvt

25/08/2010 10:04:49
Quote Anchor link
Ha Nico,

Bedankt voor je reactie. Indien ik het doe met eval, dan krijg ik de volgende error.

$breuk = eval("5/300");
Parse error: parse error in C:\wamp\www\test\index.php(12) : eval()'d code on line 1

Gr,
Rienus
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/08/2010 10:12:08
Quote Anchor link
Je weet hoe eval() werkt?

http://nl2.php.net/eval
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/08/2010 10:16:04
Quote Anchor link
Eval() heb je eigenlijk nooit nodig, zo ook niet in dit geval:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$breuk
= '5/300';
list($nom, $denom) = explode('/', $breuk);

$uitkomst = $nom / $denom;
echo $uitkomst;
?>


Edit:
Dit geeft alleen maar de decimale uitkomst van de breuk. Voor zover ik weet is er geen bestaande functie in PHP op de breuk te vereenvoudigen tot (in dit geval) 1/60.


Toevoeging op 25/08/2010 10:26:19:

Uiteraard kun je er wel zelf een functie voor schrijven. Volgens mij moet dit in alle gevallen werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
function vereenvoudig($breuk) {
    if(!is_string($breuk) || substr_count($breuk, '/') != 1) {
        return false;
    }

    else {
        list($nom, $denom) = explode('/', $breuk);
        
        for($i = $nom; $i > 0; $i--) {
            if(is_int($denom / $i) && is_int($nom / $i)) {
                $new_nom = $nom / $i;
                $new_denom = $denom / $i;
                
                break;
            }
        }

        
        return $new_nom.'/'.$new_denom;
    }
}


$breuk = '5/300';
echo vereenvoudig($breuk);
?>
Gewijzigd op 25/08/2010 10:25:44 door Joren de Wit
 
Jens V

Jens V

25/08/2010 10:28:21
Quote Anchor link
Implementeer dit algortime:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Bij het vereenvoudigen van een breuk is het handig om de ggd te bepalen.
Het getal boven en onder de breuk (respectievelijk de teller en de noemer) kan dan door de g.g.d worden gedeeld
en zo verkrijgt men direct de grootst mogelijke vereenvoudiging.
De breuk 24/102 wordt aldus vereenvoudigd tot 4/17.
Een breuk van twee relatief prieme getallen kan niet vereenvoudigd worden.

Bijvoorbeeld: verklein 75/105:

    75= 3x5x5
    105= 3x5x7

Wat hebben ze gemeen? Het product 3x5.

Wat blijft er over? Bij 75 de factor 5 en bij 105 de factor 7.

    75/105= 5/7

Wiki is je - speciaal voor Daniel Voogsgerd - goede vriend! (Stiekem toch beste hoor ;) )

Met vriendelijke groeten,
Jens
Gewijzigd op 25/08/2010 10:40:23 door Jens V
 
John Doe

John Doe

25/08/2010 10:38:41
Quote Anchor link
@Blanche
Volgens mij vereenvoudigd het script dat jij plaatst alle breuken maar één keer. En het script kan een breuk met een hogere waarde dan twee niet aan.

@Jens
Wiki is een goede vriend maar google is je beste vriend (:
Gewijzigd op 25/08/2010 10:41:02 door John Doe
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/08/2010 10:56:31
Quote Anchor link
Daniel, hoe bedoel je dat. Als ik bijvoorbeeld de breuk 1368/13338 neem, wordt dat netjes vereenvoudigd naar 4/39...

Kun je een voorbeeld geven van een breuk die volgens jou niet goed vereenvoudigd zou worden?
 
Pim -

Pim -

25/08/2010 11:08:22
Quote Anchor link
@Daniel, dat is ook geen probleem, want het zoekt direct naar de ggd.
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

25/08/2010 11:14:49
Quote Anchor link
Kan veel makkelijker, als je GMP hebt:
http://php.net/manual/en/function.gmp-gcd.php

Ofterwijl:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$breuk
= '5/300';
list($nom, $denom) = explode('/', $breuk);

$gcd=gmp_gcd($nom,$denom);
echo ($nom/$gcd)."/".($denom/$gcd);
?>


Edit:

Heb net een functie gevonden waarmee je de GCD zelf uit kan rekenen, zonder GMP:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?PHP
function gcd($x, $y){
    $x = abs($x);
    $y = abs($y);
    if($x + $y == 0){
        return "0";
    }
else{
        while($x > 0){
            $z = $x;
            $x = $y % $x;
            $y = $z;
        }

        return $z;
    }
}

?>
Gewijzigd op 25/08/2010 11:21:43 door SilverWolf NL
 
Rienus nvt

Rienus nvt

26/08/2010 08:35:56
Quote Anchor link
Een ieder ontzettend bedankt voor zijn reactie. Hier kom ik een heel eind verder mee!

Gr,
Rienus
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.