browser sluit -> uitloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 19:52:07
Quote Anchor link
Beste php'ers,

nog één ding waar ik op dit moment niet uitkom..
als iemand inlogt wordt dat in een database opgeslagen.
als iemand uitlogt wordt dat ook weer veranderd met een boolean.

maar wat nou als iemand de browser sluit?
dan wordt er geen query uitgevoerd, en blijft de persoon als "ingelogd" in de database staan...

Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

Gr. Jason
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:15:38
 
- SanThe -

- SanThe -

12/06/2011 20:09:50
Quote Anchor link
Langer dan een bepaalde tijd niet actief => uitloggen.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 20:13:45
Quote Anchor link
kan ik dat het beste doen met een cookie?
dat ik die op elke pagina weer reset naar 30 minuten bijvoorbeeld..

hoe kan ik dan de query uitlaten voeren als de cookie 'afloopt' ?

of kan ik hier beter wat anders voor gebruiken?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/06/2011 20:27:11
Quote Anchor link
Ik weet niet hoe jij checked of iemand is ingelogd. Maar ik zou daarvoor een extra veld bij de user in de database zetten DATETIME. En elke keer dat de user wat doet updaten naar NOW() en tegelijkertijd kan je dan kijken of er ingelogde personen zijn waarvan dat bewuste veld ouder is dan een bepaalde tijd. Die log je dan uit.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 20:29:18
Quote Anchor link
oke, dat komt goed!
maar hoe kan ik elke keer checken of een user al meer als een bepaalde tijd niks heeft gedaan?
ik snap hoe ik het in de database kan checken.. maar hoe laat ik de website dan automatisch iemand uitloggen?
 
Wouter J

Wouter J

12/06/2011 20:31:43
Quote Anchor link
Je zou hier JavaScript voor kunnen gebruiken. En dan misschien in combinatie met AJAX.
Gewijzigd op 12/06/2011 20:32:10 door Wouter J
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 20:36:07
Quote Anchor link
ik ben niet zo goed in JavaScript en echt een beginner met AJAX..
als ik nou die code op elke pagina in een verborgen div zet, die ik elke 10 seconden refresh..
met in die div de code die checkt of er al 30 min. geen activiteit is?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/06/2011 20:36:33
Quote Anchor link
Bij elke actie wordt er gekeken of er is ingelogd. Zo ja doorgaan, zo nee inloggen. Direct daarna kijk je of er personen zijn die al te lang nonactief zijn. Zo ja, dan log je die uit. Als die personen dan weer actief worden komen ze dus niet door de volgende logincheck heen en moeten ze weer inloggen.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 20:38:17
Quote Anchor link
Bedankt weer SanThe, ik ga ermee aan de slag!
 
Ruben Portier

Ruben Portier

12/06/2011 20:57:54
Quote Anchor link
Ik ben niet zo aan verschillende query's uitvoeren op (bijna) iedere pagina. Daarvan gaat je site aanzienelijk trager worden en heeft de server ook meer werk aan de database. Wat kan leiden tot hoog CPU gebruik bij een hoog aantal bezoekers.

Ik zou het persoonlijk met sessions doen. In een session plaats je de id van de account. Als die session niet bestaad is hij niet ingelogt.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 21:11:13
Quote Anchor link
maar dan moet je dus ook ergens checken of van elke gebruiker de session bestaat..?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/06/2011 21:23:56
Quote Anchor link
Ruben Portier op 12/06/2011 20:57:54:
Ik ben niet zo aan verschillende query's uitvoeren op (bijna) iedere pagina.


Het is 1 query op 1 pagina. Dat is echt niet veel extra werk.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 21:25:44
Quote Anchor link
nee het leek mij ook al niet, en wat ik vaak hoor is dat een query uitvoeren misschien een paar milliseconden duurt..
ik ga er even een functie voor schrijven en klaar!

nogmaals bedankt!
 
Kees Schepers

kees Schepers

13/06/2011 17:32:56
Quote Anchor link
Ruben Portier op 12/06/2011 20:57:54:
Ik ben niet zo aan verschillende query's uitvoeren op (bijna) iedere pagina. Daarvan gaat je site aanzienelijk trager worden en heeft de server ook meer werk aan de database. Wat kan leiden tot hoog CPU gebruik bij een hoog aantal bezoekers.


Ben ik niet met je eens, uiteraard is het niet de bedoeling om overbodig queries te draaien, maar of een pagina langzaam word of niet heeft meestal niet met het aantal te maken maar met de query zelf op zich. Als een query geen of slechte indeces gebruikt dan kun je er maar 1 hebben en toch is je site dan langzaam terwijl een site met 30 queries veel sneller kan zijn ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.