[CakePHP] Year dropdown

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »
Sam Clauw

Sam Clauw

17/01/2014 14:09:03
Quote Anchor link
Voor een attractiefiche had ik graag de velden "openingsjaar" en "sluitingsjaar" gebruikt. Beide velden, respectievelijk "opened" en "closed" genaamd, heb ik in de tabel "attractions" het type "year" toegekend. Ik ben nu bezig met de actie "add" van de controller "AttractionsController.php" uit te werken maar ik bots op een probleem bij de eerder genoemde velden.

Na de submit van het formulier krijg ik namelijk de volgende foutmelding: "Error: SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'Array' in 'field list'". De applicatie zoekt dus niet naar de value van de gekozen optie, maar neemt ineens de hele array van opties... Dat zal dan uiteraard ook de reden zijn waarom m'n validatieregel voor deze velden maar niet willen lukken.

Model (app/plugins/CoasterCms/Model/Attraction.php)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php

class Attraction extends CoasterCmsAppModel {
    public $belongsTo = array(
        'AttractionType' => array(
            'className' => 'CoasterCms.AttractionType',
            'foreignKey' => 'attraction_type_id'
        ),
        'AttractionConstructor' => array(
            'className' => 'CoasterCms.AttractionConstructor',
            'foreignKey' => 'attraction_constructor_id'
        ),
        'Area' => array(
            'className' => 'CoasterCms.Area',
            'foreignKey' => 'area_id'
        )
    );

    
    public $validate = array(
        'name' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Naam is verplicht.'
        ),
        'attraction_type_id' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Type is verplicht.'
        ),
        'subtype' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Subtype is verplicht.'
        ),
        'area_id' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Themagebied is verplicht.'
        ),
        'attraction_constructor_id' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Constructeur is verplicht.'
        ),
        'opened' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Openingsjaar is verplicht.'
        ),
        'intro' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Intro is verplicht.'
        )
    );
}


?>


Controller (app/plugins/CoasterCms/Controller/AttractionsController.php)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

class AttractionsController extends CoasterCmsAppController {
    public $helpers = array('Html', 'Form', 'Session');
    public $components = array('Session');
    
    public function add() {
        $this->set('attractionTypes', $this->Attraction->AttractionType->find('list'));
        $this->set('areas', $this->Attraction->Area->find('list'));
        $this->set('attractionConstructors', $this->Attraction->AttractionConstructor->find('list'));
        
        if ($this->request->is('post')) {
            $this->Attraction->create();
            
            if ($this->Attraction->save($this->request->data)) { // data array opslaan
                $this->Session->setFlash(__('De attractie werd succesvol toegevoegd.'));
                return $this->redirect(array('action' => 'index'));
            }

            
            $this->Session->setFlash(__('Er is een fout tijdens het toevoegen van de attractie opgetreden.'));
        }
    }
}


?>


View (app/plugins/CoasterCms/View/Attractions/add.ctp)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<?php

echo $this->Form->create('Attraction', array(
    'type' => 'file',
    'novalidate' => true, // browser validatie
    'inputDefaults' => array(
        'label' => true,
        'div' => true
    )
));


echo $this->Form->inputs(array(
    'legend' => false,
    'name' => array(
        'label' => 'Naam'
    ),
    'attraction_type_id' => array(
        'label' => 'Type',
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'subtype' => array(
        'label' => 'Subtype'
    ),
    'area_id' => array(
        'label' => 'Themagebied',
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'attraction_constructor_id' => array(
        'label' => 'Constructeur',
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'opened' => array(
        'type' => 'date',
        'label' => 'Openingsjaar',
        'dateFormat' => 'Y',
        'minYear' => 1954,
        'maxYear' => date('Y') + 1,
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'closed' => array(
        'type' => 'date',
        'label' => 'Sluitingsjaar',
        'dateFormat' => 'Y',
        'minYear' => 1954,
        'maxYear' => date('Y'),
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'intro' => array(
        'type' => 'textarea',
        'label' => 'Intro',
        'rows' => '10'
    ),
    'content' => array(
        'type' => 'textarea',
        'label' => 'Inhoud',
        'rows' => '10'
    ),
    'show' => array(
        'type' => 'radio',
        'legend' => 'Tonen op website',
        'options' => array(
            'Y' => 'Ja',
            'N' => 'Nee'
        ),
        'value' => 'Y'
    )
));


echo $this->Form->end('Opslaan');

?>


Iemand enig idee wat mij te doen staat om dit te fixen?
Gewijzigd op 17/01/2014 14:10:04 door Sam Clauw
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 10:34:06
 
Sam Clauw

Sam Clauw

21/01/2014 13:01:49
Quote Anchor link
Echt geen CakePHP'ers in de zaal? :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.